Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-19@17:39:28 GMT

مراقب شست پایتان باشید!

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۱۹۱۵

بیرون‌زدن مفصل کنار انگشت شست پا، روی هم رفتن انگشتان، منحرف‌شدن انگشت دوم به سمت بالا، پیدانکردن کفش مناسب، ظاهر نامناسب پا و.... همگی از مشکلاتی است که مبتلایان به «هالوکس والگوس» آنها را تجربه می‌کنند.

دکتر فتانه اکبری ، در خصوص بیماری «هالوکس والگوس» یا انحراف انگشت شست‌پا به سمت داخل یا بیرون، گفت: این بیماری یک بدشکلی پیش‌رونده در پا است که به‌علت بیرون‌زدگی تدریجی مفصل انگشت اول پا و به‌دنبال آن انحراف انگشت اول به سمت انگشت دوم پا ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه این تغییرات به‌علت درد، کاهش حرکت انگشتان، تغییر شکل مفصل و فشاری که انگشت اول به انگشت‌های مجاور می‌آورد باعث اختلال در راه رفتن فرد می‌شود.

وی دو عامل وراثت و انتخاب کفش نامناسب را در ایجاد و تشدید این عارضه در افراد موثر دانست و افزود: وراثت در پدید آمدن این عارضه نقش اول را دارد؛ اما انتخاب کفش نامناسب می‌تواند تشدیدکننده عامل اول باشد. استفاده از کفش‌های پنجه باریک به تدریج باعث به‌وجود آمدن تغییر شکل در انگشت شست پا می‌شود. از آنجایی که کفش‌های پنجه باریک بیشتر توسط افرادی که پیگیر مُد هستند پوشیده می‌شود، برخی از آن تحت‌عنوان بیماری مُد یاد می‌کنند.این متخصص طب فیزیکی افزود: با منحرف‌شدن انگشت اول به سمت سایر انگشت‌ها، انگشت دوم تحت فشار قرار گرفته و به سمت بالا منحرف شده و در نتیجه مفصل این انگشت به سمت پایین و کف پا جابه‌جا می‌شود.

این جابه‌جایی مفصل انگشت می‌تواند باعث اثرات فشاری و میخچه در کف پا یا روی انگشت دوم و دردناک شدن نواحی مذکور شود.وی با اشاره به اینکه این بیماری در سنین بزرگسالی در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است، افزود: استعداد و ژنتیک در بروز این مشکل دخالت دارد، اما پوشیدن کفش نامناسب می‌تواند شدت آن را بیشتر کند. پس از تشخیص بیماری «هالوکس والگوس» اولین اقدامی که باید صورت گیرد، انتخاب کفش مناسب است. کفش‌هایی با پنجه‌های پهن که انگشتان پا در آن به‌راحتی باز و بسته شود بهترین انتخاب است.

در واقع کفش‌های بنددار که در ناحیه مچ پا محکم می‌شود و ناحیه پنجه آن آزاد است باید انتخاب شود.وی گفت: تشخیص بیماری در مرحله اول با معاینه فرد در حالت ایستاده است، سپس ادامه معاینه در حالت نشسته و دراز کشیده اتفاق می‌افتد. در صورت لزوم ممکن است پزشک برای افتراق بین بیماری «هالوکس والگوس» با سایر بیماری‌ها و بررسی درجه انحراف بین انگشتان و کف پا، درخواست گرافی ساده برای تشخیص دقیق‌تر داشته باشد.اکبری در ادامه به ویژگی‌های کفش مناسب اشاره کرد، افزود: از آنجایی که قدم دوم در روند بهبود بیماری استفاده از کفش مناسب است، پوشیدن کفش پنجه باریک و پاشنه بلند بویژه برای افرادی که کف پای صاف دارند در مواردی که سختی و کاهش انعطاف‌پذیری تاندون آشیل نیز وجود دارد، این مشکل بیشتر می‌شود. پاشنه کفش باید نهایتا دو تا سه سانتی‌متر باشد که به پنجه پا فشار وارد نشود.

البته کفش‌هایی که دارای لژ کلی هستند و در نهایت میان کف پا تا سینه پا اختلاف ارتفاع همان دو سانتی‌متر است نیز مناسبند.وی با مقدم دانستن پیشگیری بر درمان ادامه داد: در مورد این بیماری نیز پیشگیری نقش بسزایی دارد. افرادی که استعداد ژنتیکی ابتلا به بیماری «هالوکس والگوس» را دارند پیش از آنکه این بیماری به سراغ آنها بیاید باید با اجتناب از پوشیدن کفش نامناسب و انجام تمرینات درمانی که باعث افزایش انعطاف پذیری عضلات و کف پا می‌شود، اقدام به پیشگیری کنند.

این متخصص طب فیزیکی اظهار کرد: به منظور اینکه بتوانیم انگشت منحرف شده را به محل اصلی برگردانیم و فشار را از انگشت‌های مجاور برداریم، استفاده از اسپلینت‌های مخصوص توصیه می‌شود که انواع مختلفی دارند؛ نوعی از این اسپلینت‌ها وجود دارد که تماما پارچه‌ای طراحی شده و بر اساس اصول سه نقطه فشار سعی بر اعمال فشار روی مفصل دارد تا باعث اصلاح انحراف انگشتان شود.وی افزود: وسایل کمکی نیز وجود دارد که باعث جدا شدن انگشت شست پا از سایر انگشتان شده و مفصل بیرون زده را به محل اولیه خود هدایت می‌کند.

این وسایل که با نام «لا انگشتی» کاربرد دارند آنچنان توصیه نمی‌شوند؛ چراکه انگشت شست قوی‌تر بوده و می‌تواند انگشت دوم را همراه خود به سمت بیرون هدایت کند.وی در خصوص افرادی که از صافی کف پا رنج می‌برند، اظهار کرد: استفاده از کفی طبی مخصوص همراه با غالب‌گیری توصیه می‌شود که بسته به شرایط بیمار ممکن است این کفی از نوع سخت یا نرم طراحی شود. در مواردی که بر اثر جابه‌جا شدن انگشتان دوم به بعد پا، اثرات فشاری بر روی ناحیه کف پا افزایش یابد، لازم است کفی‌هایی طراحی کنیم تا بتوان با کمک آن کفی، فشار را از روی نواحی آزرده و آسیب دیده برداریم.

اکبری انجام فیزیوتراپی را در درمان و کاهش درد بیماران «هالوکس والگوس» موثر دانست و گفت: در مواردی که درد و التهاب در مفاصل وجود داشته باشد، با انجام فیزیوتراپی می‌توانیم درد و التهاب را التیام بخشیم. همچنین اگر فرد دچار سفتی و خشکی عضلات کف پا و تاندون آشیل باشد می‌توان با کمک فیزیوتراپی، انعطاف‌‌پذیری به تاندون را تا حدودی برگرداند. البته باید توجه داشت که فیزیوتراپی به تنهایی منجر به درمان قطعی نمی‌شود.وی راه دیگر کاهش درد و التهاب بیماران را تزریق داروی ضد التهاب به مفصل توسط متخصص معرفی کرد و گفت: اگر پس از فیزیوتراپی، تزریق داروی ضد التهاب، انجام تمرینات درمانی برای افزایش قدرت و انعطاف‌پذیری عضلات کف و مچ پا و همچنین درمان دارویی، باز هم مشکل بیماری حل نشود در آن صورت طبق تشخیص پزشک متخصص عمل جراحی انجام می‌شود.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000EoJ برچسب ها: انحراف انگشت پا ، وراثت ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: انحراف انگشت پا وراثت بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۱۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت غیراخلاقی دانیال اسماعیلی‌فر پس از گل‌زنی

پرسپولیس در حالی موفق شد نفت آبادان را ۳-۰ شکست دهد که گل اول این بازی توسط دانیال اسماعیلی‌فر به ثمر رسید.

اسماعیلی‌فر پس از گلزنی زودهنگام در دقیقه ۸، ابتدا به شادی در کنار هم‌تیمی‌هایش پرداخت، اما در ادامه مقابل دوربین رسانه‌ها قرار گرفت و حرکتی عجیب و منشوری انجام داد که توسط دوربین‌ها به ثبت رسید. دلیل این حرکت او هم فعلا مشخص نیست.

او ابتدا شست خود را به نشانه لایک بالا برد که یک شادی گل طبیعی محسوب می‌شد، اما در ادامه شکل دست خود را تغییر داد و با انگشت وسط دست چپش حرکتی کرد که به شدت جنجال‌آفرین شد تا احتمال برخورد کمیته انضباطی و اخلاق با او بالا برود.

پس از این اتفاق جنجالی، خبرگزاری فارس حرکت غیراخلاقی اسماعیلی‌فر را با تصویر سانسورشده بازتاب داد، اما، چون تصویر واضح نبود، باعث شد مخاطب اینگونه قلمداد کند که حرکت منشوری در کار نبوده و اشتباه رسانه‌ای رخ داده است.

در واقع ماجرا از این قرار است؛ از آنجایی که اکثر تصاویری که در رسانه‌ها و طبیعتا در رسانه رسمی خود باشگاه پرسپولیس منتشر شده، تنها تصویر همان "لایک" نشان دادن اسماعیلی‌فر منتشر شده، این شبهه برای مخاطبان پدید آمد که شاید برخی از سایت‌ها به اشتباه، نشان دادن انگشت شست را به جای مفهوم لایک، طور دیگری تعبیر کرده‌اند و منظورشان از "حرکت غیراخلاقی" همان لایک بوده است، اما تصاویری که در ادامه در برخی سایت‌ها و کانال‌های مختلف منتشر شد، ثابت کرد که ماجرا فقط یک "لایک" ساده نبوده و بازیکن پرسپولیس واقعا حرکتی با انگشت وسط دست چپش انجام داده که نباید مرتکب می‌شده است!

 

منبع: فوتبالی

دیگر خبرها

  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • تست شخصیت شناسی | با تست اندازه انگشت کوچک ببینید عشقتان چه فکری درباره شما دارد؟
  • حرکت غیراخلاقی دانیال اسماعیلی‌فر پس از گل‌زنی
  • مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید
  • هشدار به سیل زدگان در سیستان و بلوچستان : مراقب تمساح باشید
  • هشدار حمله تمساح‌ها به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان ؛ مراقب خروج گاندوها از برکه‌های محل زیستشان باشید
  • پنجشنبه‌ای خلوت در پایتخت/ مراقب سرعت‌ و سبقت‌ غیر مجاز باشید
  • هشدار ایران به گروه ۷؛ مراقب تصمیمات غیرسازنده باشید
  • مراقب مسمومیت با این نوع هندوانه‌ها باشید/ چطور هندوانه غیرسالم را تشخیص بدهیم؟
  • پروتزهای بومی مفصل زانو و لگن نیاز مراکز درمانی را تامین می‌کنند