Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای با بیان اینکه برنامه جدی برای ورود زنان به این رشته نداریم، گفت: برخی ها شدیدا مخالف هستند و برخی از بزرگان این رشته هم حمایت می کنند اما به نظر ما حضور بانوان در این رشته که ریشه در فرهنگ و دین ما دارد مشکلی ایجاد نمی‌کند.

به گزارش ایسنا، نشست خبری مجتبی جوهری رییس فدراسیون کشتی پهلوانی و ورزش های زورخانه ای در محل این فدراسیون برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جوهری در ابتدای این نشست با تبریک فرا رسیدن عید غدیر خم، درباره آخرین وضعیت بازگشت کشتی پهلوانی به این فدراسیون، خاطرنشان کرد: پیرو چند جلسه با مسئولان فدراسیون کشتی و معاونان وزیر ورزش، علیرضا حیدری رییس فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی و محسن مهرعلیزاده، صورتجلسه ای مبنی بر بازگشت این رشته به فدراسیون زورخانه ای به امضا رسید. در آن صورتجلسه در بندی قید شد که واگذاری کامل منوط به تعیین تکلیف ریاست فدراسیون کشتی شود.

وی افزود: در جلسه ای که با علیرضا دبیر داشتم پیگیر عملیاتی شدن این موضوع شدیم که این اتفاقا افتاد و در حال حاضر مسئولیت کامل این رشته به ما واگذار شد. البته فعلا برای جلوگیری از تداخل اعزام تیم ها به مسابقات با همکاری و هماهنگی فدراسیون کشتی است. آقای دبیر بر اساس موافقتنامه‌های قبلی با انتقال کشتی پهلوانی به فدراسیون زورخانه ای موافقت کرد و بر اساس یک عزم ملی این موضوع انجام شد.

جوهری خاطرنشان کرد: دو سال است زحمت می کشیم تا با برنامه ای قابل دفاع این رشته را بر اساس فرهنگ ملی به دنیا معرفی کنیم. خوشبختانه در نهایت همکاری و صمیمیت کشتی پهلوانی در سطح ملی با همکاری به فدراسیون کشتی به ما واگذار شد و تقویم سالیانه برنامه هایمان را نیز چند روز پیش به تصویب رساندیم.

وی با اشاره به علمی بودن و پویایی ورزش های زورخانه ای گفت: ما به عنوان ایران متاسفانه توان معرفی علمی این ورزش به دنیا را نداشتیم و شاید از ضعف من هم بوده باشد و باید درباره آن توضیح دهیم. ۲۰ ورزشکار ۵۰ تا ۶۵ ساله باستانی کار که مهارت چرخ زدن را داشتند تا ۲۰ نفر دیگر در همین سن که این ورزش را انجام نمی دهند مورد آزمایش قرار گرفتند و نتایج نشان داد تعادل ایستایی و مقاومت ورزشکاران زورخانه ای بیش از ۲ برابر افراد عادی بوده است. این تعادل در درمان آلزایمر و پارکینسون نقش عمده ای دارد و این امر ثابت شده که ما می توانیم این موضوع و بسیاری موارد دیگر را به دنیا معرفی کنیم. نتایج همه تحقیقات در بخش های مختلف را جمع آوری کرده ایم تا بصورت بسته علمی به جهان معرفی کنیم.

رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای با اشاره دیدار با الکساندر مدوید چهره پرافتخار کشتی جهان گفت: او خواستار ارائه آموزش از سوی ایران به کشورهای اروپایی شد و قول داد این رشته را وارد بازی های اروپایی کند. کمیته المپیک باید بداند این ورزش می تواند در کشتی پهلوانی، نمایش های فردی و گروهی برای ورزش ایران مدال آور باشد و این موضوع چیزی نیست که به تنهایی فقط از عهده ما بربیاید.

وی درباره بحث اختلافات با محسن مهرعلیزاده رییس فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه ای گفت: اختلافی با هیچ کس نداریم. همکاری خوبی با محسن مهرعلیزاده داریم و برای اولین بار دوره بین‌المللی مرشدی، داوری و مربیگری را در ایران با همکاری فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای برگزار کردیم.

