Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-03-28@11:55:47 GMT

علائم هشداردهنده رژیم‌های غذایی خطرناک

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۰۱۵۲

علائم هشداردهنده رژیم‌های غذایی خطرناک

امروزه به دلیل تغذیه نامناسب و سبک زندگی کم تحرک، اضافه وزن و چاقی به یکی از نگرانی‌های اصلی تبدیل شده است.

به گزارش ایمنا، رژیم‌های غذایی سخت و محدود کننده یکی از گزینه‌هایی است که افراد بسیاری برای مقابله با افزایش وزن  مد نظر قرار  می‌دهند؛ امروزه، رژیم‌های غذایی خطرناکی که از پشتیبانی علمی برخوردار نیست و کاهش وزن سریع را وعده می‌دهد، در هر جایی در دسترس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دنبال کردن این رژیم‌های غذایی می‌تواند مشکلات جدی برای سلامت افراد ایجاد کند.

نشانه‌های هشداردهنده رژیم‌های غذایی خطرناک

زمانی که یک رژیم غذایی خطرناک را دنبال می‌کنید، تقریبا در مدت زمانی کوتاه متوجه خطرناک‌بودن آن می‌شوید زیرا نشانه‌های هشداردهنده‌ای از سوی بدن بروز پیدا می‌کند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

گرسنگی شدید: رژیم‌های غذایی خطرناک اغلب بسیار محدود کننده است و فرد حتی احساس سیری را نیز تجربه نخواهد کرد. ریزش مو: اگر با این شرایط مواجه هستید، به احتمال زیاد، کمبود ویتامین B7 یا بیوتین دارید. افزون بر این، سفید شدن مو، پوسته پوسته شدن و قرمز شدن پوست سر، شکنندگی ناخن‌ها و درد عضلانی از دیگر علائم این شرایط است. کمبود انرژی: زمانی که با کمبود ویتامین‌های B و C مواجه هستید، شرایط سوخت و ساز دشوارتر شده و این تلاش اضافه برای بهبود سوخت و ساز به خستگی همراه با بی حسی و خواب آلودگی منجر می‌شود. پوسته پوسته شدن پوست سر: این شرایط می‌تواند به کمبود احتمالی اسیدهای چرب ضروری، مانند امگا 3 اشاره داشته باشد زیرا اسیدهای چرب به روان‌سازی در سراسر بدن کمک می‌کند. زخم‌های دهان: عودکردن مکرر زخم‌های دهان می‌تواند زنگ هشدار برای کمبود ویتامین B12 باشد برای مقابله با این شرایط می‌توانید مصرف گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخم مرغ را مد نظر قرار دهید. احساس سوزن سوزن شدن و بی حسی در دست‌ها و پاها: این شرایط به کمبود ویتامین‌های گروه B، مانند فولات یا ویتامین B9 اشاره دارد. افزون بر این، ویتامین‌های B6 و B12 با بروز مشکلات در اعصاب محیطی مرتبط است که می‌تواند موجب اضطراب، افسردگی و بی تعادلی‌های هورمونی شود.

 رژیم غذایی سالم چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای پیروی از هر رژیم غذایی ابتدا، شما باید روند کاهش وزن تدریجی و متوسط را بر اساس تیپ بدن، سن و جنسیت خود دنبال کنید. برای انجام این کار بدون مواجهه با کمبودهای تغذیه‌ای باید حداقل 13 کالری به ازای هر پوند (453 گرم) از وزن بدن خود مصرف کنید. تأمین متعادل مواد مغذی، اهمیت بسیار زیادی برای کاهش وزن به روش سالم دارد، از این رو، شما باید مواد مغذی لازم را از هر گروه غذایی دریافت کنید.  برای ارائه عملکرد درست سیستم عصبی (مغز، اعصاب)، قلب و سلول‌های خونی (گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید، پلاکت‌ها) حداقل به 40 تا 50 درصد از کربوهیدرات‌های روزانه نیاز دارید. تلاش کنید حدود 20 تا 30 درصد از کالری‌های روزانه خود را از منابع پروتئینی، مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ، پنیر، ماست و مغزدانه ها تأمین کنید. در نهایت، درصد باقیمانده از وعده‌های غذایی روزانه باید شامل یک چربی حیوانی یا گیاهی باشد. چربی دشمن شما نیست، بلکه نوع و کیفیت آن اهمیت دارد. از این رو، از مصرف روغن‌های هیدروژنه، مانند مارگارین و هر گونه چربی ترانس پرهیز کنید. روند کاهش وزن سالم زمان‌بر است و موفقیت در این مسیر به تدریج حاصل می‌شود؛ کاهش وزن سریع تنها سلامت شما را در معرض خطر قرار می‌دهد.

منبع: عصر ایران

کد خبر 386371

منبع: ایمنا

کلیدواژه: رژیم غذایی کاهش وزن موثر چاقی سبک زندگی کمبود ویتامین ها شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۰۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه عواملی سبب شکست رژیم غذایی می‌شوند؟

اگرچه دلایل مختلف سبب شکست رژیم غذایی می‌شود؛ اما شاید بتوان گفت، یکی از مهم‌ترین علت شکست رژیم غذایی، کم‌خونی و فقر آهن باشد. کم خونی و فقر آهن منجر به میل شدید به شیرینی و احساس ضعف شدید می‌شود و میل به خوردن شیرینی در شکست رژیم غذایی به ویژه در زنان نقش چشمگیری دارد.

