Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-16@07:25:34 GMT

تاثیر استرس بر کاهش اشتها

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۵۹۸۰

محققان راز کاهش تمایل انسان به غذا خوردن بعد از وقوع استرس و نگرانی زیاد را کشف کردند. ناطقان: محققان دانشگاه تگزاس برای اولین بار راز کاهش تمایل انسان به غذا خوردن بعد از وقوع استرس و نگرانی زیاد را کشف کرده‌اند.  علت این مساله یک نوع محافظ عصبی است که در زمان وقوع استرس در انسان فعال می‌شود و همین مساله از تمایل انسان به غذا خوردن می‌کاهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این یافته جدید علمی راه را برای درمان اختلال‌های تغذیه‌ای ناشی از فشار عصبی و استرس در انسان‌ها هموار می‌کند. یکی از این اختلال‌های شدید که بی‌اشت‌هایی عصبی نام دارد حتی می‌تواند موجب مرگ انسان‌ها به علت غذا نخوردن طولانی شود. افرادی که به این بیماری دچار می‌شوند یا بسیار کم غذا می‌خورند یا به طور کلی تمایل خود به غذا خوردن را از دست می‌دهند. اختلال مذکور باعث می‌شود اشخاص مبتلا در شرایطی که به شدت کمبود وزن دارند، خود را چاق تصور کنند.

این محافظ عصبی دو بخش از مغز را به یکدیگر متصل می‌کند: یکی هیپوتالاموس paraventricular که امور مربوط به ایجاد احساس گرسنگی را در مغز هماهنگ می‌کند و دیگری سپتوم جانبی شکمی که بخش مربوط به کنترل احساسات و عواطف در مغز است. محافظ عصبی یادشده مانند کلید روشن و خاموش برای مرتبط ساختن این دو بخش عمل می‌کندو عملکرد آن به علت استرس مختل می‌شود. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: استرس ، کاهش اشتها ، غذا خوردن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: استرس کاهش اشتها غذا خوردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۵۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید استراتژی «تقلب» در رژیم غذایی

به گزارش خبرآنلاین، تقلب در برنامه غذایی "cheat day"، شامل دادن مجوز حساب شده و برنامه‌ریزی شده برای زیر پا گذاشتن موقت قوانین سخت رژیم‌های غذایی محسوب می‌شود.

سلامت نیوز در خبری نوشت:ئوری استراتژی تقلب در برنامه غذایی مبتنی بر پاداش این است که با دادن مجوز دوره‌های کوتاه شکست، احتمال پایبند بودن به رژیم غذایی بیشتر می‌شود.

هنگام تقلب در رژیم غذایی، به طور معمول دو راهکار «وعده تقلب» و «روز تقلب» استفاده می‌شود. با توجه به اولویت‌های رژیم هر فرد، روش‌های تقلب در برنامه غذایی متغیر است. بنا بر ذائقه افراد، غذاهایی که در وعده تقلب مصرف می‌شود، متفاوت است اما این غذاها پرکالری هستند.

استفاده از راهکار تقلب در تمام رژیم‌های غذایی امکان‌پذیر نیست؛ چرا که تمام افراد نمی‌توانند رفتارهای خود را با یک الگو تنظیم کنند. به طور مثال، رژیم کتوژنیک به رعایت کامل و بدون انعطاف نیاز دارد؛ این در حالیست که استراتژی تقدم در رژیم‌های غذایی که قابلیت انعطاف‌پذیری دارند، استفاده می‌شوند.

همچنین افراط و تخطی از حد مجاز دریافت کالری حتی در وعده تقلب می‌تواند افراد را به سمت شکسته فرایند کاهش وزن سوق دهد.

به طور قالب ادعا می‌شود استفاده از وعده تقلب در رژیم غذایی به دلیل بهبود سطح هورمون «لپتین» که مسئولیت سرکوب حس گرسنگی را بر عهده دارد، می‌تواند سبب بهبود عملکرد متابولیک شود. نتایج برخی مطالعات بیانگر این است، پس از کاهش وزن قابل توجه، میزان سطح لپتین در بدن کاهش می‌یابد.

نگرش افراد نسبت به غذا در میزان موفقیت در روند کاهش وزن نقش دارد. افرادی که در احساسات مرتبط با خوردن غذا مشکل دارند، ممکن است پس از دریافت وعده تقلب احساس گناه و ناامیدی داشته باشند. علاوه بر تمام این موارد، واژه «تقلب» در باور عامه دارای بار منفی است و این احتمال وجود دارد که موجب حس شرمساری به فرد و ناامیدی از تلاش برای ادامه روند کاهش وزن شود.

شاید بتوان گفت اگر وعده تقلب را با پیام‌های مثبت مانند «وعده سالم‌سازی» یا «وعده درمانی» جایگزین کنیم، نتایج بهتری در زمینه سالم سازی الگوهای رفتاری و کنترل بهتر رژیم غذایی حاصل شود.

پرخوری، یکی از نگرانی‌های مرتبط با وعده تقلب و تبدیل آن به یک رفتار دائمی و در نتیجه شکست رژیم غذایی به حساب می‌آید. رویکرد تقلب در رژیم غذایی می‌تواند برخی افراد را با مشکلاتی مانند گرایش اعتیاد به غذا، اختلالات خوردن و ناتوانی در خود تنظیمی مواجه کند. این موارد سبب ایجاد اختلال در روند کاهش وزن می‌شود.

افرادی که از غذا خوردن به عنوان یک مکانیزم مقابله‌ای به منظور کنترل احساسات استفاده می‌کنند، به طور احتمالی بیشتر در معرض پرخوری قرار می‌گیرند.

وعده تقلب باید با برنامه‌ریزی باشد؛ فرد نباید بی‌توجه به نشانه‌های گرسنگی و سیری نسبت به دریافت کالری افراطی و بی‌برنامه اقدام کند. هوشیاری در استفاده از رویکرد تقلب از نکاتی است که سبب موفقیت رویکرد تقلب در رژیم غذایی می‌شود. غذا خوردن آگاهانه به معنای توجه به نشانه‌های سیری و گرسنگی و کنترل سرعت خوردن غذا و همچنین لذت بردن از وعده غذایی اطلاق می‌شود. تغذیه آگاهانه می‌تواند به پیشگیری از روند افزایش وزن و کاهش تمایلات احساسی و پرخوری کمک کند.

هنگام برنامه‌ریزی برای وعده تقلب، استفاده از یک یا دو نوع خوراکی باید در کانون توجه قرار گیرد؛ چرا که احتمال بروز خطا و از دست دادن کنترل رژیم غذایی در این حالت کمتر است. این روش برای افرادی که در کنترل اشتهای خود مشکل دارند، رویکردی مفید به حساب می‌آید.

برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده می‌تواند احتمال تسلیم شدن در برابر وسوسه را کاهش دهد. به همین دلیل، بهتر است برای روزهای تقلب مانند روزهای معمولی برنامه‌ریزی مشخصی در نظر گرفته شود.

استفاده و ترکیب غذاهایی که در کنار سالم بودن موجب لذت از خوردن می‌شوند حتی در روزهای معمولی رژیم غذایی می‌تواند در موفقیت رژیم غذایی موثر باشند. این کار می‌تواند خستگی رژیم غذایی را کاهش دهد و سبب پایبندی بیشتر به رژیم غذایی شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895096

دیگر خبرها

  • ۱۰ نکته برای کاهش استرس
  • ۱۰ نکته برای مدیریت استرس
  • استرس چگونه هضم غذا را مختل می‌کند؟
  • استرسی دارید؟ این ده نکته کمک‌تان می‌کتد
  • فواید استراتژی «تقلب» در رژیم غذایی
  • ترکیبی گیاهی برای لاغری، تقویت سیستم ایمنی و کاهش اضطراب
  • خطرات تغییر دادن شکل قرص برای خوردن
  • چرا سیب بهترین انتخاب برای سلامتی است؟
  • تاثیر موسیقی بر سلامت مغز و روان
  • موسیقی در کاهش استرس و افزایش سلامت روان تاثیر دارد؟