Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-24@17:29:28 GMT

چراغ مساجد را روشن نگه دارید

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۰۰۸۶

چراغ مساجد را روشن نگه دارید

مساجد مانند گذشته محور فعالیت‌های اجتماعی نیست و گاهی مساجد محله‌ها فقط به برای اقامه نماز استفاده‌شده درحالی‌که نفس مساجد در اسلام معنای دیگری دارد باید چراغ مساجد روشن باشد و نه‌تنها در ساعت‌های اقامه نماز بلکه در دیگر ساعات نیز برای انجام کارهای فرهنگی، عبادی، سیاسی و... مورداستفاده قرار گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا، مسجد به عنوان مقدس ترین مکان روی زمین برای مسلمانان و دارای قداست بالایی است تا جایی که خداوند مسجد را خانه خود می‌داند و مسلمانان از صدر اسلام تا کنون مسجد را به عنوان محور اصلی تجمعات و روابط اجتماعی، دینی و سیاسی خود قرار داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به اهمیت مساجد این مکان های مقدس همواره مورد هجمه و گزند دشمنان اسلام بوده است دنیس مایکل ولیم روهان یک اسرائیلی صهیونیست در ساعت هفت صبح روز 21 آگوست (31مرداد)سال 1969 مسجدالاقصی را به آتش کشید. در نتیجه این اقدام، ۱۵۰۰ مترمربع از فضای مسجد از بین رفت و منبر تاریخی مسجد منتسب به سلطان ناصر صلاح‌الدین یوسف بن ایوب (سال ۵۸۳ هجری) در آتش سوخت.

در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای اسلامی تهران،سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ران به این اجلاس پیشنهاد کرد تا سالگرد آتش زدن مسجد الاقصی توسط اسرائیل به عنوان روز جهانی مساجد تعیین شود که مورد پذیرش قرار گرفت و هرسال روز 31 مرداد به عنوان روز مسجد در کشورهای اسلامی گرامی داشته می شود.

رضا احمدی کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار قم فردا اظهار داشت: هرگاه در جامعه امور دینی تا جایی پیش رفتند که تبدیل به هنجارهای اجتماعی شدند زنگ خطری برای دشمنان آن جامعه است زیرا هنجارهایی که پشتوانه دینی داشته باشند به راحتی شکسته نمی شوند در جوامع اسلامی امور دینی در حال تبدیل شدن به هنجارهای اجتماعی است که این مسئله منافع استعماری دشمنان اسلام را به خطر می اندازد.

مساجد محل تجمعات اجتماعی

وی گفت: با توجه به اینکه اسلام دارای روح استکبارستیزی است و مساجد به محل های ثابتی برای تجمعات اجتماعی و نفی استکبار تبدیل شده است این مسئله برای دشمنان ناراحت کنده است و سعی می کنند مساجد را با توهین ها و یا تخریب و تحقیر ها از محوریت خارج کنند و قداست آن را بشکنند.

کارشناس علوم اجتماعی گفت: مساجد در هر محله می توانند علاوه بر محل اجرائی مناسک دینی محل برخورد های اجتماعی و بررسی معضلات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی باشند معضلات اجتماعی محله مثل اعتیاد، طلاق ، روشنگری های کلان سیاسی و همچنین بررسی مشکلات اقتصادی افرادی که ساکن آن محل هستند که اگر این مسئله به حقیقت بپوندند دشمن حتی با آتش زدن مساجد هم نمی توانند به اهداف خود برسند زیرا مردم با توجه به گره گشا بودن مسجد مجدداً آن را بازسازی می کنند.

مسجد، مرکز و کانون اصلی است

رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت جایگاه مساجد می فرمایند: روح مسجد، کالبد زندگی را پرنشاط و پرانگیزه می‌سازد. در هر جا سامان زندگی است، مسجد، مرکز و کانون اصلی است. در بنای شهر و روستا، در مدرسه و دانشگاه، در مراکز جمعیتی از بازارهای کسب‌وکار تا فرودگاه‌ها و جاده ها و پایانه های سفری و تا آسایشگاه‌ها و بیمارستان‌ها و بوستان‌ها و گردشگاه‌ها، در همه و همه باید مسجد را همچون قطب و محور بنا نهاد، اگر مسجد، کیفیت شایسته‌ی خود را بیابد، هزینه‌های مادی و معنوی بسیاری از دوش جامعه و مردم و مسئولان برداشته خواهد شد.

