Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@17:51:57 GMT

رونمایی از سردیس دو چهره ماندگار پزشکی در تنکابن

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۱۵۰۷

رونمایی از سردیس دو چهره ماندگار پزشکی در تنکابن

به گزارش خبرنگار ایرنا ، پروفسور مسلم بهادری و پروفسور ولی‌الله محرابی دو چهره ماندگار در علوم پزشکی هستند که در تنکابن به دنیا آمدند و در طول این سال‌ها دانش‌آموختگان زیادی را تربیت نمودند.

سردیس‌های این دو چهره ماندگار علوم پزشکی به همت شهرداری تنکابن در مقابل در ورودی ساختمان شورای شهر نصب شد.

شهردار تنکابن در آیین رونمایی از سردیس دو چهره ماندگار علم پزشکی گفت: پروفسور بهادری و محرابی از مفاخر علم پزشکی در عرصه‌های ملی و بین الملی هستند و به پاس تلاش ها و زحمات آنها سردیس این بزرگواران در این شهر نصب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد زرودی با گرامیداشت روز جهانی انسان دوستی ، افزود: شهرداری تنکابن به جهت پاسداشت بزرگان و نام آوران این شهر و معرفی انها به نسل حاضر ساخت سردیس و مجسمه های آنها را در دستور کار قرار داد که خوشبختانه با استقبال خوبی نیز از سوی شهروندان همراه شد.

وی با بیان اینکه داشته های امروز را مرهون تلاش ها و خدمات شایسته‌ بزرگان، نخبگان و فرهیختگان هستیم ، اظهار داشت : اهمیت شناساندن مفاخر و مشاهیر به جوانان و نوجوانان می تواند زمینه ساز پیشرفت در همه عرصه ها را رقم بزند و مسئولان باید چنین عرصه ای را برای آنها فراهم نمایند.

شهردار تنکابن خاطرنشان کرد: فرهیختگان، مفاخر و مشاهیر تنکابنی، سرمایه و پشتوانه علمی و فرهنگی این کشور محسوب می شوند و باید به تکریم و تجلیل از آنان اهتمام ورزید.

پروفسور ولی الله محرابی هم که در این مراسم حضور داشت با قدردانی از اقدام صورت گرفته ، گفت: از روزی که برای تحصیل از شهر تنکابن رفتم این موضوع همیشه در ذهنم بود که باید روزی به زادگاهم برگردم و به مردمان سرزمینم خدمت کنم.

وی افزود: برای موفقیت در عرصه های علمی باید دانشگاه های قوی در کشور داشته باشیم تا بتوانیم به افتخارات بزرگ ملی و بین المللی نائل آییم.

محرابی با بیان اینکه حرکت و جوشش علمی در تنکابن با ایجاد دانشگاه در این شهر مهیا شد، اظهار داشت: باید سطح علمی دانشگاه ها افزایش یابد تا از کنار آن دانش آموختگان باسواد تربیت شوند و برای کشور و این منطقه اثر گذار باشند.

شرحی گذرا بر معرفی پروفسور مسلم بهادری

پروفسور بهادری در سال ۱۳۰۵ در روستای زنگیشا محله تنکابن دیده به جهان گشود . او پس از اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه در سال ۱۳۳۳ دانشجوی دانشگاه تهران در رشته پاتولوژی شد و پس از اتمام این دوره در سال ۱۳۳۸ به انگلستان رفت تا مدرک فوق تخصص پاتولوژی قلب و ریه را از دانشگاه ویلز کاردیف اخذ نماید.

از مناصب آکادمیک پروفسور بهادری می توان به رییس درمانگاه کرسی آسیب شناسی دانشکده پزشکی تهران، دانشیار تمام وقت گروه آسیب شناسی دانشگاه تهران، استاد مدعو دانشگاه کالیفرنیا سان دیگو، استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی، عضو هیات موسس مرکز تحقیقات سل و بیماری های ریه و عضو وابسته فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران اشاره نمود.

وی تاکنون جایزه بهترین استاد دانشگاه از طرف جهاد دانشگاهی، جایزه بهترین پزشک برگزیده از طرف سازمان نظام پزشکی، دو جایزه بهترین تالیف کتاب درسی و نشان درجه یک دانش در حوزه پژوهش را از مقام ریاست جمهوری دریافت کرده است.

از آثار علمی و تالیفی پروفسور بهادری می توان به تالیف و ترجمه ۸۵ کتاب و انتشار ۷۰ مقاله در نشریات فارسی و ۵۰ مقاله در نشریات بین المللی یاد کرد.

شرحی گذرا بر معرفی پروفسور ولی الله محرابی

وی تحصیلات خود را در رشته‌ پزشکی در دانشگاه آنکارا  آغاز و در دانشگاه استانبول ترکیه خاتمه داد. دکتر محرابی نخستین دانشجویی بود که دوره‌ هفت ساله‌ عـمومی را در کـم‌تر از ۵ سـال به پایـان رسانید و با رتـبه‌ ممتاز،‌ فارغ‌التحصیل شد.

او سپس برای ادامه‌ تحصیل راهی کشور آلمان شد و در دانشگاه بن دوره‌ جراحی عمومی را به پایان ببرد. محرابی ضمن تخصصی جراحی عمومی دوره‌ آموزشی بیهوشی و رادیولوژی را نیز گذراند.

در این زمان تصمیم به فراگرفتن جراحی کودکان گرفت و برای دریافت فوق تخصص در این رشته به دانشگاه‌های پنسیلوانیا(آمریکا)، زوریخ (سوییس)‌،‌ هایدلبرگ و مونیخ (‌آلمان)‌ عزیمت نمود.

دانشگاه پنسیلوانیا نخستین مرکز آموزش جراحی کودکان ایشان بوده و دکتر محرابی رشته‌ جراحی کودکان را در کنار اساتیدی مانند اورت کوپ،‌ بیشاپ، داکت، ریکهام و هکر به پایان رسانید.

دکتر محرابی در سال ۱۳۵۲ به دعوت جامعه‌ علمی ایران به میهن بازگشت و در بازگشت به عنوان دانشیار در دانشگاه تهران آغاز به کار کرد. او در سال ۱۳۵۸، ‌به کسب درجه‌ علمی استادی، ‌به عنوان جوان‌ترین استاد دانشگاه،‌ نایل آمد.

وی در طول حیات علمی خود،‌ چه در خارج از کشور و چه در ایران، سمت‌های اجرایی و پژوهشی فراوانی را عهده دار بوده است. ریاست بخش جراحی بیمارستان لاستروپ،‌ عضویت در هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه فرانکفورت،‌ مسئولیت اورژانس شهر افن باخ،‌ عضویت در انجمن جراحان عمومی و کودکان اروپا،‌ عضویت در فرهنگستان علوم پزشکی ایران، عضو مؤسس جامعه‌ جراحان ایران و عضو هیئت مدیره جامعه‌ جراحان ایران و عهده دار سمت دبیر اجرایی و قائم مقام جامعه‌ جراحان به مدت بیش از شانزده سال و عضویت در هیئت مدیره نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران عضو مؤسس انجمن جراحان اطفال و ریاست انجمن فوق در چند دوره،‌ مؤسس انجمن پره ناتولوژی و جراحی و مؤسس انجمن دوستی ایران و آلمان تنها گوشه ای از فعالیت‌های اوست.

رشته‌ فوق تخصصی جراحی کودکان برای نخستین بار به کوشش او در دانشگاه تهران با گشایش بخش جراحی کودکان در بیمارستان بهرامی و سپس در بیمارستان امیرکبیر،‌ آغاز به کار کرد. از آن زمان تاکنون،‌ شمار فراوانی از متخصصان جراحی عمومی در این دانشگاه برای جراحی کودکان تربیت شده‌اند که بسیاری از آنان به درجه‌ استادی،‌دانشیاری و استادیاری در دانشگاه‌های سراسر کشور به خدمت مشغول‌ هستند.
پژوهش‌های استاد دکتر ولی اله محرابی به صورت ده‌ها مقاله‌ ایشان در مجلات علمی بین المللی و داخلی به چاپ رسیده است که تاریخ نخستین آن‌ها به بیش از ۵۰ سال پیش باز می‌گردد که از جمله‌ این پژوهش‌ها،‌ ارائه‌ تکنیک‌های نوین در جراحی عمومی و به ویژه جراحی ناهنجاری‌های گوناگون کودکان است که به نام استاد در تاریخ علم پزشکی ثبت شده‌اند.

همچنین،‌ چندین جلد کتاب در زمینه‌های گوناگون دانش و تاریخ پزشکی حاصل تجربیات ایشان در این قلمرو است. نخستین کتاب جراحی کودکان به زبان فارسی در سال ۱۳۶۳ توسط ایشان ترجمه و تألیف شده است. دوره هشت جلدی دایره المعارف" تاریخ مصور پزشکی جهان"‌ که آئینه‌ای از میراث بشری می‌باشد از تألیفات استاد است که در سال ۱۳۸۵ برنده‌ جایزه‌ نخست کتاب سال ایران نیز شده است که تاکنون سه بار به چاپ رسیده است.

