Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-23@08:21:31 GMT

قلعه باباخان؛ عروس زیبای دره‌جوزان ملایر

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۰۹۵۳

قلعه باباخان؛ عروس زیبای دره‌جوزان ملایر

روستای قلعه باباخان در فاصله ۲۵ کیلومتری ملایر واقع شده و مردمانش با تقدیم ۲۳ شهید گرانقدر در دوران دفاع مقدس مردانگی و ایثار خود را به اثبات رسانده اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهمدان؛ به اتفاق همکارم سنگینی بی‌عاطفه آپارتمان‌های خشک و بی‌روح شهر را جا می گذاریم و به دهستان جوزان قطعه گمشده بهشت ایران و دره سرسبز و عطرآگین این دیار اصیل پا می گذاریم تا از تشنگی صمیمیت و اصالت ما را برهاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وه که چه زیبا و رویایی است باغات سرسبز جوزان، خانه های سنتی و دلربای مانیزان و طبیعت دیدنی و نسیم دلنواز روستای توسک و روستایی که همچون یاقوت سبز بر سینه دره جوزان می درخشد.
به قول آقای مسعود حاجی زاده شاعر معاصر (البته با کمی تصرف):
در پس این کوه های سر بلند
یک ده بی دغدغه بی قید و بند
برقرار و پایدار و استوار
ساکت و آرام و خالی از گزند
روزگار مردمانش سادگی
جنس خوب ساکنینش مثل قند
اهل آنجا ساده و با معرفت
با تو می‌گویند بر دنیا بخند
قلعه باباخان بهشت شهر ماست
کوه تا کوه، دره دره، بند بند

آری از قلعه باباخان سخن می‌گوییم، روستایی با طبیعتی بکر و دلنواز و باغات سرسبز انگور و مردمانی فهیم، با فرهنگ و باصفا.

تا در کوچه باغهای قلعه باباخان قدم نزنی و از آب زلال و گوارای قنات نظرآباد جرعه‌ای ننوشی و شمیم روحبخش گل‌های محمدی را احساس نکنی و در کوچه‌های لبریز از صمیمیت و مهربانی روستا و در جمع باصفا و ساده روستائیان حضور نیابی حکایت "زلیخا گفتن و یوسف شنیدن" است و "شنیدن کی بود مانند دیدن؟"

روستای قلعه باباخان در فاصله ۲۵ کیلومتری ملایر واقع شده و مردمانش با تقدیم ۲۳ شهید گرانقدر در دوران دفاع مقدس مردانگی و ایثار خود را به اثبات رسانده اند. شغل غالب مردم کشاورزی و باغداریست و حدود ۱۲۰ خانوار در این روستا زندگی می کنند. بعد از انقلاب به دلایل نامعلوم و بدون اطلاع و نظرخواهی از مردم، نام روستا به "حصار باباجان"! تغییر یافته است که امروز به یکی از

مشکلات تبدیل شده و علیرغم نامه نگاری های شورای روستا هنوز هم در اسناد شهر نام روستا حصار باباجان است.

به گفته آقایان نوروزی و ساریخانی از اعضای شورای اسلامی روستا یکی از مشکلات روستا فرسودگی سیم های برق می باشد که با کمترین باد باعث قطع برق قسمتهایی از روستا شده و مشکلاتی را ایجاد می‌کند. قرار گرفتن تیرهای برق در وسط معابر از دیگر مشکلات روستاست که بنیاد مسکن و اداره برق ملایر هر کدام مسئولیت جابجایی را بر گردن دیگری می‌اندازند.

عدم آنتن دهی مناسب شبکه های تلفن همراه و نبود اینترنت یا سرعت بسیار ضعیف آن از دیگر مشکلات مردم می باشد که جزء مطالبات مردم از مسئولین مربوطه است.

اعضای شورا همچنین می گویند منبع آب موجود غیر بهداشتی و قدیمی است و تهیه منبع آب بهداشتی از ضروریات است. همچنین بهسازی قنات و ترمیم و اصلاح راه باغات که در بارندگی های اخیر تخریب شده است از مواردی است که اعضای شورای اسلامی روستا مطرح کردند و کمک و همیاری مسئولین جهاد کشاورزی را خواستار شدند.

روستای قلعه باباخان ظرفیت بسیار بالایی برای معرفی به عنوان روستای هدف گردشگری دارد و می‌تواند به یکی از جاذبه‌های توریستی شهرستان تبدیل شود.

از شما دعوت می کنیم حتما به این یاقوت سبز دره جوزان، روستای زیبای قلعه باباخان سری بزنید و از طبیعت زیبای آن نهایت لذت را ببرید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۰۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنتور برق ۸۵ درصد روستاهای کردستان تکخوانی شد

هیوا لهونیان گفت: در سال جاری با برنامه ریزی‌های منسجم و دقیق، کنتور برق ۲۳۶ روستای باقیمانده که مشمول ۱۴ هزار و ۷۸ خانوار روستایی میباشد از حالت بازفروش خارج و با احتساب آن تمام روستا‌های استان، طرح تکخوانی اجرا و عملیاتی می شود.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به اینکه در کل استان یک هزار و ۶۱۵ روستای دارای سکنه وجود دارد، گفت: از این تعداد روستا، تاکنون کنتور برق هزار و ۳۷۹ روستای استان تکخوانی و از حالت بازفروش خارج شده است.

لهونیان گفت: با اجرای این پروژه مشکلات مربوط به قرائت کنتور‌های بازفروش و تطبیق با کنتور‌های مادر از جمله اختلاف قیمت مصرفی در تعدادی محدود از روستاها، شفافیت و دریافت آسان مطالبات مشترکین، حذف انشعابات غیرمجاز و ایجاد عدالت درصورتحساب‌های مصرفی مشترکین مرتفع خواهد شد.

در حال حاضر بیش از ۷۵۰ هزار مشترک در بخش‌های مختلف خانگی، کشاورزی، صنعتی و اداری از خدمات شرکت توزیع برق کردستان بهره‌مند هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • کنتور برق ۸۵ درصد روستاهای کردستان تکخوانی شد
  • هزار دف، یک پیش نیاز برای ثبت جهانی پالنگان است
  • برق ۴۴۵ روستا‌ی سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد
  • روستای هجیج جزو روستا‌های کاندیدای ثبت جهانی
  • روستای ورقستان شهرستان رزن قطب تولید موزیک سازی استان همدان
  • ۶۵ روستای خراسان جنوبی آبرسانی شد
  • اختصاص امکانات در مناطق روستایی سبب ماندگاری و زمینه ساز پویایی اقتصاد کشور است
  • تصاویر| مراسم هزار دف در روستای پالنگان
  • جاذبه ای دیدنی با میزبانی از لک لک ها + فیلم
  • جاذبه ای دیدنی با میزبانی از لک لک ها + تصاویر