Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@15:11:14 GMT

عادت‌های بدی که برای بدنتان مفید است!

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۰۷۹۱

آفتاب‌‌نیوز :

 گرچه بحث بر سر عادت‌های به اصطلاح «بد» است و بسیاری از این عادت‌ها اگر در آن‌ها زیاده روی شود، می‌توانند به ما لطمه بزنند، اما همین عادت‌های بد در حد کم می‌توانند بخشی از یک سبک زندگی سالم باشند.

۱- همیشه کارهایتان را پشت گوش می‌اندازید

در مورد اینکه چرا آدم‌ها کارهایشان را پشت گوش می‌اندازند و چطور می‌توان این عادت را کنار گذاشت، مطالب زیادی نوشته شده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بعضی روانشناسان معتقدند ما باید دید بازتری به مسأله‌ی پشت گوش انداختن کار‌ها داشته باشیم و به آن فقط به عنوان نشانه‌ای از تنبلی نگاه نکنیم، چون این مسأله می‌تواند به معنای صبر کردن تا فرا رسیدن زمان مناسب هم باشد. به عبارت دیگر، به تعویق انداختن کار‌ها می‌تواند به افزایش خلاقیت کمک کند، چون با این کار به خودتان این فرصت را می‌دهید که به ایده‌ی بزرگ تری برسید.

۲- ناخن هایتان را می‌جوید

دانشمندان در یک تحقیق بلند مدت، هزار نفر را از سنین کودکی تا جوانی شان مورد بررسی قرار دادند. یک سوم این افراد در کودکی عادت به مکیدن به انگشت شست یا جویدن ناخن هایشان داشتند. وقتی دانشمندان از شرکت کنندگان تحقیق در سنین نوجوانی و جوانی شان تست آلرژی گرفتند متوجه شدند احتمال ابتلا به آلرژی در گروهی که در کودکی عادت به مکیدن انگشت شست یا جویدن ناخن هایشان داشتند، کمتر از سایرین بود.

با این حال نباید کودک را به این عادت‌ها تشویق کرد. جویدن ناخن‌ها گرچه معمولاً آسیب بلند مدتی ندارد، اما می‌تواند به پوست دور ناخن‌ها صدمه بزند و فرد را در برابر عفونت‌ها آسیب پذیرتر کند. به علاوه، عادت مکیدن انگشت شست اگر تا زمان رشد دندان‌های ثابت کودک ادامه پیدا کند، می‌تواند باعث تغییر شکل دندان‌ها شود.

۳- همیشه تأخیر دارید

تأخیر‌های همیشگی می‌توانند هم بر روابط شخصی و هم بر روابط کاری شما تأثیر منفی‌ای بگذارند و شما را آدمی نامنظم، یا بدتر از آن، بی ادب نشان دهند.

در عین حال، بعضی روانشناسان دید دیگری هم نسبت به مسأله‌ی تأخیر داشتن دارند. به گفته‌ی آن ها، بسیاری از افرادی که همیشه تأخیر دارند، هم خوش بین هستند و هم نگاه غیر واقع بینانه‌ای دارند. این مسأله روی درک آن‌ها از زمان تأثیر می‌گذارد. برای مثال، آن‌ها قویاً معتقدند که می‌توانند به سرعت راهی شوند، لباس هایشان را از خشکشویی بگیرند، خرید‌های خانه را انجام دهند و یک ساعته فرزندشان را به مدرسه برسانند.

به عبارت دیگر، چنین افرادی امیدوارند و انتظار دارند همه چیز خوب پیش برود، طرز فکری که در زندگی روزانه هم مزیت‌هایی دارد و هم معایبی.

۴- دائماً غر می‌زنید

هیچ کس دوست ندارد دوست کسی باشد که دائماً درباره‌ی همکار مزاحمش، باران و کثیفی رستورانی که در آن غذا خورده، حرف می‌زند.

تحقیقات جدید نشان داده کسانی که آگاهانه‌تر غرولند می‌کنند – یعنی در ذهن آن‌ها یک نتیجه گیری از این غرولند‌ها وجود دارد – در مقایسه با کسانی که همه چیز را ساده می‌گیرند، آدم‌های شادتری هستند.

اگر احساس می‌کنید نیاز به شکوه و شکایت دارید، یک راه وجود دارد تا بدون آنکه اطرافیان تان را عاصی کنید یا اوضاع را بدتر کنید، مقداری از احساسات منفی خود را تخلیه کنید.