شهرستان ۱۷۰ هزار نفری تنکابن در غرب مازندران قرار دارد.

/۷۵۱۳/ ۱۶۰۲/ ۱۸۹۹

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تنکابن دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۱۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند

به گزارش خبرنگار مهر؛ در سال‌های اخیر، ظهور فناوری هوش مصنوعی مولد و ادغام این فناوری انقلابی در صنایع مختلف، فرآیندها و نتایج را در همه ابعاد زیست و فعالیت بشر متحول کرده است. یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که هوش مصنوعی در آن تأثیر عمیقی داشته و بسیاری از فرایندهای جاری آن را دستخوش تغییر شدید کرده، سلامت دیجیتال و پزشکی است.

به عقیده بسیاری از کارشناسان، در مقطع کنونی و به واسطه ظهور فناوری هوش مصنوعی، انقلاب علمی و فنی دیگری در صنعت مراقبت‌های سلامت و پزشکی درحال وقوع است. به گواه بسیاری از اعضای جامعه سلامت و کاربران، این فناوری در حال تغییر حوزه بهداشت و بهبود کیفیت خدمات و نتایج درمان‌های پزشکی است. از همین روی، استفاده از دستگاه‌ها و سیستم‌های مبتنی بر این فناوری برای تشخیص بیماری‌ها به شدت در حال افزایش بوده و فرایندهای هوشمندسازی بخش سلامت در بسیاری از کشورهای جهان روند صعودی گرفته است.

در این نوشتار کوتاه به بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تغییر چشم انداز مراقبت‌های بهداشتی می‌پردازیم.

در تعریف کلی، هوش مصنوعی به شبیه سازی فرآیندهای هوش انسانی توسط ماشین‌ها از طریق سیستم‌های کامپیوتری اشاره دارد. بر همین مبنا، الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند داده‌ها را تجزیه و تحلیل کنند، از آن‌ها بیاموزند و بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده تصمیم‌گیری و پیش‌بینی کنند. از سوی دیگر، سلامت دیجیتال شامل استفاده از فناوری برای بهبود ارائه مراقبت‌های بهداشتی، تشخیص، نظارت و درمان است. در عصر حاضر و با پیشرفت شگرف فناوری، بسیاری از حوزه‌ها از سوابق الکترونیکی سلامت گرفته تا دستگاه‌های پوشیدنی، کارآمدی نظام سلامت را افزایش داده و راه‌حل‌های سلامت دیجیتال به شیوه‌های مدرن مراقبت‌های بهداشتی تبدیل شده‌اند.

با عنایت به این قابلیت هوش مصنوعی، فناوری مذکور در مراقبت‌های بهداشتی این پتانسیل را دارد که کارآمدی تصمیمات بالینی را افزایش دهد، نتایج درمان بیمار را بهبود بخشد و به صورت کلی عملیات را ساده کند. از همین روی می‌توان نتیجه گرفت که ادغام هوش مصنوعی با حوزه سلامت، قابلیت‌های سیستم‌های سلامت دیجیتال را بیشتر می‌کند و ارائه مراقبت‌های کارآمدتر و مؤثرتر را ممکن می‌سازد.

فناوری هوش مصنوعی می‌تواند در راستای غلبه بر بسیاری از چالش‌های حوزه مراقبت‌های بهداشتی، امکاناتی همچون دسترسی سریع به پزشکی و تشخیص از راه دور و برنامه‌های درمانی شخصی را به کاربران ارائه دهد. فناوری مذکور همچنین به شناسایی گسترش و پیش‌بینی شیوع بیماری‌ها کمک می‌کند. استفاده از هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی مزایای متعددی را به کاربران و پزشکان ارائه می‌دهد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تشخیص بهبود یافته بیماری‌ها با یادگیری ماشینی

الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تصاویر پزشکی، نتایج آزمایش‌ها و داده‌های بیمار را تجزیه و تحلیل کنند و با نتیجه‌گیری مبتنی بر داده‌ها به ارائه دهندگان مراقبت‌های پزشکی در تشخیص دقیق کمک کنند.

شخصی‌سازی درمان با ابزار هوشمند

ابزارهای متعدد مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند به تنظیم برنامه‌های درمانی شخصی‌سازی شده و بهینه برای بیماران بر اساس ویژگی‌های منحصر به فرد و سابقه پزشکی آن‌ها کمک کنند. بیماران با این ابزار می‌توانند به تناسب شرایط خود، از امکانات و مراقبت‌های مختص به خود برخوردار شوند.

