Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@22:43:26 GMT

ظریف: ساز و کار مذاکره آمریکا با ایران آماده است

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۵۲۰۶

ظریف: ساز و کار مذاکره آمریکا با ایران آماده است

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران روز چهارشنبه در جریان سخنرانی خود در انستیتو بین‌المللی پژوهش‌های صلح (سیپری) در استکهلم سوئد گفت: «اگر اروپا به تعهدات خود در چارچوب برجام عمل کند، ایران چند ساعته به سطح تعهدات پیشین خود باز خواهد گشت.»

آقای ظریف با اشاره به اظهارات روز‌های اخیر مقام‌های ارشد آمریکا مبنی بر لزوم مذاکره با ایران اظهار داشت که اگر این خواست و ادعا درست باشد، ساز و کار آن در قالب کمیسیون مشترک طرف‌های امضاء کننده برجام همواره فراهم بوده است، کمیسیونی که به طور منظم تشکیل جلسه می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر خارجه ایران سپس یاد آور شد که آقای برایان هوک، عضو این کمیسیون مشترک بوده و در آخرین دیدارش با معاون بنده که در ۲۹ آوریل سال ۲۰۱۸ صورت گرفت از لزوم ادامه مذاکرات چند جانبه سخن گفته بود، ولی حالا که رئیس او عضو شده، آمریکا به دنبال یک جانبه‌گرایی و استفاده ابزاری از چارچوب‌های قانونی و توافق‌های بین‌المللی است.

ظریف: ساز و کار مذاکره آمریکا با ایران آماده است

آقای ظریف انتخابات سال ۲۰۱۶ در آمریکا را به یک انقلاب تشبیه کرد که در نتیجه آن افرادی به قدرت رسیدند که فکر می‌کنند تمام نظام قانونی جهان را باید تغییر دهند. او توضیح داد: «مثلا آقای جان بولتن، مشاور امنیت ملی کاخ سفید معتقد است که قوانین بین المللی تا زمانی که به نفع این کشور عمل کند به عنوان یک وسیله خوب قابل استفاده است والا باید کنار گذاشته شود.»

به گفته وزیر خارجه ایران، آمریکا بر اساس همین رویکرد، ایالات متحده به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل نسبت به اجرای قطع‌نامه ۲۲۳۱ این شورا مبنی بر عادی‌سازی روابط تجاری با ایران بی‌توجه است و به سادگی از برجام هم خارج شد.

آقای ظریف با اشاره به تایید پایبندی ایران به تعهداتش از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود، در مقابل، ایران همچنان در چارچوب توافق بین‌المللی خود عمل می‌کند، مطابق برجام اگر طرف‌های توافق هسته‌ای با ایران به تعهدات خود عمل نکنند، ایران هم متقابلا حق دارد تا سطح تعهدات هسته‌ای خود را کاهش دهد.

وزیر خارجه ایران در ادامه سخنان خود به لزوم چندجانبه گرایی برای ایجاد امنیت در جهان و منطقه خاورمیانه اشاره کرد و گفت، ابرقدرتی همچون آمریکا که قوی‌ترین ارتش جهان را در اختیار دارد از تامین امنیت شهروندان خود در یک شهر کوچک هم عاجز است، چون بدون برقراری امنیت در افغانستان، ایجاد امنیت در آمریکا ممکن نیست.

آقای ظریف ادامه داد، در حال حاضر ایران از حدود ۳ میلیون پناهجوی افغانستانی پذیرایی می‌کند و هزاران کودک افغانستانی در حال تحصیل در مدارس ایران هستند همچنین تا زمانی که میلیون‌ها پناهجو به سمت اروپا سرازیر شده اند، انتظار برقراری امنیت در اروپا بیهوده است.

وزیر خارجه ایران سپس به نگرانی آمریکا در مورد مسایل منطقه خاورمیانه اشاره کرد و یادآور شد، در مورد مسایل حدود ۳۰ سال پیش قطع‌نامه ۵۹۸ صادر شده که گذشته از رفع تخاصم میان ایران و عراق بر ایجاد ساز و کار منطقه‌ای برای رفع تنش تاکید دارد و دخالت قدرت‌های خارج از منطقه را منع می‌کند.

آقای ظریف تاکید که در فقدان این ساز و کار منطقه‌ای، هیچ اسلحه‌ای نمی‌تواند صلح را به منطقه خاورمیانه بیاورد و گرنه در حال حاضر ایران سالانه ۱۶ میلیارد دلار در بخش دفاعی و نظامی خود هزینه می‌کند، عربستان ۸۷ میلیارد و امارات عربی متحده ۲۲ میلیارد دلار هزینه می‌کنند، ولی تا قدرت‌های ارسال سلاح به آن را متوقف نکنند و از حضور نظامی در خلیج فارس امتناع نکنند، امنیت در خلیج فارس برقرار نمی‌شود.

وزیر خارجه ایران گفت، آمریکا با به راه انداختن جنگ اقتصادی علیه ایران و توقیف نفتکش‌های آن در جبل‌الطارق و برنامه‌ریزی برای توقیف آن‌ها در مناطق دیگر جهان نمی‌تواند برای جهان امنیت به ارمغان بیاورد.

آقای ظریف در پایان سخنرانی خود خاظر نشان کرد که برقراری صلح و امنیت در خاورمیانه تنها به چندجانبه گرایی کشور‌های این منطقه ممکن است و از این طریق، توافق در مورد تمام مسایل از آزادی دریانوردی گرفته تا اختلافات مرزی و عدم تعرض ممکن است.