شکوه‌ی مؤثر، شکوه‌ای است که درباره‌ی مسأله‌ای باشد که قابل حل است و خطاب به کسی بیان شود که قدرت حل این مسأله را دارد.

سه نکته‌ی مهم در مورد نحوه‌ی بیان شکوه‌ی مؤثر وجود دارد: اول آنکه، یکباره سر اصل مطلب نروید و ذره ذره شکایت خود را بیان کنید تا شنونده در برابر شما گارد نگیرد. دوم آنکه، خود شکایت را طوری بیان کنید که شکل خصومت آمیزی نداشته باشد؛ و آخر آنکه، به شنونده بگویید هر کاری که برای کمک به شما انجام دهند برایتان ارزشمند است و قدردانش خواهید بود.

۵- آدامس می‌جوید

آدامس جویدن در یک جلسه‌ی کاری دور از ادب است، بنابراین هرگز نباید این کار را انجام دهید. اما زمانی که تنها باشید، این کار می‌تواند می‌تواند بازدهی شما را بالا ببرد و شما را آرام کند.

تحقیقات متعددی بیان می‌کند جویدن آدامس به ما کمک می‌کند احساس هوشیاری بیشتری کنیم. حتی در یک تحقیق معلوم شد کسانی که آدامس می‌جویدند در مقایسه با کسانی که این کار را انجام نمی‌دادند، عملکرد بهتری در تست هوش داشتند.

تحقیق دیگری هم بیان می‌کند جویدن آدامس روحیه را تقویت می‌کند و سطح کورتیرول یا همان هورمون اضطراب را در بدن پایین می‌آورد.

۶- میز کارتان همیشه شلوغ و نامنظم است

اگر هر گوشه‌ی میز کارتان وسایل زیادی تلنبار شده، وقتش رسیده آن را مرتب کنید.

اما اگر چنین بی نظمی‌هایی فقط به امور مربوط به خودتان خلاصه می‌شود و مشکلی برای دیگران ایجاد نمی‌کند، این بی نظمی احتمالاً برایتان منفعت‌هایی دارد. تحقیقی در سال ۲۰۱۵ بیان می‌کند بی نظمی، آدم‌ها را وادار می‌کند هدفمندتر باشند، چون این انگیزه را به آن‌ها می‌دهد که «در جای دیگری» به دنبال نظم باشند.

به عبارت دیگر، همان منظره‌ی آشفته‌ی میز کارتان می‌تواند بازدهی شما را بیشتر کند.

۷- آرام و قرار ندارید

وقتی با رئیس تان جلسه‌ی کاری دارید، بهتر است آرام بمانید و دائماً در صندلی تان تکان نخورید.

اما وقتی پشت میزتان نشسته اید، تکان دادن پا‌ها یا ضربه زدن با انگشت‌ها می‌تواند به حفظ سلامتی شما کمک کند. در تحقیقی معلوم شد زنانی که هنگام کار بیشتر تکان می‌خوردند و آرام و قرار نداشتند در مقایسه با کسانی که آرام‌تر بودند، ریسک مرگ در آن‌ها کمتر بود.

در حقیقت به نظر می‌آید که میان آرام و قرار نداشتن و نشستن طولانی مدت و عدم مرگ، ارتباط وجود دارد.

۸- غیبت می‌کنید

البته این توجیهی برای کار زشت غیبت کردن نیست، اما تحقیقی بیان می‌کند غیبت کردن برای «کمک» به دیگران می‌تواند به ما احساس بهتری دهد.

در پژوهشی، شرکت کنندگان تحقیق وقتی می‌دیدند در بازی‌ای تقلب رخ می‌دهد، ضربان قلب آن‌ها بالا می‌رفت. محققان به شرکت کنندکان این انتخاب را می‌دادند که به کسانی که در حال بازی بودند، یک یادداشت بفرستند و در آن هر چه که می‌خواهند بگویند. حدود نیمی از شرکت کنندگان در مورد ترفند‌های متقلب‌ها برای آن‌ها نوشتند.

محققان به این نوع انتقال اطلاعات «غیبت موافق اجتماع» (برعکس ضد اجتماع) می‌گویند. شرکت کنندگان تحقیق بعد از آنکه به این نوع «غیبت موافق اجتماع» دست می‌زدند، احساس بهتری پیدا می‌کردند و ضربان قلب شان پایین می‌آمد.

۹- خیالبافی می‌کنید

تحقیقات بیان می‌کند خیالپردازی می‌تواند ما را غم زده کند.

اما چند دقیقه‌ای آزاد کردن تعمدی خود از زمان و مکان می‌تواند ما را به فرد پربازده‌تر و خلاق تری تبدیل کند.

برای مثال، در تحقیقی معلوم شد اگر در حین انجام یک کار دشوار، ۱۲ دقیقه‌ای ذهن خود را آزاد بگذاریم، این کار می‌تواند به ما کمک کند بعد از برگشتن به سر کار خود، به یک راه حل برسیم.

۱۰- از کلمات پرکننده استفاده می‌کنید

استفاده‌ی مداوم از کلمات پرکننده در حین صحبت مثل «میدونی»، «مثلاً» یا حتی صدا‌هایی مثل «آم… اِم» غیرحرفه‌ای به نظر می‌رسد. اما تحقیقات بیان می‌کند استفاده از این کلمات کمک می‌کند چیزی که می‌خواهیم بگوییم را به خاطر بیاوریم.

به علاوه، تحقیق دیگری نشان داده کسانی که وظیفه شناسی و سختکوشی زیادی دارند، احتمال استفاده از این کلمات در آن‌ها بیشتر است. چون آن‌ها تمایل دارند نظرات خود را فکر شده با دیگران درمیان بگذارند، با استفاده از کلمات پرکننده فرصت بیشتری پیدا می‌کنند تا حرف خود را کاملاً درست بیان کنند.

 

منبع: روزیاتو

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عادت سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۰۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟

هیپنوتیزم می‌تواند برای درمان بیماران مبتلا به سرطان سینه به دلیل اضطراب زیاد ناشی از بیماری و بروز خودبه‌خودی افکار مزاحم، اجتناب و فرار از مقابله با بیماری، تحریک‌پذیری و بیش‌برانگیختگی و نداشتن تمرکز مؤثر باشد و کمکی مفیدی به تعدیل و بهبود علائم کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شنیدن روایت‌های مربوط به هیپنوتیزم و خواب مغناطیسی، همیشه برای همه افراد جذاب بوده است، طوری که تمام افراد تمایل حداقل برای یک‌بار، این خواب مغناطیسی را تجربه کنند و پس از بیداری، تمام خاطرات تلخ ذهن آنها از بین رفته باشد، در واقع هیپنوتیزم به دست‌ نیافتنی‌ترین قسمت مغز چنگ می‌اندازد و آن را بیرون می‌کشد.

تجربه فرد از هیپنوتیزم، مشابه لحظه‌ای است که فرد در زندگی به حالت خلسه فرو رود، از این رو قدرت هیپنوتیزم یک اتفاق ماورایی نیست، بلکه فقط پیشنهادات و صحبت‌هایی است که در حالت خلسه به افراد منتقل می‌شود تا به وسیله آن بتوانند رفتار و احساسات خود را تغییر دهند؛ به عنوان مثال، هیپنوتراپیست کمک می‌کند افراد زمانی که از یک حادثه یا اتفاق احساس گناه دارند، احساس خود از آن تجربه را تغییر دهند.

هیپنوتیزم درمانی بر پایه اصول روانشناسی است که به افراد برای دست یافتن به ضمیر ناخودآگاه‌شان کمک می‌کند، در حالت هیپنوتیزم به مغز این فرصت داده می‌شود که هر اتفاقی که در زندگی رخ داده است، پردازش کند.

هیپنوتیزم‌تراپی در روانشناسی، جادو نیست، هیچ ساعت تابداری جلوی چشم‌ها قرار نمی‌گیرد که پس از ۱۰ شماره کنترل مغز را برعهده بگیرد و از فرد کارهای خارق‌العاده بخواهد، در واقع این حالت در روانشناسی حالت آرام و متمرکزی است که بدن در حالت راحتی قرار دارد، در این وضعیت فرد به اختیار خود، کنترل را به فرد درمانگر می‌دهد و هر زمان که بخواهد می‌تواند از این وضعیت خارج شود.

هیپنوتیزم نوعی تلقین است؛ زمانی به فرد گفته می‌شود «پس از اینکه از خواب بیدار شدی، تمام دردهای مربوط به تجربه‌ای سخت را فراموش کردی»، سپس فرد بیدار می‌شود و پس از آن حتی اگر آن اتفاق دوباره به ذهنش ورود کند، درد اولیه‌ای که از به خاطر آوردن آن تجربه می‌کرد، برای او زنده نخواهد شد، در واقع هیپنوتراپیست از طریق ارائه پیشنهاد بهتر، و نه فرمان یا دستور، سعی دارد فرد را آرام کند.