امور اداری برای کادر درمان آسان می شود

سیستم‌های مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند وظایف اداری را به طور خودکار انجام دهند. از همین روی، استفاده از چنین ابزاری زمان بندی را برای کادر درمان بهینه می‌سازد، گردش کار را ساده می‌کند و در مجموع به ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اجازه می‌دهند که بر مراقبت از بیمار تمرکز بیشتری داشته باشند.

تشخیص زودهنگام تا مداخله پیشگیرانه

هوش مصنوعی می‌تواند مجموعه کلان داده‌ها را برای شناسایی الگوها و روندها تجزیه و تحلیل کند و امکان تشخیص زودهنگام بیماری و عارضه‌های جسمی و مداخلات پیشگیرانه برای درمان را فراهم کند.

هوش مصنوعی و شخصی‌سازی پزشکی

هدف پزشکی شخصی سازی شده درمان متناسب با ویژگی‌های فردی مانند ژنتیک، سبک زندگی و محیط است. هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل مقادیر زیادی از داده‌های بیمار برای شناسایی استراتژی‌های درمانی بهینه برای افراد خاص، نقش مهمی در این حوزه ایفا می‌کند. با در نظر گرفتن تغییرات ژنتیکی، نشانگرهای زیستی و سایر عوامل، هوش مصنوعی می‌تواند به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی کمک کند تا درمان‌های هدفمندتر و مؤثرتری به بیماران خود ارائه دهند.

تسریع کشف دارو

فرآیند کشف دارو برای شرکت‌های داروسازی و متخصصان زمان بر و پرهزینه است و بسیاری از نامزدهای دارویی بالقوه در رسیدن به محصول نهایی و عرضه به بازار ناکام هستند. در چنین شرایطی هوش مصنوعی با تسریع در شناسایی نامزدهای دارویی امیدوارکننده، پیش‌بینی تداخلات دارویی و بهینه‌سازی آزمایش‌های بالینی، فرآیند کشف دارو را متحول می‌سازد. با تجزیه و تحلیل ساختارهای مولکولی، مسیرهای بیولوژیکی و داده‌های بالینی، هوش مصنوعی می‌تواند توسعه داروها و درمان‌های جدید را تسریع کند.

پزشکی از راه دور نزدیک می‌شود

پزشکی از راه دور به بیماران این امکان را می‌دهد که مراقبت‌های پزشکی را از راه دور دریافت کنند و نیاز به مراجعه حضوری به مراکز درمانی را از بین می‌برد. هوش مصنوعی خدمات پزشکی از راه دور را با فعال کردن مشاوره مجازی، نظارت از راه دور بر علائم حیاتی بیماران و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده برای مداخله زودهنگام افزایش می‌دهد. با استفاده از چت ربات‌ها و دستیاران مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی، ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی می‌توانند مراقبت‌های شخصی را در هر زمان و هر مکان به بیماران ارائه دهند.

هوش مصنوعی در پایش سلامت

دستگاه‌های پوشیدنی و حسگرهای مجهز به فناوری هوش مصنوعی، نظارت مستمر سلامت و تجزیه و تحلیل داده‌ها را در زمانی اندک امکان‌پذیر می‌کنند. این دستگاه‌ها می‌توانند علائم حیاتی، سطح فعالیت و الگوهای خواب را رصد کنند و بینش‌های ارزشمندی را در مورد وضعیت سلامتی بیماران به پزشکان ارائه دهند. الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند انحرافات از الگوهای عادی را تشخیص دهند و به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی در مورد مسائل بالقوه سلامتی هشدار دهند و امکان مداخلات به موقع و مراقبت‌های پیشگیرانه را فراهم کنند.

بهبود مراقبت های روانی

هوش مصنوعی همچنین در زمینه سلامت روان برای بهبود تشخیص و درمان اختلالات سلامت روان مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند الگوهای گفتار، حالات چهره و سایر نشانه‌های رفتاری را برای ارزیابی وضعیت سلامت روانی بیماران تجزیه و تحلیل کنند. با ارائه توصیه‌های درمانی شخصی و نظارت بر پیشرفت بیماران در طول زمان، هوش مصنوعی می‌تواند ارائه مراقبت‌های بهداشت روانی و نتایج را بهبود بخشد.

چالش‌های ادغام هوش مصنوعی در بهداشت و درمان

همان طور که پیش‌تر ذکر شد، بی شک هوش مصنوعی تحولی بدیع در حوزه مراقبت‌های بهداشتی ایجاد کرده است؛ اما علی‌رغم مزایای بالقوه ادغام هوش مصنوعی در این بخش، پیاده سازی و استفاده از آن در حوزه مذکور بدون چالش نیست. در ادامه به برخی از چالش‌های کلیدی این حوزه می‌پردازیم.

