Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-03-28@20:00:43 GMT

ورود فاضلاب تصفیه نشده به دریاچه ارومیه صحت دارد؟!

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۰۶۳۶

آفتاب‌‌نیوز :

سید سعید موسوی در خصوص ورود فاضلاب به دریاچه ارومیه با تایید این خبر و با بیان اینکه بالغ بر 70 درصد فاضلاب شهری ارومیه به صورت تصفیه شده به دریاچه ارومیه منتقل می شود، تصریح کرد: پساب فاضلاب شهرک های صنعتی ارومیه عموما به صورت تصفیه شده به دریاچه ارومیه منتقل می شود اما حدود 20 الی 30 درصد فاضلاب شهری ارومیه به دلیل عدم پاسخگویی ظرفیت تصفیه خانه های ارومیه به صورت تصفیه نشده به دریاچه ارومیه منتقل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: فاضلاب شهری و صنعتی ارومیه به سمت نهر «گُبی» هدایت می شوند و پس از مخلوط شدن و کاهش بار آلودگی فاضلاب تصفیه نشده شهری ارومیه از طریق مصب رودخانه روضه چای به دریاچه ارومیه منتقل می شود.

موسوی با بیان اینکه تکمیل شبکه تصفیه خانه شهری ارومیه جز مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه است و اعتبار لازم نیز برای آن تخصیص یافته است، افزود: در صورت تکمیل این طرح ها فاضلاب شهری ارومیه بدون سرریز شدن به نهر«گبی» و از طریق کانال لوله کشی به مصب رودخانه روضه چای منتقل می شود تا آب فاضلاب تصفیه شده شهری ارومیه مستقیما به دریاچه بریزد.

وی در خصوص تغییررنگ بستر دریاچه ارومیه در محل مصب رودخانه روضه چای در شمال منطقه گلمانخانه نیز عنوان کرد: به دلیل ورود دائمی آب شیرین به دریاچه از این منطقه و رفع شوری نسبی قسمتی از منطقه گونه های گیاهی و جلبک در این منطقه رشد کرده است و دلیل تغییر رنگ مشاهده شده در منطقه مد نظر در عکس هوایی نیز همین مسئله است.

معاون نظارت و پایش مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی در خصوص ساماندهی زباله های سواحل دریاچه ارومیه نیز اظهار کرد: اطراف جاده شهید کلانتری از نظر سازمان محیط زیست جز محدوده سواحل دریاچه ارومیه محسوب نمی شود و ورد به پارک ملی دریاچه ارومیه در این مناطق محدودیت قانونی دارد اما در سواحل دیگر نظیر ساحل کاظم داشی ارومیه با هماهنگی و همکاری مسئولین محلی اقدام به نسب زباله دان شده است و هفته ای دو نوبت زباله های این منطقه جمع آوری می شود.

وی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت فعلی دریاچه ارومیه، ارتفاع آب دریاچه را در حال حاضر 1271.44 متر اعلام و خاطرنشان کرد: این رقم در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته 102 سانتی متر افزایش داشته است.

موسوی ادامه داد: حجم آب دریاچه نیز در حال حاضر 3.87 میلیارد متر مکعب است که نسبت به زمان مشابه سال گذشته از افزایش 1.32 میلیارد مترمکعبی برخوردار بوده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: دریاچه ارومیه فاضلاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۰۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین اعتبار سامانه دوم آبرسانی اصفهان در دستور کار استانداری است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، سیدرضا مرتضوی پنجشنبه نهم فروردین ماه در حاشیه بازدید از سامانه دوم آب‌رسانی اظهار داشت: پیشرفت این پروژه به طور مرتب پیگیری می‌شود.

وی ادامه داد: طی بازدیدها از روند فعالیت‌های انجام شده مطلع می‌شویم و با توجه به برگزاری جلسات هفتگی با مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان انتظار می‌رود پیشرفت ۸۷ درصدی تصفیه خانه سامانه دوم آب‌رسانی بزودی تکمیل شود.

استاندار اصفهان با توجه به نیاز اعتباری و اهمیت پروژه خاطر نشان کرد: تأمین اعتبار لازم برای اجرای این سامانه به طور جدی در دستورکار استانداری قراردارد.

بخش‌های از سامانه دوم سال گذشته بهره‌برداری شد

حسن ساسانی، مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان درباره این سامانه اظهار داشت: سامانه دوم آب‌رسانی به اصفهان و ۱۴ شهرستان استان اصفهان سامانه‌ای مکمل با ماهیت پدافندی است و ۷۷ هزار کیلومتر مربع و به عبارتی ۷۲ درصد از پهنه استان را پوشش می‌دهد که جمعیت تحت پوشش طرح حدود ۵/۵ میلیون نفر با پوشش ۷۵ درصد جمعیت کل استان اصفهان است.

