Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@09:39:13 GMT

راهکار عربستان برای گفت و گو محرمانه با ایران

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۴۴۰۷

راهکار عربستان برای گفت و گو محرمانه با ایران

روزنامه الاخبار لبنان درگزارشی با اشاره به اینکه گفت وگوی تهران و ریاض با توجه به مسائل ژئوپلتیک، امنیتی و اقتصادی یک ضرورت مشترک است، نوشت که عربستان برای ایجاد کانال ارتباطی محرمانه با ایران وساطت‌هایی قرار داده و بغداد در این راستا نقش فعالی ایفا کرده است.

دشمنی نظام حاکم در عربستان با ایران، اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی مبنی بر کشاندن جنگ به داخل ایران و ساخت انیمیشن حمله به ایران از سوی عربستان و سقوط تهران باعث از دست رفتن فرصت‌های دیدار و گفت: وگو میان دو کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش با اشاره به شکست تمام ائتلاف‌های ضد ایرانی از جمله ناتوی عربی، ناتوی منطقه ای، نشت ورشو آمده است که تلاش‌های واشنگتن، ریاض و تل آویو برا ایجاد ائتلاف علیه ایران با شکست مواجه شده است و اهداف آمریکا و عربستان در رابطه با ایران با هم تطابق ندارند، زیرا آمریکا نه توانایی حمله به ایران را دارد و نه می‌تواند از عربستان حمایت کند و از سوی دیگر توهین‌های ترامپ علیه سعودی‌ها اخیرا بسیار زیاد شده است.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است که گفت: وگوی ایرانی -آمریکایی در عمان در رابطه با توافق هسته‌ای خنجری بود که آمریکا از پشت به عربستان زد، اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ سعودی‌ها گمان می‌کردند که تمام اموری که اوباما نتوانست برای آن‌ها محقق کند ترامپ محقق می‌کند، اما طولی نکشید که سعودی‌ها متوجه شدند ترامپ قبل از اینکه یک سیاستمدار باشد تاجر است و دشمنی اش با ایران به دلیل مسائل ایدئولوژیک و یا سیاسی نیست، آن‌ها به این مساله پی بردند که خروج ترامپ از برجام به معنای بستن باب گفت: وگو با تهران نیست، بلکه رئیس جمهور جدید آمریکا می‌خواهد توافقی با ایران داشته باشد که با امضای خودش باشد.

این رونامه لبنانی می‌نویسد که فشار‌های اقتصادی علیه ایران، آمریکایی محض نیستند، بلکه در چارچوب یک ائتلاف بین المللی متشکل از آمریکا، اروپا و برخی از کشور‌های حاشیه خلیج فارس به خصوص عربستان و امارات است.

فشار‌های اقتصادی علیه ایران بدون تردید بی سابقه است و بر همه چیز حتی سفره‌های ایرانییان تاثیر گذاشته است، اما مساله‌ای که آمریکا و هم پیمانان اروپایی و منطقه‌ای آن را شگفت زده کرده است قدرت "اداره بحران" توسط ایران است. البته این تحریم‌های اقتصادی علیه ایران عمری ۴۰ ساله دارد که تهران توانست با آن مقابله کند و همین مساله باعث شد که ترامپ به جای تحریم مالی موسسات به تحریم اشخاص روی بیاورد و این امر پیام روشنی مبنی بر پیروزی تیم دیپلماسی ایران در اداره بحران دارد و مساله مهم در تحریم محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران عدم قبول دیدار با ترامپ است.

در این گزارش آمده است: در رابطه با مساله گفت‌وگوی ایران و عربستان، تهران روشن‌تر و شفاف‌تر عمل کرد، زیرا اولویت تهران دشمنی با عربستان نیست به معنای دیگر تهران به وضوح گفته است که اختلافات و مشکلاتش با " شیطان بزرگ" است و درگیری با طرف‌های دیگر خدمت به آن است.

اظهارات مکرر و علنی مسولان ایرانی مبنی بر ایجاد گفت: وگو‌های منطقه‌ای و یا گفت‌وگوی دو جانبه با عربستان و دیگر کشور‌های حاشیه خلیج (فارس) مساله‌ای جدید نیست، بلکه ایجاد نظام امنیتی در منطقه با مشارکت کشور‌های حوزه خلیج (فارس) و به دور از هرگونه نیروی بیگانه خصوصا آمریکایی جزئی از سیاست ایران است، اما در مقابل عربستان و کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج (فارس) به دنبال دور کردن ایران و عراق از هرگونه نظامی هستند که حضور آمریکا در منطقه را تضعیف می‌کند.

