Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@16:41:24 GMT

پزشکان به تکنولوژی بیشتر اهمیت بدهند

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۳۴۷۴

پزشکان به تکنولوژی بیشتر اهمیت بدهند

دکتر حمید مقدسی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: کشور ما در زمینه‌ هوش مصنوعی در بخش انفورماتیک پزشکی سابقه‌ تقریباً ۱۰ ساله دارد و با تولید نرم‌افزارهای مختلف به تشخیص بیماری، مراقبت از بیمار و خودمراقبتی به جامعه‌ پزشکی کمک کرده‌است.

مقدسی با اشاره به ایجاد سیستم‌های «تصمیم‌یار کلینیکال» در دانشگاه‌های علوم پزشکی بیان کرد: برنامه داریم این سیستم‌های تصمیم‌یار را به سطح سیستم‌های خبره برسانیم؛ سیستم‌های خبره در واقع بیانگر این هستند که یک ماشین هوشمند بتواند به جای یک متخصص کار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ضمن انتقاد از این موضوع که "جامعه پزشکی ما اعتقادی به استفاده از ماشین برای انجام طبابت ندارد"، در تشریح این وضعیت گفت: پزشکانی هستند که از کامپیوتر در کارشان استفاده می‌کنند، ولی تعدادشان اندک است؛ اغلب پزشکان تمایلی ندارند از هوش مصنوعی یا سیستم‌های خبره استفاده کنند، جامعه‌ پزشک ما تا اندازه‌ای با سیستم‌های تصمیم‌یار پزشکی که بر پایه‌ راهنمای پزشکی هستند، موافقت دارند؛ ولی سیستم‌های تصمیم‌یار بر پایه هوش مصنوعی که داده‌ها را ترکیب می‌کنند و نقشه می‌سازند را نمی‌توانند بپذیرند.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه جوامع غربی به کیوسک‌های بهداشتی و پزشکان ماشینی (machines doctor) روی آورده‌اند، گفت: چون جامعه‌ پزشکی آنها با IT عجین و مأنوس است و مردم تمایل به تکنولوژی دارند، جامعه پزشکی نیز هراسی از استفاده‌ آن ندارد، ولی جامعه پزشکی ما ربات پزشک‌ها را مورد وثوق خود نمی‌دانند، آنها معتقدند نیستند که می‌توان از عملکرد این ربات‌ها اطمینان حاصل کرد.

مقدسی ضمن اینکه هوش مصنوعی را بخش جدا نشدنی از زندگی انسان دانست، پیش بینی کرد: اگر تا یک دهه‌ دیگر از انسان بپرسند مادر علوم چیست، به اشتباه خواهد گفت ITC (فناوری ارتباطات و اطلاعات )، به این دلیل که هر جایی وارد می‌شوند فناوری ارتباطات و اطلاعات دیده می‌شود.

رییس انجمن انفورماتیک پزشکی ایران در ادامه با اشاره به اینکه در آینده نه چندان دور شاهد اتفاقات عجیب و غریبی در زمینه بهداشت دنیا هستیم، اظهار کرد: با تولید ربات پزشک‌ها نقش پزشکان عوض می‌شود و کیوسک‌های بهداشتی جای پزشکانی که در مطب هستند را می‌گیرند. درواقع نیروی انسانی کم نمی‌شود، تنها نقشش عوض می‌شود. پزشکان نقش‌های برنامه‌ریزان حوزه بهداشت کشورها را می‌گیرند، در مرکز دانش قرار می‌گیرند و سپس دانش ربات پزشک‌ها را آپدیت می‌کنند.

رئیس انجمن انفورماتیک پزشکی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در زمینه‌های دیگر بیان کرد: کشورهای توسعه یافته سرمایه‌گذاری‌های زیادی در این زمینه می‌کنند، حتی می‌توانند به کمک آن کشورهای دیگر را تحت سلطه قرار دهند و رأی مردم را تغییر دهند.

وی در پایان تاکید کرد: ما افراد نخبه و شرکت‌های خلاق زیادی برای تولیدات داریم، ولی امکانات کافی نداریم، کشور ما باید بیشتر به هوش مصنوعی اهمیت دهد، همچنین بودجه‌ بیشتری را به آن اختصاص دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تکنولوژی علم و فناوری پزشکی ربات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۳۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس یک مطالعه جدید که توسط گروهی از پژوهشگران آمریکایی و ژاپنی انجام شده است، احتمال مرگ و یا بستری مجدد در بیمارستان در بیمارانی که توسط یک پزشک زن تحت درمان قرار می‌گیرند، کمتر از بیمارانی است که توسط یک پزشک مرد درمان می‌شوند.

