Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمونه تندیس ابن‌سینا که توسط بنیاد بوعلی‌ برای نصب در معابر و مراکز علمی و پژوهشی داخل و خارج کشور طراحی شده است، به مناسبت یکم شهریور روز بزرگداشت مقام علمی این دانشمند رونمایی می‌شود.

خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: از نمونه تندیس ابن‌سینا که توسط بنیاد بوعلی‌سینا طراحی شده است، به مناسبت بزرگداشت مقام علمی این دانشمند رونمایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

 

بنابر این گزارش، این نیم‌تنه که سفارش طراحی و ساخت آن در بنیاد بوعلی‌سینا انجام شده است، در معابر و مراکز علمی و پژوهشی در داخل و خارج از کشور نصب می شود.

 

«توکل دارایی» در این‌باره گفت: در راستای دفاع از هویت ایرانی شیخ‌الرئیس و معرفی جهانی این فیلسوف جهانی و بنا به مصوبه هیئت امنای بنیاد بوعلی‌سینا، کار طراحی نیم‌تنه‌ای از شیخ‌الرئیس بر اساس تصویر مصوب انجمن آثار ملی در سال 1324 خورشیدی، در دستور کار قرار گرفت و از سوی هادی عرب‌نرمی از مجسمه‌سازان نامدار کشور ساخته شد.

 

رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا درباره چگونگی استفاده و نصب این نیم‌تنه در داخل و خارج از کشور گفت: مقرر شده است که هدیه و نصب این تندیس در خارج از کشور با هماهنگی و حمایت مالی وزارتخانه‌های خارجه، علوم و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام شود و هدف اصلی از هدیه این نیم‌تنه، معرفی و دفاع از هویت ایرانی شیخ‌الرئیس و تأکید بر اشتراکات فرهنگی و بهره‌مندی از میراث مشترک ابن‌سینا در کشورهای اسلامی و نیز سایر کشورهاست.

 

وی افزود: همچنین با همکاری شهرداری‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز علمی در داخل کشور، نمونه‌هایی از این نیم‌تنه در معابر عمومی، پارک‌ها و مراکز دانشگاهی داخل کشور نصب خواهد شد.

 

رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا تصریح کرد: با اظهار تمایل دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا و شهرداری همدان، مقرر شده است که نمونه‌ای از این نیم‌تنه در ورودی این دانشگاه و یکی از میادین شهر همدان نصب شود.

 

بنا به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا؛ «هادی عرب‌نرمی»، استاد هنرمند این اثر درباره ساخت نیم‌تنه ابوعلی‌سینا توسط خود گفت: من نیم‌تنه و سردیس برخی از مشاهیر فلسفی و علمی کشور را ساخته‌ام که هر یک از ویژگی‌های خاص در تمدن اسلامی و ایرانی برخوردار بوده‌اند؛ اما سفارش ساخت نیم‌تنه ابوعلی‌سینا؛ با توجه به منحصر به‌فرد بودن این شخصیت و اثرگذاری آن در علم و اندیشه جهان و ایران، وظیفه دشوارتری بود که امیدوارم توانسته باشم آن را به نحو مقبول و شایسته انجام داده باشم.

 

وی  اضافه کرد: اساس کار بر مبنای تصویری بود که از ابوالحسن‌خان صدیقی بر جای مانده و طراحی ایشان مورد تأیید انجمن آثار ملی وقت قرار گرفته است، مسئله جالبی که در طراحی استاد صدیقی وجود دارد این است که در شخصیت‌پردازی جوانی ابن‌سینا را انتخاب کرده است، در حالی‌که تصویرسازی از بقیه مشاهیر معمولاً در سن کهولت است.

 

عرب‌نرمی در مورد ویژگی‌های این نیم‌تنه گفت: اندازه این نیم‌تنه به 120 سانتی‌متر می‌رسد و سعی کرده‌ام با توجه به گرایش کلاسیک در انجام این اثر، در ساخت آن بافتی ایجاد کنم که بر جوانی ابن‌سینا تأکید کند. چراکه ابن‌سینا برای ما ایرانی‌ها هنوز خیلی جوان است؛ انگار هنوز کتابهایش را ننوشته و چاپ نکرده است و هر آن منتظریم که اثر تازه‌ای خلق کند؛ به زبان دیگر، تأثیرگذاری ماندگار و امروزی او در فرهنگ و دانش ما، نشانه خلق اثر مبتنی بر میراث ابوعلی‌سیناست. در ساخت نیم‌تنه شیخ‌الرئیس سعی کردم در نگاه، حالت، چین و چروک لباس، خط‌هایی که روی لبه‌های مجسمه است و سایر موارد بصری، جوری کار شود که یک ارتباط حسی با بیننده پیدا شود و در کل آن مجموعه عناصر بصری حسی را انتقال کند که روح اثر را در داخل خودش بپروراند و القا کند. در ترکیب‌بندی مجسمه وقتی صورت را از روبرو ببینیم یک حالت اسپیرال دارد، یعنی مثل حالت حلزونی، فرم‌ها چرخیده‌اند و آرام آرام پایین می‌آیند.