 

منبع: برترین‌ها

منبع: پارسینه

کلیدواژه: محمدجواد ظریف سوئد مناقشه ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۵۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه است

سخنگوی وزارت خارجه روسیه یادآور شد، تشدید بحران کنونی در خاورمیانه که تاکنون بدین شکل سابقه نداشته، نتیجه ماجراجویی شکست خورده آمریکا و حمایت از اقدامات غیرقانونی اسرائیل است و گفت: شورای امنیت باید تدابیری برای جلوگیری از از وخامت اوضاع اتخاذ کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که تشدید بحران کنونی در منطقه خاورمیانه نتیجه شکست یک ماجراجویی دیگری از سوی دولت ایالات متحده است.

این دیپلمات تاکید کرد که مقامات واشنگتن مدت‌هاست که «اظهارات بی سابقه‌ای» را تبلیغ می‌کنند، مبنی بر اینکه گویا همه قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل الزام‌آور نیستند. در واقع ایالات متحده به خاطر جاه طلبی‌های خود هر کاری انجام می‌دهد تا این امکان را برای اسرائیل فراهم کند که از پیروی از قوانین بین المللی خودداری کند. زاخارووا افزود: این سیاست واشنگتن خاورمیانه را در آستانه یک بحران بسیار جدی قرار داده، بحرانی که این منطقه در تاریخ اخیر هنوز تجربه نکرده است.

او گفت: «به نظر من وضعیت کنونی در منطقه  نتیجه یک ماجراجویی دیگر از سوی ایالات متحده آمریکا است که شکست خورده و منجر به فروپاشی وضعیت متزلزل در خاورمیانه شده است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد که خاورمیانه بیش از یک جنگ را تجربه کرده است، ولی تاکنون چنین "وضعیت انفجاری گسترده‌ای" هرگز در منطقه رخ نداده بود.

زاخارووا از شورای امنیت خواست تا از تشدید تنش در خاورمیانه جلوگیری کند

ماریا زاخارووا تاکید کرد که  شورای امنیت سازمان ملل باید هر اقدامی که لازم است را برای جلوگیری از تشدید تنش در خاورمیانه انجام دهد. این دیپلمات گفت: «ما واقعاً معتقدیم که وضعیت تحت هیچ شرایطی نباید در جهت تشدید بیشتر اوضاع تحریک شود. و هر کاری باید انجام شود تا شورای امنیت سازمان ملل دست به اقدامی بزند.»

به گفته وی، کار شورای امنیت به دلیل موقعیت تعدادی از کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا که "اجازه استفاده از منابع سازمان ملل را نمی دهند" پیچیده شده  و عملاً موثر نیست.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران روز سه‌شنبه اشاره کرد که این اقدامات مخرب آمریکا، سازمان ملل و کشورهای غربی بود که ایران را مجبور به حمله تلافی جویانه علیه اسرائیل کرد.

روز گذشته دفتر مطبوعاتی کرملین اعلام کرد که به ابتکار طرف ایرانی، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با ابراهیم رئیسی، همتای ایرانی خود گفتگویی تلفنی داشت و  سران دو کشور در خصوص تشدید اوضاع در خاورمیانه پس از حمله هوایی اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق و حمله تلافی جویانه ایران به تفصیل تبادل نظر کردند.

طبق این اطلاعات، پوتین ابراز امیدواری کرد که طرف‌های درگیر  خویشتن داری بیشتری از خود نشان داده و اجازه ندهند دور جدیدی از رویارویی آغاز شود که عواقب آن برای کل منطقه فاجعه بار خواهد بود. رئیسی نیز به نوبه خود تاکید کرد که تهران هیچ هدفی برای افزایش تنش در منطقه ندارد و اقدامات ایران از روی اجبار و محدود بوده است.

روسای جمهور روسیه و ایران تأیید کردند که علت اصلی پیچیدگی اوضاع، عدم حل و فصل مناقشه دیرین بین فلسطین و اسرائیل است. علاوه بر این، دو طرف تاکید کردند که رویکردهای اصولی روسیه و ایران به نفع آتش‌بس فوری در نوار غزه، ارائه بیشتر کمک‌های بشردوستانه به مردم آن و ایجاد شرایط برای حل و فصل دیپلماتیک بحران، بر یکدیگر منطبق است.

روسیه خطاب به اسرائیل: از اقدام نظامی خودداری کنیدروسیه قصد محکوم کردن حمله تلافی جویانه ایران را نداردنماینده روسیه: نشست شورای امنیت نمایش ریاکاری غرب است

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش ظریف به آتش بازی‌های امروز در اصفهان
  •  لاوروف: برای مذاکره درباره اوکراین آماده‌ایم
  • محمد جواد ظریف: زمان پایان‌دادن به جنایات اسرائیل فرا رسیده است
  • ظریف : زمان پایان دادن به جنایات اسرائیل فرا رسیده است
  • واکنش ظریف به آتش‌بازی اسرائیل در اصفهان
  • واکنش جواد ظریف به حادثه امنیتی اصفهان
  • مدیر اف‌بی‌آی: هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند
  • پیام‌هایی که ایران برای آمریکا ارسال کرد
  • ضرر نمی‌کنیم اگر خودمان را برای بدترین سناریو آماده کنیم
  • روسیه: آمریکا مقصر افزایش تنش در خاورمیانه است