Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه فضای کار ‌در صنعت دفاعی‌ جهادی است، گفت: با عمل به رهنمودهای فرمانده معظم کل قوا و توان متخصصان دفاعی برنامه بلندپروازانه چهار ساله وزارت دفاع در همین دو سال محقق شد.

به گزارش ایسنا،‌ امیر سرتیپ حاتمی ‌در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر به مناسبت 31 مرداد ماه روز صنعت دفاعی با تبریک به همه مردم ایران اسلامی ‌اظهار کرد: امروز بحمدالله در عرصه دفاعی در وضعیت بسیار مطلوبی قرار داریم و با وجود  تهدیدات جدی دشمن در منطقه، متخصصان صنعت دفاعی و نیروهای مسلح ‌تلاش کردند ‌امنیت مردم ایران به مخاطره نیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 صنعت دفاعی به خوبی‌ توانست در تحریم ‌ماموریت‌هایش را انجام دهد

وی با اشاره به ‌تحریم‌های مختلف‌ دشمن علیه جمهوری اسلامی ایران افزود: ‌در چنین شرایطی مردم ایران در امنیت بسیار خوبی قرار دارند و ‌با وجود این مشکلات، صنعت دفاعی توانسته به خوبی ماموریت خود را انجام دهد.

‌وزیر دفاع با بیان اینکه برخی سایت‌های غربی گاهی مقایسه‌هایی انجام می‌دهند که البته ما با آنها موافق نیستیم، تصریح کرد: در یکی از این ارزیابی‌ها آمده که قدرت نظامی ایران در سال ۲۰۱۸ از رتبه ۲۰ به ۱۳ رسیده که به معنای ۷ پله رشد است؛ البته این ارزیابی‌ها کیفی نیست و آنها نمی‌توانند توان کامل جمهوری اسلامی ایران را برآورد کنند، اما به هرحال این ارزیابی است که آنها انجام داده‌اند.

امیر حاتمی با بیان اینکه ‌این در حالی است که این موسسات هزینه‌های دفاعی ما را در رتبه سی‌ام ارزیابی کرده‌اند که این حقیقت بیانگر این است که ما می‌توانیم با هزینه کم، امنیت خوبی را برای مردم‌مان رقم بزنیم، گفت: چون ما تسلیحات و تجهیزات مورد نیازمان را خودمان می‌سازیم، در نتیجه هزینه هایمان هم کاهش می‌یابد.

وزیر دفاع با اشاره به شرایط صنعت دفاعی در قبل و بعد از انقلاب‌ تصریح کرد: قبل از انقلاب حدود ۳۰ خانواده محصول دفاعی را در داخل تولید می‌کردیم که البته دربرگیرندگی آن خیلی کم بود، اما امروز بیش از ۷۷۰ خانواده محصول را تولید می‌کنیم و این در حالی است که همه این موارد در شرایط تحریم رقم خورده است.

وی با بیان اینکه فضای کار و مدیریت ما در صنایع دفاع، جهادی است، ادامه داد: هر چیزی که نیروهای مسلح ما اراده کنند، در یک فاصله معقولی که به آن "فاصله ایده تا محصول" می‌گویند، تهیه می‌شود.

سال ۹۷ برای وزارت دفاع بسیار افتخارآمیز بود

وی با بیان اینکه هدف‌گذاری که در برنامه چهار ساله این دوره انجام شده، تثبیت زمان تا ۲.۵ سال برای ایده تا محصول است، گفت: سال ۹۷ برای ما به جهت کارهایی که انجام شد در حوزه دفاعی بسیار افتخارآمیز بود، در این سال جنگنده بومی کوثر را داشتیم که ان‌شاالله تا پایان امسال چند فروندی را با موتور ایرانی اوج به نیروی هوایی ارتش تحویل خواهیم داد.

امیر حاتمی با بیان اینکه در حوزه موشکی، موشک کروز هویزه را داشتیم که گزینه مهمی را به توان نظامی ما اضافه کرد، خاطرنشان کرد:  در حوزه دریایی زیردریایی نیمه سنگین فاتح را داشتیم.

وی با بیان اینکه در حوزه پدافند هوایی نیز سامانه ۱۵ خرداد را داشتیم که بسیار موثر است، اضافه کرد: ‌در حوزه رادار نیز کار بسیار خوبی را انجام دادیم که البته بنا به ملاحظاتی رونمایی عمومی نشد.

وی درباره دیگر دستاوردهای صنعت دفاعی تاکید کرد: خودروهای ارس2، طوفان و رعد از دیگر دستاوردها بود و درباره جت آموزشی کوثر۸۸ نیز ان‌شاءالله خبر خوش دیگری خواهیم داشت.

 سامانه باور۳۷۳ ‌به نیروی پدافند هوایی ارتش تحویل داده خواهد شد

وزیر دفاع با اشاره به سامانه باور ۳۷۳ اظهار کرد: سامانه باور۳۷۳ که قبلا رونمایی اجمالی شده بود، به زودی رونمایی کامل خواهد شد و به نیروی پدافند هوایی ارتش تحویل داده خواهد شد.

وی با بیان اینکه این سامانه برد و ارتفاع بلند طراحی و ساختش کاملا ایرانی است و جزو سامانه‌هایی است که فقط چند کشور مانند آن را در اختیار دارند، گفت: در پدافند هوایی برد بلند، با این سامانه ما دورتر از ۳۰۰ کیلومتر می‌توانیم ۳۰۰ هدف را کشف کنیم، در حدود ۲۵۰ کیلومتری بر روی آن قفل می‌کنیم و در ۲۰۰ کیلومتری آن را می‌توانیم منهدم کنیم.

وزیر دفاع ‌گفت: با این سامانه، نیازی به خرید سامانه‌های خارجی نخواهیم داشت و حتما نسخه‌های بعدی سامانه باور 373 متناسب با تغییرات، قابلیت‌های جدیدی خواهد داشت و نسل‌های بعدی آن امنیت نسل های بعدی را تامین کند.

وزارت دفاع در کمک به خودروسازان جایگزین هیچ شرکت ایرانی نخواهد شد

امیر حاتمی با اشاره به کمک وزارت دفاع به حوزه ملی به ویژه خودروسازان‌ افزود: نیازهای خودروسازان مانند سنسور اکسیژن، کامپیوتر خودرو (ECU) و ایموبلایزر را در حال برطرف کردن هستیم و در حال همکاری با خودروسازان هستیم.

وی تاکید کرد:  ما جایگزین هیچ شرکت ایرانی نخواهیم شد، بلکه در جایی که خارجی‌ها رفته‌اند، ما جایگزین آنها شده‌ایم.

وی با اشاره دیدار امروز اعضای هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب، این دیدار را دیداری شیرین خواند و گفت: از نکات کلیدی این دیدار، تاکید معظم له به اهمیت دو سال باقی‌مانده فرصت دولت بود و مثال ایشان هم 3 سال صدارت امیرکبیر بود.

وی با بیان اینکه فرمایشات مقام معظم رهبری در راس برنامه‌های صنعت دفاعی قرار دارد، تاکید کرد: برنامه بلندپروازانه چهار ساله وزارت دفاع در همین دو سال محقق شد.

متناسب با تهدیدات دشمن، توان دفاعی را مقابله با دشمن آماده کرده‌ایم

وزیر دفاع با تاکید بر اینکه دشمنان مشکل‌شان تنها قدرت موشکی نیست بلکه تمام قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد:‌ هر ملت مستقلی نیازمند ابزار دفاعی متناسب با شرایط و تهدیدات است و ایران‌ متناسب با تهدیدات موجود، توان دفاعی را متکی به خود را به وجود آورده ‌است.

وی با بیان اینکه ‌قدرت موشکی جزو شاخص های اقتدار ایران است، افزود: ‌دشمنان به دنبال این هستند که از ما توان ایستادگی و استقلال را بگیرد و این در حالی است که دفاع و امنیت یک موضوع داخلی و ملی است و اساسا ارتباطی با دیگران ندارد.

امیر حاتمی با بیان اینکه سر سوزنی در تلاش ‌دشمن برای تضعیف جمهوری اسلامی ایران شک نداریم، گفت: این خیلی بدیهی است که ما هیچ اعتمادی به دشمن نداشته باشیم و تنها چیزی که به آن اعتماد داریم توان دفاعی است.

وی دیپلماسی دفاعی را ابزاری برای ارتقاء امنیت ملی برشمرد و گفت: در دیپلماسی دفاعی اصولا نگاهمان را برای دیگران بیان می‌کنیم که کمک بسیار موثری برای تامین امنیت است.

در طول یک سال گذشته 17 ملاقات با 13 وزیر دفاع کشورهای مختلف داشته‌ام

سیاست دفاعی و سیاست خارجی در طول یکدیگرند، افزود: ‌امروز بحمدالله اقبال بسیار خوبی از کشورها نسبت به ما وجود دارد.

وزیر دفاع با بیان اینکه ‌در طول یک سال گذشته 17 ملاقات با وزرای دفاع کشورهای مختلف داشته‌ام، گفت: ‌شرایط صنایع دفاعی ما موضوعی است که به پیشبرد دیپلماسی دفاعی کمک می‌کند.

امیر حاتمی در بخشی از سخنان خود با اشاره به تشکیل ائتلاف آمریکا برای ‌حفاظت از کشتیرانی در خلیج فارس‌ تصریح کرد: به همکارانم در کشورهای همسایه هم گفتم که این یک فریب از طرف آمریکایی‌هاست؛ چرا که آنها خود منشأ ناامنی در منطقه‌اند و اگر این ائتلاف هم شکل می‌گرفت ‌وضعیت را پیچیده‌تر می‌کرد.

‌انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز صنعت دفاعی باور 373 وزير دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۴۶۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدیو) فوجیان؛ بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین کشتی جنگی چین

نیروی دریایی ارتش چین تنها در ۱۲ سال سه ناو هواپیمابر ساخته است. لیائونینگ در سال ۲۰۱۲ و شاندونگ در سال ۲۰۱۹ معرفی شدند و فوجیان قرار است در سال ۲۰۲۴ یا ۲۰۲۵ وارد خدمت شود. فناوری مورد استفاده در دو ناو هواپیمابر اول که برای نمایش قدرت چین در خارج ساخته شدند، از فناوری پیشرفته ناوهای هواپیمابر عقب‌تر است. آن‌ها فاقد منجنیق پرتاب هواپیما هستند و در عوض از رمپ اسکی برای برخاستن هواپیماها استفاده می‌کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش عصرایران، اکنون، به نظر می‌رسد که ناو هواپیمابر فوجیان، به عنوان پیشرفته‌ترین کشتی جنگی چین تا به امروز، این وضعیت را تغییر خواهد داد.

فوجیان بزرگترین کشتی جنگی چین تا به حال محسوب شده و بنابر گزارش‌ها از فناوری پرتاب هواپیما الکترومغناطیسی جدید بهره می‌برد. این مشابه با آن چیزی است که نیروی دریایی آمریکا در جدیدترین ناو هواپیمابر خود، یعنی یو اس اس جرالد آر. فورد استفاده می‌کند. تلاش و پیشرفت مداوم در هوانوردی دریایی نشان دهنده اشتیاق چین برای تطابق یا حتی فراتر رفتن از توانایی‌های نیروی دریایی آمریکا است.

از خزیدن تا راه رفتن و دویدن

نخستین ناو هواپیمابر چین، لیائونینگ، در اصل برای اتحاد جماهیر شوروی ساخته شد. اما فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱، ناقص باقی ماندن این پروژه را به همراه داشت. این کشتی توسط یک تاجر هنگ کنگی از وارث آن، یعنی اوکراین، خریداری و به چین ارسال شد. این ناو هواپیمابر در چین تکمیل و برای خدمت در ارتش چین آماده شد.

لیائونینگ با ۳۰۶ متر طول و ۶۰ هزار تن وزن توانایی حمل حدود ۴۰ فروند هواگرد را دارد که شامل ۲۴ فروند جت جنگنده شنیانگ جی-۱۶ و ترکیبی از هلیکوپترهای ضد زیردریایی و چند منظوره می‌شود.

ناو هواپیماربر لیائونینگ از یک رمپ اسکی برای برخاستن هواپیما استفاده می‌کند. هواپیماها از جمله جنگنده جی-۱۶ پس سوز خود را روشن کرده و سپس از عرشه پرواز به سمت رمپ حرکت می‌کنند. سطح شیب دار هواپیما را به سمت آسمان پرتاب می‌کند و پس از آن نیروی بالابر و پیشرانه کنترل می‌شود تا هواپیما اوج بگیرد.

در شرایطی که ساده و کاربردی است، هواپیما باید سوخت و مهمات کمتری نسبت به برخاستن‌های عادی حمل کند تا با برخاستن از روی ناو دچار مشکل نشود. هواپیماهایی که فاقد پیشرانه‌های توربین پس سوز هستند نمی‌توانند از رمپ اسکی به پرواز درآیند زیرا امکان رسیدن به سرعت کافی برای نگه داشتن خود در هوا پیش از عبور از رمپ اسکی را ندارند.

