Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-19@15:40:49 GMT

دو هزار مستند تولید می شود

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۵۹۴۰

دو هزار مستند تولید می شود

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ دکتر علی دارابی در آیین اختتامیه این جشنواره که در شهر بجنورد برگزار شد ضمن تشکر از همه عوامل برگزاری این رویداد مهم فرهنگی و رسانه‌ای به ویژه استانداری و صداوسیمای مرکز خراسان شمالی اظهار کرد: در فاصله برگزاری جشنواره بیست‎ویکم در شهریور 97 در شهرکرد تاکنون معاونت امور استان‌ها و مراکز صداوسیما گام‌های بزرگی را برداشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: برگزاری باشکوه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی‌، باوجود تلاش بدخواهان و دشمنان ملت ایران رسانه ملی بطور اعم و صداوسیمای مراکز به‎طور اخص پر فروغ ظاهر شدند؛ برنامه‌های ویژه مراکز از مستند، کارنامه انقلاب، مجموعه‌های نمایشی و برنامه‌های گفت‌وگو محور، همه توانستند پرچم رسانه در اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی در زمینه خدمات و کارنامه پرافتخار انقلاب اسلامی در 40 سال گذشته را به اهتراز در آورند.

معاون امور استان‌های سازمان صداوسیما با بیان اینکه دومین جشنواره پویانمایی و برنامه‌های عروسکی در تیرماه سال جاری با شکوه هرچه تمام در کرمانشاه برگزار شد خاطرنشان کرد: برگزاری این رخداد بزرگ در مناطق زلزله زده و ایجاد روحیه شادی و نشاط در میان کودکان سرزمین‌مان، در خطه دلاورخیز و مومن کرمانشاه و مشاهده برنامه‌سازان و دست‌اندرکاران حوزه پویانمایی و عروسکی که با شور و نشاط شاهد احیاء و رونق کسب و کار در این صنعت و هنر بوده‌اند تمام خستگی‌ها را از ما و همکاران دور کرد و امید به فردای بهتر و پیشرفت همه جانبه کشور را در میان ما بیش از گذشته به‎وجود آورد.

وی ادامه داد: مطالعه، برنامه‌ریزی، هماهنگی و اقدام برای تولید 2000 مستند تاریخی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی در یک بازده سه ساله که از امسال اجرایی شده است پدیده بزرگ و منحصر به فرد نهضت مستند سازی در مراکز محسوب می‌شود.

دارابی با اشاره به تشکیل ستاد و کارگروه‌هایی در مراکز استان‌ها و ستاد معاونت برای برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، هدایت، اقدام و نظارت بر حسن اجرای کارها در حوزه بیانیه گام دوم، شعار سالف رونق تولید و زبان و ادب فارسی عنوان کرد: تشکیل ستاد انتخابات در همه مراکز و ستاد معاونت که در سال 97 تشکیل شده است و برنامه‌های مناسب برای حضور گسترده مردم در انتخابات که راهبرد اصلی رسانه ملی است را باید به این مجموعه اضافه کرد.

معاون امور استان‌های رسانه ملی گفت: تدوین و ابلاغ نظامنامه پژوهش برنامه‌ای صداوسیمای مراکز در 9 فصل و 44 صفحه به مثابه راهنمای عمل تولید بر پایه پژوهش را که برای نخستین بار صورت گرفته است باید یکی از کارهای مهم و بزرگ به شمار آورد.

وی با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون آموزش روح حاکم بر همه مدیران و مراکز شده است اضافه کرد: کارگاه‌های آموزشی در هر استان، مناطق، تهران در بخش‌های مختلف را باید یک کار بزرگ معاونت برشمرد. چرا که ما در سازمانی مشغول خدمت هستیم که یاد دهنده و یادگیرنده است.

دارابی گفت: دو سال است که مراکز تولیدات مشترک رادیویی و تلویزیونی با یکدیگر را آغاز کرده‌اند، استان‌های همجوار تجربه خوبی از این کار کسب کرده‌اند و این تجربه مفید سرآغاز تولیدات مشترک با کشورهای همسایه در نوار مرزی است.

