Web Analytics Made Easy - Statcounter

حریم شخصی، بخشی از حقوق شهروندی هر فرد در جامعه است که باید نسبت به آن آگاهی و سواد لازم را به دست آوریم.

به گزارش شریان نیوز، دو ساعتی از طلوع آفتاب گذشتهِ، اما جماعتی که زیر زمین هستند چیزی شبیه ساعت چهار بعد از ظهر است. همان طور شلوغ و گرم و به همان اندازه اعصاب‌های خُردی از اول صبح به زمین و زمان گیر می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم کم قطار در حال رسیدن به ایستگاه است و خانمی با صدای رسا به مسافران خبر از آمدن قطار می‌دهد و بلافاصله با بیان «لطفا پشت خط زرد بایستید» به آن‌ها هشدار می‌دهد. مسافران با همان حجم جمعیت بین سکوی و قطار در رفت و آمد هستند و جمعیتی دو برابر پیاده، سوار قطار می‌شوند.

جمعیتی که حتی در فشرده‌ترین حالت ممکن هم دست از چِک کردن تلفن همراه خود برنمی‌دارند و گا‌ها بلند بلند با مخاطب خود صحبت می‌کنند و در آن بَلبشو خرید و فروش دستفروشان مترو، عکس‌های مهمانی شب گذشته را ویرایش می‌کنند، بلیت سفر می‌خرند و پیام‌هایشان را در فضای مجازی مرور می‌کنند و قربان صدقه مخاطب خاصشان می‌روند. مخاطبی که به لطف فاصله‌های از بین رفته در فضای نیم در نیم واگن‌های مترو، حالا تمام افرادی که امروز صبح ما را همراهی می‌کنند، او را می‌شناسند و در پیام دادن به او کمک می‌کنند و حریمی را نادیده می‌گیرند که بخشی از حقوق شهروندی ما محسوب می‌شود و خط زرد حریم شخصی یکدیگر را ناخودآگاه و بدون اینکه بخواهیم پایمال می‌کنیم.

حسین ابراهیمی مقدم مشاور امور اجتماعی و خانواده درباره راهکار‌های حفظ حریم شخصی در محیط‌های عمومی به خبرنگار ما گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد یک خانم و یک آقا زمانی در صف یا جایی مثل مترو، اتوبوس یا تاکسی ایستاده‌اند یک فضای بیشتری حدود یک متر فاصله را نیاز دارد تا احساس امنیت کنند، اما وقتی این دو فرد هم‌جنس دو زن یا دو مرد باشند، می‌توان فضای کمتری برای آن‌ها تعریف کرد، البته که حتی اگر هر دو فرد هم‌جنس هم باشند، محدوده و حریم شخصی نباید از بین برود.

این مشاور و کارشناس امور اجتماعی در ادامه با اشاره به این موضوع که حد حریم شخصی در کشور‌های دنیا متفاوت است و هر جامعه براساس فرهنگ خود حدود شخصی را تعریف می‌کند، اظهار کرد: به طور مثال آمریکایی‌ها نسبت به اروپایی‌ها فضای کمتری را مابین همدیگر رعایت می‌کنند و نزدیک‌تر به یکدیگر قرار می‌گیرند، به همین خاطر اگر شما دقت کنید در مجالس سیاسی یا مهمانی‌ها وقتی یک اروپایی و آمریکایی کنار هم هستند، شما تصور می‌کنید که این دو در یک جلسه همدیگر را دنبال می‌کنند یا در پی هم می‌دوند.