وی افزود: این سامانه با قابلیت تأمین ۹.۵۷ متر مکعب آب شرب برای افق ۱۴۱۰ در حال اجرا است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان یادآور شد: در قالب طرح اضطراری در سال ۱۴۰۱ بخش‌های در حال اجرا در مدار بهره‌برداری قرار گرفت.

ساسانی خاطر نشان کرد: در خرداد ماه سال ۱۴۰۲ در فاز نخست درحین اجرای کل این پروژه، یک خط لوله تا مخزن نجف آباد و نیمی از یک استریم تصفیه خانه راه اندازی شد و در حال حاضر از طریق یک رشته خط لوله ۱۶۰۰ میلی‌متری آب شرب به ظرفیت بیش از ۲ متر مکعب بر ثانیه خروجی از تصفیه‌خانه به مخزن نجف‌آباد منتقل می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تأکید کرد: با بهره برداری از این سامانه به میزان ۶.۴ متر مکعب بر ثانیه کمبود آب شرب اصفهان و ۱۴ شهرستان در شرایط فعلی جبران خواهد شد.

وی با تأکید بر این که سامانه شامل تونل انتقال آب و تصفیه خانه است، ادامه داد: در واقع سامانه دوم آب‌رسانی، تأمین کننده کمبود آب شرب جمعیت بیش از ۵.۵ میلیون نفری تحت پوشش این طرح است که سامانه اول آب‌رسانی موجود در اصفهان به تنهایی قابلیت تأمین آن را نداشت.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تصریح کرد: وضعیت پیشرفت فیزیکی قطعه اول خط انتقال بالغ بر ۹۹ درصد و وضعیت پیشرفت فیزیکی قطعه سوم خط انتقال تا پایان سال ۱۴۰۲ در حدود ۴۲ درصد است.

ساسانی در گزارشی اجمالی با توضیح فعالیت‌های انجام شده در فاز نخست این پروژه، از وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران و استانداری اصفهان در راهبری این طرح و شرکت‌های همکار پیمانکار در اجرای آن قدردانی کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان وضعیت پیشرفت فیزیکی تصفیه‌خانه سامانه دوم آب‌رسانی را ۸۷ درصد تا پایان سال ۱۴۰۲ اعلام کرد.

وی افزود: میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل بخش‌های در حال اجرای طرح توسعه آبرسانی به چهارده شهرستان استان اصفهان، سامانه دوم آب‌رسانی به اصفهان بزرگ، بالغ بر ۲۸,۰۰۰ میلیارد ریال است.

طرح سامانه دوم آبرسانی به ۱۴ شهرستان استان اصفهان با هدف تأمین، انتقال و تصفیه آب شرب از سد زاینده‌رود برای شهرستان‌های تحت پوشش طرح شامل اردستان، اصفهان، برخوار، خمینی‌شهر، تیران و کرون، خور و بیابانک، دهاقان، شاهین‌شهر و میمه، فلاورجان، لنجان، مبارکه، نائین، نجف‌آباد و نطنز توسط شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در مرحله اجرا قرار دارد.

بازدید از ایستگاه پمپاژ و تصفیه خانه آب به کاشان در ادامه مورد بازدید استاندار اصفهان و هیأت همراه قرار گرفت.

کد خبر 6064208

دیگر خبرها

  • حال خوب دریاچه ارومیه بعد از ۵ سال (فیلم)
  • اجرای نزدیک به ۱۰۰ طرح در ۲۷ منطقه حاشیه شهری ارومیه
  • فیلم/ لحظه رهاسازی آب سد مهاباد به طرف دریاچه ارومیه
  • فیلم/ واکنش مردم به دریاچه پر آب ارومیه
  • تامین اعتبار سامانه دوم آبرسانی در دستورکار استانداری اصفهان
  • چهره جدید دریاچه ارومیه پس از ۵ سال نابودی و خشکی! | فیلـم
  • تامین اعتبار سامانه دوم آبرسانی اصفهان در دستور کار استانداری است
  • حجم عظیم آب در دریاچه ارومیه؛ جان گرفت!
  • تامین آب مورد نیاز کشاورزی و آبیاری فضایی سبز با پکیج‌های تصفیه فاضلاب
  • رهاسازی آب از سد مهاباد به دریاچه ارومیه