Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@22:07:16 GMT

آب نیتراته؛ یکی از عوامل مهاجرت خدابنده‌ای‌ها

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۵۱۱۲

آب نیتراته؛ یکی از عوامل مهاجرت خدابنده‌ای‌ها

بدون اغراق، آب مایه حیات است و سالانه در سراسر جهان، میلیون‌ها نفر به خاطر آلودگی آب مجبور به ترک محل زندگی خود می‌شوند و چنین چیزی از نظر جامعه‌شناختی می‌تواند تبعات منفی گسترده‌تری از جمله شکل‌گیری سکونت‌گاه‌های غیررسمی، بیکاری، شیوع بیماری و افزایش فقر را به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایسنا، نیترات ماده‌ای است که آب‌های زیرزمینی و سطحی را به طور گسترده‌ آلوده می‌کند؛ در واقع تجمع نیترات در محیط می‌تواند ناشی از شکل‌گیری هرزآب‌‌های کشاورزی به خاطر مصرف بیش از حد کودهای نیتراته و یا دفع و فرآوری غیراصولی فاضلاب‌های انسانی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیترات نوعی تهدید بالقوه برای سلامتی به خصوص سلامتی نوزادان به‌شمار می‌رود؛ چراکه در صورت ترکیب با شیرخشک رقیق شده باعث بروز بیماری‌ به نام «سندروم نوزاد کبود» می‌شود. همچنین مطالعات نشان می‌دهد که رابطه معنی‌داری بین شیوع سرطان معده و غلظت نیترات درآب آشامیدنی برداشت شده از چاه‌ها وجود دارد.

آب 30 فقره از روستاهای خدابنده دارای نیترات است

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی استان زنجان در این رابطه اظهار می‌کند: متاسفانه آزمایشات و بررسی‌ها نشان می‌دهد که آب شرب 30 فقره از روستاهای شهرستان خدابنده مقادیری نیترات دارد و این مسئله برای حفظ سلامتی بسیار چالش‌برانگیز است.

پرویز قزلباش ادامه می‌دهد: این مسئله حتما می‌تواند زمینه شیوع انواع بیماری و مهاجرت خدابنده‌ای‌ها به شهرهای اطراف را فراهم کند. پرواضح است که مهاجرت بدون برنامه‌ریزی، تبعات خاص خود را دارد و می‌تواند خود عامل شیوع بیماری‌های دیگری به شمار آید. از همین‌رو رفع آلودگی آب باید اولویت مسئولان امر باشد.

وی خاطرنشان کرد: آب، اصلی‌ترین عامل زندگی است و در بیشتر فرایندهای متابولیسمی بدن، نقش حیاتی دارد. با این ‌همه بدن ما به آبی نیاز دارد که فاقد ناخالصی‌هایی مثل باکتری یا دیگر عوامل بیماری‌زا، همچنین آلاینده‌های شیمیایی و آلودگی‌های صنعتی باشد.

اثرات منفی نیترات حداقل ۱۵ سال بعد از مصرف آشکار می‌شود

آنچه مسلم است سمومی مانند نیترات، آهسته و پیوسته سلامتی کودکان را تهدید می‌کند و این در حالی است که اثرات منفی نیترات حداقل ۱۵ سال بعد از مصرف آشکار خواهد شد. وجود این ماده خطرناک در آب آشامیدنی خصوصا برای نوزادان و زنان باردار عوارض جبران‌ناپذیری را در پی خواهد داشت.

در این میان، بالا بردن آگاهی‌های عمومی در مورد کیفیت آب، غذا و محیط زیست بسیار موثر است و باعث می‌شود که فشار افکار عمومی به تصویب قوانین و اقدامات اجرایی برای جلوگیری از آلودگی آب منجر شود. همچنین امروزه کیت‌های خانگی برای آزمایش آب از لحاظ نیترات به بازار آمده‌ و جالب‌تر آن‌که کیت‌های خانگی برای اندازه‌گیری میزان سرب (یک فلز سنگین سمی) و رادون (یک گاز رادیواکتیو سمی) در حال ورود به بازار است.

