Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، عنایت‌الله رحیمی،‌ استاندار فارس شب گذشته، 27 مردادماه در نشست آموزشی سازمان‌های مردم نهاد استان گفت: اگر مشارکت مردم در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تبلور و عینیت پیدا کند، می‌توانیم توسعه و تعالی و تعامل را در جامعه محقق کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی بر مبنای مشارکت و حضور فعال عموم مردم، پایه‌گذاری شده است، افزود: الگوی مشخص و زنده‌ای مانند دفاع مقدس پیش روی ما قرار دارد که اقشار مختلف مردم لبیک‌گویان به ندای امام راحل(ره) به صحنه‌های دفاع شتافتند و بر خلاف چند صد سال گذشته که همواره در جنگ‌ها بخشی از سرحدات ایران از کشور جدا می‌شد در جنگ تحمیلی هشت ساله حتی یک وجب از خاک کشور به دشمن واگذار نشد.
نماینده عالی دولت در استان فارس بیان کرد: دفاع مقدس نعمات و برکات زیادی برای کشور به ارمغان آورد که بخشی از آن‌ها را هم‌اکنون نیز شاهد هستیم.
رحیمی با اشاره به اینکه تحولات سریع اجتماعی موجب نقل و انتقالات پیچیده‌ای در ساختارهای اجتماع می‌شود که اثرات مثبت و منفی متعددی با خود به همراه دارد، ادامه داد: یکی از پیامدهای مثبت این تحولات سریع افزایش رفاه اجتماعی در اثر استفاده مناسب از تکنولوژی است و در کنار آن اثرات منفی مانند گسیختگی اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی نیز ممکن است به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینكه تحولات اجتماعی در استان فارس در قالب مهاجرت به کلان شهرها و مراکز شهرستان‌ها در حال صورت گرفتن است، گفت: بر اثر مهاجرت جمعیت به مناطق ناشناخته و کاهش نظارت و کنترل اجتماعی، آسیب‌های اجتماعی نیز بروز پیدا می‌کنند.
نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به اینکه برای غلبه بر پیچیدگی‌های تحولات اجتماعی و آسیب‌های ناشی از آن نیازمند مشارکت نهادمند و قانونمند در جامعه برای رسیدن به حکمرانی شایسته هستیم، گفت: یکی از راه‌های ایجاد مشارکت در جامعه بهره‌گیری از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد است.
وی با تأکید بر اینکه اداره جوامع در قرن 21 بدون مشارکت مردم بسیار مشکل و یا غیرممکن است، افزود: جوامع بشری بدون حضور هماهنگ سه رکن بخش دولتی، بخش خصوصی و جامعه مدنی امکان‌پذیر نیست؛ سازمان‌های مردم نهاد یکی از شاخصه‌های جامعه مدنی محسوب می‌شوند که مطالبات مردم را به شکل قانونی به دولت انتقال می‌دهد و با نظارت بر عملکرد قوای حاکم برای بهبود عملکرد آنان راهنمایی‌ها و توصیه‌های لازم را ارائه می‌کنند که این اقدام موجب تعالی در اداره جامعه خواهد شد.
استاندار فارس با بیان اینکه سازمان‌های مردم نهاد خصوصیات ویژه‌ای دارند که آن‌ها را از نهادهای دولتی متمایز می‌کند، گفت: حضور داوطلبانه، فعالیت غیردولتی، عام‌المنفعه و خیرخواهانه و همچنین رویکرد غیرسیاسی از جمله مشخصات سازمان‌های مردم نهاد است.
رحیمی با تصریح اینكه سازمان‌های مردم نهاد غیرسیاسی هستند و در همه دولت‌ها جایگاه عزتمندانه خود را حفظ می‌کنند، گفت: این سازمان‌ها از دولت استقلال دارند و بر مبنای عقاید فرهنگی، مذهبی و چارچوب‌های انسان‌دوستانه خود فعالیت می‌کنند.
نماینده عالی دولت در استان فارس، اهداف سازمان‌های مردم نهاد را تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری، پیگیری آرمان‌های اسلامی و ملی و فراهم‌سازی مشارکت عمومی دانست و ادامه داد: در سیل امسال در شیراز و آتش‌سوزی اخیر فعالیت سازمان‌های مردم نهاد به شکل برجسته‌ای موثر بود.
وی کنترل و پایش آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی، پیگیری مسائل زیست محیطی، امور خیریه، مسائل بهداشتی و درمانی و حقوق بشر را از جمله زمینه‌های فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد برشمرد و افزود: نمود عینی فعالیت سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه‌ها تأسیس مدارس، بیمارستان‌ها، مراکز ورزشی و هشدارهای سمن‌های زیست محیطی در خصوص استفاده مطلوب‌تر از محیط زیست و همچنین فعالیت‌های سمن‌های ترک اعتیاد و بازتوانی افراد آسیب دیده است.
استاندارفارس با بیان اینکه ایجاد ارتباط قانونمند میان مردم و حاکمیت را از جمله کارکردهای سازمان های مردم نهاد دانست و گفت: برای ارائه خدمات بهتر به مردم و به ویژه اقشار آسیب‌پذیر باید این ارتباط هرچه بیشتر تقویت شود.
رحیمی با اشاره به اینکه افزایش مشارکت مردم در حوزه‌های مذهبی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از جمله نتایج عملکرد سازمان‌های مردم نهاد بوده است، ادامه داد: بر مبنای عقاید مذهبی و قانون اساسی بزرگان نظام جمهوری اسلامی همواره بر حضور مردم در تمامی صحنه‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی تأکید داشته‌اند.
نماینده عالی دولت در استان فارس افزود: مشارکت مردم در حوزه‌های اقتصادی در اصل 44 قانون اساسی متبلور است و در حوزه‌های سیاسی نیز حضور مردم در انتخابات‌ها برای برگزیدن مدیران و مجریان کشور عینیت پیدا می‌کند.
وی با بیان اینکه در سال 1394 گزارشی از وضعیت آسیب‌های اجتماعی تهیه و به مقام معظم رهبری ارائه شد، گفت: مقام معظم رهبری بر رفع آسیب‌ها و واگذاری کارها به خود مردم تاکید کردند که دولت تدبیر و امید در این راستا اقدام به تقویت سمن‌ها کرده است.
استاندار فارس با اشاره به اینکه این استان دارای بیش از یک هزار سازمان مردم نهاد است، ادامه داد: 80 درصد این سمن‌ها از سال 92 تاکنون ایجاد شده‌اند به گونه‌ای که در حوزه وزارت کشور تعداد سمن‌ها از 50 سازمان در سال 92 به 91 سازمان در شرایط فعلی رسیده است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس اجتماعي مشاركت مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۱۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه خراسان شمالی، گفت: سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد. - اخبار استانها -

مرتضی بهزادفر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، با اشاره به نامگذاری سال 1403 به نام جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار داشت: براساس ابلاغ سیاست‌های کلی در هر دو مورد بر موضوعات کلیدی نظیر پیشرفت اقتصادی توام با عدالت و مردمی‌سازی اقتصاد به عنوان هسته‌های اصلی و نقش مردمی به صورت ویژه تاکید شده است.

وی با بیان اینکه در برنامه پنجم و ششم توسعه توجه به سهم تعاونی‌ها به عنوان الگوی اصلی مردمی‌سازی اقتصاد تاکید زیادی شده، اما توفیقی در این موضوع حاصل نشده است، افزود: با سیاست‌های کلان و برنامه‌ریزی‌هایی که اکنون در زمینه مردمی‌سازی انجام شده و تاکیدات مقامات عالی رتبه کشور بر تدوین سند اجرایی یک ساله زمینه تحقق این مهم در استان و کشور فراهم شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان به ابلاغ بخش‌نامه در قالب تدوین سند از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به استان‌ها در جهت تحقق جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و افزود: در این برنامه بر رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال، شیوه‌ها و راهکارهای مشارکت حداکثری مردم ، فعالان اقتصادی و نخبگان، برنامه رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست، حمایت از توسعه و تجاری‌سازی فناورهای راهبردی، توجه به زنجیره‌های ارزش صنایع استان و توجه به نقش‌آفرینی پارک علم و فناوری و ظرفیت نخبگان و صنایع خلاق و غیره تاکید شده است. 

وی ادامه داد: در این سند بر احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل، توسعه تعاونی‌ها، مشارکت صندوق‌ها، بانک‌های خصوصی، بیمه‌ها و ابزار و شیوه‌های نوین تامین مالی و اتمام پروژه‌های نیمه تمام که نقش پیشران اقتصادی در استان دارند نیز توجه ویژه شده است.

بهزادفر اضافه کرد: برنامه رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال و همسو با سیاست‌های کلی برنامه هفتم پیشرفت و سند آمایش در برنامه اولیه پیشنهادی و عملیاتی این سازمان در قالب 8 بسته، محور اساسی جهش تولید در استان تهیه شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی، تصریح کرد: رویکرد سازمان برنامه و بودجه، برنامه‌ریزی برای انجام اقداماتی است که قابلیت اجرایی یک ساله داشته باشد تا نتیجه این اقدامات زودتر به منصه ظهور برسد.

بهزادفر با بیان اینکه توجه به توانمند سازی جوامع محلی در روستاهای استان به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفته است، افزود: 30 درصد اقتصاد مردم استان وابسته به روستا است و فعالیت بخش کشاورزی برای استان یک محور مهم رونق اقتصادی و زمینه مشارکت مردم با رویکرد تحقق شعار سال است.

وی تصریح کرد:در همین راستا توسعه اشتغال و اجرای طرح توان‌افزایی جوامع محلی مورد توجه جدی قرار گرفته و تاکنون سند توسعه اشتغال برای 500 روستای استان اجرا شده است.

انتهای پیام/311/

دیگر خبرها

  • مشارکت بیش از ۳۰۰ سازمان مردم نهاد در طرح ملی مشارکت اجتماعی
  • اجازه ندهید حتی یک کودک از تحصیل جا بماند
  • هیچ دولتی بدون مشارکت مردم توسعه پذیر نیست
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • باشگاه دانش آموزی خبرنگار پلیس، پیشگام در حوزه‌های انتظامی و انضباط اجتماعی است
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد
  • شهر خلاق، فرصتی برای مشارکت مردم
  • هوش مصنوعی فرصتی مهم در توسعه و پیشرفت است