Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه فردوسی مشهد قرار است از ابتدای شهریورماه هزینه‌ای برای تردد خودروهای شخصی به درون دانشگاه دریافت کند؛ طرحی که به گفته دبیر شورای صنفی دانشجویی این دانشگاه بیشتر جنبه درآمدزایی برای دانشگاه دارد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو – مریم ذوالفقاری منظری؛ دانشگاه فردوسی مشهد به واسطه داشتن مساحت ۳۰۰ هکتاری، حمل و نقل و تردد در دانشگاه یکی از نیاز‌های اصلی آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به همین سبب در داخل دانشگاه اتوبوس‌هایی قرار داده شده است که به صورت رایگان و در زمان‌های مشخص در مسیر‌های اصلی دانشگاه تردد می‌کنند.

البته تردد تنها به داخل این دانشگاه مربوط نمی‌شود. بلکه باید به ورود و خروج خودرو‌ها به دانشگاه نیز اشاره کرد. تا این لحظه علاوه بر درب شرقی و غربی دانشگاه فردوسی، درب جنوبی آن که منتهی به بلوار رضوی می‌شود نیز تردد خودرو دارد.

برای سال تحصیلی پیش رو مدیران دانشگاه فردوسی مشهد طرحی را برنامه ریزی کرده اند که به موجب آن تردد‌ها در دانشگاه کنترل و کاهش یابد.

محمدرضا حسینی‌محراب، دبیر شورای صنفی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد درباره این طرح به خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: امسال مسئولان دانشگاه فردوسی قصد دارند با دو کلیدواژه «انصاف» و «عدالت» تغییراتی در بحث حمل و نقل دانشگاه بوجود آورند. آن‌ها معتقدند دانشجویی که با خودرو شخصی خود به دانشگاه می‌آید، با ایجاد آلودگی‌های هوا و صوتی و فخرفروشی در برابر دیگر دانشجویان، باید جریمه آن را بپردازد. همه می‌دانیم که جریمه فردی که وسیله نقلیه شخصی دارد پرداخت پول بنزین است.

حسینی محراب با اشاره به اینکه حمل‌ونقل عمومی در دانشگاه با توجه به جمعیت آن بسیار نامناسب است، ادامه داد: این جریمه در حالی باید از سوی دانشجویان پرداخت شود که قرار است درآمد حاصل از آن صرف حمل و نقل عمومی دانشگاه شود. اما نوع سازوکار هزینه کرد این درآمد از سوی مسئولان دانشگاه بیان نشده است.  
دبیر شورای صنفی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه مدیران دانشگاه معتقدند تردد در دانشگاه بسیار زیاد است و با طرح جدید قصد دارند میزان تردد‌ها را کاهش و میزان استفاده از حمل و نقل عمومی را افزایش دهند، افزود: ورودی درب شرقی دانشگاه راه بندی دارد که به خصوص در ساعات پرتردد ترافیک ایجاد می‌کند. از طرف قوه قضائیه نامه‌ای به دانشگاه ارسال شده که باید این راه بندان برداشته شود تا بار ترافیکی را کاهش دهد. از طرف دیگر، چون افراد غیرمرتبط با دانشگاه از فضای دانشگاه برای پارک وسایل نقلیه خود استفاده می‌کنند و به محل کار خود در اطراف دانشگاه می‌روند؛ مدیران دانشگاه تصمیم گرفتند تا ورود و خروج‌ها به داخل دانشگاه با الیت کنترل شود.

 وی تصریح کرد: در طرح اولیه که به اطلاع ما هم رسیده به ازای هر تردد مبلغ یکهزار تومان دریافت می‌شود. در طول روز حدود ۲۲ هزار تردد در دانشگاه صورت می‌گیرد و با این طرح روزانه ۲۲ میلیون تومان نصیب دانشگاه می‌شود. اگر هدف مسئولان دانشگاه از اجرای این طرح بهتر کردن شرایط حمل و نقل عمومی در دانشگاه است، خوب است پاسخ دهند که با مبلغ روزانه ۲۲ میلیون این ناوگان ثابت را چگونه می‌خواهند بهبود بخشند و مازاد این درآمد را چه خواهند کرد؟

حسینی محراب با اشاره به اینکه دریافت این هزینه بیشتر وجه بودجه آوری برای دانشگاه است، تصریح کرد: مدیران دانشگاه خارج از محیط دانشگاه سرمایه گذاری‌های کلانی دارند. اگر بحث‌های مالی دانشگاه شک و شبهه‌ای ندارد، مدیران دانشگاه اقدام به شفافیت مالی کنند.

