Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران گفت: سیاست‌های اخیر بانک مرکزی درست‌تر از گذشته است و سبب شده که اعتماد به بخش خصوصی و صادرکنندگان برگردانده شود.

محمدرضا مودودی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص راه‌اندازی بازار متشکل ارزی اظهار کرد: این بازار در نظر دارد به نوعی فضای مبادله پول و ارز را تسهیل کند و آنرا از بند بروکراسی‌های اداری همچون بازگشت ارز به سامانه نیما و نرخ تعیینی که سبب دغدغه صادرکنندگان و تولیدکنندگان است، خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این بازار تلاش دارد که جریان بازار را به سمت بازار آزاد هدایت کند و میان ارز حاصل از صادرات، تقاضا برای این ارز و نحوه تامین آن ارتباط برقرار کند و به نوعی این ارتباط را تسهیل کند، بیشترین هدف این بازار خروج ارز از چند نرخی و حرکت به سمت شفافیت است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به این سوال که برخی منتقدین معتقدند ایجاد این بازار به چند نرخی شدن ارز دامن می‌زند، خاطرنشان کرد: سیاست‌های اخیر  بانک مرکزی درست‌تر از گذشته است و سبب شده که اعتماد به بخش خصوصی و صادرکنندگان برگردانده شود.

مودودی تصریح کرد: خبر خوبی که رئیس بانک مرکزی اعلام کردند این است که در سال ۹۷ حدود ۶۲ درصد از ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور بازگشته و اگر در سیاست‌های ارزی اصلاحاتی ایجاد شود، دیگر نیازی به تشکیل بازار متشکل ارزی نیست.

وی اضافه کرد: در حقیقت ما نباید وارد چند نرخی شدن ارز شویم، زیرا زمینه ایجاد فساد، رانت و انحراف از برنامه‌های کلان اقتصادی را فراهم می‌کند.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در پاسخ به این سوال که عده‌ای معتقدند که این بازار نیز مشابه بازار آتی سکه بوده و نتیجه‌ای نخواهد داشت، گفت: تا زمانی که دولت به بخش خصوصی ورود کند و به صورت تکلیفی و دستوری عمل کند، این جریانات وجود دارد. در حقیقیت بازار باید تعیین‌کننده باشد و هرچه فضا برای هم‌پوشانی عرضه و تقاضا فراهم‌تر باشد، این اتفاقات خطرناک کمتر رخ خواهد داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازار متشکل ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۷۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۳۰ تا ۳۵ میلیون دلار ارز به بازرگانان کشور

صهبا رئیس هیئت مدیره صرافی ملی ایران گفت: نرخ بازار ارز در حوزه بازرگانی جزو سیاست‌های بانک مرکزی بوده که این موضوع همواره توسط این بانک در حال انجام است.

وی افزود: نرخ دلار امروز با قیمت حدود ۴۰ هزار و ۹۰۰ تومان در اختیار بازرگانان قرار دارد و لذا خدمت دهی ادامه دارد.

صهبا با بیان اینکه هر روز حداقل ۳۰ تا ۳۵ میلیون دلار ارز را در اختیار بازرگانان قرار می‌دهیم و ثبت سفارش از طریق بانک‌های عامل به ویژه بانک ملی در حال انجام است افزود: ارز مورد نیاز بازرگانان از طریق بانک مرکزی، بازار ارز نیمایی و  یا بازار ارز آزاد در اختیار قرار می‌گیرد و کار عملیات انتقال ارز به خارج از کشور انجام شده و در اختیار  فروشندگان خارجی قرار داده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • سیاست‌ های انقباضی بانک مرکزی تولید را ضعیف کرد
  • بانک مرکزی از نوسانات شدید و مقطعی ارز جلوگیری می کند؛ هشدار درباره دلارهای تقلبی در بازار | توصیه جدی به خریداران دلار
  • ارز ۲۸۵۰۰تومانی پرداخت نشود، تورم افزایش می‌یابد
  • اختصاص ۳۰ تا ۳۵ میلیون دلار ارز به بازرگانان کشور
  • کمین بانک مرکزی پشت سنگر وعده ها
  • مخالفت چشم‌بسته برخی اقتصاددانان با تأمین ارز توسط بانک مرکزی
  • پرسودترین بازار‌های ۱۴۰۳
  • مشکل تثبیت ارزی کجاست؟/نظارت در مبدا و تکمیل آرایش ارزی
  • موانع مشارکت مردم در اقتصاد باید رفع شود/ واحد‌های تولیدی با مشکلات تأمین ارز و نقدینگی مواجه اند؛ بانک مرکزی برای این وضعیت تدبیری بیندیشد
  • با سخت گیری های بانک مرکزی، جهش تولید مقدور نخواهد بود