Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-16@04:10:09 GMT

نگاهی به سرانه مساجد درایران‌وجهان

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۰۵۰۹

۳۰ مرداد ماه مصادف با ۲۱ آگوست روز جهانی مساجد است. به همین بهانه در گزارشی به تعداد و سرانه مساجد در جهان، ایران و تهران پرداخته‌ایم. ناطقان: سالهای ۵۷ و ۵۸ که انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید، کشور ما چیزی حدود ۲۵ هزار مسجد در سراسر کشور داشت و حالا که بیش از ۴۰ سال از آن روزها میگذرد و در این سالها با توجه به رشد جمیعت، تعداد مساجد نیز با همت خیرین مسجدساز و دستگاه‌های مربوطه به سه برابر افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا این نرخ به حدود ۷۳ هزار باب در سراسر کشور رسیده است و این درحالی است که مساجد در پیروزی انقلاب نقشی اساسی داشته اند.

  آخرین آمارها در سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار باب مسجد در سراسر جهان وجود دارد. در این بین کشور اندونزی با حدود ۲۱۰ میلیون نفر مسلمان، بیش از ۸۰۰ هزار مسجد را در خود جای داده است که از نظر تعداد و سرانه بیشترین نرخ را در میان کشورهای مسلمان و غیرمسلمان به خود اختصاص داده است. هند و بنگلادش دومین و سومین کشورها از لحاظ تعداد مساجد هستند که به ترتیب ۳۰۰ و ۲۵۰ هزار باب مسجد را در خود جای داده‌اند.

 در ایران چه می‌گذرد؟

 همانطور که در بالا گفته شد هم اکنون حدود ۷۳ هزار باب مسجد در سطح کشور داریم که به ازای هر ۱۰۴۲ نفر یک مسجد می‌شود . بنابر استانداردهای اعلام‌شده برای هر شهروند مسلمان باید حداقل ۶ تا ۷ مترمربع فضای مذهبی و فرهنگی در شهر وجود داشته باشد  اما طبق آماری که سال گذشته از سوی مرکز فعالیت های دینی شهرداری تهران منتشر شده سرانه مسجد به ازای هر شهروند تهران تنها ۱۵ سانتی متر است که بدین ترتیب تهران را به عنوان فقیرترین شهر کشور از لحاظ داشتن مسجد معرفی می‌کنند. اما موضوعی که بیش از سرانه کمی به چشم می‌آید مسئله کیفی مساجد است. به طور مثال اگر  یک ساعت بعد از اذان ظهر یا یک ساعت پس از اذان مغرب به مساجد سر بزنید، کمتر مسجدی را باز می بینید و در اغلب آنها پس از برگزاری نماز جماعت درهای مسجد را می‌بندند. شهروندان زیادی هستند که در ساعات میانی روز برای پیدا کردن فضایی برای نماز خواندن آواره خیابان ها می‌شوند و این در حالی است که اگر ساعات کاری مساجد همانند دهه شصت بیش از خواندن نماز جماعت باشد، حتما جمعیت بیشتری را به خود جلب می‌ کند. مسئولین مربوطه می‌گویند اگر برای هر ۵۰۰ نفر در تهران یک مسجد را در نظر بگیریم تهران به ساخت ۶ هزار و ۶۰۰ مسجد دیگر نیاز دارد.

اما فارغ از اینکه افزایش سه برابری تعداد مساجد در طی چهل سال اخیر، کافی بوده یا نه، نکته مهم‌تر این است که از همین هفتاد و چند هزار مسجد چه استفاده‌ای می‌شود؟ چه ساعت‌هایی از شبانه‌روز این مساجد باز هستند و چه خدماتی در آن‌ها به شهروندان ارائه می‌شود؟ البته این تعداد مسجد هزینه‌های خود را هم دارد که با توجه به درآمدزا نبودن آنها، باید بودجه متناسب مردمی به آن اختصاص یابد.

قدمتی به بلندای قدمت اسلام

  مسجد قدمتی به اندازه خود اسلام دارد و اولین مسجد با ورود پیامبر اسلام به مدینه پایه‌گذاری شد. اگرچه مساجد، از نخستین نهادهایی هستند که در صدر اسلام و به هنگام هجرت رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) از مکه به مدینه شکل گرفته اند ولی در قرآن، مسجد به معنای اعم نیایشگاه خداوند به کار رفته است. منبع: مهر برچسب ها: سرانه ، مساجد ، ایران ، جهان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سرانه مساجد ایران جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۰۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشرف شدن بیش از ٨هزارو ۶۰۰ نفر به حرم مطهر رضوی در طرح از افطار تا سحر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون زیارت و گردشگری سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد گفت: در ماه مبارک رمضان ٨هزار و ۶۵٨ نفر از نوجوانان دهه هشتادی و خانواده‌ها در قالب ٢٠٨ سرویس قرار زیارت به حرم مطهر رضوی مشرف شدند که از این تعداد ۶۶ قرار زیارت ویژه نوجوانان با ظرفیت ٢هزار و ۶٨۶ نفر انجام شده است.

سید جلیل بامشکی افزود: مابقی زائران به صورت خانوادگی از طریق مساجد سراسر شهر مشهد به حرم امام مهربانی‌ها مشرف و سپس بازگردانده شده‌اند.

وی گفت: طرح از افطار تا سحر در ایام ماه مبارک رمضان و با هدف تسهیل در امر زیارت به صورت مسجد محوری برای خانواده‌ها و نوجوانان مشهدی اجرا شد.

معاون زیارت و گردشگری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری افزود: در این برنامه با همکاری امامان جماعت مساجد و فعالان فرهنگی برای این گروه‌ها در طول مسیر و در حرم مطهر برنامه‌های فرهنگی و مراسم سرود مذهبی و انقلابی در داخل اتوبوس یا ورودی‌های حرم مطهر رضوی اجرا شد.

بامشکی افزود: با توجه به درخواست‌های فراوان مساجد انتظار می‌رود در برنامه‌های پیش رو و سال‌های آینده ظرفیت بیشتری به این موضوع اختصاص یابد تا تعداد افراد بیشتری از قشر‌های مختلف تحت پوشش قرار گیرند.

دیگر خبرها

  • تبلیغ در مدارس مهمتر از مساجد است
  • فعالیت بیش از هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد در مازندران
  • ۲۰ خانه نورانی در یک محله تاریخی | رسم ماندگار وقف زمین یا خانه در کن برای ساخت مسجد
  • مراسم شکرانه تحقق وعده صادق امشب در مساجد سراسر کشور برگزار خواهد شد
  • اجرای مراسم شکرانه تحقق وعده صادق امشب در مساجد سراسر کشور
  • برگزاری مراسم شکرانه تحقق «وعده صادق» در مساجد سراسر کشور
  • مشرف شدن بیش از ٨هزارو ۶۰۰ نفر به حرم مطهر رضوی در طرح از افطار تا سحر
  • نگاهی به زندگی و آثار فریدالدین عطار نیشابوری شاعر بزرگ ایرانی
  • نگاهی به زندگی و آثار فرید الدین عطار نیشابوری شاعر بزرگ ایرانی
  • مهم‌ترین رسالت هیئت امنای مساجد چیست؟