Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا و به نقل از صدا و سیما، عبدالناصر همتی اظهار داشت: از سال قبل و در پی تلاطم بازار ارز به سبب تحریم های ظالمانه، با تمهیداتی که اندیشیده شده توانستیم نرخ ارز را ثابت نگه داریم و روند تسهیلات دهی موفقی داشته باشیم.

او ادامه داد: از آغاز امسال تاکنون تسهیلات دهی کل بانک‌ها به طور میانگین ماهانه ۵۰ هزار میلیارد تومان بوده که حدود ۳۰ درصد آن به صنعت، ۱۲ درصد به بخش مسکن و ۱۰ درصد به کشاورزی تزریق می شود که روی هم رفته بیش از ۶۰ درصد از منابع به تولید اختصاص می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



همتی تصریح کرد: در تلاشیم که تسهیلات تزریق شده در بخش مسکن را از ۱۲ درصد به ۲۰ درصد افزایش دهیم.

او گفت: منابع بانک ها محدود است همراهی بانک مرکزی فقط چاپ پول و تزریق به بازار نیست، از آغاز امسال برای ما تکلیف شده که ۸ هزار میلیارد تومان به سیل زدگان کمک کنیم و ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به خرید تضمینی گندم اختصاص داده ایم.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در ۵ ماهه نخست امسال ۵۰ هزار میلیارد تومان تعهدات قرض الحسنه اعم از ازدواج و مشاغل خانگی گرفته تا دیگر موارد ثبت شده است.

وی تصریح کرد: رونق اقتصادی فقط وابسته به پول نیست نوع تولید، بهره وری کار، ایجاد تقاضا برای محصولات تولید شده و کاهش وابستگی به خارج و رسیدن به تولید ملی را می توان جزئی از رونق تولید و اقتصاد عنوان کرد، البته اولین وظیفه بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی و ثبات قیمت هاست و کمک به رونق تولید از وظایف فرعی ما محسوب می شود.

همتی خاطر نشان کرد: پس از برقراری آرامش در بازار ارز و ایجاد ثبات در نرخ ها، می توان رونق را در بازار احساس کرد، درخواست ما از بانک ها این است که تمرکز اصلی را روی سرمایه در گردش داشته باشند که از این مرحله اقتصادی به خوبی عبور کنیم.

او گفت: بعد از گذر از آثار تحریم های ظالمانه غربی ها در دو سال اخیر، به شرایطی رسیده ایم که با ایجاد ثبات در بازار ارز، در مسیری قرار داریم که شاخص های کلان اقتصادی کشور رو به بهبود است، در بازار ارز توانستیم با کاهش ۱۸ درصد نرخ ارز دلار را از ۱۴ هزار و پانصد تومان به ۱۱ هزار هزار و ۶۰۰ تومان برسانیم و ثابت نگه داریم.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: دخالت بانک مرکزی بر نرخ ها نیست بلکه عرضه و تقاضا بیشتر مورد توجه بانک مرکزی قرار دارد به این منظور سفته بازی ها کنترل شده و در حاشیه بازار کمتر به چشم می خورد.

همتی گفت: به دنبال صادرات غیر نفتی هستیم و گام های خوبی هم برداشته شد در ۵ ماهه نخست امسال کار صادرکنندگان غیر نفتی روان شده است.

او تصریح کرد: با مدیریت تورم و بازار در ماه های گذشته، تورم ماهانه و نقطه به نقطه کاهنده شده بدان معنا که رشد و افزایش تورم کاهش یافته و مفهومش آن نیست که تورم نداریم اسفند ۹۷ با نرخ رشد ۵ درصد ماهانه مواجه بودیم که درحال حاضر نرخ تورم به زیر ۲ درصد ماهانه رسیده، تورم نقطه به نقطه هم که در حال صعود بود تیرماه متوقف و مرداد ماه با سقوط همراه است و خوشبختانه توانستیم ترس ونزوئلایی شدن در تورم را کنترل کنیم.

همتی گفت: قبول داریم که تورم به قشر کارمند و حقوق بگیر فشار وارد می کند پس در تلاشیم که اوضاع بدتر نشود و به سمت احیاء پیش برویم بطوریکه از سه ماه گذشته می توان نشانه های احیاء را احساس کرد.

او ادامه داد: رکود و تورم هر دو مهم است اما رکود آسیب رسان‌تر است ما باید از بیکاری جلوگیری کنیم در سه ماهه اول امسال نرخ نیروی شاغل کشور ۲۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲۰ هزار شاغل اضافه شده که البته بخش عمده این رقم هم به طرح ایجاد اشتغال روستایی مربوط می شود.

همتی درخصوص رکود در بخش مسکن گفت: تصمیم گرفتیم وام را به ساخت قابل انتقال تخصیص دهیم در حال حاضر اینکه افزایش قیمت دربازار مسکن دیده نمی شود بدان معنی است که تورم رو به کاهش می باشد کم کم باید نرخ مسکن کاهش یابد باید از هر اقدامی که به رشد بی رویه نقدینگی کمک می کند اجتناب کنیم رشد ۲۴ درصدی نقدینگی، غیر منطقی است.

رئیس کل بانک مرکزی در خصوص وام ازدواج و شرایط ضامنین آن گفت: سال ۹۷ حدود یک میلیون پرونده وام ازدواج تخصیص یافت در پنج ماهه نخست امسال ۳۰۰ هزار پرونده وام ازدواج تشکیل و پرداخت شد و حدود ۱۲۰ هزار پرونده هم در شرف دریافت وام هستند ۸۰ هزار پرونده هم در نوبت به سر می برد در این بین مشکل به مصوبه مجلس مبنی بر وجود یک ضامن معتبر مربوط می شود.

همتی افزود: خواهش من از همکارانم در ۲۰ هزار شعبه بانکی در کشور این است که وام ازدواج را با یک ضامن تخصیص دهند و سخت گیری نکنند.

او درباره بازار متشکل ارزی گفت: در تلاش هستیم که چنین بازاری راه بیفتد اما هر چه پیش رفتیم به پیچیدگی های بیشتری برخوردیم در این سیستم حداقل باید پنج بانک فعالیت داشته باشند که گاه مشاهده می شود شبکه نرم افزاری یک بانک با شبکه ارزی همخوان نیست.


رئیس کل بانک مرکزی در مورد ارز و نقدینگی تامین کالاهای اساسی افزود: در این خصوص مشکلی وجود ندارد در حال حاضر ۹۰ میلیون تن کالا در بندر امام (ره) مانده این در حالی است که امسال نسبت به سال ۹۷ واردات کشور ۶۲ درصد افزایش یافت از آغاز امسال تاکنون ۶۲ میلیارد دلار برای دارو و کالاهای اساسی تخصیص داده ایم البته بخشی از این تامین ارز به صورت ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و بخشی هم نیمایی صورت گرفت پس در کشور نباید قیمت این اقلام افزایش داشته باشد البته از ذخایر استراتژیکی هم برخورداریم که برای روز مبادا برقرار و تامین است.

همتی ادامه داد: حدود ۱۴۹ میلیارد دلار تامین برای واردات صورت گرفته در شرایطی که سخت ترین تحریم هنوز برقرار است و بسیاری کشورها از ترس آمریکا شبکه های بانکی ما را مختل کرده اند و نمی گذارند گردش مالی داشته باشیم.

او لابه لای سخنانش گریزی به صدا و سیما زد و گفت: وظیفه اصلی رسانه ملی ایجاد سرگرمی و نشاط مردم است بهتر است که به این منظور اقدام به پخش موزیک و آهنگ ها و برنامه های شاد کند، آرشیو صدا و سیما پر است از برنامه های مجاز و قابل پخش برای نشاط مردم.

 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بانک مرکزی تورم کالاهای اساسی کشاورزی سران قوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۲۸۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا امسال سال تحصیلی جدید از ۱۰ شهریور آغاز می شود؟!

این طرح با پیشنهاد ۲۶ نماینده تدوین شده و در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مصوب شده است و هم اکنون در نوبت بررسی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

طبق گفته‌های مهدی یزدان‌پناه؛ معاون حقوقی و مجلس سازمان اداری و استخدامی قرار است با توجه به شرایط اقلیمی و البته مجوز مجلس، تقویم آموزشی مدارس در اختیار دولت قرار بگیرد بر این اساس برای استان‌های سردسیر همچون آذربایجان غربی و شرقی، کردستان و زنجان آغاز سال تحصیلی از ۱۰ شهریور و برای مناطق گرمسیر کشور از ۱۰ مهر باشد.

به اذعان کارشناسان یکی از نگرانی‌ها این است که طبق این طرح، تقویم آموزشی در تمام مناطق کشور دستخوش تغییر شود و در استان‌هایی همچون تهران، البرز، مازندران و ... سال تحصیلی از ۱۰ شهریور آغاز شود، این موضوع دهه ۷۰ هم تجربه شد که با موفقیت همراه نبود و در نهایت با ورود مجلس، آغاز سال تحصیلی از اول مهر به عنوان قانون مصوب شد.

بر اساس این گزارش، موسی‌الرضا کفاش؛ معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره این طرح گفته است: طرحی که نمایندگان مجلس ارائه کردند و در شورای‌عالی آموزش و پرورش بررسی و تأیید شد، چندین بند دارد که در یک بند به زمان آغاز و پایان سال تحصیلی اشاره می‌کند همچنین اختیاراتی به شورای‌عالی آموزش و پرورش استان‌ها، مناطق آموزش و پرورش و مدارس برای تصمیم‌گیری درباره شناور شدن آغاز و پایان سال تحصیلی، برنامه هفتگی و تعطیلات فصلی ارائه می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا در ۱۴۰۳ زمان آغاز سال تحصیلی از شهریوراست؟» افزود: این طرح فعلاً در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصویب شده است و باید در صحن علنی مجلس نیز تصویب شود بنابراین فعلاً نمی‌توانیم بگویم که زمان بازگشایی مدارس تغییر کرده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • گلستان جزء استان‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات مسکن شهری و روستایی
  • کاهش جزئی نرخ بهره بین بانکی در هفته اول اردیبهشت
  • بدهی کلان استقلال به بانک پرسپولیسی!
  • بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • اولین اثر بانکی شدن پرسپولیس: تهاتر پاداش AFC
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • آیا امسال سال تحصیلی جدید از ۱۰ شهریور آغاز می شود؟!