Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@10:38:58 GMT

مهاجرت سالانه ۶۵۰ پزشک عمومی و متخصص

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۷۶۴۲

آفتاب‌‌نیوز :

مسعود قاسمی، شامگاه سه‌شنبه در افتتاحیه کنگره تازه‌های قلب و عروق، در برج میلاد تهران، به ارائه گزارشی از وضعیت بهداشت و درمان کشور در سال‌های گذشته پرداخت و افزود: شاخص‌های بهداشت و درمان کشور در مقایسه با چهار دهه گذشته بسیار ارتقا یافته است، اما همچنان با مشکلات و کمبودهایی در حوزه سلامت مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به شاخص امید به زندگی در کشور اشاره کرد و گفت: سن امید به زندگی از سال ۱۳۳۹ برای یک دوره ۲۰ ساله از ۴۹.۵ سال به ۵۱.۵ سال رسیده و در یک دوره ۱۰ ساله تا سال ۱۳۷۰، به ۶۱.۵ سال رسیده است.

رئیس بیست و یکمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق، ادامه داد: بر اساس گزارش بانک جهانی که میانگین عمر ایرانی‌ها را در سال ۱۳۵۵، ۵۵ سال اعلام کرده بود، این عدد در سال ۱۳۹۶ به ۷۶ سال رسیده است.

قاسمی به کاهش آمار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر در کشور اشاره کرد و افزود: در سال‌های ۴۹ تا ۵۴ به ازای هر ۱۰۰۰ تولد شاهد ۱۳ مرگ و میر بودیم که این آمار در سال های ۸۴ تا ۸۹ به ۵ مرگ و میر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر کاهش یافت.

وی به آمار جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: در چهار دهه قبل ۱۴ هزار پزشک در کشور داشتیم که اغلب آنها از خارج جذب می شدند. یعنی به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت ۹.۳ پزشک داشتیم که الان این عدد حدود ۶ برابر شده است که بهبود نشان می دهد.

رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، با عنوان این مطلب که تعداد بیمارستان ها یکی از معیارهای توانایی درمان در دنیا محسوب می شود، افزود: در ایران، ۳۷ هزار پزشک متخصص فعال هستند که استاندارد معمول آن حداقل ۶۴ هزار پزشک متخصص است.

قاسمی با بیان این مطلب که کمبود پزشک داریم، ادامه داد: بار درمان بیماران بر دوش پزشکان می افتد و همین مسئله می تواند با مشکلاتی در ارائه خدمت همراه شود.

رئیس کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق، تاکید کرد: رفع کمبود پزشک فقط با افزایش پذیرش دانشجوی پزشکی قابل جبران نیست، بلکه در توزیع مناسب پزشک دچار مشکل هستیم. ضمن اینکه برخی از پزشکان در حرفه ای غیر از طبابت مشغول فعالیت هستند که علت آن نیز، نامناسب بودن شرایط کار در حرفه پزشکی است.

قاسمی با عنوان این مطلب که می‌بایست توزیع امکانات و تجهیزات پزشکی با توجه به نیاز پزشکان صورت بگیرد، گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهد مهاجرت پزشکان به خارج از کشور هستیم، به طوری که در سال ۳۵۰ پزشک عمومی و ۳۰۰ پزشک متخصص، مهاجرت می‌کنند.

وی در ادامه وضعیت درآمد پرستاران و تکنسین‌های گروه پزشکی را مورد اشاره قرار داد و افزود: شرمنده‌ام که بخواهم از درآمد این نیروهای کادر درمانی، آماری بدهم.

قاسمی به حقوق پزشکان عمومی اشاره کرد و گفت: درآمد پزشک عمومی به طور متوسط در سال ۳۲ میلیون تومان است که ماهانه ۲.۶ میلیون تومان می‌شود.

وی با اشاره به کمبود ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری در کشور، افزود: استاندارد نیروی پرستاری به ازای ۵ تخت بیمارستانی، حداقل ۲ پرستار است که این آمار در کشور ما به ازای هر ۸ تخت بیمارستانی، یک پرستار است.

بنا به اعلام ستاد خبری بیست و یکمین کنگره بین‌المللی تازه‌های قلب و عروق، قاسمی ادامه داد: این کمبود نیروی پرستاری باعث می شود پرستاران به ۱۵۰ ساعت اضافه کاری اجباری در ماه تن بدهند و این وضعیت برای ارائه حداقل خدمات است.

رئیس انجمن آترواسکلروز ایران، به خطراتی که جامعه پزشکی را در هنگام ارائه خدمت تهدید می کند، اشاره کرد و افزود: کادر پزشکی در معرض انواع بیماری های واگیر قرار دارد. بروز مشکلات گوارشی به دلیل استرس کاری، ابتلا به بیماری های اسکلتی عضلانی، به دلیل سر پا ایستادن‌ها، ابتلا به افسردگی و...، از جمله خطرات حرفه پزشکی است.

بیست و یکمین کنگره بین المللی تازه های قلب و عروق تا ۱ شهریور در حال برگزاری می باشد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پزشک عمومی کنگره قلب و عروق امید به زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۷۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات درمانی رایگان به مناسبت هفته سلامت

قباد محمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت‌ماه؛ شعار این هفته «سلامت خانواده با مشارکت مردم»، گفت : برنامه سلامت خانواده اصلی‌ترین برنامه وزرات بهداشت در سال‌جاری است به این صورت که هر یک‌هزار و ۵۰۰ نفر در شهر یک مراقب سلامت و هر ۳ هزار نفر یک‌پزشک خانواده خواهند داشت.

وی، از اجرای طرح پزشک خانواده برای همه مردم استان کرمانشاه خبر داد و افزود: اقدام برای اجرای طرح پزشک خانواده شهری بالای ۲۰ هزار خانوار، سال گذشته به صورت پایلوت در کنگاور اجرا شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به انجام برنامه غربالگری فشار خون و دیابت در کل استان طی سال گذشته، اضافه کرد: امسال برنامه غربالگری در حوزه سرطان به ویژه سرطان‌های پستان و روده بزرگ با مشارکت مردم اجرا می‌شود.

وی با اشاره به روز شمار هفته ملی سلامت و اجرای برنامه‌ها متناسب با شعار هر روز؛ شنبه: سلامت خانواده، حق و مسوولیت همگانی؛ یکشنبه: سلامت خانواده از آموزش و پرورش تا آموزش عالی؛ دوشنبه: سلامت خانواده و سلامت زمین؛ سه‌شنبه: سلامت خانواده و فرهنگ سلامت؛ پنجشنبه: سلامت خانواده و جوانی جمعیت و جمعه: سلامت خانواده، غذای سالم و ورزش همگانی؛ اعلام کرد.

وی تصریح کرد: در هفته سلامت تمامی کلینیک‌های ویژه علوم پزشکی، تمامی درمانگاه‌ها و مراکز جامع سلامت در سطح استان در روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه خدمات ویزیت به صورت رایگان ارائه خواهند بود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور
  • طب ایرانی می تواند برای کشور ارزآوری داشته باشد
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین
  • ارائه خدمات درمانی رایگان به مناسبت هفته سلامت
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی
  • شمار پزشکان متخصص در شهرستان‌های همدان افزایش یافت