Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@00:35:35 GMT

نقش باکتری‌های روده در ابتلا به دیابت نوع ۱

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۷۳۵۱

نقش باکتری‌های روده در ابتلا به دیابت نوع ۱

بررسی‌های جدید محققان نشان می‌دهد میکروبیوم روده کودکانی که در معرض ابتلا به بیماری دیابت نوع یک ژنتیکی هستند، متفاوت از سایر افراد است.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، دیابت نوع یک، یک بیماری خود ایمنی است که ممکن است در هر سنی به وجود بیاید. هرچند دلیل دیابت نوع یک هنوز مشخص نشده است، اما عوامل خطر زیادی برای این بیماری متابولیکی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال، محققان به رابطه بین بعضی ژن‌ها و این بیماری اشاره کرده‌اند. این نوع ژن‌ها به تولید پروتئینی که نقش مهمی در سیستم ایمنی دارد، کمک می‌کند و دلیل ۴۰ درصد خطر ژنتیکی دیابت نوع یک است. با این حال، درصد کمی از افراد با این مولفه‌های ژنتیکی موسوم به " HLA" به دیابت نوع یک مبتلا می‌شوند.

در واقع عوامل محیطی نیز نقش مهمی در ابتلا به این بیماری بازی می‌کند؛ ترکیب میکروبیوم روده یکی از این عوامل است و ایجاد تعادل سالم بین باکتری‌های روده برای حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن، ضروری است. گروهی از محققان سوئدی به تازگی رابطه بین ژن‌های HLA و میکروبیوم نوزادانی را که به طور ژنتیکی در معرض ابتلا به دیابت نوع یک قرار داشتند، مورد بررسی قرار دادند.

آن‌ها برای نیل بدین هدف، اطلاعات پزشکی ۴۰۳ نوزاد را که بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۱۹۹۹ به دنیا آمده بودند، ارزیابی کردند. پژوهشگران نمونه‌های بیولوژیکی افراد مانند خون، مو، ادرار و مدفوع را در زمان تولد، بین دو تا سه سالگی و پنج تا ۶ سالگی، بررسی کردند. نتایج بررسی‌های جدید نشان داد ترکیبات متفاوتی در باکتری‌های فلور روده کودکانی که خطر ژنتیکی بالایی برای ابتلا به دیابت نوع یک دارند، وجود دارد.

  ﻓﻠﻮر روده ﺷﺎﻣﻞ ﻣﻴﻜﺮوارﮔﺎﻧﻴﺴﻢﻫﺎﻳﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ در دﺳﺘﮕﺎه ﮔﻮارﺷﻲ از ﻣﺮی ﺗﺎ اﻧﺘﻬﺎی ﻛﻮﻟـﻮن زﻧـﺪﮔﻲ می‌کنند. به گفته محققان رابطه مستقیمی بین خطر ژنتیکی دیابت نوع یک و تغییرات بارز در میکروبیوم افراد وجود دارد. در واقع گونه‌های خاص باکتری‌ها در کودکان دارای خطر ژنتیکی بالا برای ابتلا به دیابت نوع یک، وجود ندارد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که بعضی باکتری های دیگر، نقش محافظتی داشته و برای درمان بیماری‌های خودایمنی مفید است؛ این نوع گونه‌ها نمی‌تواند در افرادی که دارای خطر ژنتیکی بالا هستند ، زنده بماند.

نتایج این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

کد خبر 386512

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تازه های پزشکی دیابت درمان کودکان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۷۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز خلیج فارس، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: با ورود این ۲ واکسن مهم به برنامه واکسیناسیون، از عفونت‌های مختلف تنفسی و گوارشی در نوزادان جلوگیری می‌شود.

پنوموکوک یکی از مهم‌ترین باکتری‌های بیماری‌زا در انسان است که عامل اصلی بیماری پنومونی (سینه پهلو) شناخته می‌شود، روتاویروس نیز یک ویروس بسیار مسری است که موجب اسهال در کودکان می‌شود.

دکتر عبدالجبار ذاکری افزود: واکسن روتاویروس در سنین دو، چهار و۶ ماهگی و همچنین واکسن پُنوموکوک در سنین دو، چهار و ۱۲ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

بیشتر بخوانید؛ اجرای طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در هرمزگان

باکتری پنوموکوک می‌تواند عفونت‌های دیگری مانند سینوزیت، اوتیت (عفونت گوش میانی)، باکتریمی، سپسیس، مننژیت، استئومیلیت، آرتریت سپتیک، اندوکاردیت، پریتونیت، پریکاردیت، سلولیت و آبسه‌های مغزی را نیز ایجاد کند.

دیگر خبرها

  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند