Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-19@17:20:32 GMT

قیمت برنج دو برابر شد

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۶۷۴۲

دبیر انجمن برنج ایران گفت: قیمت انواع برنج از سال گذشته تاکنون به دلیل افزایش هزینه‌های تولید از ۶۰ تا ۱۰۰ درصد گران شده است.

برنج ایرانی همانند پسته و زعفران ایرانی یکی از محصولاتی است که کیفیت آن در دنیا و در بین کشورهایی که کشت برنج می کنند زبان زد است.

کشت این محصول در کشور از سالیان گذشته انجام می شده و یکی از قدیمی ترین محصولات کشاورزی در دنیا بوده که برای نخستین بار در کشور چین کشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین، هند و اندونزی بزرگترین تولیدکنندگان برنج هستند همچنین تامین 95 درصد از برنج جهان به دست شالیکاران چین و هند و آسیای جنوب شرقی انجام می گیرد.

باوجود اینکه این محصول از ارزش غذایی بالایی برخوردار است اما افزایش هزینه های تولید، قیمت این محصول را در ایران از حدود دو سال گذشته با چند برابر افزایش قیمت مواجه کرده است.

برنج ایرانی نسبت به اغلب برنج های آسیای از کیفیت بالایی برخوردار است اما به تازگی به دلیل افزایش قیمت این محصول در کشور، رغبت مردم به نمونه های هندی و تایلندی افزایش یافته است.

در همین راستا جمیل علیزاده شایق دبیر انجمن برنج کشور در خصوص  زمان برداشت برنج اظهار کرد: طی سالیان گذشته از مرداد ماه برداشت برنج آغاز می‌شد و با ورود محصول جدید به بازار، روند قیمت‌ها نزولی می شد و این روند کاهشی تا آبان ماه یعنی با کاهش عرضه و افزایش تقاضا ادامه پیدا می‌کرد.
وی در ادامه افزود: اما در سال ۹۸ به دلیل افزایش بیش از حد هزینه‌های تولید، روند نوسانات قیمتی مانند سال‌های گذشته نبود یعنی هم اکنون باید شاهد کاهش تدریجی قیمت برنج می‌شدیم، اما این اتفاق رخ نداد و طی یک هفته گذشته قیمت برنج تا ۱۰ درصد افزایش یافته است.
دبیر انجمن برنج ایران در خصوص خرید ماشین آلات مکانیزه بیان کرد: طبق برنامه ریزی ارگان‌های مربوطه قرار بود که در سال جاری کشت برنج توسط ماشین آلات مکانیزه صورت بگیرد، اما با افزایش چند برابری قیمت این ماشین آلات، توانایی خرید آن‌ها بسیار کم شد که این موضوع نیز به افزایش قیمت برنج دامن زده است.
علیزاده شایق با اشاره به افزایش میانگین سنی شالیکاران خاطر نشان کرد: میانگین سنی شالیکاران به دلیل عدم فعالیت بیشتر جوانان در این حوزه، بالا رفته که این موضوع باعث کاهش جمعیت شالیکار و افزایش دستمزد آن‌ها شده که نهایتا به افزایش قیمت نهایی برنج در بازار ختم می‌شود.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه بیش از ۷۵ درصد از هزینه تولید را دستمزد کارگران دربر می‌گیرد، با مکانیزه شدن کشت محصولات کشاورزی به خصوص محصول برنج، قیمت نهایی محصول تا حد زیادی کاهش خواهد یافت.
دبیر انجمن برنج ایران گفت: با تمام این تفاسیر و دلایل ذکر شده، قیمت انواع برنج از سال گذشته تاکنون از ۶۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
علیزاده شایق در سال جاری باتوجه به باران‌های پیاپی و به موقع در فصل بهار همچنین جاری نشدن سیل در استان‌های مازندران و گیلان، هم میزان تولید و هم کیفیت برنج نسبت به سال‌های گذشته بیشتر شده است.
وی افزود: باتوجه به اینکه برنج در زمین‌ها نیازمند گرما و نور مستقیم آفتاب هستند، یکی دیگر از دلایلی که باعث افزایش کیفیت برنج در نوبت امسال شد، گرمای هوا و آفتاب مستقیم بود.
دبیر انجمن برنج ایران تصریح کرد: در سال گذشته پیش بینی برداشت برنج حداکثر ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن بود که تقریبا هم درست پیش بینی شد، اما در سال جاری با توجه به تقویت سطح زیر کشت، پیش بینی می‌شود حداقل ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برداشت برنج داشته باشیم.
علیزاده شایق اظهار کرد: واردات و ذخیره سازی برنج در سال‌های ۹۶ و ۹۷ بسیار زیاده بوده که باعث کاهش واردات در سال جاری شد همچنین افزایش میزان برداشت برنج در سال جاری، کشور را از هرگونه واردات این محصول در سال جاری بی نیاز می‌کند.
وی خاطر نشان کرد: باتوجه به افزایش قیمت برنج طی دوسال گذشته، رغبت مردم و مصرف کنندگان به برنج‌های وارداتی افزایش پیدا کرده و این موضوع برای اتحادیه رضایت بخش نیست و دولت باید برای کاهش هزینه‌های تولید برنج در کشور هرچه سریعتر اقدام کند.   با تمام این تفاسیر نتیجه می‌گیریم که ممکن است برنج ایرانی جایگاه خود را تا چند سال آینده به دلیل کاهش رغبت مردم و شالیکاران به خرید و کشت آن از دست بدهد که تنها راه جلوگیری از آن حمایت‌های دولت و در وهله اول مکانیزه کردن دستگاه‌های کشت برنج است. لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EmT برچسب ها: برنج ، قیمت برنج ، برنج ایرانی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: برنج قیمت برنج برنج ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۶۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوجه یک روزه چرا گران شد؟

بازار مرغ این روز‌ها آرام و قیمت‌ها کاهش یافته است، اما خبر‌هایی مبنی بر افزایش قیمت جوجه یک‌روزه مطرح است. به طوری که چند روز پیش وزارت جهاد کشاورزی طی نامه‌ای خطاب به انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه با اشاره به تاثیر مستقیم این نهاده در قیمت مرغ گوشتی مصرفی مردم، نسبت به افزایش قیمت جوجه یک‌روزه به واحد‌های مرغ مادر گوشتی هشدار داد و خواستار انجام اقدامات لازم برای تعدیل قیمت جوجه یک‌روزه شد.

افزایش قیمت نداشتیم

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه در صحبت با ما افزایش و نوسان قیمت جوجه یک‌روزه را عمدتا نتیجه فشار تقاضا و گاهاً سوءاستفاده برخی واسطه‌ها دانست و بیان کرد: ما در ۷ - ۸ ماه اخیر افزایش قیمت جدیدی نداشته‌ایم.

محمدرضا صدیق‌پور ادامه داد: در حال حاضر جوجه یک‌روزه در بازار از ۱۲ هزار تومان تا ۲۸ هزار تومان به فروش می‌رسد و این نوسان قیمت به دلیل تفاوت نژاد و سن گله مادر است و قیمت پیشنهادی انجمن برای نیمه دوم سال گذشته میانگین ۲۰ هزار تومان با نوسان ۲۰ درصد افزایش و یا کاهش بر مبنای تفاوت سویه و سن بود که هم اینک بر اساس تقاضا یا عدم تقاضا برای برند‌های خاص این نوسان افزایش یافته است و با توجه به الزام واحد‌های مادر در خصوص جوجه‌ریزی از سویه‌های متناظر و برمبنای تولید جوجه واحد‌های مرغ مادر از تمام نژاد‌ها میانگین قیمت ۲۰ هزار تومان است.

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان جوجه یک‌روزه در مورد عدم رعایت نرخ مصوب سال ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان گفت: این قیمت مربوط به اردیبهشت سال گذشته است در حالی که برخی هزینه‌های تولید از قبیل کنجاله سویا در ۳ مرحله تغییر قیمت داشت یا با انتقال ریزمغذی‌ها و واکسن و دارو از تالار اول ارزی به تالار دوم قیمت این مواد ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرد. بر همین اساس، با توجه به افزایش هزینه‌ها قیمت میانگین ۲۰ هزار تومان با دامنه نوسان ۲۰ درصد در نیمه دوم سال گذشته پیشنهاد و مورد موافقت قرار گرفت و البته این افزایش تقریبا برای سایر بخش‌ها در نظر گرفته شد.

فروش جوجه ۳۰ تا ۳۲ هزار تومانی تخلف است

صدیق‌پور در مورد علت هشدار وزارت جهاد کشاورزی به واحد‌های مرغ مادر گوشتی در مورد قیمت جوجه یک‌روزه بیان کرد: امروز در حالی شاهد افزایش تولید و عرضه مرغ هستیم که قیمت پایین مرغ زنده، زیان و دلسردی تولیدکنندگان مرغ گوشتی را به دنبال داشته است. به همین دلیل واحد‌های تولیدی مرغ گوشتی از شرایط موجود ناراضی هستند و این نارضایتی را در قالب افزایش قیمت جوجه یک‌روزه مطرح کرده‌اند در حالی که قیمت جوجه یک‌روزه ۷ تا ۸ ماه گذشته عمدتا با میانگین قیمت ۲۰ هزار تومان به فروش رفته است.

صدیق‌پور با تاکید بر اینکه مرغ مازاد در بازار باید جمع‌آوری شود، عنوان کرد: دولت در روز‌های اخیر اقداماتی برای جمع‌آوری و ذخیره‌سازی گوشت مرغ و تجدید ذخایر استراتژیک توسط شرکت پشتیبانی انجام داده است که امیدواریم این امر با سرعت بیشتر عملیاتی شود و با این اقدامات در کنار صادرات، مرغ مازاد از بازار جمع شود و مرغ قیمت واقعی خود را پیدا کند، چرا که با این شرایط تولید گوشت مرغ از زیان خارج شده و قطعا کس معترض نخواهد بود، اما با این وجود در مورد قیمت جوجه یک‌روزه ما هم به واحد‌های مرغ مادر توصیه کرده‌ایم که دقت داشته باشند قیمت جوجه دچار واسطه‌گری نشود و به قیمت عادلانه به دست تولیدکنندگان مرغ گوشتی برسد. بر همین اساس، کسانی که جوجه را به قیمت ۳۰ هزار تا ۳۲ هزار تومان می‌دهند دچار تخلف شده و باید دستگاه‌های نظارتی با آنها برخورد جدی داشته باشد.

نهاده‌ها به وفور در دسترس است

از مشکلات مهم در صنعت پرورش طیور، تامین نهاده‌های مورد نیاز است امسال، اما به گفته مسئولان جهاد کشاورزی مشکلی در این زمینه وجود ندارد. علیرضا پیمان‌پاک، قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی چند روز پیش در این باره گفت: با تامین به موقع ارز توسط بانک مرکزی و همچنین استفاده از منابع رسوب شده در کشور‌های همسایه، نهاده‌های دامی، کشاورزی و کالا‌های اساسی تا مردادماه امسال تامین شده است.

صدیق‌پور با بیان اینکه در ۸ ماه گذشته مدیریت نهاده‌ها به سطح مطلوبی رسیده است، گفت: در حالی که ما در ماه‌های اردیبهشت و خرداد پارسال شرایط بسیار سختی به لحاظ تامین نهاده داشتیم ولی به همت همین مسئولین در حال حاضر نهاده‌ها به وفور در دسترس مرغداران قرار دارد و یکی از دلایلی که به رغم قیمت پایین مرغ، تقاضا برای جوجه‌ریزی بالاست همین فراوانی نهاده‌هاست.

منبع: همشهری آنلاین

tags # اقتصاد ، تورم سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ درصدی برداشت محصول گندم در گیلانغرب
  • قیمت دلار مبادله ای چند؟
  • شالیکاری در مازندران مکانیزه شود
  • کشت دانه‌روغنی‌کلزا در میاندوآب ۲ برابر شد
  • زمانیکه ژاپنی‌ها برای خرید محصول کشاورزی ایران صف کشیدند! | تصویر
  • نوسان سکه در کانال ۴۴ میلیون تومانی
  • جوجه یک روزه چرا گران شد؟
  • قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • گوشت، شکر و برنج دولتی افزایش قیمت نداشته است
  • هیجانات بازار ارز تخلیه شد؟