Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@12:29:31 GMT

نگاهی به سرانه مساجد در ایران و جهان

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۰۵۶۵

نگاهی به سرانه مساجد در ایران و جهان

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سال‌های ۵۷ و ۵۸ که انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید، کشور ما چیزی حدود ۲۵ هزار مسجد در سراسر کشور داشت و حالا که بیش از ۴۰ سال از آن روز‌ها میگذرد و در این سال‌ها با توجه به رشد جمیعت، تعداد مساجد نیز با همت خیرین مسجدساز و دستگاه‌های مربوطه به سه برابر افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا این نرخ به حدود ۷۳ هزار باب در سراسر کشور رسیده است و این درحالی است که مساجد در پیروزی انقلاب نقشی اساسی داشته اند.

آخرین آمار‌ها در سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار باب مسجد در سراسر جهان وجود دارد. در این بین کشور اندونزی با حدود ۲۱۰ میلیون نفر مسلمان، بیش از ۸۰۰ هزار مسجد را در خود جای داده است که از نظر تعداد و سرانه بیشترین نرخ را در میان کشور‌های مسلمان و غیرمسلمان به خود اختصاص داده است. هند و بنگلادش دومین و سومین کشور‌ها از لحاظ تعداد مساجد هستند که به ترتیب ۳۰۰ و ۲۵۰ هزار باب مسجد را در خود جای داده‌اند.

در ایران چه می‌گذرد؟

همانطور که در بالا گفته شد هم اکنون حدود ۷۳ هزار باب مسجد در سطح کشور داریم که به ازای هر ۱۰۴۲ نفر یک مسجد می‌شود. بنابر استاندارد‌های اعلام‌شده برای هر شهروند مسلمان باید حداقل ۶ تا ۷ مترمربع فضای مذهبی و فرهنگی در شهر وجود داشته باشد، اما طبق آماری که سال گذشته از سوی مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری تهران منتشر شده سرانه مسجد به ازای هر شهروند تهران تنها ۱۵ سانتی متر است که بدین ترتیب تهران را به عنوان فقیرترین شهر کشور از لحاظ داشتن مسجد معرفی می‌کنند. اما موضوعی که بیش از سرانه کمی به چشم می‌آید مسئله کیفی مساجد است. به طور مثال اگر یک ساعت بعد از اذان ظهر یا یک ساعت پس از اذان مغرب به مساجد سر بزنید، کمتر مسجدی را باز می‌بینید و در اغلب آن‌ها پس از برگزاری نماز جماعت در‌های مسجد را می‌بندند. شهروندان زیادی هستند که در ساعات میانی روز برای پیدا کردن فضایی برای نماز خواندن آواره خیابان‌ها می‌شوند و این در حالی است که اگر ساعات کاری مساجد همانند دهه شصت بیش از خواندن نماز جماعت باشد، حتما جمعیت بیشتری را به خود جلب می‌کند. مسئولین مربوطه می‌گویند اگر برای هر ۵۰۰ نفر در تهران یک مسجد را در نظر بگیریم تهران به ساخت ۶ هزار و ۶۰۰ مسجد دیگر نیاز دارد.

اما فارغ از اینکه افزایش سه برابری تعداد مساجد در طی چهل سال اخیر، کافی بوده یا نه، نکته مهم‌تر این است که از همین هفتاد و چند هزار مسجد چه استفاده‌ای می‌شود؟ چه ساعت‌هایی از شبانه‌روز این مساجد باز هستند و چه خدماتی در آن‌ها به شهروندان ارائه می‌شود؟ البته این تعداد مسجد هزینه‌های خود را هم دارد که با توجه به درآمدزا نبودن آنها، باید بودجه متناسب مردمی به آن اختصاص یابد.

قدمتی به بلندای قدمت اسلام

مسجد قدمتی به اندازه خود اسلام دارد و اولین مسجد با ورود پیامبر اسلام به مدینه پایه‌گذاری شد. اگرچه مساجد، از نخستین نهاد‌هایی هستند که در صدر اسلام و به هنگام هجرت رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله) از مکه به مدینه شکل گرفته اند، ولی در قرآن، مسجد به معنای اعم نیایشگاه خداوند به کار رفته است.

منبع:مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مسجد خواندنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۰۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره سرود آوای مسجد در میناب

خواجه یی سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان گفت: مرحله منطقه‌ای جشنواره سرود آوای مسجد پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه در سالن شهید بهشتی شهر میناب برگزار خواهد شد.

وی افزود: در این مرحله گروه‌های سرود کانون‌های شهرستان‌های میناب، سیریک، جاسک و بشاگرد با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان هدف از برگزاری این جشنواره را نشر و گسترش فرهنگ قرآنی و معارف اهل بیت (ع)، ارائه دستاورد‌های خلاقانه هنری در عرصه سرود با مضامین فرهنگی، اجتماعی، اعتقادی، سبک زندگی و ارزش‌های اسلامی و ایجاد فضای شاداب و بانشاط برای قشر‌های مختلف مردم عنوان کرد.
 
خواجه یی گفت: افزود: برترین‌های مراحل شهرستانی و منطقه‌ای در مرحله استانی که ۲۰ اردیبهشت ماه به میزبانی شهرستان بندرعباس برگزار خواهد شد، با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.

 ۲۳۷ گروه سرودکانون‌های فرهنگی هنری مساجد هرمزگان در سامانه بچه‌های مسجد به ثبت رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • حضور دادستان تهران در مسجد قیطریه و رسیدگی به مشکلات شهروندان
  • افتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد در مسجد صاحب الزمان (ع) مشهد
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد استان زنجان
  • تقویت گروه‌های سرود بچه‌های مسجد در استان اردبیل
  • تخریب گسترده مساجد غزه، گواه جنگ دینی اسرائیل علیه اسلام + عکس
  • روایت عباس عبدی از بازدیدش از مسجد پارک قیطریه
  • برگزاری جشنواره سرود آوای مسجد در میناب