دبیر شورای صنفی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه دریافت مبلغ یکهزار تومان به هیچ وجه بازدارنده نیست، گفت: قرار است برای اساتید، دانشجویان و کارمندان دانشگاه که از وسیله نقلیه شخصی خود استفاده می‌کنند، اشتراکی در نظر گرفته شود. بنظر من مبلغ یکهزار تومان و حتی اشتراک گذاشتن آن به هیچ وجه بازدارندگی ندارد و اگر هدف مسئولان دانشگاه بازدارندگی است باید مبلغ را بسیار افزایش دهند.

وی با بیان اینکه این طرح قرار است از ابتدای شهریورماه در دانشگاه اجرا شود، گفت: بیشتر دانشجویان خوابگاهی از اول شهریورماه به مشهد می‌آیند که یا از فرودگاه، راه آهن و یا پایانه مسافربری وارد شهر می‌شوند و اغلب وسایل زیادی به همراه دارند. وقتی وارد دانشگاه شده و با این تغییرات مواجه شوند قطعا اعتراض خواهند کرد.  
حسینی محراب تاکید کرد: امسال که بحث انتخابات را در پیش داریم اعتراض‌های دانشجویی می‌تواند به اوضاع سیاسی کشور دامن بزند.

وی با اشاره به اینکه مسئولان دانشگاه عنوان می‌کنند که تنها ۱۰ درصد دانشجویان دارای وسیله نقلیه شخصی هستند، تاکید کرد: ما به آن‌ها پیشنهاد دادیم پس دریافت این مبلغ را از این تعداد کم صرف نظر کنید و هزینه دانشجویان را رایگان کنید. چرا که این ۱۰ درصد نسبت به ۹۰ درصد مابقی هزینه‌ای نیست.

دبیر شورای صنفی دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح با شهرداری مشهد و شرکت الیت هماهنگ شده است، گفت: دانشجویی که مسئول الیت در مشهد است از دانشجویان معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد است، به همین دلیل است که تا این حد اصرار به اجرای این طرح با قرارداد شهرداری دارند. هزینه تردد به دانشگاه دریافت می‌شود حسین انصاری، معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد در این زمینه به خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: سیستم حمل و نقل عمومی درون دانشگاه به روال گذشته است و در حال حاضر تغییری نسبت به قبل ندارد.  
انصاری در خصوص تردد به درون دانشگاه نیز بیان کرد: از لحاظ قانونی عملا مجاز به رفت و آمد عموم به درون دانشگاه نیستیم به همین منظور برنامه ریزی مدونی در حوزه ترافیک دانشگاه برای دانشجویان، اساتید، کارمندان و کارکنان دانشگاه انجام شده که هم ضریب تردد در دانشگاه کنترل شود و هم بحث امنیت دانشگاه را رصد کنیم.

معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در این طرح در درب‌های ورودی دانشگاه سیستم ثبت پلاک خودرو نصب می‌شود و رفت و آمد‌ها کنترل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در هر ۵ روز صدهزار تردد در دانشگاه داریم، افزود: بعد از ثبت پلاک خودرو‌ها عملا می‌توانیم اطلاعات دقیقی از تردد‌ها در دانشگاه داشته باشیم و براساس قوانین بالادستی سیاست‌های کنترلی را اعمال کنیم.   

انصاری با بیان اینکه این اقدام می‌تواند رفت و آمد‌ها را محدود کند، گفت: محدود کردن تردد در دانشگاه فردوسی با مساحت ۳۰۰ هکتاری باعث می‌شود که ترافیک شهر تشدید شود و به نوعی رفت و آمد در شهر دچار اختلالاتی شود. مبنای ما محدودسازی نیست، اما اگر بتوانیم توافق مناسبی روی مدیریت درب‌های ورودی دانشگاه داشته باشیم، می‌توانیم به رفت و آمد‌های شهر نیز کمک کنیم.

معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: برای این منظور قطعا باید هزینه‌ای برای تردد‌ها در دانشگاه اعمال شود، اما هنوز مدل مالی مشخصی تبیین نشده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه فردوسی مشهد حمل و نقل تردد خودرو خودروی شخصی دانشجویان عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۶۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نزدیک به ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال خوراکی و تزریقی در راستای برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال و حفظ دستاورد‌های آن به جمعیت ایرانی و غیر ایرانی زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی خورانده و تزریق شد.
زهرا نهبندانی : بیش از ۵۲۱ هزار دز واکسن فلج اطفال از این تعداد برای جمعیت ایرانی و مابقی برای جمعیت اتباع غیر ایرانی انجام شده است.

وی با بیان اینکه پارسال هیچ مورد مثبت بیماری فلج اطفال در خراسان رضوی ثبت و گزارش نشده است، ادامه داد: واکسیناسیون فلج اطفال برای کلیه نوزادان در بدو تولد، ۲ ماهگی، چهار ماهگی، ۶ ماهگی، ۱۸ ماهگی و ۶ سالگی انجام می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: واکسیناسیون فلج اطفال در مبادی ورودی مرزی زمینی و هوایی جهت اتباع خارجی کشور‌های دارای موارد مثبت فلج اطفال، اجرای برنامه تکمیلی ایمن‌سازی فلج اطفال در حاشیه شهر، مناطق پرخطر از نظر فلج اطفال و مراکزی که جمعیت‌های مهاجرین و اتباع سکونت دارند از جمله برنامه‌های این دانشگاه در راستای ریشه کنی فلج اطفال به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: همچنین از ابتدای امسال تاکنون ۱۵ هزار و ۱۶۳ دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی ارائه شده است که از این تعداد ۱۳ هزار و ۴۷۹ دز برای جمعیت ایرانی و مابقی برای اتباع غیرایرانی خورانده و تزریق شده است.

شناسایی ۲ مورد مشکوک به فلج اطفال

نهبندانی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون ۲ مورد مشکوک به فلج اطفال در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی شده که هنوز نتیجه قطعی آن اعلام نشده است.

وی با اشاره به اهمیت برنامه جهانی ریشه کنی فلج اطفال و حفظ دستاوردهای آن بیان کرد: واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال امسال‏ در ۲ نوبت شامل نوبت نخست از دوم تا چهارم اردیبهشت ماه و نوبت دوم از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ماه اجرا می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هرچند تلاش‌ها برای تحقق اهداف برنامه ریشه کنی فلج اطفال در ۲ کشور همسایه و بومی افغانستان و پاکستان همچنان تداوم دارد، اما افزایش تردد به داخل کشور به دنبال تحولات سیاسی کشورهای همسایه و همچنین پوشش پایین واکسیناسیون جاری و تکمیلی در برخی مناطق این ۲ کشور، نشان دهنده خطر بالای ورود ویروس به کشورمان است.

وی با بیان اینکه تداوم وضعیت عاری از فلج اطفال در سالهای اخیر نشان از تلاش کارکنان بهداشتی برای دستیابی به پوشش بالای واکسیناسیون و عملیات ایمن سازی تکمیلی سالیانه است، ادامه داد: بر اساس توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت، برای حفظ این دستاورد بزرگ و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد ویروس فلج اطفال، لازم است عملیات ایمن سازی تکمیلی سالانه انجام شود.

نهبندانی عنوان کرد: در این برنامه کلیه مهاجران خارجی که در اردوگاه‌ها و یا خارج از اردوگاه‌های خراسان رضوی اقامت دارند، کلیه خانوارهای ساکن در محل تجمع مهاجران خارجی، کلیه مناطق زیر پوشش تیم های سیار، کلیه کودکان زیر پنج سالی که احتمالاً همراه مادران خود در زندان‌ها اقامت دارند و همچنین کلیه نقاطی که پوشش نوبت سوم فلج اطفال آنها کمتر از ٩٥ درصد است، زیر پوشش واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال قرار می‌گیرند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است و نزدیک به ۴۰۰ هزار تبعه خارجی دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه "سیام" وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.

همچنین حدود ۳۰۰ هزار تبعه خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در این میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می‌شوند که البته در ماه‌های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب «به توان هایتک» در دانشگاه فردوسی مشهد
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • محدودیت تردد در دانشگاه شریف در روزهای کنکور
  • تردد در دانشگاه شریف محدود می‌شود
  • محدودیت تردد در دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
  • بررسی اندیشه تمدنی امام رضا(ع) در استانبول
  • پذیرش ۲۸۳ مقاله در اولین کنفرانس ملی مهارت
  • تزریق ۵۸۴ هزار دز واکسن فلج اطفال در خراسان رضوی
  • ما نخبه نیستیم، عدالت آموزشی در اغماست! / سهم ثروت برای قبولی در رشته‌های پرطرفدار چقدر است؟ +فیلم