معاون امور استان‌های صداوسیما اعضای برجسته هیئت داوران در حوزه کارهای نمایشی اظهار داشته‌اند، امسال تعداد آثار با کیفیت و جذاب به حدی بود که کار داوری بسیار سخت و رقابت تنگاتنگ و دشوار بود و کاملاً گویای رشد آثار نمایشی در سه سال اخیر را بیانگر بود.

وی ادامه داد: تولیدات امسال در حد نسبتاً زیادی از ظرفیت‌های بومی مثل گویش و زبان، لباس، جغرافیای انسانی، موضوعات منطقه‌ای و هنرمندان مراکز استان‌ها استفاده کرده‌اند، کیفیت تله فیلم‌ها به حدی بالا بود که اگر در هر جشنواره‌ای شرکت کنند بدون شک برترین جوایز را نصیب خود می‎کنند و جای پخش آن‌ها در بهترین ساعات و طلایی‌ترین زمان در شبکه‌های سراسری است.

دارابی با بیان اینکه در بخش سریال‌ها و مجموعه‌های نمایش آثار درخشانی را شاهد بودیم که نشان از رشد سریال‌سازی دارد گفت: در حوزه رادیو دو رخداد بزرگ صورت گرفت از جمله اینکه جشنواره استانی چلچراغ، با همت صداوسیمای مرکز فارس و آستان احمدی و محمدی در حوزه تولیدات مرتبط با حضرت شاهچراغ احمد بن موسی(ع) و برگزاری نخستین جشنواره استانی در خراسان رضوی در زمستان امسال، با مشارکت آستان قدس رضوی برای تولیدات رادیویی رادیو زیارت که نقش مهمی در افزایش تولید برای حوزه زیارت و شناسایی و کشف استعدادها جدید برای برنامه‌سازی در این حوزه محسوب می‌شود.

معاون امور استان‌های صداوسیما افزود: با موافقت و دستوری که رئیس سازمان صداوسیما صادر کرد بیش از 40 نفر از همکاران در مراکز که آثارشان در جشنواره‌های مختلف به ویژه تولیدات مراکز در چند نوبت حائز رتبه شده برابر سوابق و تحصیلات تبدیل وضعیت همکاری یافته‌اند و این اقدام برای نخستین بار در سازمان اتفاق افتاده است.

وی بیان کرد: در حوزه فضای مجازی اگرچه تا رسیدن به نقطه انتظار فاصله دارم اما تولیدات خوب، تلاش‌های ارزنده و به خصوص آموزش‌های کاربردی مناسبی برای همکاران صورت گرفته و افق بیش رو در این حوزه بسیار امیدوار کننده است.

دارابی با اشاره به اینکه بیش از 100 نفر از استادان، صاحبنظران، کارشناسان خبره امر بررسی و داوری آثار را برعهده داشتند گفت: جشنواره بیست‎وسوم به میزبانی استانداری و صدا و سیمای اردبیل در تابستان سال 99 برگزار می‎شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تلویزیون رسانه ملی صدا و سیما مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۵۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی شهدا از نگاه مستندسازان رادیویی

به گزارش جام جم آنلاین از ستاد خبری سومین جشنواره رادیویی پژواک، دکتر مهدی قدیری، مدیرکل نظارت و ارزیابی برنامه‌های صدا و داور جشنواره بخش آثار مستمربا اعلام این خبر گفت: آثار رسیده به بخش مستمر در جشنواره امسال، از انسجام خوبی دربخش های داستان، روایت، انتخاب سوژه و ... برخوردار بودند. آثار مستمر، آثاری هستند که از آنتن رادیو پخش می‌شوند و به یک زبان می‌توان گفت مهمترین هدف برگزاری جشنواره، تقویت این بخش و ایجاد فضایی متفاوت برای لذت شنیداری مخاطبان است. به یک معنا می‌توان گفت که آثار رسیده به این بخش، عصاره و محصول تمامی زحمات و فعالیت‌های مسئولان برگزاری جشنواره در دوره‌های گذشته است.

وی ادامه داد:بر مبنای آثار رسیده، می‌توان گفت که اهتمام خوبی نسبت به اهداف جشنواره وجود داشته و مدیران و برنامه‌سازان رادیو توانسته‌اند متناسب با انتظاراتی که از شبکه‌های صدا وجود دارد، گام‌های موفقی را در این زمینه بردارند.

این داور تاکید کرد: از مهمترین نقاط قوت مستندهای ارائه شده در این بخش می‌توان به همخوانی آثار با مأموریت‌های شبکه‌های رادیویی اشاره کرد. این موضوع به ویزه در شبکه‌های تخصصی و موضوعی اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال مستندهایی چون «آسیا در جام» در رادیو ورزش و «کلاه سایبری» در شبکه اقتصاد، متناسب با مأموریت شبکه تهیه شده بودند و واقعاً خوش ساخت بودند.

قدیری عنوان کرد: در بخش دفاع مقدس، مستندهایی با بار احساسی قوی و پیوند عمیق با موضوع شهدا و دفاع مقدس تهیه شده بود که می‌تواند احساسات مخاطبان را برانگیزد و درگیری عاطفی خوبی با مخاطب ایجاد کند. ایجاد احساس تعلق به میهن و وطن اسلامی، آمادگی فداکاری برای کشور و همچنین ارج نهادن به ایثار و از خودگذشتگی شهدای دفاع مقدس، شهدای امنیت و شهدای حرم از تأثیراتی است که مخاطبان با شنیدن این مستندها، دریافت خواهند کرد.

وی بیان کرد: از دیگر بخش‌های موفق این جشنواره می‌توان به مستندهای خوب تهیه شده در حوزه «محیط زیست» اشاره کرد. مستند «آوای زمین» از نمونه‌های خوش ساخت در این زمینه بود که می‌تواند توجه مخاطبان را بیش از پیش به حفظ محیط زیست، حفظ گونه‌های جانوری و تالاب‌ها جلب کند. همچنین با وجود نقاط قوت آثار ارسالی، پیشنهادهایی برای بهبود این مستندها وجود دارد که مهمترین آنها، دقت در انتخاب سوژه اصلی و همچنین توجه بیشتر به ابعاد احساسی، عاطفی و نگرشی در مستندهای تولیدی است. در برخی مستندها بیش از حد بر ابعاد شناختی تمرکز شده بود و اطلاعات فراوانی در زمان کوتاه به مخاطبان منتقل می‌شود و روایت اصلی مستند تحت تأثیر ابعاد شناختی و اطلاعات قرار می‌گیرد. در برخی از مستندها به ابعاد احساسی و عاطفی و همچنین روایت‌گری کمتر توجه شده بود.

این داور در پایان گفت: اگر مخاطبان در دقایق اولیه جذب مستند نشوند، انتظار تداوم شنیدن برنامه از سوی مخاطبان بیهوده خواهد بود. این موارد می‌تواند در دوره‌های آتی جشنواره مورد توجه بیشتری قرار گیرد تا تجربه‌ای جامع‌تر و تأثیرگذارتر برای مخاطبان فراهم آورد.

دیگر خبرها

  • جشنواره «پژواک» بین‌المللی می‌شود؟/افزایش آثار رادیویی غیرسازمانی
  • جهش تولید با مشارکت مردم، از درون جشنواره‌های مردمی شکل می‌گیرد
  • مستند‌ساز لرستانی برگزیده جشنواره سراسری مدرسه عشق
  • اکران مستند «قوی‌دل» آغاز شد/ فیلم‌هایی که ترویج مطالبه‌گری هستند
  • رونمایی از مستند «قوی‌دل» همزمان با روز جهانی هموفیلی/ فیلم‌های مستند، مهجور هستند
  • پوران درخشنده و پرویش نظریه در میان داوران جشنواره ملی فیلم اقوام
  • روایت زندگی شهدا از نگاه مستندسازان رادیویی
  • معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
  • روایت تجربه‌ای ۲ ساله در یک جشنواره رادیویی/ من یک مادر هستم
  • پروتزهای بومی مفصل زانو و لگن نیاز مراکز درمانی را تامین می‌کنند