Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-20@01:42:10 GMT

اعتبار رفع فقر مطلق 20 درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۳۱۸۵

اعتبار رفع فقر مطلق 20 درصد افزایش یافت

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز و به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: جامعه ایران متشکل از اقشار اجتماعی مختلف است که بر حسب جنسیت، قومیت، مذهب، طبقه اقتصادی به اجزای مختلفی تقسیم می شود اما دغدغه مهم انقلاب اسلامی که عدالت یکی از مولفه‌های محوری آن محسوب می شود، این است که این تمایزات اجتماعی تبدیل به شکافی نابرابر نشود و تمامی افراد بتوانند فارق از تمایزات اجتماعی، در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه مشارکت نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه جوامع در صورت بی توجهی به مقوله عدالت، در معرض خطر بزرگ طرد اجتماعی برخی اقشار قرار دارند و از این رو لازم است تا در سیاستگذاری، به صورت ویژه برای کاهش شکاف های اجتماعی تدابیری اتخاذ شود.

فقر مطلق، یکی از مهمترین عوامل طرد اجتماعی محسوب می شود که برخی افراد در جامعه از برآوردن حداقل معاش خود ناتوان شده و بدین ترتیب، از امکان مشارکت اجتماعی محروم می شوند. اما نگاه کلی به فقر مطلق مانع از توجه به این امر می شود که برخی اقشار اجتماعی بیش از سایر اقشار، در معرض فرو افتادن به فقر مطلق قرار دارند. زنان، معلولان، روستاییان و ... در این زمره قرار می گیرد. بنابراین لازم است تا سیاست­ها، حساسیت بیشتری به برخی اقشار در نظر داشته باشند.

در شرایط فعلی اجماع لازم در این خصوص در عرصه سیاستگذاری کشور ایجاد شده است و با ارتباط مثبت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با فراکسیون زنان مجلس، تامین اعتبارات لازم برای رفع فقر مطلق از 7 هزار میلیارد به 8 هزار و 400 میلیارد افزایش یافته است. این وزارتخانه توانسته در شرایط اقتصادی کنونی از سه ماهه سال 1397، جمعیت نیازمند تحت حمایت خود را 15 درصد افزایش داده است.

در مورد سیاست تبعیض مثبت برای برخی اقشار می توان به اقدامات صورت گرفته در ارتباط با مسایل زنان خصوصا زنان سرپرست خانوار اشاره کرد.

با توجه به مسایل موجود، تشکیل سازمانی تخصصی برای جامعه 3 میلیون و 200 هزار خانوار زنان سرپرست خانوار ضرورت دارد و می توان سازوکاری در این خصوص در پیش گرفت که بدون ایجاد بار مالی بر دولت، از انجام اقدامات جزیره ای در این حوزه که توسط سازمان های حمایتی صورت می گیرد، جلوگیری به عمل آورد.

به علاوه سیاست­ های بیمه ­ای در مورد زنان نیز مورد توجه این وزارتخانه است و تا پایان سال گذشته، 51 هزار و 500 نفر از زنان و دختران روستایی تحت پوشش این بیمه قرار گرفتند و حدود 1900 نفر نیز در سال 98 در حوزه تامین اجتماعی تحت پوشش قرار گرفتند. در مورد اجرای بند (ب) ماده 7 قانون هدفمندی یارانه ها نیز 51 هزار نفر از زنان جامعه شهری بین 18 تا 50 سال تحت پوشش این بیمه قرار گرفته اند.

در زمینه معلولان، قانون حمایت از حقوق معلولان در عرصه تقنین، شاهد یکی از مترقی ترین قوانین در کشور بودیم اما تنها کمتر از یک دهم اعتبارات پیش بینی شده در این قانون، برای مداخله در مورد مسایل جامعه بزرگ معلولان، اختصاص داده شده و این امر مشکل بزرگی محسوب می شود. تامین مسکن معلولا یکی از سیاست های مهم این وزارتخانه برای معلولان است که تاکنون 6520 خانه معلولان تحویل داده شده و برای ساخت 6800 خانه نیز با حمایت خیرین تامین اعتبار شده است.

شکاف روستا و شهر، یکی از شکاف های مهم در کشور است و این وزارتخانه تلاش نموده تا با سیاست­های بیمه­ای در جهت رفع این شکاف گام بردارد. تاکنون 25 درصد جمعیت روستاییان کشور تحت پوشش بیمه اجتماعی زنان روستایی و عشایری قرار گرفته اند.

در نهایت، استفاده از ظرفیت های مردمی برای مقابله با فقر مطلق مورد اهتمام این وزارتخانه است و هم اکنون، 3 هزار و 642 گروه خودیار در کشور فعال است که وب سایت دیجی همیار برای عرضه محصولات تولیدشده توسط این قشر در شبکه های اینترنتی تشکیل خواهد شد. همچنین وام اشتغال روستایی به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته و در این مسیر، شفاف سازی در نحوه اعطای وام های با سود 4 درصد صورت گرفته است.

در شرایط اقتصادی کنونی و نوسانات اخیر، بیش از پیش نیاز به همراهی تمامی ارکان حاکمیتی و مردمی وجود دارد تا ضمن این که از تعمیق شکاف­ها میان اقشار مختلف جلوگیری شود، برای کاهش فقر و رفع شکاف­های اجتماعی گام برداشته شود.

