Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رییس هیأت مدیره‌‌ی بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأکید کرد: احیای مشاغل روستایی، پدیده‌ی مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها را به دنبال خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، دکتر محمود عسکری آزاد در حاشیه‌ی چهارمین نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر، با بیان این مطلب افزود: اگر طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در یک بازه‌ی زمانی 10 ساله اجرایی شود، دیگر شاهد مهاجرت از روستاها به شهرها نخواهیم بود و حتی مهاجرت معکوس نیز اتفاق می‌افتد، همان‌گونه که هم‌اینک در برخی مناطق روستایی که مشاغل برکت در آن‌ها ایجادشده، می‌توانیم این موضوع را ببینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی احیای مشاغل روستایی و صادرات تولیدات و محصولات‌شان را از جمله اقدامات مهم بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در روستاها برشمرد و اظهار داشت: طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت امسال در 6 هزار روستای محروم کشور عملیاتی می‌شود و 175 شهرستان در 28 استان نیز مشمول این طرح‌ها خواهند بود.
رییس هیأت مدیره‌ی بنیاد برکت از اجرایی شدن 19 هزار طرح اشتغال‌زایی با بیش از 40 هزار شغل در 3 هزار روستا در سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: امسال نیز در قالب 30 هزار طرح اشتغال‌زایی اجتماع‌محور 90 هزار شغل ایجاد می‌شود. وی اظهار امیدواری کرد که با اجرای طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در 10 سال آینده، علاوه بر توقف کامل روند مهاجرت به شهرها، شاهد مهاجرت معکوس و بازگشت به روستاها باشیم. این در حالی است که هم‌اینک در برخی مناطق روستایی که مشاغل برکت در آن‌ها ایجادشده نیز، می‌توانیم این موضوع را ببینیم.
به گفته‌ی دکتر عسکری‌ آزاد، یکی از دلایل عدم توزیع مناسب درآمد در سطح کشور، پایین بودن درآمد بخشی از اقشار روستانشین است. روستاییان علی‌رغم تمامی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی که دارند، درآمدشان 40 درصد کم‌تر از شهرنشین‌ها است.
رییس کمیته‌ی تحقیق و توسعه‌ی بنیاد برکت بیان داشت: در حال حاضر 26 درصد از تولید ملی کشور از طریق روستاها تأمین می‌شود و روستاییان می‌توانند در بخش صنعت و خدمات نیز تأثیرگذار باشند.
وی با اشاره به توسعه‌ی زیرساخت‌ها از سوی دولت در روستاها خاطرنشان کرد: اما از آن‌جا که اشتغال در مناطق روستایی بیش‌تر در رسته‌های دام‌پروری و کشاورزی متمرکز شده است، بسیاری از جوانان از روستاها به شهرها مهاجرت می‌کنند. دکتر عسکری‌ آزاد از رشد منفی 7 دهمی جمعیت روستایی کشور خبر داد و افزود: ‌در حال حاضر 26 درصد جمعیت کشور را روستاییان تشکیل می‌دهند و ما برای حل مشکل مهاجرت از روستاها به شهرها به دنبال افزایش درآمدزایی در روستاها هستیم. این افزایش درآمد نیز فقط با حرف زدن میسر نمی‌شود و باید میزان تولید در این مناطق را افزایش دهیم.
رییس هیأت مدیره‌ی بنیاد برکت ادامه داد: ما سرمایه‌های زیادی از جمله انسانی، جوانان، اجتماعی، طبیعی، فیزیکی و مالی را در روستاها داریم که باید از آن‌ها استفاده‌ی بهنیه کنیم. در همین راستا، ‌ بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تلفیق این سرمایه‌ها را در دستور کار قرار داده و به سمت اشتغال پایدار در روستاها پیش رفته است. به همین منظور، بنیاد سه الگوی اشتغال‌زایی اجتماع‌محور «آسمان»، «آفتاب» و «سحاب» را اجرایی کرده است و روستاییان می‌توانند در قالب یکی از این طرح‌ها، مشاغل خود را ایجاد و راه‌اندازی کنند.
وی تصریح کرد: ‌عمده طرح‌های اشتغال‌زایی بنیاد برکت در روستاهای بیش از 50 خانوار اجرایی می‌شود. البته در 20 درصد روستاهای ما کم‌تر از 50 خانوار ساکن هستند که طرح‌هایی نیز برای این روستاها در نظر گرفته شده است.
رییس کمیته‌ی تحقیق و توسعه‌ی بنیاد برکت، در خصوص تأمین منابع طرح‌های اشتغال‌زایی برکت اظهار داشت: تسهیلاتی به شکل قرض‌الحسنه ‌به طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی ارایه می‌شود. هم‌چنین بیش از 400 تسهیل‌گر بنیاد برکت پس از گذراندن دوره‌های آموزشی به مناطق روستایی اعزام شده‌اند تا به روند توسعه‌ی اشتغال پایدار در این مناطق کمک کرده و بر آن نظارت داشته باشند. این تسهیل‌گران فعال در روستاها تحصیلات عالیه دارند اما هیچ رابطه‌ی استخدامی مستقیم با بنیاد برکت ندارند و به ازای عملکردشان حقوق دریافت می‌کنند.
دکتر عسکری‌ آزاد گفت: بنیاد برکت، ظرفیت ایجاد 100 هزار طرح اشتغال‌زایی را در سال جاری در کشور دارد اما لازم است دولت همکاری و همراهی بیش‌تری در این زمینه داشته باشد و بخشی از منابع مالی مورد نیاز برای ایجاد این تعداد طرح را از طریق صندوق توسعه به بنیاد برکت اختصاص دهد.
رییس هیأت مدیره‌ی بنیاد برکت افزود: با اجرا و راه‌اندازی این 100 هزار طرح اشتغال‌زایی، مشکل بیکاری بیش از 150 هزار نفر مرتفع خواهد شد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بنیاد برکت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۵۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ رئیس اداره تعاون کاشان در نشست خبری به مناسبت هفته تعاون گفت: از ابتدای سال گذشته تا کنون، کالا‌هایی همچون سیمان، گلاب و عرقیات گیاهی، فرش دستبافت، لوله‌های چدنی، پلیکا، مفتول مسی، پی وی سی، میلگرد، لنت ترمز، لبنیات و مواد شوینده از کاشان به خارج از کشور صادر شده است.


حسن اربابی افزود: استرالیا، اسپانیا، انگلیس، سوئد، کانادا، آلمان، روسیه، اتریش، هلند، ژاپن، چین، پاکستان، عراق، آذربایجان، ارمنستان و افغانستان از جمله کشور‌های مقصد کالا‌های صادراتی بودند.


وی با اشاره به پرداخت ۲۲۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در کاشان گفت: مجموعه ورزشی رفاه کارگران به عنوان یک پتانسیل حوزه ورزش میباشد که در این زمینه دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان برای زمین چمن مصنوعی مجموعه ورزشی رفاه کارگران اختصاص پیدا کرده است.


اربابی با اشاره به اینکه میزان تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت شده ۲۲۳ میلیارد تومان بوده است تصریح کرد: تسهیلات اشتغال‌زایی باید پایدار باشد و از این رو تسهیلات امسال به روستا‌هایی پرداخت می‌شود که برنامه داشته باشند و برای هر اشتغال حداکثر ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود و تسهیلات پرداختی نیز مورد رصد و پایش قرار می‌گیرد.


وی با اشاره به ۶۳ هزار بیمه شده اجباری در شهرستان کاشان ابراز داشت: این تعداد در یک هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی مشغول به کار هستند که این مهم نشان از وسعت جامعه کارگری و اهمیت حوزه کارگری در شهرستان کاشان است.

دیگر خبرها

  • صادرات بیش از ۵ میلیون دلار کالا از تعاونی‌های شهرستان کاشان
  • ۷ واحد معدنی در زنجان احیا شد
  • افتتاح کارگاه اشتغال‌زایی برای معتادان در مشهد
  • پرداخت ۲۲۳ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در کاشان
  • ایجاد ۸۳۳ اشتغال خانگی با اعتبار ۹۴۰ هزار میلیون ریال
  • اجرای طرح ملی زراعت چوب با مشارکت بنیاد برکت در لالی +فیلم
  • اعلام تعهد اشتغال زایی امسال در استان سمنان
  • مهاجرت معکوس در گرو رفع مشکل روستائیان
  • چرا وام سرباز ماهر و ازدواج پرداخت نمی شود؟
  • رتبه اول و دوم استان مرکزی در جذب تسهیلات و اشتغال‌زایی