حریم خصوصی و امنیت داده‌ها

داده‌های مستخرج از فعالیت بخش مراقبت‌های بهداشتی، از جمله اطلاعات بیماران و وضعیت سلامتی شهروندان بسیار حساس هستند. همین امر، اطمینان از حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها در هنگام استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی در این حوزه را بسیار مهم و حیاتی می‌کند.

هوش مصنوعی و چالش تطابق با مقررات

مقررات و استانداردهای مراقبت‌های بهداشتی نیز مانند همه حوزه‌های دیگر باید هنگام توسعه و استقرار ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در محیط‌های بالینی مورد بازنگری قرار گرفته و پس از به روز رسانی به صورت دقیق اجرا شوند. عدم توجه به این مسئله، می‌تواند منجر به عدول از استانداردها و بروز برخی مشکلات در این بخش حساس شود.

ادغام ابزارهای مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی با سیستم‌ها و انطباق آن‌ها با فرایندهای کاری سنتی، بدون در نظر گرفتن ملاحظات و الزامات پیش‌نیاز، می‌تواند بسیار پیچیده و زمان‌بر باشد و چالش‌هایی برای نظام سلامت ایجاد کند.

نگرانی‌های اخلاقی

در نهایت می‌توان گفت که استفاده از هوش مصنوعی در بخش مراقبت‌های بهداشتی، مسائل اخلاقی بغرنجی مربوط به رضایت بیمار، سوگیری در الگوریتم‌ها و پاسخگویی در قبال تصمیمات اتخاذ شده توسط سیستم‌های هوش مصنوعی را در پی دارند. بی شک رسیدگی به این مسئله حساس، مستلزم مطالعات دقیق و اتخاذ تدابیر لازم جهت کاهش ملاحظات مذکور است.

نقش ناظران انسانی در تشخیص کمرنگ می شود

هوش مصنوعی در بهبود دقت و کارایی تشخیصی نویدبخش پیشرفت بسیار بزرگی است. الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تصاویر پزشکی اشعه ایکس، ام آر آی و سی تی اسکن را برای تشخیص ناهنجاری‌ها تجزیه و تحلیل کنند و به رادیولوژیست‌ها در تشخیص یاری دهد. با استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشینی و یادگیری عمیق، هوش مصنوعی می‌تواند به شناسایی الگوها و ناهنجاری‌هایی که ممکن است توسط ناظران انسانی و پزشکان نادیده گرفته شود، کمک کند.

آینده ادغام هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی

به عقیده کارشناسان، آینده هوش مصنوعی در بخش مراقبت‌های بهداشتی دارای پتانسیل بسیار زیادی برای تغییر روش ارائه و تجربه کاربران است. پیشرفت‌های حاصل شده در فناوری هوش مصنوعی، مانند پردازش زبان طبیعی، تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده و اتوماسیون رباتیک فرآیندها به نوآوری در مراقبت‌های بهداشتی ادامه خواهند داد. از برنامه‌های درمانی شخصی گرفته تا جراحی با کمک هوش مصنوعی، امکانات این فناوری در مراقبت‌های بهداشتی نامحدود یا حداقل بسیار پرشمار به نظر می‌رسد.

از همین روی می‌توان نتیجه گرفت که کاربرد هوش مصنوعی در سلامت دیجیتال و پزشکی در حال تغییر شکل صنعت مراقبت‌های بهداشتی و بهبود نتایج بیماران است. هوش مصنوعی روش ارائه مراقبت‌های بهداشتی را متحول کرده و آن را کارآمدتر، مؤثرتر و بیمار محورتر می‌کند. در حالی که چالش‌هایی در پیاده‌سازی هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی وجود دارد، مزایای آن بسیار بیشتر از خطرات آن است و راه را برای آینده‌ای هموار می‌کند که در آن هوش مصنوعی نقشی محوری در پیشرفت شیوه‌های مراقبت‌های بهداشتی و بهبود کیفیت مراقبت برای همه ایفا می‌کند.

کد خبر 6075146

دیگر خبرها

  • افتتاح دفتر همکاری‌های وزارت تندرستی جمهوری تاجیکستان و دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز
  • شرم از بدن
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • کلاس های چهره به چهره صاحبان صنایع با دانشجویان برگزار می شود
  • (ویدیو) «نوبل‌پرایز ایران» یا «چهره‌های ماندگار» چرا تعطیل شد؟
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • رونمایی از چهره جدید گذر ۳۰ تیر | این گذر تغییر کاربری می دهد
  • ایرج فاضل، رئیس جامعه جراحان ایران: گرایش به پزشکی در حال رنگ باختن است/ باید نگران آینده پزشکی باشیم