بیشتر بخوانید: درآمد روزانه ۲۵ میلیون تومانی با خط خطی کردن اعصاب مردم

او با بیان تعریفی از رعایت حریم شخصی در فضا‌های عمومی از نظر فیزیکی افزود: حریم شخصی افراد باید از نظر فیزیکی تعریفی منطقی داشته باشد، تا فرد از نظر روانی احساس امنیت کند، به عنوان مثال من باید یک محدوده خاصی را برای خودم تعریف کنم تا بتوانم آزادی عملی داشته باشم. به فرض کتاب یا روزنامه مطالعه کنم یا گوشی تلفن همراهم را ببینم، البته بار‌ها دیده شده در فضایی مثل مترو دیگران سَرشان در آن چیزی است که ما نگاه می‌کنیم. حتی بعضی از مواقع به شوخی یکدیگر را تأیید می‌کنیم و انگاری خودشان را محق می‌دانند که در فضای شخصی ما وارد شوند. این وارد شدن در فضای شخصی احساس اضطراب را به وجود می‌آورد، انگار ما در آکواریوم زندگی می‌کنیم. واضح است که برای اینکه ما بخواهیم این داستان مرتفع شود، باید آموزش همگانی از سنین پایین رخ دهد و باید از این رفتار به عنوان یک رفتار اشتباه و منکر یاد کنیم.

ابراهیمی مقدم با تأکید براینکه ورود به حریم شخصی دیگران یکی از اصل حقوق شهروندی در هر کشوری محسوب می‌شود، بیان کرد: در بسیاری از کشور‌ها اگر شما بدون هیچ حرکت و واکنشی فقط به شخصی مستقیم نگاه کنید یا فاصله را حفظ نکنید، آن فرد می‌تواند از نظر قانونی از شما شکایت کند و برای فرد خاطی جریمه در نظر گرفته می‌شود.

این کارشناس امور اجتماعی افزود: واقعیت امر این است که حریم شخصی افراد می‌تواند گوشی تلفن همراه یا دفتر یادداشتمان باشد و جزئی از حقوق هر فرد محسوب می‌شود و این حقوق شهروندی است. از آیه شریف قرآن الهام می‌گیریم و می‌گوییم «لاتجسسواء»؛ نباید در زندگی یکدیگر تجسس کرد، ما حتی در بسیاری از روابط زوجین هم می‌گوییم در مسائل شخصی یکدیگر تجسس نکنید.

ابراهیمی مقدم در پایان با اشاره به اینکه فضای مجازی یکی از مشکلات اصلی شکستن حریم شخصی است، گفت: وقتی ما با کسی در فضای مجازی ارتباط می‌گیریم، نمی‌توانیم درباره شکل ظاهری شخص، فیلم و غیره آن اعتماد کنیم، به همین خاطر شما شاهد افزایش میزان افسردگی در فضای مجازی بین کاربران هستید.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۳۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیان شرکت‌های دولتی ۹ برابر گزارش‌های مدیران!

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه فرهیختگان، آنطور که در نمودار آمده، طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳درحالی تعداد شرکت‌های زیان‌ده در لایحه و قانون بودجه در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۲۵ تا ۱۷ مورد ذکر شده که عملکرد واقعی شرکت‌ها نشان می‌دهد در آن سال‌ها برخلاف پیش‌بینی قانون بودجه تعداد شرکت‌های زیان‌ده به ترتیب ۱۱۰ و ۱۵۰ شرکت بوده است. 

به عبارتی مدیران شرکت‌های دولتی با درج عنوان سودده و سربه‌سر با استفاده از این واژه‌ها زیان شرکت‌ها را پنهان کرده اما هر سال هم این زیان در صورت‌های مالی منعکس می‌شود اما با همین ترفند در بودجه سالانه این موضوع از دید مجلسی‌ها پنهان می‌ماند.

دیگر خبرها

  • دکوراسیون فضای باز و نیمه باز با استفاده از محصولات کاربردی
  • (عکس) موشک پنهان‌کار روسیه دوباره وارد میدان شد
  • آموزش: توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی
  • دولت مشکل حقوقی و قراردادی پروژه مونوریل قم را حل کند
  • توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی
  • جزئیات تازه درباره فوت متهم ؛ این شرور قرص‌ها را در کجا پنهان کرده بود؟ | کاربری جدید مقر پلیس در خیابان وزرا چیست؟
  • تفاوت اف ۲۲ و جنگنده جی ۲۰ چیست؟
  • زیان شرکت‌های دولتی ۹ برابر گزارش‌های مدیران!
  • اف-۲۲ آمریکایی بهتر است یا جنگنده جی-۲۰ چین؟
  • با ۸ منبع پنهان گاز متان روی زمین آشنا شوید