Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-19@15:01:14 GMT

مساجد پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین را بیشتر بشناسید

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۱۲۸۴

مساجد پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین را بیشتر بشناسید

‍‍‍‍‍‍

بر اساس مطالعات تاریخی صورت گرفته ، برخی سابقه ی ساخت و تاسیس مسجد در همدان را سالهای ابتدایی ورود اسلام به ایران یعنی پس از جنگ نهاوند یا فتح الفتوح می دانند و برخی معتقدند؛ ساخت و تاسیس مسجد در همدان به قرون اولیه دوره اسلامی یعنی به ۷۰۰ سال پیش بازمی گردد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهمدان؛ مسجد به عنوان اولین قبله مسلمانان و پایگاه و نهاد اصلی آغاز نهضت اسلامی از جایگاه و منزلت ویژه ای نزد مسلمانان و ایرانیان برخوردار است؛ که در کتاب مسجد طراز اسلامی از منظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، کارکردهای آن در ابعاد مختلف مذهبی، سیاسی، اجتماعی، تربیتی، روانی، فرهنگی، تبلیغی و دینی تبیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مطالعات تاریخی صورت گرفته، برخی سابقه ی ساخت و تاسیس مسجد در همدان را سالهای ابتدایی ورود اسلام به ایران یعنی پس از جنگ نهاوند یا فتح الفتوح می دانند و برخی معتقدند؛ ساخت و تاسیس مسجد در همدان به قرون اولیه دوره اسلامی یعنی به ۷۰۰ سال پیش بازمی گردد.

شاکله طراحی شهری (مسجد-محله) در همدان به دوران صفویه بر می گردد؛ که بر اساس آن هر محله از شهر دارای یک مسجد بوده است. بر اساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده؛ در حال حاضر ۱۸۳۰ مسجد در استان وجود دارد؛ که برخی از آنها با توجه به دوره های مختلف تاریخی از ویژگی های منحصر به فرد در سطح ملی و حتی جهانی بر خوردارند؛ که از جمله ی آنها می توان به مسجد جامع شهر همدان، با قدمتی هفتصد ساله و نماد شاهکار معماری دوران قاجاریه ، مسجد میرزا تقی مربوط به دوره ایلخانی و محراب سنگی منحصر به فرد، مسجد نظربیگ مربوط به دوره زندیه و معماری منحصر به فرد، مسجد حاج کلبعلی با قدمتی ۳۲۰ ساله مربوط به دوره قاجاریه و معماری بنا با کارکرد ساعت آفتابی، مسجد پیغمبر مربوط به دوران قاجاریه و مدفن یکی از پیامبران الهی بنام حجی یا حجای، مسجد میرزا داود مربوط به دوران معاصر، به عنوان پایگاه اصلی و آغازین انقلاب اسلامی در همدان اشاره کرد.

به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی مساجد پایگاه خبری عصر همدان موشن گرافیکی از سابقه ساخت مسجد در همدان تهیه کرده است.

انتهای پیام/

 

ص دانلود

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۱۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است

به گزارش خبرنگار مهر، رضوان باقلاچی ظهر چهارشنبه در دیدار با مدیر ستاد کانون فرهنگی مساجد استان اظهار کرد: دلایل بیان تاریخی امام خمینی (ره) که «مسجد سنگر است، سنگرها را پر کنید» امروز به خوبی مشهود است و نشان می‌دهد که امروز مسؤولان باید برنامه‌ریزی‌های محوری خود را با محوریت مساجد انجام دهند تا بازتاب خوبی از فعالیت‌های فرهنگی و هنری در جامعه دیده شود.

وی با بیان اینکه هم در دوران صدر اسلام و هم پیش از پیروزی انقلاب اسلامی مسجد نقش مهم در فرآیندهای مختلف داشته است و توانست اتحاد عمومی برای مقابله با نفاق و جریان‌های مختلف سیاسی ایجاد نکند، افزود: باید امروز نیز مراقب باشیم که نوجوانان و جوانان در سنگر مسجد پرورش یابند.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل ادامه داد: البته اقدامات پژوهشی در زمینه مهندسی فرهنگی استان در حال تدوین است و باید مسئله مساجد و پرورش نیروهای انقلابی در مساجد نیز بیش از پیش در برنامه‌ریزی‌های کلان استان مدنظر قرار گیرد.

باقلاچی با اشاره به اینکه امروز فعال فرهنگی و یا کانونی می‌تواند موفق عمل کند که استعدادها و موفقیت‌های خود را به سایر کانون‌ها انتقال دهد و زمینه پرورش استعدادها در سایر کانون‌ها را نیز فراهم کند، گفت: دغدغه امروز حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور هست که این امر مهم را کانون‌های مساجد محقق کرده و زمینه فعالیت برای آنها در مساجد فراهم شده است.

عملیاتی کردن کانون‌های تربیت محور مهمترین برنامه اجرایی کانون‌های مساجد است

مصطفی آمون، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل نیز در این دیدار با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از ۶۵۰ کانون فرهنگی هنری عمومی و تخصصی خواهران در سطح مساجد استان اردبیل فعال است، افزود: مهمترین برنامه اجرایی کانون‌های مساجد در سال جاری عملیاتی کردن کانون‌های تربیت محور با حضور نوجوانان و جوانان در محلات کمتر برخوردار است.

وی با بیان اینکه اجرای ویژه برنامه جشن طلایه داران شکوه ایران زمین همزمان با دهه کرامت از دیگر برنامه‌های وسیع در سطح شهرستان‌های است که با همکاری دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی استان رقم خواهیم زد، گفت: این ویژه برنامه همزمان با بزرگداشت روز دختر و ولادت حضرت معصومه (س) آغاز و به مدت ده روز در شهرستان‌های استان با برپایی برنامه‌های مختلف فرهنگی و جشن تا سالروز ولادت حضرت امام رضا (ع) ادامه خواهد داشت.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل با اشاره به اینکه نوجوانان و جوانان اصلی‌ترین مخاطبان برنامه‌های فرهنگی و هنری کانون‌ها هستند، خاطرنشان کرد: همیاری و همکاری دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی در برنامه‌های کانون‌های مساجد ضروری هست زیرا نوجوانان و جوانان اصلی‌ترین مخاطبان این فعالیت‌ها است.

کد خبر 6081031

دیگر خبرها

  • جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر می‌کند
  • مهم‌ترین رسالت هیئت امنای مساجد چیست؟
  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • عجیب‌ترین اسکناس‌های دنیا را بشناسید
  • بناهای تاریخی، مُهر تاییدی بر فرهنگ و تمدن ایران زمین
  • ۳۳ هزار واحد طرح نهضت ملی استان همدان در حال ساخت است
  • ۳۳ هزار واحد نهضت ملی مسکن در استان همدان در حال ساخت است
  • مرکز تخصصی تئاتر مساجد در مازندران رونمایی شد
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • جین بلای جان زمین