شاندونگ، دومین ناو هواپیمابر نیروی دریایی چین، از بسیاری جهات یک رونوشت از نسل قبلی خود است، با این تفاوت که به طور کامل در چین ساخته شده است. شاندونگ تمامی کاستی‌های لیائونینگ را دارد، به ویژه استفاده از رمپ اسکی به جای منجنیق برای کمک به برخاستن جت‌های جنگنده. در شرایطی که ناوهای هواپیمابر آمریکا برای بیش از نیم قرن از منجنیق‌های بخار استفاده می‌کردند، چین تخصص لازم برای ساخت آن‌ها را نداشت.

منجنیق‌های بخار مدرن که در دهه ۱۹۵۰ معرفی شدند یک برگ برنده برای نیروی دریایی آمریکا بودند. بخار تولید شده در کشتی به سمت عرشه پرواز هدایت می‌شود، جایی که فشار را در پشت یک سری پیستون متصل به میله‌ای در عرشه پرواز ایجاد می‌کند. زمانی که پیستون‌ها رها می‌شوند، هواپیمای متصل به میله در امتداد شیارهای روی عرشه به سمت جلو حرکت می‌کند تا شتاب لازم برای برخاستن را کسب کند.

نیروی دریایی آمریکا بیش از ۷۰ سال است که از بخار استفاده می‌کند. نیروی بخار به ناوهای هواپیمابر اجازه می‌دهد هواپیما را با تسلیحات و سوخت بیشتری به پرواز درآورند که قدرت آتش و برد بیشتری به آن‌ها می‌بخشد. منجنیق‌ها که مستقل از نیروی هواپیما عمل می‌کنند، می‌توانند به برخاستن هواپیماهای دارای پیشرانه توربوپراپ کمک کنند.

اگر چین خواهان ناوهای هواپیمابر بهتر و کارآمدتر بود، باید نوعی از فناوری منجنیق را برای ناوهواپیمابر فوجیبان تکمیل می‌کرد. و این دقیقا همان کاری است که بنابر گزارش‌ها انجام شده است.

زیر عرشه‌ها

در سال ۲۰۱۷، نیروی دریایی آمریکا ناو هواپیمابر یو اس اس جرالد آر. فورد را به خدمت گرفت که کشتی پیشرو ناوهای هواپیمابر کلاس فورد محسوب می‌شود. این کشتی به سامانه پرتاب هواپیما الکترومغناطیسی (Electromagnetic Aircraft Launch System) یا به اختصار ایمالز (EMALS) مجهز است. این سامانه جایگزین منجنیق و فشار بخار شده و از الکترومغناطیس و انرژی جنبشی ذخیره شده استفاده می‌کند.

سیمکشی جایگزین کانال‌های بخار شده و سامانه را به گونه‌ای می‌توان تنظیم کرد تا برای پهپادها نیز قابل استفاده باشد. ایمالز در زمان جنگ می‌تواند برای برخاستن ۲۷۰ هواپیما در روز استفاده شود که ۳۳ درصد بیشتر از منجنیق‌های بخار است. همچنین، این سامانه به طور قابل توجهی کم صداتر است که موجب می‌شود زندگی ملوانان در کشتی کمتر استرس‌زا باشد.

نیروی دریایی آمریکا نخستین نیرویی در جهان بود که از سامانه الکترومغناطیسی استفاده کرد. در سال ۲۰۱۷، گزارش‌هایی حاکی از این که نیروی دریایی چین در حال برداشتن گام‌هایی بزرگ در جهت توسعه سامانه پرتاب الکترومغناطیسی خود است، منتشر شد. این گزارش‌ها با شک و شبهاتی همراه بودند زیرا سامانه ایمالز در ناو هواپیمابر فورد همچنان با برخی مشکلات فنی مواجه بود که رفع آن‌ها به چند سال زمان نیاز داشت.

چین خود را می‌رساند

اخبار مربوط به موفقیت سامانه شبه ایمالز در چین با ساخت سومین ناو هواپیمابر این کشور، یعنی فوجیان همزمان شد. این ناو هواپیمابر با ۳۱۶ متر طول طول دارد. فوجیان در زمان بارگیری کامل ۸۰ هزار تن وزن دارد. نه تنها طراحی و ساخت فوجیان به طور کامل در چین صورت گرفته است، بلکه بزرگترین کشتی جنگی این کشور تا به امروز نیز محسوب می‌شود.

همانند جرالد آر. فورد، فوجیان دارای یک عرشه پرواز زاویه دار است که به ناو هواپیمابر اجازه می‌دهد برخاستن و فرود هواپیماها را بدون این که هواپیمای ورودی و خروجی در مسیر یکدیگر قرار بگیرند، انجام دهد. همچنین، این کشتی جنگی دارای دو آسانسور برای انتقال هواپیما بین آشیانه و عرشه است. قابل توجه‌ترین پیشرفت فوجیان مجهز بودن آن به سه منجنیق است. در مقام مقایسه، ناو هواپیمابر فورد دارای چهار منجنیق است. موفقیت واقعی فوجیان در زیر عرشه پرواز نهفته است: این کشتی از منجنیق‌های الکترومغناطیسی نیز استفاده می‌کند.

سامانه پرتاب فوجیان ظاهرا با مدل آمریکایی متفاوت است. به نظر می‌رسد سامانه چینی با الهام از رانشگر خودروهای الکتریکی شکل گرفته و از یک چرخ لنگر و ویندینگ ویل برای ذخیره و آزادسازی انرژی استفاده می‌کند. پس از آزاد شدن، انرژی ذخیره شده از یک کابل فولادی برای کشیدن هواپیما روی عرشه و کمک به برخاستن آن استفاده می‌کند. چرخ لنگر و ویندینگ ویل از نظر فیزیکی به هم متصل نیستند، در عوض توسط یک کلاچ جریان گردابی که نیروی الکترومغناطیسی قوی ایجاد می‌کند، به یکدیگر پیوند می‌خورند.

در مقام مقایسه، سامانه آمریکایی همچنان پیشرفته‌تر است و قطعات متحرک کمتری دارد. این فقط شامل میله‌ای می‌شود که در کانال مغناطیسی حرکت کرده و هواپیما را همراه خود می‌کشد.

با این حال، استفاده از فناوری پرتاب الکترومغناطیسی یک دستاورد قابل توجه برای کشوری است که نخستین ناو هواپیمابر خود را تنها حدود ۱۲ سال پیش به خدمت گرفته است.

چین و به چالش کشیدن قدرت نیروی دریایی آمریکا

فوجیان احتمالا طی یک یا دو سال آینده وارد خدمت خواهد شد و تعداد ناوهای هواپیمابر چین را به عدد سه می‌رساند. در شرایطی که این تعداد در مقایسه با ناوگان ناوهای هواپیمابر آمریکا همچنان بسیار کم است، اما تداوم این روند با چنین سرعتی، می‌تواند خیلی زود این فاصله را جبران کند. چین به وضوح در تلاش است تا به سرعت و همزمان هم در کیفیت و هم کمیت به برتری دست یابد. حال، پرسش بزرگ این است: چرا؟

چین تمایل خود را برای ایجاد یک نیروی دریایی به اندازه کافی قدرتمند با هدف بیرون راندن آمریکا از غرب اقیانوس آرام پنهان نکرده است. این کشور همچنین استفاده از زور به منظور پیوستن دوباره تایوان به سرزمین اصلی چین را رد نکرده و ادعاهای ارضی توسعه طلبانه‌ای را در دریای چین جنوبی مطرح کرده است. این وضعیت مشابه دهه ۱۹۳۰ است، زمانی که یک قدرت دیگر آسیایی، یعنی ژاپن، یک نیروی دریایی بزرگ را برای ایجاد و حفظ یک امپراتوری شکل داد. سپس، تنها قدرت بزرگی که می‌توانست آن جاه طلبی‌ها را متوقف کند، آمریکا بود. ممکن است تاریخ در حال تکرار خود باشد.

دیگر خبرها

  • سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰ چیست؟ آیا می‌تواند علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل کند؟
  • بازدید نمایندگان مجلس از بخش‌های فضایی و موشکی وزارت دفاع
  • نشریه آمریکایی: رشد صنایع دفاعی ایران نتیجه تحریم است
  • بازدید نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس از بخش های فضایی و موشکی وزارت دفاع / رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • رسانه‌های آمریکایی: نمایش نسخه جدید باور-373 از توسعه صنایع دفاعی ایران حکایت دارد
  • وضعیت خدمات رسانی پایانه نوردوز غیرقابل قبول است
  • (ویدیو) فوجیان؛ بزرگ‌ترین و پیشرفته‌ترین کشتی جنگی چین
  • فوجیان؛ بزرگ ترین و پیشرفته ترین کشتی جنگی چین (+فیلم و عکس)
  • نگرانی اینترنشنال از تحویل سامانه اس۴۰۰ روسیه به ایران | این سامانه چه توانایی دارد؟