Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار سمنان گفت: انتظار نداریم که رسانه‌ها به مدح دولت بپردازند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر علیرضا آشناگر در دیدار با دکتر متقیان مدیرعامل خبرگزاری ایسنا و رئیس جهاددانشگاهی استان اظهار کرد: انتظار داریم که اخبار رسانه‌ها مستدل و مبتنی بر واقعیات باشد.

وی با بیان این‌که نقد را هدیه‌ای از سوی رسانه‌ها قلمداد می‌کنیم ادامه داد: نقد منصفانه و طرح برخی مشکلات با هدف اصلاح رفتارها امری ضروری است و کارگزاران و مدیران از طرح آن استقبال می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه موجب دلخوری و البته ناامیدی می‌شود نقدهای غیرکارشناسانه است که با هدف تخطئه به رشته تحریر در می‌آید.

استاندار سمنان با اذعان به اینکه خبرنگاران نباید وارد مسائل حاشیه‌ای شوند افزود: ورود به حاشیه به ضعف‌نگاری و در ادامه به سیاه‌نمایی می‌انجامد و این شیوه زیبنده رسانه‌ها نیست ؛چرا که رسالت آنها ارتقاء سطح آگاهی‌ مردم است.

وی با بیان این‌که خبرگزاری‌های رسمی در کشور رویکردی علمی و مناسب به اخبار دارند گفت: برخی گزارش‌های میدانی و یادداشت‌ها و مقالات علمی که در این رسانه‌ها منتشر می‌شود می‌تواند راهگشای مدیران در تصمیم‌گیری‌ها باشد.

آشناگر با بیان این‌که متاسفانه پوشش خبری رسانه‌ها در شهرستان‌ها کمرنگ‌تر است، خواستار توجه بیشتر رسانه‌ها به شهرستان‌ها و طرح مشکلات مردم و بیان خدمات دولت و نظام در این مناطق شد.

عالی‌ترین مقام اجرایی دولت در استان با بیان این‌که استانداری با تقویت روابط عمومی کوشیده که به فراگیرترشدن اخبار شهرستان‌ها در رسانه های استان کمک کند ادامه داد: رسانه‌ها باید به نقویت فرآیند امید در جامعه کمک کنند.

وی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه امریکا به گلایه از فقدان یک رویکرد فراگیر در رسانه‌های رسمی برای مواجهه با آنچه عملیات روانی همه‌جانبه دشمن می‌خواند، پرداخت و گفت: دشمن به دنبال القاء ناکارآمدی نظام و دولت با تمسک به برخی سیاه‌نمایی‌ها با هدف ایجاد ناامیدی در بین اقشار مختلف مردم است .

وی با اذعان به این‌که رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی در رویارویی با این اهداف دشمن ایفا کنند، خاطرنشان کرد: البته رسانه‌ها تلاش خود را می‌کنند اما به نظر می‌رسد که این تلاش متناسب با هجمه دشمن نیست، لذا انتظار می‌رود که رسانه‌ها در این جنگ رسانه‌ای دشمن تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشند.

آشناگر بر لزوم کمک به حفظ وحدت و انسجام ملی تاکید و تصریح کرد: سیاست دولت تدبیر و امید توسعه همه‌جانبه همه استان‌هاست، با این همه برخی تلاش می‌کنند که با دامن زدن به برخی تفاوت‌ها و ایجاد اختلاف، مدیران را وارد حاشیه کنند.

وی با بیان این‌که خبرنگاران می‌توانند پرچمدار اتحاد و انسجام ملی باشند گفت: اهل قلم و خبرنگاران باید هرجا که احساس می‌کنند برخی در صدد خدشه واردکردن به نظام و کشور هستند با قلم خود به میدان بیایند و از کشور و نظام دفاع کنند.

استاندار سمنان از لزوم کمک به ایجاد یک بستر آرام برای فعالیت دولت و سرمایه‌گذاران در استان‌ها به عنوان یکی از وظایف ذاتی رسانه‌های متعهد نام برد و افزود: ایجاد امید نسبت به دولت و نظام و افزایش امید مردم به آینده کشور یکی دیگر از رسالت‌های اصحاب رسانه متعهد است و از قضا این مهم نیز یکی از مطالبات رهبری معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب است که معظم له به طور ویژه بر آن تاکید فرمودند.

این مقام ارشد اجرایی تصریح کرد: هرگونه بی‌تفاوتی در مقابل تخریب دولت و سیاه‌نمایی در خصوص عملکرد دولت و نظام باامیدآفرینی در جامعه منافات دارد لذا انتظار می‌رود که خبرنگاران در مقابل تخریب‌ها و نقدهای غیرکارشناسانه و سیاه‌نمایی‌ها بی‌تفاوت نباشیند. البته این مهم به معنای این نیست که به ضعف‌ها و کم‌کاری‌های‌ احتمالی پرداخته نشود بلکه مشکل آنجا است که برخی رسانه‌ها در کنار پرداختن به برخی مسائل به داوری و قضاوت نیز می‌پردازند و همین رویه است که در دل مخاطبین نیز بذر تردید می‌کارد و ممکن است آنها را به سمت دیگری سوق دهد.