الاخبار می‌نویسد که اطلاعات و داده‌ها نشان می‌دهد که برای جلوگیری از هرگونه اتفاق ناخوشایند ریاض وساطت‌هایی برای ایجاد کانال‌های گفت: وگوی محرمانه با تهران قرار داده است که در این میان بغداد نقش فعالی ایفا می‌کند. پیشنهاد ظریف از بغداد در ۲۶ می‌گذشته مبنی بر امضای معاهده "عدم تعرض" به همسایگان بی دلیل نبود، بلکه آغاز گفت‌وگوی ریاض -تهران بود که بغداد برای موفقیت آمیز بودن آن تلاش کرد.

ریاض به همان اندازه که از گفت‌وگوی ایرانی -آمریکایی در خارج از رادار سیاسی عربستان نگران است از گفت: وگو با تهران بدون اطلاع قبلی واشنگتن نیز نگران است. یک مسئول عالی رتبه سعودی پیش از این به یک سیاست مدار کهنه کار عرب گفته بود که طرف‌هایی هستند که اخبار ما را به واشنگتن می‌رسانند و ما نمی‌خواهیم آن‌ها را خشمگین کنیم.

این رونامه لبنانی می‌نویسد: هیات اماراتی که اخیرا تحت عنوان همکاری‌های امنیتی و کشتیرانی به تهران سفر کرد بدون هماهنگی و اطلاع قبلی واشنگتن و ریاض نبود. امارتی‌ها نیز دیگر اظهارات تندی علیه تهران مطرح نمی‌کنند و دلیل این امر مشکلات داخلی است، زیرا این کشور درحال حاضر با رکود اقتصادی بی سابقه‌ای مواجه شده است.

برخی اطلاعات درز شده نشان می‌دهد که نه تنها امارات درحالی ایجاد ارتباط در پشت پرده است، بلکه سعودی‌ها نیز پیشنهاد‌هایی برای گفت: وگو مطرح کرده اند و اظهارات محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در گفت: وگو با روزنامه الشرق الاوسط در ۱۶ ژوئن گذشته مبنی بر اینکه "ما خواهان جنگ در منطقه نیستیم" نشان می‌دهد که او از گزینه انتقال جنگ به داخل ایران عقب نشینی کرده است.

در این گزارش با اشاره به افتتاح دفتر حافظ منافع ایران در سفارت سوئیس در ریاض آمده است که عبدالله المعلمی، نماینده دائم عربستان در سازمان ملل در ۱۸ ژوئیه گذشته به مساله قابل توجهی اشاره کرد و گفت که در جریان برگزاری نشست سران کشور‌های اسلامی در مکه تماس‌هایی در تهران برگزار شد.

تماس‌هایی که عبدالله المعلمی در رابطه با آن‌ها سخن می‌گوید نتیجه وساطت عراق میان تهران و ریاض با درخواست عربستان است که ثامر السبهان، سفیر پیشین عربستان در بغداد شخصا این درخواست را منتقل کرد و آغازی برای ادامه تماس‌های ایرانی- سعودی بود. ریاض همچنان به ارسال پیام هایش به تهران ادامه داد و آزادی کشتی ایرانی توقیف شده در عربستان در همین راستا بود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عربستان ایران ریاض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۴۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد

سفیر ایران در عربستان سعودی در گفتگویی اعلام کرد که امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی در گفتگو با شبکه العربیه اعلام کرد که امسال در موسم حج 90 هزار ایرانی عازم سرزمین‌ وحی خواهند شد.

سفیر ایران در ریاض درباره اعزام عمره گزاران ایرانی به عربستان تاکید کرد که این اقدام در چارچوب مراحل توافقی است که در ماه مارس میان وزرای خارجه دو کشور در پکن منعقد شد.

وی همچنین در این گفتگو بازگشت پروازهای مستقیم بین دو کشور و چندین پرواز عمره را از جمله مراحل اجرای این توافقنامه ذکر کرد.

عنایتی افزود که این پروازها به مدت 20 روز تا قبل از آغاز موسم حج ادامه خواهد داشت و تعداد کل عمره‌گزاران ایرانی تا آن زمان که پروازهای عمره پایان خواهد یافت به 6000 نفر خواهد رسید.

وی در خصوص حج‌گزاران ایرانی در موسم حج امسال نیز گفت: بر اساس توافق میان سازمان حج و زیارت ایران و وزیر امور اسلامی در عربستان سعودی 90 هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد.

روز دوشنبه 3 اردیبهشت ماه پس از گذشت 9 سال وقفه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسئولان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

استقبال سفارت از ورود اولین عمره‌گزاران ایرانی به مدینهآغاز عملیات حج عمره پس از وقفه 9 ساله

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