Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به شوک بدی که در بخش خودرو سازی ایجاد شد، تصریح کرد: اگر کمک ۴۰ هزار میلیاردی بانک مرکزی و همراهی وزارت صمت به خودروسازی و قطعه سازان نبود شرایط می‌توانست متفاوت‌تر باشد.

وی ادامه داد: تورم و رکود مهم و البته رکود مهم‌تر است؛ شاخص‌های این دو مهم با تصور عمومی متفاوت است. اشتغال فعال ما امسال ۲۴ میلیون و ۴۰۰ هزار شده که نسبت به سال گذشته شاهد افزایش ۳۲۰ هزار شغل در کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

قیمت مسکن پایین می‌آید

همتی با اشاره به اینکه تصویب کردیم وام به ساخت مسکن و قابل انتقال باشد، افزود: قیمت مسکن افزایش بسیاری داشت، اما قیمت‌ها در این ماه کاهش یافت و نسبت به ماه پیش معاملات در این بخش ۳۲ درصد کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: افزایش قیمت مسکن ادامه پیدا نخواهد کرد و فروشندگان باید قیمت‌ها را پایین بیاورند.

رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه نسبت به نقدینگی حساسم و ۲۴ درصد رشد نقدینگی زیاد است، توضیح داد: دولت در تلاش است وارد ساخت و ساز شده و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی بسازد و زمین‌های دولتی رایگان را برای این مهم استفاده کند تا از این طریق بخشی از مشکلات حل شود.

همتی با اشاره به عملکرد سیستم بانکی کشور تاکید کرد: سال گذشته یک میلیون وام ازدواج دادیم و از ابتدای سال جاری نیز ۳۸۰ هزار وام ازدواج پرداخت شده و به ۱۲۰ هزار نفر به زودی این وام پرداخت می‌شود و ۸۰ هزار نفر نیز در نوبت هستند.

وی افزود: متاسفانه می‌بینم برخی در این زمینه بزرگنمایی می‌کنند در صورتی که نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر در ابتدای امسال وام گرفتند.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: مشکل در گرفتن وام، ضامن معتبر است که مصوب مجلس بوده و بانک برای این مهم سخت گیری می‌کند. چهارشنبه در این زمینه دوباره ابلاغیه خواهیم زد که با یک ضامن، وام ازدواج را پرداخت کنند. در این راه مشکلات بروکراسی اداری وجود دارد، اما ۱۲ هزار میلیارد تومان تاکنون وام ازدواج پرداخت شده و نباید تمام زحمات سیستم بانکی را زیر سوال ببریم.

همتی در ادامه از مسوولان بانک‌های سراسر کشور درخواست کرد در اعطای وام ازدواج در مسئله ضامن سخت گیری نکنند.

وی با اشاره به واردات کالاهای اساسی نیز اظهار داشت: ما ۳ میلیون تن کالا در انبارهای بندر امام (ره) داریم که ۹۰ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر است و واردات کالاهای اساسی نیز ۶۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و ۶.۲ میلیارد دلار برای دارو و کالاهای اساسی اختصاص دادیم. بخشی از این ارز با رقم ۴۲۰۰ تومان اختصاص یافته و در این بخش مشکلی نداریم.

رئیس بانک مرکزی درباره کنترل بازار ارز نیز اظهار داشت: از سال قبل و در پی تلاطم بازار ارز به سبب تحریم‌های ظالمانه، با تمهیداتی که اندیشیده شده توانستیم نرخ ارز را ثابت نگه داریم و روند تسهیلات دهی موفقی داشته باشیم.

وی همچنین یادآور شد: از آغاز امسال تاکنون تسهیلات دهی کل بانک‌ها به طور میانگین ماهانه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده که حدود ۳۰ درصد آن به صنعت، ۱۲ درصد به بخش مسکن و ۱۰ درصد به کشاورزی تزریق می‌شود که روی هم رفته بیش از ۶۰ درصد از منابع به تولید اختصاص می‌یابد.

همتی از کمک ۸ هزار میلیارد تومان به سیل زدگان خبر داد و عنوان کرد که ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به خرید تضمینی گندم اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: درخواست ما از بانک‌ها این است که تمرکز اصلی را روی سرمایه در گردش داشته باشند که از این مرحله اقتصادی به خوبی عبور کنیم.

رییس بانک مرکزی تصریح کرد: پس از گذر از آثار تحریم‌های ظالمانه در دو سال اخیر، به شرایطی رسیده ایم که با ایجاد ثبات در بازار ارز، در مسیری قرار داریم که شاخص‌های کلان اقتصادی کشور رو به بهبود است، در بازار ارز توانستیم با کاهش ۱۸ درصد نرخ ارز دلار را از ۱۴ هزار و پانصد تومان به ۱۱ هزار هزار و ۶۰۰ تومان برسانیم و ثابت نگه داریم.

همتی اضافه کرد: دخالت بانک مرکزی بر نرخ‌ها نیست بلکه عرضه و تقاضا بیشتر مورد توجه بانک مرکزی قرار دارد به این منظور سفته بازی‌ها کنترل شده و در حاشیه بازار کمتر به چشم می‌خورد. همچنین به دنبال صادرات غیر نفتی هستیم و گام‌های خوبی هم برداشته شد در ۵ ماهه نخست امسال کار صادرکنندگان غیر نفتی روان شده است.