رژیم‌های غذایی مختلف و رها کردن رژیم‌های غذایی گذشته از دیگر عوامل شکست رژیم‌های غذایی به حساب می‌آید. هنگامی که رژیم‌های غذایی به طور ناگهانی رها می‌شوند کاهش وزن در رژیم‌های غذایی بعدی سخت‌تر می‌شود.

رژیم‌های غذایی خاص که فرد را به خوردن یک ماده غذایی خاص محدود می‌کنند نیز با شکست مواجه می‌شوند. به عبارت دیگر، رژیم‌های غذایی که در روز‌های هفته فرد را مجبور به استفاده از غذا‌های خاص می‌کنند یا محدودیت‌های بیش از حد را در رژیم اعمال می‌کنند نیز منجر به شکست می‌شوند.

همچنین رژیم‌های غذایی خودسرانه جزو عوامل دیگر شکست رژیم‌های غذایی هستند؛ به منظور جلوگیری از این مولفه می‌توان رژیم‌های غذایی را از متخصصان تغذیه دریافت کرد.

انتظار بیش از حد از خود از عوامل شکست رژیم‌های غذایی به حساب می‌آید. کاهش وزن اصولی به این معنا است که فرد حدود ۲ تا ۴ کیلوگرم در ماه وزن کم کند؛ چرا که کاهش وزن بیش از این مقدار، سبب عوارض متعدد مانند کبد چرب می‌شود. 

برخی متخصصان توصیه می‌کنند به منظور کاهش وزن، روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب نوشیده شود. نوشیدن آب به میزان کافی، سبب دفع سموم می‌شود و بر روند کاهش وزن اثر دارد.

زندگی پراسترس می‌تواند به طور مستقیم با مشکلات تناسب اندام همراه باشد. استرس سبب افزایش سطح هورمون کورتیزول می‌شود که علاوه‌بر بروز حالات هیجانی ناآرام، تمایل به مصرف کالری بیشتر را افزایش می‌دهد.

اختلالات هورمونی مانند کم‌کاری تیروئید، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک و مقاومت به انسولین از جمله عوامل بازدارنده لاغری هستند. بی‌خوابی و اختلالات خواب بر ریتم متابولیسم و عملکرد هورمون‌های گرسنگی مانند لپتین و گرلین تاثیر می‌گذارد. لپتین مسئول فرستادن پیام‌های دست کشیدن از غذا خوردن به مغز است، در حالی که گرلین گرسنگی را تحریک می‌کند. افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند یا ساعات کمی در شبانه‌روز می‌خوابند دچار سطح پایین لپتین و افزایش گرلین هستند. پس بی خوابی منجر به چاقی می‌شود.

همچنین «سندرم شب‌خوری» از دیگر عواملی است که منجر به شکست رژیم غذایی می‌شود. افرادی که به سندرم شب‌خوری مبتلا هستند؛ بخش اعظم غذا را در طول شب و به دنبال بیداری‌های مکرر دریافت می‌کنند.

احساس گرسنگی نیز از دیگر عوامل شکست رژیم غذایی به حساب می‌آید. رژیم غذایی باید به صورتی باشد که احساس گرسنگی به حداقل‌ترین حالت ممکن برسد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، ترکیب بدن نیز می‌تواند سبب شکست رژیم غذایی شود. یافته‌های برخی از تحقیقات بیانگر این است اگرچه زنان نسبت به رژیم‌های غذایی پایبندتر هستند؛ اما به دلیل میزان سطح چربی بدن آنها احتمال شکست رژیم غذایی در میان آنها بیشتر است.

برخی تصور می‌کنند که گرسنه بودن به معنای وزن کم‌کردن است؛ اما گرسنگی به معنای وزن کم‌کردن نیست. بسیاری از افراد با این تصور که گرسنه بودن و دست کشیدن از وعده‌های غذایی به آنها در لاغر شدن کمک می‌کند، زمان‌های زیادی را بدون خوردن غذا طی می‌کنند؛ اما افراد با این کار بیشتر در معرض افزایش وزن قرار می‌گیرند. 

همچنین کمبود ویتامین D سبب مختل شدن پروسه سوختن چربی‌های بدن می‌شود.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بیماری‌هایی که علائم آن نفخ شکم است
  • چه عواملی سبب شکست رژیم غذایی می‌شوند؟
  • برای باهوش‌تر شدن، این مواد غذایی را بخورید
  • رژیم غذایی فستینگ ریسک این بیماری خطرناک را افزایش می‌دهد
  • نفخ معده نشانه هشداردهنده این سرطان است
  • میزان ویتامین E موردنیاز بدن در سنین مختلف
  • میوه را کی بخوریم؛ با شکم خالی یا پر؟
  • خطر مرگ با مصرف زیاد این ویتامین
  • ویتامین D خود را از این مواد غذایی تامین کنید
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین D هستند