Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-20@00:09:58 GMT

خوردن این مواد غذایی به کودکان توصیه نمی شود!

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۴۰۹۱

خوردن این مواد غذایی به کودکان توصیه نمی شود!

خبرگزاری آریا - دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: خوردن شکلات، پاستیل و مواد خوراکی از این دست باعث از بین رفتن اشتهای کودک شده و اختلال در رشد کودک ایجاد می شود.
به گزارش خبرگزاری آریا از ایسنا ، رضا قدیمی با بیان اینکه شکلات، پاستیل و آبنبات از دسته خوراکی های پرطرفدار در کودکان محسوب می شود، اظهار کرد: تمایل زیاد کودکان به این دسته از مواد خوراکی باعث ایجاد نگرانی هایی در والدین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه برخی از والدین متاسفانه با دادن شکلات یا آبنبات سعی در آرام کردن یا تشویق کودکان‌شان دارند، تصریح کرد: شکلات از آن ترکیباتی محسوب می شود که به دلیل میزان قند قابل توجه اشتهای کودک را از بین برده و میزان مصرف سایر مواد غذایی غنی از مواد مغذی ارزشمند از جمله ویتامین ها را کاهش می دهد.
متخصص تغذیه بالینی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل با تاکید بر اینکه مصرف این خوراکی های پر طرفدار در بین کودکان مانع از جذب کلسیم می‌شود، گفت: شکر موجود در شکلات باعث بیش‌فعالی، اختلال در رشد کودک و گاها ممکن است کودک مستعد دیابت شود.
قدیمی با تاکید بر اینکه شکلات‌ها معمولا حاوی مواد نگه‌دارنده هستند که این مواد تاثیرات خوبی برای کودکان ندارد، خاطرنشان کرد: دانه‌های کاکائو موجود در انواع معتبر شکلات های کاکائویی، دارای مقدار زیادی پلی فنول است که خواص آنتی اکسیدانی دارد و برای سلامتی مفید است.
وی در ادامه بیان کرد: کاکائو دارای مقداری ویتامین A، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین Cو ویتامین Eاست و مواد معدنی شامل منیزیم، کلسیم، آهن، روی، مس، پتاسیم و منگنز هم دارد.
متخصص تغذیه بالینی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: چربی کاکائو به خودی خود باعث افزایش کلسترول نمی‌شود اما وقتی با چربی‌های دیگر ترکیب شود، ممکن است اثرات منفی‌ای روی سطح کلسترول خون داشته باشد بنابراین مهم است که چه برند شکلات یا کاکائویی مصرف می‌کنیم.
قدیمی با اشاره به اینکه فرآیند تولید پاستیل ها با مقداری ژلاتین برای ایجاد حالت شفافیت و چسبندگی، روغن خوراکی برای براق شدن، انواع اسانس‌های میوه‌ای براساس مزه و طعمی که مورد نظر است، تصریح کرد: رنگ‌ها و طعم‌ دهنده‌های مجاز خوراکی، آب و شیرین‌کننده که می‌تواند شکر یا گلوکز باشد و چند افزودنی دیگر در مرحله تولید به‌کار گرفته می‌شود.
وی با تاکید بر اینکه با این حال جایگزین کردن پاستیل و خوراکی‌هایی مانند آن با وعده‌های غذایی به هیچ‌ وجه توصیه نمی‌شود، گفت: چراکه این خوراکی‌ نه‌ تنها مواد مورد نیاز بدن را تامین نمی‌کند بلکه به دلیل طعم شیرین و چربشان خیلی زود با ذائقه فرد سازگار شده و حتی می‌تواند او را به خوردن این نوع خوراکی‌ها معتاد کند.
متخصص تغذیه بالینی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار کرد: این ترکیبات ژلاتینی به مخاط دهان و دندان‌ها می‌چسبد و احتمال پوسیدگی دندان‌ها را زیاد می‌کند، پس فراموش نکنید که بهتر است به جای جویدن پاستیل صبر کنید در دهان‌تان آب شود و بلافاصله بعد از خوردن پاستیل مسواک بزنید.
قدیمی گفت: در برخی از انواع پاستیل ها و یا اسمارتیس ممکن است مواد مصنوعی و رنگدانه های شیمیایی استفاده شود که بعضا می توانند کودکان را مستعد ابتلا به سرطان روده بزرگ کنند.
وی خاطرنشان کرد: کالری انواع پاستیل‌ها با توجه به اندازه و طرز تهیه آن در کارخانه‌های مختلف متفاوت است و معمولا بر اساس وزن و ترکیباتی مثل شکر و روغنی که در آن وجود دارد، کالری‌اش محاسبه می‌شود اما می‌توان گفت در هر 100 گرم آن بین 300 تا 500 کیلوکالری انرژی وجود داشته که با میزان کالری موجود در یک وعده غذایی برابری می‌کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۴۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۹ درصد خانواده‌های اخراج شده از پاکستان غذای کافی برای خوردن ندارند

سازمان بین‌المللی نجات کودکان اعلام کرد حدود 250 هزار کودک افغانستانی پس از بازگشت اجباری از پاکستان با کمبود سرپناه، غذا و دسترسی به آموزش مواجه‌ هستند.

نظرسنجی این سازمان نشان می‌دهد که 99 درصد خانواده‌های اخراج شده از پاکستان، غذای کافی برای خوردن ندارند.

این سازمان در گزارشی اظهار داشت از اردیبهشت سال گذشته که دولت اسلام‌آباد روند اخراج اجباری افغان‌ها را آغاز کرد تاکنون 520 هزار شهروند افغانستان به کشورشان اخراج شده‌اند.

این سازمان مدافع حقوق کودکان تاکید کرد تقریبا نیمی از بازگشت‌کنندگان، کودکان هستند که از گرسنگی رنج می‌برند.

بر اساس این گزارش، حدود سه چهارم بازگشت‌کنندگان و خانواده‌های جوامع میزبان، برای اینکه کودکان خردسال بتوانند حداقل در دو روز هفته گذشته غذا بخورند، حجم وعده‌های غذایی بزرگسالان را کاهش داده‌اند.

حدود چهل درصد از بازگشت‌کنندگان و خانواده‌های جوامع میزبان، مجبور بوده‌اند حداقل در سه روز از هفته غذا قرض بگیرند یا به دوستان و اقوام خود تکیه کنند.

طبق این نظرسنجی، نزدیک به یک ششم از خانواده‌های اخراج شده در خیمه زندگی می‌کنند و لوازم خانگی بسیار محدودی برای تأمین معیشت خود دارند یا اصلاً وسایلی ندارند.

نظر سنجی نشان می‌دهد که تنها یک سوم از پناهجویان اخراج شده توانسته‌اند دارایی‌های خود را از پاکستان به افغانستان بیاورند.

در همین حال، تقریبا نیمی از بازگشت‌کنندگان می‌گویند که در افغانستان شغلی وجود ندارد و 81 درصد نیز هیچ مهارتی برای اشتغال ندارند.

سازمان نجات کودکان می‌گوید که تقریباً دو سوم (65 درصد) از کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند، در مدارس ثبت‌نام نشده‌اند.

ارشاد ملک رئیس سازمان نجات کودکان در افغانستان گفت: خانواده‌ها تقریبا بدون هیچ چیز به افغانستان بازمی‌گردند. اکثر آن‌ها برای حمایت از خود به اقوام یا دوستان متکی هستند و این جوامع از قبل منابع کمی برای حمایت از خود دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • مصرف این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • از دستگیری ۲ خرده فروش مواد مخدر تا کشف بیش از یک تن شکلات قاچاق 
  • ۹۹ درصد خانواده‌های اخراج شده از پاکستان غذای کافی برای خوردن ندارند
  • دستگیری ۲ خرده فروش مواد مخدر / کشف بیش از یک تن شکلات قاچاق 
  • کدام غذاها را در سفر نخوریم ؟
  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • مسمومیت ۵ نفر به علت خوردن قارچ سمی در کرمانشاه
  • گیاهی که برای تعدیل قند خون در افراد دیابتی مفید است | فواید بی‌نظیر ریواس : این افراد نباید ریواس مصرف شود
  • مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن