Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@04:20:08 GMT

بالاخره لبنیات مصرف کنیم یا نه؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۲۷۳۲۸

در تحقیقی با شرکت ۳ هزار نفر مشخص شد که کسانی که چربی لبنیات را به رژیم روزانه خود اضافه کردند، خطر ابتلا به دیابت پایین تری داشتند.

به گزارش «تابناک» به نقل از سلامت نیوز، در سال‌های اخیر محققان توجه زیادی به لبنیات کرده اند. از جمله مهم‌ترین توجهات آن‌ها می‌توان به تحقیقات مشترک دانشمندان در دانشگاه‌های هاروارد و تافتز اشاره کرد که در این تحقیق رابطه بین لبنیات پرچرب و خطر بیماری قلبی و دیابت بررسی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تحقیقی با شرکت ۳ هزار نفر مشخص شد که کسانی که چربی لبنیات را به رژیم روزانه خود اضافه کردند، خطر ابتلا به دیابت پایین تری داشتند. فرضیه برای توجیه یافته‌ها این است که کسانی که از خوردن لبنیات صرف نظر کردند یا کمتر لبنیات مصرف می‌کردند باید با خوردن غذاهای تصفیه شده بیشتر و کربوهیدرات‌های دارای فیبر کمتر، کمبودهای بدن خود را جبران کنند که این امر خطر دیابت را افزایش می‌دهد.

در تحقیق دیگری که با مشارکت ۲۰ هزار نفر طی چند دهه انجام شد، دانشمندان رابطه بین مصرف چربی لبنیات و بیماری قلبی را بررسی کردند.در این تحقیق هیچ افزایشی در خطر ابتلا به بیماری قلبی در بین کسانی که چربی لبنیات مصرف می‌کردند دیده نشد. هر چند وقتی که کالری حاصل از چربی‌های گیاهی یا غلات کامل جایگزین کالری حاصل از چربی لبنیات شد خطر بیماری قلبی کمتر شد؛ وقتی چربی‌های غیر اشباع جایگزین چربی لبنیات شد خطر بیماری قلبی ۲۴ درصد کاهش یافت و وقتی غلات کامل جایگزین شد، ۲۸ درصد کاهش بیماری‌های قلبی مشاهده شد.

از سوی دیگر وقتی چربی‌های اشباع مانند چربی گوشت قرمز جایگزین چربی لبنیات شد، خطر بیماری قلبی، ۶ درصد افزایش یافت.

در مطالعه دیگری که با استفاده از ۹ تحقیق انجام شد، نقش مصرف کره به عنوان یکی از منابع چربی‌های اشباع روی بیماری قلبی، دیابت و دیگر علل مرگ و میر بررسی شد.در این تحقیق مشخص شد؛ با آنکه چربی‌های گیاهی سالم ترند، اما مصرف مقدار کمی کره به بدن آسیبی نمی‌رساند.

اکنون شما با نتایج این تحقیقات چه باید بکنید؟

بهترین کار رعایت تعادل است. با آنکه پخت و پز با روغن‌هایی مثل روغن زیتون سالم‌تر است شما می‌توانید یک تکه کره روی خوراک غلات کامل خود بریزید یا یک تکه پنیر روی نان تهیه شده از غلات کامل بمالید؛ شاید بهتر از همه یک وعده ماست پرچرب و یک فنجان از انواع توت باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: لبنیات لبنیات پرچرب بیماری های قلبی دیابت چربی های اشباع نامه آملی به یزدی آیت الله یزدی صادق لاریجانی لیگ نوزدهم حادثه دانشگاه آزاد هاشم یکه زارع عید غدیر عباس علی آبادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۷۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

به گزارش خبرآنلاین، همه می‌دانیم که ورزش می‌تواند ما را سالم‌تر نگه دارد و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد اما تحقیقات جدید ریشه همه‌چیز را در استرس توصیف می‌کند.

سلامت نیوز در گزارشی نوشت: متخصصان بیمارستان عمومی ماساچوست در مطالعه جدیدی که روز دوشنبه منتشر شد، دریافتند افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند، احتمالا تا حدی به دلیل کاهش فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز در برابر بیماری‌های قلبی مصون‌تر می‌مانند. شاید به همین دلیل است که افراد مبتلا به افسردگی نوعی بیماری روحی‌روانی مرتبط با استرس‌ــ نیز اغلب با ورزش کردن حالشان بهتر می‌شود.

نویسنده ارشد مطالعه و متخصص قلب و عروق می‌گوید داشتن فعالیت بدنی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌ عروقی در افراد مبتلا به افسردگی، تقریبا دو برابر موثرتر است و آثار آن بر فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز ممکن است توضیحی برای این مشاهدات جدید باشد.

به عبارت دیگر افرادی که بیشتر ورزش می‌کنند، استرس کمتری دارند و این بر سلامتی قلب آنان نیز تاثیر مثبتی دارد.

نویسنده ارشد این مطالعه و همکارانش در این تحقیق که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، سوابق پزشکی ۵۰ هزار و ۵۳۹ نفر را که در یک نظرسنجی آمادگی جسمانی شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند و از زیرمجموعه‌ای از این گروه اسکن مغز انجام دادند و فعالیت مغزی مربوط به استرس را در آن‌ها اندازه‌ گرفتند.

طی یک پیگیری ۱۰ ساله، نزدیک به ۱۳ درصد شرکت‌کنندگان به بیماری قلبی مبتلا شدند، اما افرادی که به طور منظم ورزش می‌کردند در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کردند، ۲۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی بودند. در این میان، آثار مثبت ورزش بر سلامتی قلب و عروق در افرادی که از قبل افسردگی داشتند و فعالیت‌های مربوط به استرس در مغزشان بیشتر بود، کاملا مشهود بود.

بنابراین می‌توان گفت اگرچه همگان از ورزش کردن سود می‌برند، فعالیت بدنی سلامتی قلب کسانی را که استرس بیشتری دارند، تقویت می‌کند.

متخصصان خاطرنشان کردند در این حوزه به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما نتایج بسیار دلگرم‌کننده بوده و اولین بار است که شواهد نشان می‌دهد ورزش بر سلامت جسمی و روانی آثار مثبت و عمیقی دارد.

پیش از این ثابت شده بود که فعالیت بدنی با بهبود عزت‌ نفس و تقویت عملکرد شناختی در کاهش اضطراب، افسردگی و همچنین بدخلقی موثر است. تحقیقات متعدد همچنین نشان می‌دهند که به فعالیت بدنی شدید هم نیازی نیست و کمی پیاده‌روی تند در هوای آزاد، دوچرخه‌سواری، کمی یوگا یا شنا هم برای سلامتی روان مفید است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896623

دیگر خبرها

  • چهار فایده بی‌نظیر فندق
  • فواید یک ویتامین برای زنان
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • دو بیماری‌ای که بیشتر مردم ایران را تهدید می‌کند
  • چگونه می‌توان بیماری دیابت را کنترل کرد؟
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • از عوارض دیابت چه می‌دانید؟
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • بهترین راهکار برای کاهش وزن
  • افزایش احتمال بروز پوکی استخوان و بیماری‌های قلبی با مصرف نوشابه