آشناگر با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: انتظار ما از رسانه‌ها در بحث انتخابات بسترسازی برای حضور حداکثری مردم در انتخابات، ایجاد شوق و امید در جامعه و رعایت بی‌طرفی است.

استاندار سمنان همچنین از معاون سیاسی استاندار و رئیس شورای اطلاع‌رسانی استان خواست با برگزاری نشست‌های مشترکی با خبرگزاری‌های رسمی در استان به تقویت رسانه‌ها و جریان اطلاع‌رسانی در استان کمک کنند.

استاندار سمنان در ادامه با تقدیر از رویکرد ایسنا از آن به عنوان یک خبرگزاری موفق و معتبر نام برد و گفت: خبرگزاری ایسنا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشجویی از وزن بسیار خوبی در بین رسانه‌های معتبر برخوردار شده و به جریان اطلاع‌رسانی و گردش آزاد اطلاعات در کشور کمک شایانی کرده است.

وی با تقدیر از عملکرد ایسنا و جهاددانشگاهی در استان سمنان پرداخت و گفت: با بضاعت خوبی که این رسانه و جهاددانشگاهی در استان دارند انتظاری جز این نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استاندار سمنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۶۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، محمدعلی اسلامی ندوشن متولد ۱۳۰۴ در ندوشن یزد بود که  برای دیدار با فرزندانش به کانادا رفت و بعد به‌خاطر عوارض کهولت سن و کرونا آن‌جا ماندگار شد و پنجم اردیبهشت سال ۱۴۰۱ چشم از دنیا فروبست و خانواده پیکرش را همان‌جا به امانت به خاک سپردند تا در فرصت مناسب، طبق وصیت خودش به ایران برگردد و در نیشابور در جوار آرامگاه عطار و خیام آرام گیرد؛ هرچند زادگاهش یزد بود و از ندوشن برخاسته بود.

پیکر اسلامی ندوشن ۲۸ آبان ۱۴۰۲ به ایران بازگشت و بعد از تشییع در دانشگاه تهران، یزد و نیشابور در خانه ابدی‌اش آرام گرفت.

این نویسنده و پژوهشگر دانش‌آموخته حقوق بین‌الملل از فرانسه بود و استاد پیشین دانشگاه تهران، که علاوه بر درس‌های حقوقی، به تدریس نقد ادبی، سخن‌سنجی و ادبیات تطبیقی نیز می‌پرداخت. او سال‌ها زندگی خود را صرف تحقیق در آثار علمی و ادبی ایران و ترجمه آثار نویسندگان جهان کرد و آثارش به‌صورت کتاب در بیش از ۵۰ جلد در زمینه‌های گوناگون اعم از ادبی، فرهنگی و اجتماعی به چاپ رسیده است.

 همزمان با سالروز درگذشت محمدعلی اسلامی ندوشن در اردیبهشت که با نام سعدی گره خورده و در هفته بزرگداشت این شاعر قرار داریم، بخش‌هایی از  جستار او را درباره سعدی که در کتاب «چهار سخنگوی وجدان ایرانی» (چاپ سوم - ۱۳۸۰) منتشر شده است می‌خوانیم. اسلامی ندوشن در این کتاب سعدی را حاضرترین فرد در متن جامعه ایرانی می‌داند و از این شاعر به عنوان اولین معلم و یک مصلح اجتماعی یاد می‌کند و او را «سخنگوی ضمیر آگاه ایرانی» می‌خواند که در دوره‌هایی کمتر به او توجه شده و کمتر درباره او حرف زده شده است.

اسلامی ندوشن در این کتاب نوشته است:

ز خلق، گوی لطافت تو برده‌ای امروز

به خوبرویی و سعدی به خوب‌گفتاری

سعدی تقریباً شادترین شاعر ایران است. شاعری است که کمتر ما را در دست‌اندازهای زمین و آسمان می‌اندازد، و یا در دست‌اندازهایی که وجدان ما را به تب و تاب افکند. خیلی آرام بیان می‌کند و در واقع می‌خواهد ما را آرام به راه راست بیاورد. نزدیک هفتصد سال سعدی در ایران معلم اول بوده. به عنوان «مصلح اجتماعی» می‌توان گفت که درس‌دهنده به همه خانواده‌ها بوده. اگر درسش را گوش نکرده‌اند، موضوع دیگری است. او درس خود را داده، مردم هم خوانده‌اند و تکرار کرده‌اند، از مکتب‌خانه‌ها تا بالاترین مجامع ایران. چه شد که طی این هفتصد سال، حاضرترین فرد در متن جامعه ایران بوده است؟ و چه شد که طی این پنجاه سال اخیر آن‌طور که می‌بایست، به مقام سعدی توجه نشد؟ کسان دیگری به عللی بیشتر در متن توجه بودند، بیشتر کتاب درباره‌شان نوشته شد، بیشتر بحث و حرف درباره آنها صورت گرفت، مثل حافظ و مولوی و فردوسی. از این چهار بزرگ، از سعدی کمتر حرفش زده شد. برای این موضوع چند علت هست:

یکی اینکه از زمانی که بیشتر سیاسی شدیم، یعنی از شهریور ۲۰ که ایران در اشغال قرار گرفت، قشری از جامعه ایران یکدفعه سیاسی شد، گروه‌های مختلف، مرام‌ها و حزب‌های مختلف و زیر و بم‌های مختلف پیش آمد و کسانی که خود را «پیشرو» می‌دانستند، سعدی خیلی به مذاقشان خوش نمی‌آمد؛ زیرا او را چنان که باید قاطع نمی‌دیدند که یک جهت را در پیش بگیرد؛ مثلا تکلیف با مولانا روشن‌تر است، یا فردوسی، یا حتی حافظ. سعدی چون همه‌جانبه است، همه مسائل بشری را مطرح کرده، هیچ جهتی را به تنهایی نگرفته و قصدش واقعا تربیت ساده اجتماعی برای جامعه بوده، باب طبع کسانی که بیشتر یک‌جهتی فکر می‌کردند، نبوده. سیاستْ قاطع است. یک حزب می‌گوید این باید بشود و آن نباید بشود، یک مرام نیز همین‌گونه فکر می‌کند. فکر یک‌جهتی باعث می‌شود که انسان‌ها پیشوایان فکری خود را آسان‌تر در جهت معینی انتخاب کنند، تا آنها کمک کنند به نظریه‌ای که آن حزب یا آن دسته و گروه به آن دلبسته است. این است که سعدی چنان که باید، باب طبع چپ‌روها و کسانی که اندیشه تند را دنبال می‌کردند و خواه ناخواه روی نظریاتشان تعصب داشتند، نبود. آنها هم چون تبلیغات وسیعی داشتند، در دیگران و به‌خصوص جوان‌ها اثرگذار شدند. البته پیش اهل نظر همیشه سعدی، سعدی بوده؛ اما نزد کسانی که با سیاست تند سروکار داشته‌اند، کمی نادیده گرفته شده و حتی کسانی سبکسرانه این جسارت را به خود دادند که لطیف‌ترین سخنور زبان فارسی را «ناظم» بخوانند، نه شاعر!

علت دوم این بود که سعدی جامعه ایرانی را واگو و ترجمانی می‌کند؛ یعنی آینه‌ای است در برابر ما. بدیهی است که او به این بسنده نمی‌کند. «مایی» که او می‌خواهد، آن است که بهتر از آنچه هست باشد، عیب‌هایش تا حد امکان کاهش گیرد. البته او اینقدر واقع‌بین هست که بداند بشر بی‌عیب نمی‌شود. کمال وجود ندارد و هر انسانی یک مقدار در معرض لغزش است؛ اما تا حد ممکن می‌خواهد جامعه را اصلاح کند؛ بنابراین آینه وجودی جامعه ایرانی است. عیب‌ها و حسن‌هایش، هر دو را می‌گوید و ما البته در این پنجاه‌ساله که دگرگونی سیاسی می‌خواسته‌ایم، این را خیلی خوش نداشته‌ایم. گذشتگان ما قدر این سخن‌ها را می‌دانستند و برایشان مسأله‌ای نبود. ما که در معرض فرهنگ غرب و چپ قرر گرفته بودیم و عوارض بعدی‌اش را هم به نوعی دیدیم، خوش نداشتیم که قیافه خودمان را در آینه سعدی نظاره کنیم! گرایش بر آن بود که اندیشه‌های حزبی و سیاسی جامعه را پیش ببرد، تا اینکه یک فرد اخلاقی بخواهد آن را اصلاح کند.

سومین نکته این است که اصلاح‌کردن فردی خود، قدری مشکل‌تر است تا دنباله‌روی از یک مرام و یک روش. این یکی آسان‌تر است؛ زیرا افراد جمع می‌شوند، دنبال هم راه می‌افتند، چند شعار را مدنظر قرار می‌دهند و امید دارند که فکر خود را بر کرسی بنشانند، در حالی که اصلاح فردی و اخلاقی کار آسانی نیست. انسان باید قدری تحمل محرومیت بکند، تحمل انضباط بکند، برای خود مقداری حفاظ اخلاقی قرار دهد تا بتواند انسان بهتری بشود، و چون این کار آسان نبوده، مردم آن‌طور که باید به طرف سعدی نرفتند.

دیگر خبرها

  • چرا سعدی شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • زیرساخت‌های فرهنگی در مناطق ساحلی استان بوشهر تقویت شود
  • چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • روحانیت باید توجه به آخرت را به جامعه تزریق کند
  • شهردار بندر دیر معرفی شد
  • طنز در فضای مجازی با اقتصاد پیوند خورده است
  • جامعه در انتظار تصویب قانون جامع حجاب
  • اجرای طرح حجاب حیا و عفت عمومی جامعه را تقویت می‌کند
  • نقش دولت و دانشگاه در تحقق جهش تولید/ باید امید و انگیزه را به جوانان بازگردانیم
  • بنیان خانواده باید در جامعه حفظ و تقویت شود