علاوه بر این، آزمایش نیترات آب آشامیدنی شایع‌ترین آزمایشی است که افراد، آزمایشگاه‌های تجاری و آزمایشگاه‌های ناظر دولتی انجام می‌دهند، چراکه آلودگی با نیترات یک خطر بهداشتی عمده‌ برای انسان‌‌ها و حیوانات به حساب می‌‌آید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۵۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو

کیومرث اکبری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت : شرایط مناسب برای بروز بیماری هوای خنک و مرطوب است که هم اکنون خصوصا در مناطق گرمسیر و معتدل حاکم است و شرایط را برای بیماری‌های گیاهی از جمله زنگ زرد کاملا مهیا کرده است.

وی با بیان اینکه آلودگی این بیماری در مزارع در استان معمولا از مناطق گرمسیر آغاز می‌شود اضافه کرد: امسال از ۱۹ اسفند ماه سال گذشته قبل از آنکه علایم بیماری ظاهر شود نسبت به لزوم مبارزه با این بیماری اطلاعیه‌های لازم صادر شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون در سطح بیش از ۱۶ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان مبارزه با این بیماری انجام شده است یادآور شد: مبارزه با این بیماری در مناطق گرمسیر هم اکنون در حال انجام است.

اکبری افزود: در نواحی معتدل نیز از حدود یک هفته قبل آلودگی مشاهده شده که برای این مناطق نیز اعلام مبارزه شده است.

وی با بیان اینکه عملیات مبارزه به ویژه در تمام مزارع آبی و دیم متراکم باید جدی گرفته شود افزود: با توجه به اینکه این بیماری در نواحی گرمسیر و معتدل استان مشاهده شده است به کشاورزان توصیه می‌شود با توجه به تداوم بارندگی‌ها و وجود رطوبت در هوا، پس از مساعد شدن شرایط جوی کشاورزان بلافاصله مبارزه با سموم توصیه شده را انجام دهند.

اکبری ادامه داد: اقدامات ترویجی لازم در زمینه شیوع این بیماری انجام و به اندازه کافی سم در استان تدارک دیده شده است که کشاورزان می‌توانند مبارزه با این بیماری را همزمان با سن مادر نیز انجام دهند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد: در مناطق سردسیر هنوز این بیماری در مزارع مشاهده نشده است ولی با توجه به بارندگی‌های اخیر که همراه با وزش باد نیز است احتمال رسیدن هاگ‌های این بیماری به این مناطق نیز وجود دارد بنابراین باید کشاورزان این مناطق نیز پایش‌های لازم را انجام دهند تا درصورت مشاهده علایم، مبارزه را انجام دهند.

وی تاکید کرد: شرایط برای طغیان این بیماری در استان مهیا است و کشاورزان باید با جدیت تمام نسبت به مبارزه با این آفت اقدام کنند.

اکبری ادامه داد: چنانچه مبارزه با آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو در استان جدی گرفته نشود، برگ‌های بالایی که تامین کننده مواد غذایی خوشه هستند آسیب خواهند دید و در نتیجه غذاسازی برای خوشه به خوبی انجام نمی‌شود و وزن و اندازه دانه افت خواهد کرد و مزرعه از نظر کمی و کیفی دچار خسارت خواهد شد.

وی تاکید کرد: سهل انگاری کشاورزان برای مبارزه با آفت زنگ زرد در مزارع در کمترین حالت ممکن تا ۷۰ درصد می‌تواند به مزارع خسارت وارد کند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • احتمال بالای شیوع آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو
  • ایرلند: ۱۰۰ درصد فلسطینیان غزه با شبح قحطی مواجه هستند
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ علت نارسایی کلیه