درمانی تلفیقی از شناخت‌درمانی و هیپنوتیزم می‌تواند به تعدیل و بهبود علائم سرطان کمک کند

ساناز پیرایرانی، روان‌شناس بالینی و عضو انجمن روانشناسی اجتماعی ایران در خصوص اثربخشی هیپنوتیزم‌درمانی در کاهش افکار مزاحم و شدت درد در زنان مبتلا به سرطان سینه به خبرنگار ایمنا می‌گوید: سرطان به‌عنوان یک مشکل بهداشت جهانی و در حال گسترش به شمار می‌رود که تشخیص و درمان آن، فشارهای روانی، اجتماعی و بار اقتصادی زیادی را به دنبال دارد، در بین انواع مختلف سرطان‌ها، سرطان سینه مهم‌ترین عامل نگران‌کننده سلامتی در زنان است، زیرا شایع‌ترین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان به شمار می‌رود و به نظر می‌رسد تا سال ۲۰۳۰، ۳۵ درصد افزایش در میزان کنونی سرطان سینه و به‌طور عمده در کشورهای درحال‌توسعه ایجاد شود.

وی ادامه می‌دهد: از آنجا که تشخیص این بیماری شایع، شروع یک دوره پرفشار برای مبتلایان است، در صورت بی‌توجهی به وضعیت روانی بیماران، ممکن است منجر به از دست دادن کنترل، درماندگی، افسردگی، اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه و درد شود و چه‌بسا این عوارض روان‌شناختی از طریق تأثیر منفی بر ادامه روند درمان و پیگیری‌های پس از آن، بقای این بیماران را تهدید کند، با توجه به دلایل فوق نیاز به روش‌های روان‌درمانی مختلف ضروری است.

این روان‌شناس بالینی بیان می‌کند: تشخیص سرطان سینه به خودی خود، می‌تواند باعث ترس زیاد، ناامیدی و آسیب روانی شود و تمام ابعاد زندگی فرد را به چالش بکشاند، ‬علائم افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه بین ۲۰ تا ۶۶ درصد در زنان با تشخیص سرطان سینه در ۱۲ ماه اول بعد از تشخیص به وجود می‌آید، همچنین بیماران، افکار مزاحم، تصاویر منفی، خشم، قضاوت‌های ناسازگارانه، اجتناب، مشغله فکری اعتقاد به سرنوشت، ناامیدی، احساس بیچارگی و درماندگی را گزارش می‌کنند که می‌تواند نقش مهمی در حفظ افسردگی و اضطراب این بیماران داشته باشد.

وی‬ اضافه‬ می‌کند: امروزه ترکیبی از درمان‌های دارویی و روان‏شناختی با هدف کنترل بیماری و کاهش آسیب‌های مربوط به این بیماری در دسترس است، مداخلات روان‌شناختی برای بیماران دارای سرطان، شامل آموزش‌های روان‌شناختی، مدیریت استرس شناختی رفتاری، درمان‌های حمایتی، درمان‌های شناختی، آموزش آرام‌‏سازی عضلانی، آموزش مهارت حل مسئله، مهارت‌های اجتماعی، پس‌خوراند زیستی، فعال‌سازی رفتاری، ذهن‌آگاهی است که در این زمینه رویکردهای شناختی‌رفتاری بیشترین شواهد را به خود اختصاص داده‌اند و از طریق بازسازی شناختی، شناخت‌های ناسازگار بیماران دارای نشانه‌های اختلال استرس پس از سانحه و درد را تحت درمان قرار می‌دهند.

پیرایرانی می‌گوید: هیپنوتیزم‌درمانی شناختی، درمانی تلفیقی از شناخت‌درمانی و هیپنوتیزم است که بر تحریف‌های شناختی، خود هدایت‌گری منفی، افکار و باورهای خودکار منفی، طرح‌واره‌ها و نشخوارهای منفی تأثیر می‌گذارد و می‌تواند در اصلاح کردن شناخت‌های مرکزی که حول محور هویت فردی، خود پنداره و قواعد ذهنی ناکارآمد، سودمند باشد.

وی ادامه می‌دهد: هیپنوتیزم‌درمانی شناختی شامل چند تکنیک اساسی است که می‌توان از آن‌ها برای انواع مشکلات از جمله آرام‌سازی (آرمیدگی) به‌عنوان مهارت کنار آمدن که برای کاهش استرس و اضطراب سودمند است، استفاده کرد، از این رو درمان تلفیقی با هیپنوتیزم تا ۷۰ درصد از درمان شناختی‌رفتاری مؤثرتر است.