بنا بر فرمایشات رهبر انقلاب مساجد باید محور هم فعالیت ها باشد اما باید پذیرفت متأسفانه مساجد مانند گذشته محور فعالیت های اجتماعی نیست و گاهی مساجد محله ها فقط به برای اقامه نماز استفاده شده و ساعت دیگر در طول روز مساجد بسته و بلا استفاده هستند در حالی که نفس مساجد در اسلام معنای دیگری دارد باید چراغ مساجد روشن باشد و نه تنها در ساعت های اقامه نماز بلکه در دیگر ساعات نیز برای انجام کارهای فرهنگی، عبادی، سیاسی و... مورد استفاده قرار گیرد.

ساخت مساجد در بهترین نقاط شهر
حجت الاسلام و المسلمین فرید الدین فرید اصل در این زمینه در گفتگو با خبرنگار قم فردا اظهار کرد: مساجد از صدر اسلام در بافت شکل دهنده تمدن و نوع شهرنشینی محور بوده است این محور در تمدن اسلامی همیشه رعایت شده است در شهرهای مسلمان‌نشین در ساختار شهرسازی بعد از اسلام مسجد همواره حکم مفصل را داشته است.


رئیس دانشگاه هنر اسلامی حوزه افزود: مسجد در یک شهر پیوند دهنده اجزای مختلف بوده است و همواره بهترین مکان ها در هر شهری به مساجد اختصاص داده می شد اگر به شهرهای تاریخ ایران دقت کنیم همواره مساجد بسیار بزرگ در بازارها که به عنوان گرانترین محل های هر شهر بود ساخته می شد زیرا مسجد اهمیت داشت و یک نقش تعدیل کننده و ایجاد کننده الفت داشت.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در دوران پهلوی مسجد نقش محوری خودش را از دست داد و حتی نقش زینتی مسجد نیز از بین رفت به همین دلیل دیگر بهترین مکان ها برای ساخت مساجد اختصاص داده نمی شد البته بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسجد نقش محوری را در برخی از ابعاد مانند ابعاد سیاسی، نظامی را به دست آورد  ازجمله در زمان دفاع مقدس مساجد پایگاهی برای ثبت نام و اعزام نیروی های بسیج و مردمی به جبهه ها را داشت.

فرید اصل تصریح کرد: اما مسئله‌ای که در سال های اخیر ضروری به نظر می رسد این است که مسجد باید همه فعالیت های فرهنگی و حتی فعالیت های اقتصادی جوانان را درون خودش جمع کند راه حل این مسئله این است که باید تلاش کرد و آن معدود نمونه هایی که نمونه های موفق تلقی شده اند را پیدا کرده و بررسی شود که چه چیزهایی باعث شده این مسجدها موفق عمل کرده و توانستند دوباره نقش محوری را پیدا کنند تا به عنوان الگو معرفی شود.

کارشناس مسائل مذهبی بیان داشت: مسجد محمودیه قم مدت ها بود متروکه بوده اما چند طلبه جوان پرانرژی و با انگیزه این مسجد را تبدیل به یک مسجد فعال کردند که استعدادهایی زیادی از جوانان در همین مسجد پیدا و معرفی شد شهربازی معارف آستان قدس رضوی از طریق جوانان همین مسجد انجام شد این یعنی اگر به جوانان در خصوص اداره مساجد بهاداده شد شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.

رئیس دانشگاه هنر اسلامی حوزه بیان کرد: چراغ مساجد باید روشن باشد روشن بودن چراغ مساجد هم به این معنی است که مردم به سمت مساجد بازگردند و با احیای پایگاه ها و باشگاه ها در مساجد  جوانان به سمت مساجد گسیل می شوند اگر در جاهای دیگر برای جوان‌گرایی مقاومت وجود دارد اما باید پذیرفت در مساجد چاره ای جز وارد کردن نیروی جوان نداریم زیرا جوانان نسل و اقتضائات نسل خودشان را بهتر می شناسند


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۰۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: خداوند متعال خواندن قرآن را از مهم‌ترین و بهترین اعمال قرار داده است. گواه این است که خداوند متعال می‌فرماید: «إِنَّ هَٰذَا الْقرآن یَهْدِیلِلَّتِی هِیَ أَقْوَمُ؛ همانا این قرآن به راست و استوارترین طریقه هدایت می‌کند.» (سوره اسرا، آیه ۹). در روایتی از پیامبر نیز بر فضیلت خواندن روزانه قرآن شواهدی وجود دارد، چنان‌که پیامبر صلی‌الله علیه و آله می‌فرماید: «بخوانید قرآن را که شفیع شما در روز قیامت می‌شود.» لذا به‌منظور بهره‌مندی از اثرات مادی و معنوی قرآن باید قرآن را وارد متن زندگی خود کنیم.

حجت‌الاسلام وحید پیرشریف از جمله کسانی است که با فعالیت‌های ارزشمند خود در مسجد فاطمه الزهرا قمسال شهرستان خوی سعی دارد قرآن را از مهجوریت خارج کرده و با تدبر و تفکر در اقیانوس معرفت باعث انس بیشتر با قرآن شود.

حضور ۲۰۰ نوجوان در پویش قرآنی زندگی با آیه‌ها

این امام محله دغدغه‌مند، در ماه رمضان باتکیه برطرح «زندگی با آیه‌ها»، هر روز برنامه‌های متنوعی از قبیل آشنایی با احکام و نهج‌البلاغه، جز خوانی و مسابقات قرآنی را تدارک می‌دید و هر روز ۴۰۰ نفر را افطاری می‌داد.

حجت‌الاسلام پیرشریف در خصوص استقبال جوانان از طرح زندگی با آیه‌ها می‌گوید: «این طرح باعث انس بیشتر نوجوانان و جوانان با قرآن شده است؛ تا جایی که در ماه رمضان که ۴۰۰ نفر در مراسم قرآن‌خوانی شرکت می‌کردند، حدود ۲۰۰ نفر از آنها نوجوانان بودند.»

این روحانی فعال، در طول سال هم از این دریای علم و معرفت بهره جسته و در طول سال هر هفته دو روز را به تلاوت یک صفحه و تفسیر یک آیه از آن صفحه اختصاص می‌دهد. حدوداً دو سه ماه یک بار جز خوانی قرآنی نیز در این مسجد انجام می‌شود و جایزه بچه‌ها در آن محفل قرآن اهدا می‌گردد.

طرحی برای تشویق نوجوانان و جوانان

حجت‌الاسلام پیرشریف طرحی را در مسجد فاطمه الزهرا دنبال می‌کند و درباره آن توضیح می‌دهد: «حدود چهار ماه است که طرح بچه‌های مسجد را اجرا کرده‌ایم. در این طرح حدود ۳۵۰ نفر نوجوان را ثبت‌نام و برای آنها کارت نماز صادر کردیم؛ هر وعده نماز که آنها در مسجد حضور پیدا می‌کنند، ما در آن کارت‌ها مهر می‌زنیم و در نهایت به آنها جایزه می‌دهیم؛ این امر باعث تشویق نوجوانان به حضور در مسجد و خواندن نماز اول وقت شده است.»

جذب نوجوانان به حفظ قرآن با اهدای جوایز

برگزاری کلاس‌های حفظ و روخوانی قرآن در مسجد فاطمه الزهرا قمسال یکی دیگر از اقدامات این امام محله است و هر روز یک ساعت مانده به اذان برنامه قرآن‌خوانی و آشنایی با احکام و نهج البلاغه در این مسجد برگزار می‌شود.

این روحانی به‌منظور جذب کودکان و نوجوانان به حفظ قرآن مسابقه حفظ جز سی قرآن را در مسجد برگزار کرد و در این مسابقه حتی از بچه‌هایی که دو سوره از قرآن را حفظ بودند، دعوت به عمل آورد. او در این باره می‌گوید: «اگرچه این برنامه با عنوان مسابقه برگزار شد؛ اما سعی کردیم بین بچه‌ها رقابت ایجاد نکنیم و در پایان مسابقه به همه بچه‌ها جایزه اهدا کردیم و همین باعث شد تا بچه‌هایی انگیزه حفظ قرآن پیدا کنند.»