جوهری در ادامه درباره اختلافات و موازی کاری ها میان فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای به ریاست محسن مهرعلیزاده و فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی به ریاست علیرضا حیدری که باعث لطمه شدید به این رشته شده است، گفت: در بحث ملی که به توافق رسیدیم و امیدوارم در بحث بین المللی نیز تفاهم ایجاد شود. هر دو فدراسیون جهانی یک ظرفیت بزرگ برای این رشته هستند.دکتر خادم در زمان مسئولیتش اقدام بسیار خوبی در راه اندازی فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی داشت. حیدری با حمایت خادم به این پست رسید اما الان با رفتن خادم حامی ندارد. ترکیه مدعی این رشته است و پسر اردوغان هزینه زیادی دارد می کند تا این رشته به نام آن ها ثبت شود. حتی مدوید هم گفت با او مذاکره کرده است. دنبال این هستند علیرضا حیدری را کنار بزنند.از سوی دیگر اسراییل نیز وارد فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی شده و ما نمی خواهیم آن ها نقش شان پررنگ شود تا مدام به فکر رودررو نشدن با آن ها باشیم.ارتباط بسیار خوبی هم با ترکیه دارد و باید از حیدری حمایت کنیم تا راه را بر اسراییل ببندیم.

جوهری افزود: مهرعلیزاده نیز از سوی دیگر تلاش هایی داشته و می گویند ۸۶ کشور با این رشته آشنا شده اند. ما باید این ورزش را ابتدا در ایران حمایت و نهادینه کنیم و وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک واقعا از این رشته حمایت کنند تا در نهایت این ۲ فدراسیون جهانی در یک مسیر حرکت کنند.

تا از آن بهره ببریم.این موضوع عزم ملی می خواهد و اگر این اتفاق بیفتد شاید بحث المپیکی شدن این رشته سخت باشد اما ورود آن به بازی های آسیایی در حال حاضر قابل دسترسی است.

وی درباره امکان فعالیت بانوان در این رشته و اظهار نظر یکی از اهالی این رشته که در مخالفت با فعالیت بانوان در این رشته گفته بود "گود زورخانه مقدس است"گفت: در برخی رشته ها برای فعالیت بانوان منع داریم اما حرف هایی هم که گاهی اوقات به تندی زده می شود درست نیست. بسیاری از بانوان ما همسر و یا فرزاندانشان در این رشته فعالیت دارند و آشنایی بسیار خوبی با این رشته دارند.

صحبت بر این است که بانوان اگر در خانه یا جمع زنانه مثلا میل بزنند مشکلی ندارد. اگر بانوان ما با این رشته که ریشه در فرهنگ و دین ما دارد و کاملا بر اساس مواضع شرعی و عرفی ما هست آشنا شوند و یا ورزش هم بکنند، مشکلی ندارد. برخی دنبال این هستند که کاسه داغتر از آش شوند. ما همان برنامه هایی که برای آقایان داریم برای بانوان هم داریم اما هیچ چیز در این‌باره قطعی نیست. برای پرس و جو در این‌باره وقت نگذاشتیم اما هیات ها از برخی علما پرسیدند و گفتند که اگر در جمع زنانه یا در خانه باشد مشکلی ندارد. مثلا یکی از امام جمعه ها در پاسخ به یکی از هیات ها درباره فعالیت بانوان در این رشته گفته بود اگر در خانه یا جمع زنانه و بدون حضور مردان باشد اشکالی ندارد.

رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای افزود: برخی می‌گویند اگر خانم ها حتی دست به میل بزنند اصلا درست نیست اما در مقابل برخی از بزرگان این رشته هم حمایت می کنند و به عنوان مثال می‌گویند دخترم در خانه با من میل می گیرد و این رشته را بخوبی انجام می دهد. ما هم این وسط افتاده ایم و گناهی هم نداریم. ۵ سال پیش فیلمی از ورزش یکی از دختران بود که پخش شد و برخی به من گفتند آقای جوهری انحراف در این رشته را کلید زده اید، در حالیکه این فیلم برای ۵ سال پیش بود ما آماری از تعداد ورزشکاران بانو در این رشته نداریم و فعالیت رسمی هم ندارند.

رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای در ادامه به برنامه های پیش روی این فدراسیون برای رشد و توسعه ورزش های زورخانه ای پرداخت و گفت: اشکالی که وجود دارد خیلی از جامعه دانش آموزی و دانشگاهی و مردم ما اصلا هیچ آشنایی با این رشته ندارند. برای توسعه این رشته در جهان ابتدا باید این رشته را در ایران توسعه دهیم که تفاهم نامه های مختلف نیز بر همین امر استوار است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشتی پهلوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۹۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت کاروان ورزش ایران برای المپیک

۳۱ سهیمه در ۸ رشته ترکیب امروز کاروان ورزش ایران را شامل می شود؛ ترکیبی که فاصله زیادی با ادوار گذشته دارد و حتی از حیث تعداد رشته ها دور از رقم ایده آل و پیش بینی شده مسوولان است.

به گزارش مشرق، با سهمیه های جدیدی که در کشتی آزاد و چند ساعت قبل از آن در قایقرانی به نام ورزش ایران ثبت شد، وضعیت کاروان ایران از حیث تعداد سهمیه جهشی به اندازه گذر از مرز ۳۰ سهمیه پیدا کرد.

این کاروان که تا ۴۸ ساعت پیش ۲۵ سهمیه (از حیث تعداد ورزشکار) در ۷ رشته (با احتساب جداگانه کشتی آزاد و فرنگی) د ر اختیار داشت، به واسطه برگزاری رقابت های روز پایانی مسابقات گزینشی قایقرانی در کره جنوبی و ژاپن و همچنین روز پایانی مسابقات گزینشی کشتی فرنگی در قزاقستان، صاحب سهمیه های جدید شد.

در قایقرانی چهار سهمیه به دست آمد که به واسطه یکی از سهمیه ها (روئینگ دو نفره) دو قایقران از ایران به پاریس اعزام خواهند شد. در کشتی فرنگی که هم دو سهمیه جدید در اوزان ۷۷ و ۸۷ کیلوگرم در اختیار کشتی ایران قرار گرفت.

با سهمیه های جدید به دست آمده، مجموع سهمیه های ورزش ایران (از حیث تعداد ورزشکار) به ۳۱ رسید. ضمن اینکه تعداد رشته های المپیکی شده هم با ورود قایقرانی به ۸ رشته افزایش یافت.

۳۱ سهمیه در ۸ رشته؛ این وضعیت کاروان ورزش ایران در فاصله ۹۵ روز باقی مانده تا سی و سومین دوره بازی های المپیک است. رویدادی که مسوولان کمیته ملی المپیک پیش بینی کسب ۳۵ سهمیه در ۱۶ رشته را برای آن داشته اند.

به لطف پیشتازی کشتی که نیمی از سهمیه های فعلی را به خود اختصاص داده و همچنین سهمیه تیمی شمشیربازی، تاریخ سازی قایقرانی وضعیت امروز کاروان ایران از حیث تعداد سهمیه فاصله زیادی با رقم پیش بینی شده ندارد اما میان ۸ رشته المپیکی شده با ۱۶ رشته ای که مدنظر مسئولان است، فاصله تامل برانگیزی وجود دارد.

البته همچنان میادین انتخابی المپیک برای ورزشکاران رشته های مختلف ایران در پیش است. اگر کسب سهمیه مهدی الفتی در ژیمناستیک تایید جهانی شود، تنیس روی میز مثل همیشه از رقابت های آسیای میانه سهمیه انفرادی بگیرد، رنکینگ المپیکی دوومیدانی در تیر باب میل ایران منتشر شود، رقابت های ترکیه برای کمانداران خوش یمن باشد و نمایندگان سنگنوردی و بوکس هم از میادین پیش رو به نتیجه برسند، بازهم تعداد رشته های المپیکی به رقم پیش بینی شده مسئولان نمی رسد اما شاید تعداد سهمیه های به دست آمده از رقم موردنظر آنها بالاتر برود.