این روان‌شناس بالینی توضیح می‌دهد: یک مطالعه مروری نظام‌مند که اثربخشی هیپنوتیزم در سرطان سینه را در ۱۳ مطالعه‌ی کنترل‌شده تصادفی با ۱۳۵۷ بیمار بررسی می‌کرد، شواهد امیدوارکننده در تأیید اثربخشی درمان با هیپنوتیزم و نیز هیپنوتیزم‌درمانی شناختی ارائه داده است، همچنین در پژوهشی که روی بیماران مبتلا به سرطان انجام شده بود، مشخص شد که هیپنوتیزم‌درمانی شناختی در مقایسه با درمان استاندارد و درمان حمایتی منجر به کاهش معنادار شدت درد می‌شود.

هیپنوتیزم در تسکین دردهای عصبی ناشی از شیمی‌درمانی مؤثر است

وی ادامه می‌دهد: ۴۵ بیمار مبتلا به سرطان، به‌منظور ارزیابی آثار هیپنوتیزم در تسکین درد به دنبال شیمی‌درمانی پرداختند، این افراد چهار نوع درمان هیپنوتیزم، رفتاردرمانی شناختی، کنترل توجه و درمان استاندارد را دریافت کردند که از بین این درمان‌ها ملاحظه شد که هیپنوتیزم، بیشتر موجب کاهش درد می‌شود.

پیرایرانی می‌گوید: هیپنوتیزم‌درمانی شناختی شامل ترکیبی از مواجهه تصویری و موقعیتی، تکنیک‌های مدیریت اضطراب مانند آموزش آرام‌سازی، آموزش تنفس و نیز بازسازی شناختی است و اساس کار این درمان در کمک به بیماران در جهت بازشناسی و تعدیل باورهای منفی و ادراکات درباره خود، دیگران و محیط است، در حقیقت بعضی از افکار و باورهای ناکارآمد در بیماران مبتلا به سرطان مانند احساس گناه، خودسرزنشی و خجالت تحت‌الشعاع اصلی درمان شناختی قرار می‌گیرند، همچنین موجب تسهیل پردازش رخدادهای آسیب‌زا و تجزیه و تحلیل باورهای غیرمفید در بیماران می‌شود.

وی اضافه می‌کند: هیپنوتیزم‌درمانی شناختی به بیماران کمک می‌کند که به‌طور منسجم، افکار ناکارآمد را با افکار واقع‌بینانه و مفید جایگزین کنند، در مورد بیماران مبتلا به سرطان سینه به دلیل اضطراب زیاد ناشی از بیماری و بروز خودبه‌خودی افکار مزاحم، اجتناب و فرار از مقابله با بیماری، تحریک‌پذیری و بیش‌برانگیختگی و نداشتن تمرکز، نیاز به همراهی روش درمانی تسلی‌بخش دیگری احساس می‌شود که هیپنوتیزم می‌تواند روش کمکی مفیدی در تعدیل و بهبود این علائم باشد، بنابراین ترکیب دو درمان روان‌درمانی شناختی-رفتاری و هیپنوتراپی، موجب افزایش عواطف مثبت و کاهش عواطف منفی و همچنین کاهش خستگی و ضعف عضلانی می‌شود.

با این اوصاف، می‌توان گفت هیپنوتیزم مانند تماشای یک فیلم هیجان‌انگیز یا خواندن یک کتاب جذاب است که افراد برای چند ثانیه محو داستان آن می‌شوند و دیگر متوجه نخواهند بود که در اطراف آنها چه اتفاقی در حال رخ دادن است، این فرایند با اراده و همکاری خود فرد پیش می‌رود و هیپنوتراپیست تنها او را هدایت می‌کند تا با ذهنی باز، تمرکز و فکر کند؛ به گفته متخصصان این حوزه، درمانی تلفیقی از شناخت‌درمانی و هیپنوتیزم می‌تواند برای درمان بیماران مبتلا به سرطان و بهبود علائم کند.

کد خبر 717299

دیگر خبرها

  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • نوشیدن آب هنگام خوردن مفید است یا مضر؟ + فیلم
  • نوشیدنی‌های مفید برای میان وعده کودکان
  • روز برفی ؛ مرتضی پاشایی و محمدرضا گلزار
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • اوسمار: در فوتبال ایران زیاد وقت تلف می‌کنید
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • دعای دفع حشرات؛ مفید برای از بین بردن مورچه، ملخ، موش و…
  • خواص آب هویج بستنی