Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری داورزن گفت: در شهرستان داورزن 68 و در روستای مزینان 4 اثر ثبت ملی شده که شامل خود بافت روستا و چند مراسم است. بافت کاروانسرای شاه‌عباسی مزینان تنها و اولین بافت روستایی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

به گزراش قدس آنلاین ؛ محمد عبدالله زاده‌ثانی ،بیان کرد: مزینان کنونی مربوط به زمان قاجار بوده ولی کاروان‌سرا در دوران صفوی بنا شده‌است که از مهم‌ترین کاروان‌سراهای این دوران بوده است و در اکثر سفرنامه ها از این کاروان‌سرا نام برده شده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
آتشکده آذر برزین‌مهر که در شهرستان داورزن واقع شده یکی از سه آتشکده مهم دوره امپراطوری ساسانی بوده است.
وی ادامه داد: بافت‌های بناها به دو دسته‌ی برون گرا و درون گرا  تقسیم می‌شوند؛ بافت های درون گرا بافت هایی هستند که بر اساس نظام شطرنجی و پشت به پشت هم قرار گرفته و بافت های برون‌گرا مثل خانه‌های شمال که واهه واهه است. دراین کاروان‌سرا از بافت درونگرا استفاده شده است. رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری داورزن اضافه کرد: کاروان‌سراها نیز به دوسته‌ی برون شهری و درون شهری تقسیم می‌کنند. کاروان‌سرای شاه عباسی از نوع برون شهری است که در دشت واقع شده است. عبدالله زاده‌ثانی تصریح کرد: حوض انباری نیز در جلوی کاروان‌سرا وجود دارد که معماری خاص خود را دارد. همچنین بین حوض انبار و کاروان‌سرا راه ابریشم به طول8000 کیلومتر که از رم تا چین کشیده ‌شده، وجود دارد. وی خاطرنشان کرد: آلفونس گابریل نیز در کتابی با عنوان عبور از صحاری ایران نوشته " وقتی که به این منطقه رسیدیم سه روز در طوفان شن گیر کردیم و فکر کردیم این‌جا آخر دنیاست ولی با سه روز پناه گرفتن زیر پتو در کنار شترها جان سالم به در بردیم". رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری داورزن عنوان کرد: این بنا شامل حیاط و غرفه‌هایی که افراد در آن زندگی می‌کردند است. در کنار غرفه‌ها نیز اصطبل و مکان‌های نگهداری شترها بوده است. بر اساس معماری این بنا، جامعه به سه دسته تقسیم می‌شده است؛ گروهی که وضع مالیشان خوب بوده که در طبقه های بالا ساکن می‌شدند، گروه‌های متوسط که در حیاط مرکزی اتراق می‌کردند و افراد فقیر که گاها در اصطبل‌ها ساکن ‌می‌شدند. وی گفت: در شهر داورزن 11 کاروانسرای برون شهری وجود دارد که جزو کاخ کاروانسراهای ایران است. قدیمی‌ترین کاروان‌سرای این منطقه مربوط به دوران غزنوی است که از سنگ ساخته شده ولی الان تخریب شده و فقط بقایای آن باقی مانده است. عبدالله زاده‌ثانی اظهار کرد: این بنا در آینده نه چندان دور توسط دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان اردوگاه دانشجویی به بهره‌برداری می‌رسد. در جلسه‌ای که در پیش رو داریم قرار است کارهای مقدماتی آن انجام شود و به سازمان میراث کشور معرفی شده به اردوگاه دانشجویی تبدیل شود. منبع : ایسنا
انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فهرست آثار ملی کشور آثار ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۱۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه‌های المپیکی ایران به 30 رسید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ با پایان یافتن مسابقات کشتی و قایقرانی انتخابی المپیک، تعداد سهمیه‌های کاروان ایران به عدد ۳۰ رسید. امروز (یکشنبه) کشتی دو سهمیه و قایقرانی چهار سهمیه به دست آوردند.

به گزارش ایسنا، کاروان ایران تاکنون در رشته‌های کشتی (آزاد وفرنگی)، وزنه‌برداری، تکواندو، دوچرخه سواری، قایقرانی، شمشیربازی، تیراندازی صاحب سهمیه شده است.

پیش بینی کمیته ملی المپیک این است تعداد سهمیه‌های ایران بین ۳۲ تا ۳۵ سهمیه باشد.

تعداد سهمیه‌های کاروان ایران به تفکیک رشته:

کشتی: ۱۱ سهمیه

کشتی آزاد: پنج سهمیه در اوزان ۶۵، ۷۴، ۸۶، ۹۷ و ۱۲۵ کیلوگرم

کشتی فرنگی: شش سهمیه در اوزان ۶۰، ۶۷، ۷۷، ۸۷، ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم

وزنه برداری: ۲ سهمیه

در دو وزن ۸۹ و ۱۰۲+ کیلوگرم

قایقرانی: ۴ سهمیه

رویینگ دو سهمیه و آب های آرام دو سهمیه

تیراندازی: ۴ سهمیه

تفنگ دو سهمیه، تپانچه یک سهمیه و تراپ یک سهمیه

تکواندو: ۴ سهمیه

در دو وزن ۸۰ و +۸۰ کیلوگرم مردان و در دو وزن ۴۹ و ۵۷ کیلوگرم زنان

دوچرخه‌سواری: یک سهمیه

یک سهمیه در بخش جاده

شمشیربازی: چهار سهمیه

در دو بخش تیمی و انفرادی

258 258

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897960

دیگر خبرها

  • یک شهرستان جدید به کشور اضافه شد | ترکمانچای کجاست و چرا شهرستان شد؟
  • واکاوی طرح برقی کردن خط ریلی گرمسار-اینچه‌برون
  • ۱۵۰۰ هکتار از اراضی داورزن زیر کشت محصولات جالیزی
  • تشکیل۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده
  • اصفهک؛ سفری به عمق زیبایی در دل کویر/ روستایی مطرح در سطح جهانی
  • تعداد سهمیه‌های ایران در المپیک به ۳۰ رسید
  • سهمیه های ایران در المپیک سی تایی شد
  • سهمیه‌های المپیکی ایران به 30 رسید
  • (ویدیو) رویا کجاست؟
  • تاسیس بنیاد مسکن نشات گرفته از افکار ربّانی امام راحل بود