وی گفت: با مدیریت تورم و بازار در ماه‌های گذشته، تورم ماهانه و نقطه به نقطه کاهنده شده بدان معنا که رشد و افزایش تورم کاهش یافته و مفهومش آن نیست که تورم نداریم اسفند ۹۷ با نرخ رشد ۵ درصد ماهانه مواجه بودیم که درحال حاضر نرخ تورم به زیر ۲ درصد ماهانه رسیده، تورم نقطه به نقطه هم که در حال صعود بود تیرماه متوقف و مرداد ماه با سقوط همراه است و خوشبختانه توانستیم ترس ونزوئلایی شدن در تورم را کنترل کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه در خصوص اموال و مستغلات مازاد بانک‌ها افزود: طبق مصوبات قانونی هر بانکی که دارای اموال مازاد باشد باید مالیات معین را پرداخت کند و در بخشنامه‌ای اعلام کردیم هر بانکی که به مصوبات عمل نکند در صلاحیت مدیران آن تجدید نظر خواهیم کرد، به طور جدی به دنبال اصلاح نظام بانکی هستیم.

همتی از کاهش ۳۱ هزار میلیارد تومانی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی خبر داد و تصریح کرد: بابت نرخ سودی که به بدهی دولت به بانک‌ها وجود دارد، اختلاف نظر وجود دارد که قرار است با برخی دوستان جلسه بگذاریم و بدهی دولت به بانک‌ها را معین کنیم.

وی درباره بدهی خارجی گفت: کمترین بدهی خارجی را در میان کشورها داریم اواخر سال ۹۶ بدهی کشورمان به خارج از کشور ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که در حال حاضر این رقم به ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

رئیس بانک مرکزی درباره اینستکس نیز یادآور شد: حرف ما این است که اگر غربی‌ها در این خصوص جدی و مصمم هستند باید در حدی که به درآمدهای نفتی ما لطمه وارد شده در این جریان پول جاری کنند یا اینکه نفت ایران را پیش خرید کنند اگر اروپایی‌ها خواهان حفظ و اجرای برجام هستند باید تعهداتشان را اجرایی و اعتبار خواسته شده ما را تامین کنند در واقع رقم‌های بیان شده اروپایی‌ها برای ما اهمیت ندارد اینستکس باید شامل کالاهای تحریمی هم باشد.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین خبر داد که برای بدهکاران بانکی هم برنامه‌هایی در دست است برای هفت دانه درشت نامه‌ای نوشته شد که جهت رسیدگی به مراجع قضایی ارجاع شده است، بدهی هر کدام از این هفت نفر حدود هزار، دو هزار و یا سه هزار میلیارد تومان است به طور جدی به دنبال پرونده این بدهکاران هستیم.

همتی در این گفتگو همچنین با نقدی بر برنامه‌های صدا و سیما همزمان با عید غدیر اظهار داشت: وظیفه اصلی رسانه ملی ایجاد سرگرمی و نشاط مردم است بهتر است که به این منظور اقدام به پخش موزیک و آهنگ‌ها و برنامه‌های شاد کند، آرشیو صدا و سیما از برنامه‌های مجاز و قابل پخش برای نشاط مردم پر است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «عبدالناصر همتی» دوشنبه شب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری سیما اظهار داشت: با همراهی بخش‌های مختلف با بانک مرکزی، رونق اقتصادی اعاده می‌شود و تا پایان سال شاهد شرایط بهتری هستیم.

۲۲۶۲۲۵

کد خبر 1291354

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ارز تورم عبدالناصر همتی مسکن باشگاه پرسپولیس لیگ برتر نوزدهم محمدجواد ظریف ایالات متحده آمریکا باشگاه استقلال محمد یزدی ایران و آمریکا صادق لاریجانی عید غدیر دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۷۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی در پایان سال ۱۴۰۲ به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

به گزارش قدس آنلاین، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص کمبود دارو گفت: علاوه بر جلسات صحن علنی مجلس برای بررسی علل کمبود دارو بنده نیز جلسات جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

وی ادامه داد: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسئولیت دارند. بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد منتها در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند.

حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۲۳۴ در تذکری بیان کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است. آخرین جلسه در ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ بود که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد.

وی اضافه کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیمار بپردازد که این اتفاق رخ نداده و تقریبا پرداختی از جیب بیمه و بیمار نصف نصف است. بیشترین اشکال هم به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بر می‌گردد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تامین نکرد. سازمان برنامه و بودجه هم ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده، سازمان تامین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است؛ علی‌رغم اقدام معقول مجلس شورای اسلامی همچنان مشکلات مردم حل نشده و باید چاره‌ای اندیشید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • قالیباف: بانک مرکزی در پایان سال ۱۴۰۲ به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • اپراتور‌ها چقدر به تعهدات خود عمل کردند؟/ مردم بهبود کیفیت اینترنت را احساس نمی‌کنند
  • بانک مرکزی ایران سبد دارایی‌اش را تغییر داده است
  • نرخ رشد نقدینگی در مسیر کاهش
  • درآمد خالص ملی سرانه در دولت روحانی ۳۰ درصد کم شد/ در دولت رئیسی ۱۴ درصد بهبود یافت
  • انتظارات بیش از حد برای کنترل نرخ ارز عقلایی نیست