انتهای پیام/

20 / 20 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی محمد شریعتمداری فقر مطلق رفع فقر مطلق اعتبار رفع فقر مطلق 20 درصد افزایش یافت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی محمد شریعتمداری فقر مطلق رفع فقر مطلق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۳۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار حوزه هنری فقط نیم درصد بودجه فرهنگی است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، برنامه‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی باید بر اساس زیست بوم محور باشد.
هفته هنر انقلاب اسلامی مزین به نام شهید "سید مرتضی آوینی" است، زیرا ان شهید تلاش کرد که با هنر و کلامش، اندیشه و فلسفه وجودی دین، هنر و به وجود آمدن انسان را نشان دهد و حرکت انقلابی را در دنیای هنر، ایجاد کند و به یادگار بگذارد.
امروز نگاه حوزه هنری انقلاب اسلامی معطوف به تمرکزگرایی از مرکز است و بر اساس زیست بوم و فرهنگ آن استان، جریان هنر انقلاب اسلامی را پایه ریزی می‌کند حوزه هنری قزوین توانسته در این راستا گام بردارد تا پایگاه خوبی برای هنرمندان باشد.
رئیس حوزه هنری قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: حوزه هنری از ابتدای دوران تحولی به تدوین زیست بوم اقدام نمود که مشتمل بر ۲۴ سوال بود. آنچه که در استان قزوین در حال اتفاق افتادن است تا اهداف قابل دستیابی جزو این سوالات بود. این سند در اختیار نهاد‌های هنری از جمله صداوسیما قرار گرفت.
امامقلی گفت: هنر پیشران پیشرفت یکی از چشم انداز‌های این سند است که استان قزوین ویژگی‌های خاصی دارد. از بعد ضعف و قدرت در این سند دقت شده است. تولید مستند با عنوان نواحی منفصل شهری و شهر مهرگان و ... در دستور کار قرار دارد. مستند کوتاه در خصوص سایت پسماند محمدآباد و سایر مستند‌هایی که با نگاه‌های ناظر به حکمرانی در حال تولید است.
حوزه هنری انقلاب اسلامی امروز به عنوان پرچمدار هنر انقلاب اسلامی ایفای نقش می‌کند و هر جایی که جریان انقلابی وجود داشته باشد یا قرار است که به وجود بیاید، حوزه هنری باید پیشگام باشد.
یکی از مشکلات استان موضوع سهم استان از زیرساخت‌های هنری از جمله سینما، گالری‌ها و سالن‌های نمایش است و ضروری است که نگاه ویژه‌ای به مقوله زیرساخت‌های هنری در استان انجام و یک جریان سازی در راستای نگاه به مراکز فرهنگی به ویژه ورود بخش خصوصی به حوزه زیرساخت‌های هنری شکل گیرد.
رئیس حوزه هنری گفت: کمبود صندلی مابه ازای سرانه جمعیت استان قزوین را تبدیل به یکی از استان‌های محروم کرده است. دو سالن سینما با صندلی‌های فرسوده نیاز به بازسازی جدی دارد. با رایزنی‌های انجام شده بناست که از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری اعتباراتی اختصاص دارد، اما نیاز به تصمیمات سخت دارد. نسبت زیرساخت‌های استان در زمینه فرهنگ و هنر ناعادلانه است.
وی تصریح کرد: تنها گالری نگارخانه استان در حوزه هنری همیشه فعال است، اما با توجه به کمبود جا، هنرمندان برای استفاده از آن در نوبت قرار می‌گیرند. آنچه از نان شب برای فرهنگ و هنر استان لازم است فکرافزار و نرم افزار در این زمینه است. اگر بخواهیم مثلا هنرمند خوشنویس را به تعداد دوبرابر برسانیم متاسفانه باید بگوییم که جزیره‌ای تصمیم گرفته می‌شود. کل بودجه فرهنگی استان ۷۰۰ میلیارد تومان است که اعتبار اختصاصی به برای حوزه هنری سه میلیارد تومان است که تقریبا حدود نیم درصد را شامل می‌شود.
امامقلی گفت: ستاد وقتی به استان منتقل می‌شود احتمال تصویب و اجرای سوژه‌ها بیشتر می‌شود. برای برداشتن قدم‌های بلند اعتبارات بسیار کم است مگر اینکه بازرگانان، اتاق بازرگانی و شهرک‌های صنعتی و ... پای کار بیایند.
موسیقی یکی از هنر‌های بسیار مهم در عرصه انقلاب اسلامی به شمار می‌رود و از آنجایی که جوانان گرایش بسیار فراوانی به آن دارند، اگر بتوان برای آن برنامه‌ریزی مناسبی شود به طور قطع اثرات و ثمرات مفیدی بر جای می‌گذارد.

دیگر خبرها

  • نقش سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
  • بسته‌های غذایی برای مادران دارای فرزند شیرخوار؛ اعتبار تامین شد
  • اعتبار بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار واگذار شد
  • افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال
  • تصویب اعتبار برای راه اندازی بازارچه‌ محصولات خانگی بانوان
  • محافظه کاران در انتخابات کرواسی اکثریت مطلق را از دست دادند
  • مهارت آموزی ۴ هزار نفر از آسیب دیدگان اجتماعی در خراسان جنوبی
  • اعتبار دانشگاه صنعتی شاهرود ۲۷ درصد بیشتر شد
  • زنان کمتر می‌خوابند و استرس بیشتری دارند
  • اعتبار حوزه هنری فقط نیم درصد بودجه فرهنگی است