 

وی گفت: در واقع ترکیبی در نظر گرفته‌ شده که اگر کسی بخواهد مجسمه را ببیند، این گردش بصری را داشته باشد. بعضی از مجسمه‌ها جوری ساخته می‌شوند که یک زاویه غالب دارند و اگر دقت کنید می‌بینید هر مجسمه معروفی از یک زاویه‌اش خیلی عکس وجود دارد، چون آن زاویه، غالب است، اما  بعضی از مجسمه‌ها جوری ساخته می‌شود که همان زاویه غالب را که دارند، ولی بیننده گرایش دارد که بچرخد و زاویه‌های دیگرش را هم ببیند. سعی شده نیم‌تنه ابوعلی‌سینا، چنین حالتی داشته باشد که وقتی مجسمه را می‌بینیم این حرکت را دورتادورش داشته باشیم.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا، هادی عرب نرمی متولد اول شهریور سال 1357 خورشیدی در شهر نیشابور است و مدرک کارشناسی خود را در سال 1381 از پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشته مجسمه‌سازی گرفته و در سال 1391 نیز در رشته نقاشی از همین دانشگاه مدرک  کارشناسی ارشد گرفته است.

 

ساخت نیم‌تنه‌های ملاهادی سبزواری و عطار نیشابوری در میدان مشاهیر در نزدیک پارک آب و آتش و نیم‌تنه حکیم مدرس زنوزی فیلسوف دوره قاجار، سردیس شهید شهریاری در دانشگاه صنعتی شریف، سردیس نوشیروانی خیّر دانشگاه صنعتی بابل، نیم‌تنه حریری برای بنیاد علمی مهندس حریری و سردیس حکیم میرفندرسکی در اصفهان از جمله اثرهای هنری استاد عرب نرمی است.

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: عید غدیر عید غدیر خم روزنامه روز جهانی مسجد مساجد غدیر اردبیل بیرجند مسجد روز جهانی مساجد بوعلی ابن سینا دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۲۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی ۱۵ دانشجومعلم به جشنواره ملی دانشجوی نمونه کشوری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ۱۵ نفر از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان ضمن کسب مقام برتر در بین پردیس‌های کشور و کسب امتیاز و شرایط مرحله اول (سطح دانشگاهی) به مرحله دوم رقابت‌ها در سطح رقابت کشوری و ملی راه یافتند.
گفتنی است جشنواره دانشجوی نمونه سال ۱۴۰۲ با هدف ایجاد انگیزه بین دانشجویان از دوم بهمن ۱۴۰۲ آغاز و تا پایان فروردین ۱۴۰۳ در دو مرحله دانشگاهی و کشوری برگزار شده است.
به گفته معاون امور دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان اسامی نفرات برگزیده و نهایی جشنواره توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام خواهد شد.
لازم به ذکر است جشنواره دانشجوی نمونه کشوری، هرساله با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت‌های دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور با هدف ترغیب و ایجاد انگیزه بین دانشجویان درخصوص فعالیت‌های علمی-پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و شناسایی استعداد‌ها و همچنین حمایت از دانشجویان فعال عرصه‌های مختلف در سطح جامعه، برگزار می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • از این حیوان فقط دو نمونه در جهان باقی مانده
  • راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی تا سطح ۴۰ مگاوات تولید برق در «عین‌الکش»/ بیمارستان سینا را از ما گرفتند!
  • اعضای بدن بانوی ایثارگر اردبیلی به بیماران نیازمند اهدا شد
  • ۲ استان فارسی در جمع دانشجویان نمونه کشوری
  • لحظه برخورد رعد و برق بر فراز آرامگاه بوعلی سینا
  • راهیابی ۱۵ دانشجومعلم به جشنواره ملی دانشجوی نمونه کشوری
  • ابعاد ژئوپلیتیکی جنگ غزه
  • رونمایی از ترجمه روسی آثار ابن‌سینا در مسکو
  • سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب شد
  • کاشت ۳۰۰ اصله شاه‌توت در مزرعه دانشگاه آزاد فردوس