Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@19:40:24 GMT

آژانس: فعالیتهای اتمی کره شمالی متوقف نشده است

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۳۸۴۸۲

علی‌رغم دیدارهای متعدد رهبران آمریکا و کره شمالی و تعهدات درباره خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره، آژانس بین الملل انرژی اتمی در یک گزارش سالانه اعلام کرد که کره شمالی در طول سال 2018 به فعالیت‌های اتمی خود ادامه داده است. 

اخبار بین الملل- براساس گزارش آژانس درباره سال 2018، رآکتورهای نیروگاه اتمی «یونگ بیون» تا اواسط اوت سال گذشته در حال فعالیت بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یونگ بیون اصلی‌ترین نیروگاه اتمی کره شمالی است که در توافق سنگاپور میان «دونالد ترامپ و «کیم جونگ اون» قرار بود فعالیت‌های خود را متوقف کند. 

این گزارش افزود: نشانه‌های دیگری از فعالیت رآکتور در اواسط اوت تا ماه نوامبر نیز مشاهده شده است اما در ماه دسامبر نشانه‌ای کشف نشده است. 

در ادامه گزارش آژانس آمده است؛ آخرین گزارشها همچنین فعالیتهایی در کنار رود «کوریونگ» در سه ماهه اول سال 2018 مشاهده شده است که مربوط به تغییراتی در زمینه سیستمهای خنک کننده برای رآکتور آب سبک در یک رآکتور 5 مگاواتی در دست ساخت است. 

آژانس بین المللی انرژی اتمی در ادامه گزارش خود گفته است که ادامه توسعه بیشتر برنامه اتمی کره شمالی در سال 2018 نقض آشکار قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل از جمله قطعنامه 2375 است.  

کره شمالی سال گذشته در راستای توافقاتی با دونالد ترامپ اقدام به تخریب و توقف بخشی از فعالیتهای اتمی خود کرد. در همین راستا پیونگ یانگ تونل‌های آزمایشهای اتمی خود را در سایت «پیونگی ری» را در حضور خبرنگاران و رسانه ها تخریب کرد.

کره شمالی از سال 2006 تا کنون 6 بار آزمایش بمبهای هیدروژنی و پلوتونیومی انجام داده است که همه آنها در سایت پیونگی ری انجام شده است.  

با این حال به دلیل خلف وعده‌های آمریکا در زمینه رفع تحریمها و همچنین دیگر فعالیتهای نظامی آمریکا در شبه جزیره کره از جمله رزمایشهای مشترک با ارتش کره جنوبی، کره شمالی از اقدامات بیشتر در این زمینه خودداری کرد. 

 رهبران دو کشور بعد از نشست سنگاپور دوبار دیگر در ویتنام و همچنین دهکده مرزی پانمونجوم دیدار کردند اما تشدید تنشها در شبه جزیره کره بعد از رزمایش اخیر آمریکا و همچنین آزمایشهای موشکی کره شمالی مجددا به بن بست خورده است.

 «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته گفت آزمایش‌های موشکی کره شمالی برای دولت آمریکا مایه نگرانی هستند. 

پامپئو در مصاحبه با شبکه خبری CBS همچنین به بن‌بست در مذاکرات میان آمریکا و کره شمالی اذعان کرد. او گفت: «ما به آن سرعتی که مایل بودیم سر میز مذاکره نیامدیم؛ ولی در تمام طول مسیر به روشنی گفته‌ایم که می‌دانیم موانعی بر سر راه وجود خواهند داشت.»

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سوال که آیا درباره ششمین دور آزمایش‌های موشکی آمریکا از زمان جولای نگران است یا خیر گفت: «بله، ای کاش این کار را انجام نمی‌دادند. رهبر کره شمالی در مذاکره با رئیس‌جمهور ترامپ در سنگاپور در ژوئن سال گذشته به او تعهد داد که آماده خلع سلاح هسته‌ای است.»

کره شمالی بارهای اعلام کرده است، تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگ‌یانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: کره شمالی انرژی اتمی ترامپ آمریکا آژانس بین المللی انرژی اتمی شورای امنیت سازمان ملل کره جنوبی کره شمالی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۳۸۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیتهای سایبری از سوی سپاه تحریم کرد

 وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی مدعی شد: این بازیگران بیش از ده‌ها شرکت آمریکایی و نهاد‌های دولتی را از طریق عملیات سایبری، از جمله حملات فیشینگ و بدافزارها، هدف قرار دادند.

به گفته وزارت خزانه داری آمریکا، در ارتباط با اقدام امروز، وزارت دادگستری آمریکا و دفتر تحقیقات فدرال یک کیفرخواست علیه این چهار نفر به دلیل نقش آنها در فعالیت‌های سایبری علیه نهاد‌های آمریکایی را منتشر می‌کند.

برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفت: بازیگران سایبری مخرب ایرانی در یک کارزار هماهنگ و چند جانبه به هدف قرار دادن شرکت‌ها و نهاد‌های دولتی آمریکا با هدف بی ثبات کردن زیرساخت‌های حیاتی ما و آسیب رساندن به شهروندان ما ادامه داده اند.

او گفت: آمریکا به استفاده از تمام اختیارات دولت خود برای افشا و مختل کردن عملیات این شبکه‌ها ادامه خواهد داد.

شرکت مهرسام اندیشه ساز نیک، شرکت داده افزار آرمان، علیرضا شفیع نسب، رضا کاظمی فر رحمان، حسین محمد هارونی و کمیل برادران سلمانی از جمله شرکت‌ها و افرادی هستند که امروز تحریم شدند.

وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم ادعاهایش افزود: «بازیگران سایبری ایرانی با استفاده از طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مخرب سایبری، از حملات باج‌افزار علیه زیرساخت‌های حیاتی گرفته تا فیشینگ و دیگر اقدامات علیه افراد، شرکت‌ها و نهاد‌های دولتی، به هدف قرار دادن آمریکا ادامه می‌دهند.»

این نهاد آمریکایی و اجرا کننده فشار‌های اقتصادی واشنگتن علیه تهران مدعی شد: «شاخه سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یکی از سازمان‌های دولتی ایران که پشت فعالیت‌های مخرب سایبری است، از طریق یک سری شرکت‌های سوری برای هدف قرار دادن آمریکا و چندین کشور دیگر فعالیت می‌کند. اگرچه مدیریت شرکت و کارمندان آنها می‌دانند که عملیات آنها از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پشتیبانی می‌کند، اما بسیاری از مردم ایران نمی‌دانند که برخی از شرکت‌ها در ایران، مانند مهرسام اندیشه ساز نیک، به‌عنوان شرکت‌های سوری برای حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده می‌شوند. مردم ایران باید بدانند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از شرکت‌های خصوصی و کارکنان آنها برای رسیدن به اهداف غیرقانونی استفاده می‌کند.»

دولت بایدن از نخستین روز سال ۱۴۰۳ هجری شمسی به بهانه‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرده است.

دولت دموکرات جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه با تحریم‌های پی در پی به بهانه‌های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته‌ای و حقوق بشر، در راستای سیاست‌های شکست خورده فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیتهای سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • گروسی: اهداف برنامه هسته‌ای ایران ابهام دارد
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم