Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@03:32:11 GMT

تشخیص تومور مغزی تهاجمی با یک آزمایش ساده

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۴۶۱۸۲

تشخیص تومور مغزی تهاجمی با یک آزمایش ساده

پژوهشگران "دانشگاه ساسکس" (University of Sussex) انگلیس در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند در آینده‌ای نزدیک آزمایش خون ساده‌ای توسعه خواهند داد که توسط ‌آن می‌توانند تومور مغزی تهاجمی را تشخیص دهند.

به گزارش ایسنا، پژوهشگران انگلیسی در مطالعه اخیر خود گفته‌اند به زودی میتوان انتظار داشت تا "گلیوبلاستوما" با یک آزمایش خون تشخیص داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گلیوبلاستوم مولتی‌فرم (Glioblastoma multiforme) یا GBM یا گلیوبلاستوما شایعترین تومور بدخیم اولیه سیستم عصبی مرکزی است که در نخاع یا مغز بروز می‌کند. منشأ تومور از سلولهای آستروسیت (نوعی یاخته گلیال) است.

گلیوبلاستوما تهاجمی‌ترین نوع سرطان است که در مغز شروع می شود. سالانه از هر ۱۰ هزار فرد بالغ، ۲ الی ۳ نفر به این بیماری خطرناک مبتلا می‌شوند.

گلیوبلاستوما شامل تومورهای تهاجمی بیولوژیکی است و به طور معمول فرد مبتلا به این بیماری ۱۵ ماه پس از تشخیص، فوت خواهد کرد. اکنون با مطالعه جدید دانشمندان دانشگاه ساسکس می‌توان انتظار داشت تا درآینده بتوان آزمایش خونی توسعه داد که این بیماری را تشخیص دهد.

پژوهشگران طی این مطالعه، نشانگرهای زیستی جدیدی در مایعات بدن را شناسایی کرده‌اند که نشان دهنده وجود این سرطان ویرانگر است.

موسسه ملی سرطان (NCI) نشانگرهای زیستی را اینگونه تعریف می‌کند: یک مولکول بیولوژیکی که در خون ، سایر مایعات بدن یا بافت‌ها یافت می‌شود و نشانه یک روند طبیعی یا غیر طبیعی یا یک وضعیت یا بیماری است. نشانگرهای زیستی سرطان بیانگر این هستند که این فرد به این بیماری مبتلا شده است.

"جورجیوس جیامس" (Georgios Giamas) پژوهشگر ارشد این مطالعه به همراه دیگر پژوهشگران موفق به شناسایی چند نشانگرهای زیستی شده اند که با وزیکولهای خارج سلولی در ارتباط هستند. این یافته می‌تواند به توسعه یک روش ساده برای تشخیص گلیوبلاستوما منجر شود. اگر راهی ساده برای تشخیص توسعه داده شود می‌تواند جایگرین خوبی برای روش تهاجمی و دردناک بافت‌برداری یا بیوپسی شود.

بافت‌برداری یا بیوپسی (Biopsie)، که به آن تکه‌برداری و نمونه‌برداری نیز می‌گویند، یک آزمایش پزشکی است که معمولاً توسط یک جراح یا متخصص رادیولوژی انجام می‌شود و شامل برداشتن نمونه‌ای از سلول‌ها یا بافت‌ها برای بررسی وجود یک بیماری یا تعیین وسعت آن است.

بافت برداشته‌شده معمولاً توسط متخصص آسیب‌شناسی زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود، اما می‌تواند به شکل شیمیایی نیز آنالیز شود. وقتی کل یک توده یا ناحیهٔ مشکوک برداشته می‌شود، این عمل بافت‌برداری برداشتی نامیده می‌شود. در بافت‌برداری برشی یا بافت‌برداری با سوزن ضخیم قسمتی از بافت ناهنجار را بدون تلاش برای خارج کردن تمام ضایعه یا تومور برمی‌دارند. وقتی نمونهٔ بافت یا مایع به وسیلهٔ سوزن و به شکلی برداشته می‌شود که سلول‌ها بدون حفظ ساختار بافتی آنها خارج می‌شوند، این عمل را بافت‌برداری آسپیراسیون با سوزن ظریف می‌نامند. بافت‌برداری‌ها بیش از همه برای بررسی و تشخیص عارضه‌های محتمل سرطانی یا التهابی انجام می‌شوند.

"جورجیوس جیامس" پژوهشگر ارشد این مطالعه و استاد سیگنالینگ سلول های سرطانی گفت: در حال حاضر بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما آینده  روشنی را برای خود تصور نمی‌کنند چراکه این بیماری به عنوان پرخاشگرترین نوع تومور مغزی شناخته می‌شود و میزان بقا افراد مبتلا به این بیماری پایین است. ما طی این مطالعه نشانگرهای زیستی جدیدی را کشف کرده ایم که می‌تواند حضور بیماری گلیوبلاستوما را تشخیص دهد و طی این مطالعه ما توانسته ایم مواردی را که با وزیکولهای خارج سلولی همراه هستند شناسایی کنیم که این موضوع نشان دهنده این است که می‌توان در آینده  با استفاده از مایعات بدن آزمایشی را برای شناسایی این بیماری توسعه دهیم.

وزیکول یک حباب مایع در سلولها است. به‌طور دقیق‌تر وزیکول یک کیسهٔ پوسته مانند درون سلولی است که به ترابری و اندوختن مواد می‌پردازد.

گلیوبلاستوما سه نوع زیرگروه دارد که هر کدام نشانگرهای زیستی خاص خود را دارند. هرچه محققان درباره هر یک بیشتر بدانند ، تشخیص آنها دقیق‌تر خواهد بود.

"رزماری لین" (Rosemary Lane) دانشجوی دکترا و یکی از پژوهشگران این مطالعه گفت:شناسایی زیرگروه‌های گلیوبلاستوما برای پیش آگهی بیماران و روش‌های درمانی خاص بسیار مهم است. این واقعیت که می‌توانیم این تفاوتهای مولکولی را در وزیکولهای خارج سلول مشاهده کنیم بسیار هیجان انگیز است و برای کشف نشانگرهای زیستی جدید در آینده بسیار مهم خواهد بود.

اکنون جیامس و تیم او در حال آزمایش و تایید حضور این نشانگرهای زیستی جدید در بیماران مبتلا به گلیوبلاستوما هستند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Communications Biology" منتشر شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تومور مغزی آزمايش خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۶۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است

به گزارش خبرنگار مهر، بهرام عین الهی ظهر پنج شنبه در بازدید از مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان بیمارستان کوثر سمنان ضمن بیان اینکه درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است، ابراز داشت: در حال حاضر دارو و درمان سرطان‌ها بار مالی گزافی بر دوش خانوارها تحمیل می‌کند که به دنبال کاستن از این درد و رنج برای خانواده‌ها هستیم.

وی ضمن بیان اینکه طی دولت سیزدهم دستگاه‌های جدید و پیشرفته برای چرخه درمان به کشور وارد شده است، افزود: با توجه به اینکه فرد سرطانی توان کار ندارد ورود این دستگاه‌ها می‌تواند ضمن تسریع روند درمان به کاهش هزینه‌ها نیز کمک کند.

وزیر بهداشت ضمن بیان اینکه در مراکزی نظیر سمنان افراد مشکوک به بیماری سرطان غربالگری خواهند شد، ابراز داشت: تشخیص زودهنگام و به موقع بیماری نیز اقدامی که می‌تواند در این بین مؤثر باشد تا فرد قبل از پیشرفته شدن مراحل درمانی هزینه‌های کمتری را متقبل شود.

عین الهی ضمن بیان اینکه دستگاه‌های پیشرفته وارد مرکز تشخیص و درمان سرطان بیمارستان کوثر سمنان شده است، تصریح کرد: موضوع پیش بینی شد که این مرکز بتوانند منجر به بهره‌مندی افراد سایر استان‌ها نیز شود.

وی ضمن بیان اینکه در دولت سیزدهم برای این بیمارستان ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار منظور شد، افزود: ۴۵ میلیارد تومان نیز اعتبار قبلی این بیمارستان بوده است.

کد خبر 6081857

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید درباره آزمایش بالینی ایمپلنت مغزی نورالینک
  • هوش مصنوعی قدرت مشابهی نسبت به متخصصین در تشخیص خطاهای رادیولوژی دارد
  • اجرای پویش ملی غربالگری سرطان به زودی در کشور
  • بهره برداری از ۲۵ هزار واحد مسکونی با پرداخت تسهیلات ساخت و مشارکت‌های مردمی
  • درمان رایگان انواع سرطان‌ها در دست برنامه‌ریزی است
  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • ۷۰ درصد تشخیص پزشکان وابسته به آزمایشگاه است
  • ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده به بهره‌برداری می‌رسد
  • چرا روسای جمهور آمریکا به جنگ علاقه دارند؟ / گذشته و حال مافیای موتورسوار ژاپن / آزمایش زندان استنفورد / چرا بیت المقدس اهمیت دارد؟
  • بهره‌برداری از نخستین نیروگاه خورشیدی فضا در یک قدمی واقعیت