Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه در تشریح ابعاد و دستاوردهای عملیات ارتش سوریه در خان‌شیخون در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: با گذشت فراز و فرودهای متعدد در عرصه میدانی و سیاسی سوریه، اکثر ناظران و نظریه‌پردازان سیاسی به صورت دقیق بر موضوع یکپارچگی سوریه تاکید دارند و پس از آنکه دولت و ارتش سوریه توانست مناطق زیادی از این کشور را از وجود تروریست‌ها پاکسازی کند و باقی‌مانده آنها را به ادلب گسیل کند، این پرسش مطرح شد که آیا دولت سوریه می‌تواند از خاک خود صیانت کند یا خیر؟ پاسخ این سوال قدری پیچیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید توجه داشت که دولت سوریه طی سال‌های اخیر قول‌ها و وعده‌های زیادی از طی سلسله جلسات سوچی و آستانه دریافت کرد که یکی از آنها بحث پاکسازی ادلب و تصمیم‌گیری در این مورد بود؛ اما هیچ اتفاقی در این خصوص رخ نداد.

وی ادامه داد: پس از گذشت مدتی، دمشق اعلام کرد که می‌تواند ادلب را پاک‌سازی کند و حتی اخباری در مورد عزم این کشور برای پاک‌سازی این منطقه منتشر شده بود که طبق روال با مخالفت ترکیه مواجه شد. دمشق بارها به آنکارا اعلام کرده بود و حتی درخواست داد که از جبهه‌النصره حمایت نکند. دولت سوریه در ادامه این اقدام‌های خود بارها به کشورهای ضامن مانند ایران و روسیه اعلام کرده بود که وضعیت ادلب باید روشن شود و از آن زمان قرار بر پاک‌سازی ادلب بود که تا به امروز زمان آن مشخص نیست. در اینجاست که اهمیت پاکسازی و پیشروی ارتش سوریه به سمت خان‌شیخون چند برابر می‌شود؛ چراکه دولت سوریه به صورت کاملاً مشخص در حال مخابره این پیام است که به زودی برای پاکسازی ادلب اقدام خواهند کرد.

این پژوهشگر مسائل غرب‌ آسیا با بیان اینکه پاک‌سازی ادلب بارها توسط کارشکنی ترکیه به بن‌بست رسیده، گفت: دولت سوریه بارها پیگیری کرده تا بتواند ارتش را به سمت ادلب روانه کند و پاک‌سازی این منطقه را در دستور کار قرار دهد اما به دلیل حضور و اشراف ترکیه براین منطقه این موضوع با بن‌بست روبه‌رو شده است. حتی شاهد بودیم که بحث الحاق خاک سوریه به ترکیه هم مطرح شده بود اما به هر حال پاک‌سازی خان شیخون و پس از آن ادلب حق طبیعی، حقوقی و سرزمینی دولت سوریه است. معتقدم که دولت سوریه در این خصوص کاملاً دارای حق است و هیچ مقام یا نهاد بین‌المللی نمی‌تواند آن را منکوب یا مخدوش کند.

صدرالحسینی افزود: ممکن است سوال شود که پاکسازی خان‌شیخون چه تاثیری بر آزادسازی ادلب و تسلط ارتش سوریه بر این منطقه دارد؟ واقعیت این است که ادلب حدود پنج سال در اختیار تروریست‌ها قرار دارد و یکی از راه‌های تامین تسلیحات، عبور و مرور امن، انتقال نفرات و تامین آذوقه در ادلب را باید شهر خان‌شیخون دانست. به عبارتی دیگر خان‌شیخون را باید معبر انتقال و پشتیبانی تروریست‌های ادلب دانست. در این میان دولت و ارتش سوریه برای پاکسازی ادلب باید از میان چند مسیر یکی از آنها را انتخاب می‌کرد که نهایتاً خان‌شیخون را انتخاب کرد تا بتواند به راحتی ادلب را زیر نظر گرفته و در نهایت آنجا را پاک‌سازی کنند. اهمیت خان‌شیخون به حدی است که اگر هر طرف بتواند بر آنجا اشراف پیدا کند، به راحتی می‌تواند به سمت ادلب حرکت کند.

وی در پایان تصریح کرد: تسلط بر خان‌شیخون به وضوح نشان می‌دهد که ارتش سوریه به راحتی پاک‌سازی ادلب را در دستور کار خود قرار خواهد داد و همین موضوع می‌تواند نوید دهنده این باشد که ادلب به زودی پاک‌سازی خواهد شد. در این میان ممکن است آمریکا، ترکیه و سازمان ملل مانع پیشروی ارتش سوریه به سمت ادلب و پاک‌سازی این منطقه شود اما اگر حمایت از تروریست‌ها و مانع‌تراشی آنها متوقف شود بدون تردید ارتش سوریه هم پیشروی خود به سمت ادلب را لغو می‌کند. نکته‌ای که در این میان باید مورد نظر قرار بگیرد این است که ترکیه مجدداً در حال ارائه آدرس غلط در خصوص ادلب است؛ به گونه‌ای که اعداد و ارقامی که از سوی آنکارا در مورد تعداد غیرنظامیان حاضر در ادلب اعلام می‌شود، کاملاً نادرست و غلط است و نشان می‌دهد که آنکارا همچنان به دنیال دوشیدن اروپا و تاخیر در عملیات پاک‌سازی ادلب است.      

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارتش سوریه سوریه ادلب جبهه النصره خان شیخون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۶۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشته شدن ۱۱ تروریست در پاکستان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، ۱۱ تروریست در دو عملیات جداگانه اطلاعاتی نیروهای امنیتی پاکستان در خیبرپختونخواه کشته شدند.

ارتش پاکستان روز سه شنبه اعلام کرد: نیروهای امنیتی در دره اسماعیل خان عملیاتی را علیه تروریست‌ها انجام دادند که تبادل آتش میان دو طرف به کشته شدن ۱۰ تروریست انجامید.

نیروهای امنیتی پاکستان عملیات دیگری در منطقه وزیرستان شمالی انجام دادند که در آن یک تروریست کشته شد.

بنا به اعلام ارتش پاکستان، مقادیر فراوانی تسلیحات و مهمات از تروریست های کشته شده به دست آمده است.

گفته می شود این تروریست ها در چند عملیات علیه نیروهای امنیتی و غیرنظامیان شرکت کرده بودند.

پیشتر مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی اسلام آباد پاکستان اعلام کرده بود در سه ماه اول سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۴۵ حمله تروریستی در پاکستان انجام شده. در این حملات ۲۸۱ نفر از جمله نظامیان و شهروندان عادی کشته شده اند.

کد خبر 6086780

دیگر خبرها

  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • آزادسازی دو هزار مترمربع از زمین های کشاورزی اسلامشهر
  • (ویدئو) جواد خیابانی اشک بازیگران زودیاک را درآورد
  • کشته شدن ۱۱ تروریست در پاکستان
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • هوندای برقی از کانادا سر درآورد
  • سخنگوی دولت: پس از بارش‌های اخیر بخشی از حقابه هیرمند آزادسازی شد / معیشت مردم و ایجاد رشد اقتصادی اولویت مذاکرات مشترک دولت و مجلس دوازدهم خواهد بود
  • پیام ابراهیم رئیسی به بشار اسد +جزئیات
  • تمجید AFC از ایران و افغانستان/ ایران زنگ خطر را به صدا درآورد