همچنین به گفته پژوهشگران، اگر بیمار هم زن باشد، این تفاوت حتی بیشتر می‌شود، به خصوص زمانی که شدت بیماری زیاد است.

در حالی که این مطالعه عمیقاً به دلایل نابرابری نمی‌پردازد، از تحقیقات قبلی که به نتایج مشابهی رسیده بودند، پشتیبانی می‌کند.

یوسوکه تسوگاوا دانشمند سیاست سلامت در دانشگاه کالیفرنیا لس‌آنجلس(UCLA) می‌گوید: آنچه که یافته‌های ما نشان می‌دهد این است که پزشکان زن و مرد به طور متفاوتی طبابت می‌کنند و این تفاوت‌ها تأثیر معناداری بر نتایج سلامتی بیماران دارد.

این تیم داده‌های پزشکی موجود در ایالات متحده را تجزیه و تحلیل کرد که شامل اطلاعات ۴۵۸ هزار و ۱۰۸ بیمار زن و ۳۱۸ هزار و ۸۱۹ بیمار مرد بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بود که در بیمارستان بستری شده‌اند. همه بیماران بالای ۶۵ سال سن داشتند و کمتر از یک سوم بیماران زن و مرد توسط پزشکان زن ویزیت شده بودند.

سپس این اطلاعات با نرخ مرگ و میر ۳۰ روزه(از تاریخ پذیرش) و نرخ بستری مجدد ۳۰ روزه(از تاریخ ترخیص) مقایسه شد و در هر دو مورد، پزشکان زن به نتایج بهتری دست یافته بودند.

البته این تفاوت‌ها علت و معلول مستقیم را نشان نمی‌دهند و خیلی هم فاحش نبودند. مثلاً نرخ مرگ و میر تعدیل ‌شده ۸.۱۵ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان زن در مقابل ۸.۳۸ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان مرد است که یک مرگ به ازای هر ۴۱۷ بستری شدن در بیمارستان را نشان می‌دهد.

تسوگاوا می‌گوید: درک بهتر از این موضوع می‌تواند منجر به توسعه مداخلاتی شود که به طور مؤثر مراقبت از بیماران را بهبود می‌بخشد.

وی افزود: توجه به این نکته حائز اهمیت است که پزشکان زن مراقبت‌های باکیفیت‌تری ارائه می‌کنند و بنابراین نفع وجود تعداد بیشتری از پزشکان زن از دیدگاه اجتماعی به بیماران می‌رسد.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند دلایل متعددی می‌تواند پشت این اختلافات آماری باشد که قبلاً در سناریوهای مختلف پزشکی مشاهده شده‌اند. به گفته آنها، ممکن است پزشکان زن بهتر با بیماران زن ارتباط برقرار می‌کنند یا اینکه پزشکان مرد بیشتر احتمال دارد که شدت شرایطی که بیماران زن تجربه می‌کنند را دست کم بگیرند.

تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌کند که ممکن است خجالت و ناراحتی کمتری بین پزشکان زن و بیماران زن وجود داشته باشد، به این معنی که صداقت بیشتری در مورد شرایط خاص و تشخیص و درمان وجود دارد.

پژوهشگران می‌خواهند کارهای بیشتری برای بهبود نتایج مطالعه تنوع جنسی در محیط‌های بیمارستانی انجام شود و مطمئن شوند که کیفیت مراقبت بدون توجه به زن یا مرد بودن بیماران یا پزشکان یکسان خواهد بود. به همین دلیل مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا دریابیم که چرا این تفاوت‌ها وجود دارند.

تسوگاوا می‌گوید: تحقیقات بیشتر در مورد مکانیسم‌های زمینه‌ای که جنسیت پزشک را با پیامدهای روی داده برای بیمار مرتبط می‌کند و اینکه چرا مزایای دریافت درمان از پزشکان زن برای بیماران زن بیشتر است، پتانسیل بهبود نتایج بیماران را در کل دارد.

این پژوهش در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی های ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • پیش‌بینی نگران‌کننده ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • ربات سربازهای ارتش اوکراین؛ از مین گذاری و شلیک تا جابه‌جایی مجروحان (فیلم)
  • ربات سربازهای ارتش اوکراین؛ از مین گذاری و شلیک تا جابه‌جایی مجروحان
  • هوش مصنوعی آریتمی قلب را از ۳۰ دقیقه قبل پیش‌بینی می‌کند
  • خدمت بی منت بسیج جامعه پزشکی یزد
  • خدمت بی منت بسیج جامعه پزشکی
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • هوش مصنوعی اپل برای زندگی روزمره از راه می رسد