وضعیت کاروان ورزش ایران از حیث تعداد سهمیه های به دست آمده و رشته های المپیکی شده تا به امروز، به این شرح است:

کشتی آزاد
* رحمان عموزاد (وزن ۶۵ کیلوگرم کشتی آزاد - نفر پنجم مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد )
* یونس امامی (وزن ۷۴ کیلوگرم - فینالیست مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه بیشکک)
* حسن یزدانی (وزن ۸۵ کیلوگرم کشتی آزاد - مدال نقره مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
* امیرعلی آذرپیرا (وزن ۳۷ کیلوگرم - فینالیست مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه بیشکک)
* امیرحسین زارع (وزن ۱۲۵ کیلوگرم کشتی آزاد - مدال طلا مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)

کشتی فرنگی
* مهدی محسن نژاد (وزن ۶۰ کیلوگرم کشتی فرنگی - نفر پنجم مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
* محمدرضا گرایی (وزن ۶۷ کیلوگرم کشتی فرنگی- مدال برنز مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
* محمدهادی ساروی (وزن ۹۷ کیلوگرم کشتی فرنگی- مدال برنز مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
* امین میرزازاده (وزن ۱۳۰ کیلوگرم کشتی فرنگی - مدال طلا مسابقات ۲۰۲۳ جهانی بلگراد)
* امین کاویانی نژاد (وزن ۷۷ کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۴ گزینشی قزاقستان)
* علیرضا مهمدی (وزن ۸۷ کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۴ گزینشی قزاقستان)

تیراندازی
* هانیه رستمیان (تپانچه ۲۵ متر - مسابقات جهانی ۲۰۲۳ مصر)
* شرمینه چهل امیرانی (تفنگ بادی ۱۰ متر - مسابقات جهانی ۲۰۲۳ باکو)
* فاطمه امینی پزوه (تفنگ بادی ۱۰ متر - مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه جاکارتا)
* محمد بیرانوند (اهداف پروازی - مسابقات ۲۰۲۴ قهرمانی آسیا کویت)

تکواندو
* مهران برخورداری (وزن ۸۰- کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۳ گرنداسلم ووشی)
* ناهید کیانی (وزن ۵۷- کیلوگرم - رنکینگ ۲۰۲۴ جهانی)
* مبینا نعمت زاده (وزن ۴۹- کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه چین)
* آرین سلیمی (وزن ۸۰+ کیلوگرم - مسابقات ۲۰۲۴ کسب سهمیه چین)

شمشیربازی
* علی پاکدامن، محمد رهبری، محمد فتوحی، فرزاد باهر ارسباران (کسب سهمیه تیمی و انفرادی اسلحه سابر - آخرین رقابت های گزینشی المپیک - مجارستان)

وزنه برداری
* میرمصطفی جوادی (وزن۸۹ کیلوگرم رنکینگ پنجم المپیکی - جام جهانی ۲۰۲۴ تایلند)

* علی داودی (دسته فوق سنگین رنکینگ چهارم المپیکی - جام جهانی ۲۰۲۴ تایلند)

قایقرانی

* مهسا جاور (روئینگ دو نفره سبک وزن - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ کره جنوبی)
* زینب نوروزی (روئینگ دو نفره سبک وزن - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ کره جنوبی)
* نبی رضایی (کانوی ۱۰۰۰ متر مردان - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ توکیو)
* فاطمه مجلل (روئینگ تک نفره - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ کره جنوبی)
* علی آقامیرزایی (کایاک ۱۰۰۰ متر مردان - انتخابی آسیا و اقیانوسیه ۲۰۲۴ توکیو)

دوچرخه سواری
* By Country (جاده - رنکینگ اتحادیه جهانی)

سی و سومین دوره بازی های المپیک ۵ تا ۲۱ مرداد به میزبانی پاریس برگزار می شود. قرار است این دوره بازی ها با حضور ۱۰ هزار ۵۰۰ ورزشکار از سراسر دنیا برگزار شود. این ورزشکاران در ۳۲۹ رویداد از ۳۲ رشته با هم رقابت می کنند.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • ورزش باستانی بین آحاد جامعه ترویج شود
  • تجلیل از متولیان ورزش پهلوانی/۷ زورخانه در منطقه ۱۲
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»
  • انتخاب رییس هیأت ورزش‌های زورخانه‌ای خوزستان
  • انتخاب رییس هیات ورزش زورخانه‌ای خوزستان
  • بیش از ۳۵ رشته ورزشی در فدراسیون دانش آموزی استان بوشهر فعال است
  • تلاش ناکام نمایندگان تندرو مجلس برای بررسی محرمانه یک طرح دیگر /۱۳۷ رای مخالف در مقابل ۴۷ رای موافق!
  • یک فوریت «طرح اصلاح برخی احکام مالیاتی» تصویب شد
  • وضعیت کاروان ورزش ایران برای المپیک