Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@01:35:51 GMT

بهترین جای خانه برای نگهداری دارو کجاست؟

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۱۹۹۸۲

بهترین جای خانه برای نگهداری دارو کجاست؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک داروساز در خراسان جنوبی گفت: محل نگهداری دارو‌ها باید خنک، خشک و تاریک بوده و باید در دمای اتاق ۲۵ درجه نگهداری شود، اما متاسفانه در فرهنگ اجتماعی شهروندان ایرانی دارو‌ها در یخچال نگهداری می‌شوند.

 نجمه برات‌زاده اظهار کرد: در ابتدای موضوع، یک تقسیم‌بندی از دارو‌ها داریم که بیشتر مردم بدون توجه به توصیه‌های پزشک و داروساز نسبت به تهیه دارو‌ها از داروخانه‌ها و یا حتی سوپرمارکت‌ها اقدام می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دارو‌ها به طور روتین به دو دسته دارو‌های نسخه‌ای و دارو‌های بدون نسخه تقسیم می‌شوند که داروی نسخه‌ای همان طور که از اسمش پیداست فقط با نسخه پزشک معالج به بیمار داده می‌شود و داروی بدون نسخه را می‌توان بدون نسخه پزشک تهیه کرد، اما به شرط مشاوره با دکتر داروساز، یعنی داروساز اجازه دارد اگر مطمئن است دارو برای این بیمار مفید است آن را به او تحویل دهد.

این داروساز بیان کرد: نکته مهم دیگر در مورد تهیه دارو از داروخانه یا سوپرمارکت این است که در داروخانه فروشنده مشخص است، شرایط نگهداری دارو رعایت می‌شود و نظارت وزارت بهداشت وجود دارد، اما در سوپرمارکت‌ها هیچ نظارت دارویی وجود ندارد و اصلا معلوم نیست که نکات لازم برای نگهداری دارو، رعایت شده یا خیر.

برات‌زاده ادامه داد: محل نگهداری دارو‌ها باید خنک، خشک و تاریک بوده و باید در دمای اتاق ۲۵ درجه نگهداری شود، اما متاسفانه در فرهنگ اجتماعی شهروندان ایرانی دارو‌ها در یخچال نگهداری می‌شوند.

وی افزود: نگهداری دارو‌ها در یخچال، کیفیت دارو‌ها را کاهش داده و اثربخشی آن را نیز کاهش می‌دهد بنابراین مصرف این گونه دارو‌ها در درمان تاثیر مناسبی نداشته و دیدگاه بسیاری از مصرف‌کنندگان را نسبت به کیفیت دارو تغییر می‌دهد.

این داروساز با اشاره به نگهداری دارو در کابینت، اظهار کرد: در نگهداری دارو در منزل افراد باید توجه داشته باشند از آنجایی که حرارت، نور و رطوبت بر مواد موثره دارو اثر می‌گذارد، بهتر است دارو‌ها را در کابینت‌های خنک و دور از نور و رطوبت قرار دهند.

برات‌زاده ادامه داد: از نگهداری دارو‌ها در کابینت بالای اجاق گازها، سینک ظرفشویی، حمام و سرویس بهداشتی باید خودداری کرد چراکه گرما و مخصوصا رطوبت این محیط‌ها باعث تخریب دارو‌ها شده و به این ترتیب ممکن است دارو کارایی مناسب در بدن را نداشته باشد.

وی با اشاره به نگهداری دارو در یخچال، افزود: بسیاری از افراد به تصور اینکه بهترین فضا برای نگهداری دارو در منزل فضا‌های خنک است، اقدام به نگهداری دارو در فضا‌هایی مانند یخچال می‌کنند، اما باید توجه داشته باشند که یخچال با وجود خنک بودن به دلیل مرطوب بودن به عنوان محل نگهداری تمام دارو‌ها نیست.

این داروساز اظهار کرد: باید تنها دارو‌هایی را که توسط دکتر داروساز بر اساس بروشور دارویی توصیه شده است، در یخچال نگهداری کرد.

برات‌زاده با اشاره به نگهداری دارو در ظروف پلاستیکی، تصریح کرد: می‌توان از ظروف درب‌دار پلاستیکی که به صورت‌های مختلف در بازار وجود دارند برای نگهداری دارو در منزل استفاده کرد.

وی یادآور شد: نکته قابل توجه و مهم در مورد نگهداری داروها، نگهداری دارو دور از دسترس کودکان است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت نگهداری دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۹۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود

سیدرضا مظهری، با اشاره به تسهیل دسترسی بیمار به دارو با اجرای فروش اینترنتی دارو، افزود: در طول یک سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود.

وی گفت: با اجرای این طرح، وقتی نسخه الکترونیکی برای بیمار تجویز و کد رهگیری ارسال شود، سامانه‌هایی در اختیار بیمار قرار می‌گیرد که محدوده‌ جست و جو و محل تحویل داروی مورد نیاز را انتخاب می‌شود.

مظهری با اشاره به مشمول شدن فروش اینترنتی دارو در حوزه سرپایی، افزود: در این سکوها حتی امکان ارتباط صوتی و تصویری بین مسئول فنی داروخانه با بیمار فراهم می‌شود تا در صورت نیاز برای مصرف دارو آموزش‌های لازم را دریافت کنند.

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: با اجرای این طرح سهولت دسترسی بیماران به داروهای مورد نیاز افزایش خواهد یافت.

مظهری با بیان اینکه داروهایی که حمل آن ها نیاز به شرایط ویژه (سرما) دارد مشمول این سرویس‌ها نمی‌شوند، گفت: برای بیماران خاص که داروهای بسیار حساس و گران‌قیمت مصرف می‌کنند با ورود نهادهای حاکمیتی و وزارت بهداشت، سرویس دهی متفاوت در نظر گرفته می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ بهترین پرچمدار سامسونگ چند؟
  • کشف یک قلاده «توله شیر» از خانه باغی در ساری
  • کشف یک قلاده شیر از خانه یک متخلف در ساری
  • یک قلاده « توله شیر» از خانه باغی در ساری کشف شد
  • کشف توله شیر در خانه‌باغی در ساری
  • مسکن های بی خطر در دوران بارداری
  • زمان ابلاغ آیین نامه جدید توزیع برخط دارو
  • ۴ هزار جوان ۱۸ ساله در آرزوی مستقل شدن هستند
  • آیین نامه جدید توزیع آنلاین دارو در هفته جاری ابلاغ می‌شود
  • هر سال حدود ۵۰۰ میلیون نسخه الکترونیکی در کشور ثبت می‌شود