رونق مسجد با کمک‌های مردمی

تأمین مخارج مسجد یکی از دغدغه امام محله‌های مساجد است؛ اما این روحانی دغدغه‌مند با جلب‌اعتماد مردم توانسته تمایل به کمک‌های مالی را در مردم ایجاد نماید. به گفته او، در ماه رمضان امسال نزدیک به ۱۵۰ میلیون تومان بابت افطاری، قاریان و جوایز مسابقات در این مسجد هزینه شد که تمام این هزینه‌ها از کمک‌های مردمی تأمین شد. در هر سه شب قدر نیز نزدیک به هزار افطاری داده شد و هزینه این سه شب نزدیک به حدود ۸۰ میلیون تومان تمام شد که همه این هزینه را یک نفر از تهران تقبل کرد.

کارآمدی قرآن در رشد جوامع اسلامی

حجت‌الاسلام پیرشریف معتقد است کارآمدی قرآن کریم در رشد و بالندگی جوامع اسلامی بسیار مؤثر بوده و ملت‌ها را بیدار می‌کند. او دلیل بی‌رغبتی مردم به تلاوت و حفظ قرآن را ناشی از کم‌کاری مساجد در این زمینه می‌داند و دراین‌باره می‌گوید: «اگر مردم به خواندن قرآن اقبال نشان نمی‌دهند ما مقصر هستیم. اگر تمام مساجد تلاش کنند برای برگزاری برنامه‌های قرآنی ما تأثیر آن را در کل جامعه می‌بینیم.»

استفاده از ظرفیت مسجد برای دستگیری از نیازمندان

با توجه به سفارش‌های مؤکد ائمه معصومین (ع) درباره دستگیری از نیازمندان، این روحانی پرتلاش با کمک مرکز نیکوکاری مسجد، سالانه بالای ۲ میلیارد تومان را صرف کمک به نیازمندان کرده و هر ماه حدود ۲۰-۳۰ میلیون را هزینه درمان نیازمندان می‌کند. به دنبال ویران شدن برخی خانه‌ها در زلزله سال گذشته خوی نیز این روحانی با استفاده از ظرفیت مسجد ساخت و ساز خانه برای بچه یتیمان را دنبال کرد.

بها دادن به روحانیان راهی برای بهتر شدن وضع مساجد

حجت‌الاسلام پیرشریف که پنج سال است مسئولیت مسجد فاطمه الزهرا را برعهده دارد، یکی از مشکلات مساجد را محدود کردن روحانیان در اداره مساجد می‌داند و می‌گوید: «یکی از مشکلات خیلی از مساجد بر می‌گردد به اینکه امام محله کاره‌ای نیست. در همین محله ما شاید یکی - دو مسجد باشد که روحانی در رأس امور است و آنها موفق‌ترین مساجد شهر ما هستند.»

وی تأکید می‌کند: «اگر مسئولین ما به روحانیان بها دهند و مدیریت مساجد را به دست خود روحانیان بسپارند و کمی از نظر مالی به مبلغین رسیدگی کنند ما شاهد وضع بهتری از مساجد خواهیم بود.»

کد خبر 6086668

دیگر خبرها

  • سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • «قرآن مجید»کتاب خدا مهجور نماند
  • تمرین نخستین رفتارهای تشکیلاتی و سیاسی در مساجد/مسجد باید جامعه را تربیت کند
  • شغل نان و آب‌دار چراغ‌روشن‌کنی را چه کسانی عهده‌دار بودند؟
  • اجرای طرح چراغ روشن در درمیان
  • اجرای طرح چراغ روشن برای بیش ازهزار وسیله نقلیه
  • تخریب گسترده مساجد غزه، گواه جنگ دینی اسرائیل علیه اسلام + عکس
  • شکوه وعده صادق دلیل روشن ماست
  • انقلاب اسلامی ایران بر جریان‌های استعماری دنیا مسلط شد