Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-16@08:41:09 GMT

آلودگی هوا، عامل بیماری روانی مردم؟

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۰۸۳۳

ایسنا به نقل از دیلی میل، نوشت: پژوهشگران "دانشگاه شیکاگو" (University of Chicago) در مطالعه اخیرشان به این نتیجه رسیده‌اند آلودگی هوا با بیماری‌هایی مانند افسردگی، اختلال دو قطبی و اسکیزوفرنی مرتبط است.

یک مطالعه جدید نشان داده است که افزایش میزان افسردگی و اختلال دو قطبی می‌تواند با کیفیت پایین هوا در ارتباط باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران دانشگاه شیکاگو مجموعه داده‌های جمعیت ایالات متحده و دانمارک را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند ارتباط محکمی میان آلودگی هوا و اختلالات سلامت روان افراد در این دو کشور وجود دارد.

یافته‌های این مطالعه که در مجله "PloS Biology"  منتشر شد، نشان داد  افراد ساکن بخش‌هایی از دو کشور مذکور که دارای بدترین کیفیت هوا هستند، احتمال ابتلا آنها به افسردگی ۶ درصد و اختلال دوقطبی ، ۲۷ درصد بیشتر از سایر افراد است.

اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی نوعی اختلال خلقی است. افراد مبتلا به این بیماری دچار تغییرات شدید خلق می‌شوند. این بیماری انواع مختلفی دارد که مهم‌ترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال دو قطبی نوع دو است. تفاوت این دو اختلال در وجود دوره شیدایی است؛ در نوع یک این حالت اتفاق می‌افتد ولی در نوع دو فرم خفیف‌تری از آن که نیمه‌شیدایی است، بروز می‌کند.

در ادامه آنها با همکاری کشور دانمارک دریافتند، در افراد ساکن مناطق آلوده شهری دانمارک احتمال ابتلا به بیماری‌های روانی، ۲۹ درصد بیش از سایرین است.محققان  هم چنین دریافتند اگر فردی از کودکی در محیطی که هوای‌ آن آلوده است، رشد کند احتمال ابتلا او به افسردگی، اسکیزوفرنی و اختلالات شخصیتی بسیار بالا رفته و بیش از ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۰۸۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین سند سلامت روانی جامعه/ بیمه ها تمام خدمات روانشناسی را حمایت کنند

بنا به این گزارش، علی فتحی آشتیانی روز سه شنبه در یک نشست خبری که در محل سازمان برگزار شد، افزود: قرار است سند سلامت روان بر اساس این دو پیش نویس و نیز اسناد بالادستی کشور تدوین نهایی شود.

وی ادامه داد: همچنین بزودی سیمای سلامت روانی جامعه نیز تدوین می شود تا خدمات متناسب با آن را به افراد جامعه ارایه کنیم.

تعرفه‌های روانشناسی جوابگوی مخارج نیست

وی در مورد تعرفه های روانشناسان گفت: تعرفه روانشناس برای کارشناسی ۳۲۱ هزار تومان و ۳۷۸ هزار تومان نیز برای دکترای روانشناسی در سالجاری برای ۴۵ دقیقه مشاوره تصویب شده و کسانی که سابقه بیش از ۱۵ ساله دارند مجازند به این تعرفه ها ۱۵ درصد اضافه کنند، ولی این ارقام جوابگو مخارج دفاتر روانشناسی نیست و باید فکری در این خصوص برای همکاران شود.

فتحی ادامه داد: تعرفه ها باید به گونه‌ای باشد که مردم هم توان پرداخت آن را داشته باشند که در اینجا گسترش صنعت بیمه اهمیت می‌یابد.

گزینش روانشناختی متقاضیان دریافت پروانه

وی در پاسخ به اینکه آیا برگزاری مصاحبه برای متقاضیان دریافت پروانه به معنی گزینش این افراد از جهات مختلف است؟ تاکید کرد: این مصاحبه تنها روانشناختی و برای ارزیابی صلاحیت روانی افراد است؛ به هر حال روانشناسان نیز عضو این جامعه هستند و مثل همه مردم در معرض ابتلا به بیماری‌های روانی هستند بنابراین قرار است مصاحبه روانشناختی انجام شود، فرد را ببینیم و چند سوال کلیدی از او بپرسیم تا بتوانیم ارزیابی کلیدی و روانشناختی از فرد داشته باشیم. درواقع ما دنبال گزینش روانشناختی افراد هستیم.

فتحی اظهار داشت: در ۲۰ سال گذشته هشت هزار و ۸۵۵ پروانه روانشناسی در کشور صادر شده بود در حالی که در سال گذشته هشت هزار و ۴۱ نفر در آزمون صلاحیت حرفه ای پذیرفته شدند؛ ضمن آنکه مصاحبه عمومی، شخصیتی و سلامت روانی آنها در استانها برگزار می شود تا در صورت پذیرفته شدن پروانه تخصصی کسب کنند.

رییس سازمان روانشناسی و مشاوره کشور ادامه داد: انتخابات شورای استانی سازمان روانشناسی نیز بصورت الکترونیکی بعد از ۹ سال وقفه بهمن ماه سال گذشته برگزار شد و این شوراها در ۳۱ استان کشور تشکیل شدند و آغاز بکار کردند.

وی تصریح کرد: بسیاری از گرایش‌های روانشناسی و مشاوره شامل بیمه نمی‌شوند و این موضوع از چالش های مهم است، تا مردم از خدمات روانشناختی بهره مند شوند، زیرا این خدمات گران قیمت بوده و باید بیمه در این حوزه باید کمک کنند.

وی درباره صدور پروانه مراکز روانشناسی و مشاوره از درگاه ملی مجوزها گفت: روانشناسی و مشاوره از حساس ترین خدمات بوده و نباید این درگاه ۱۱ هزار و ۲۶ پروانه فعالیت را طی ۶ ماه در سال گذشته بدون هیچ گونه ارزیابی صادر می کرد.

به گفته فتحی، تیرماه امسال دومین آزمون صلاحیت حرفه‌ای روانشناسان برگزار می شود تا متقاضیان بتوانند پروانه تخصصی خود را دریافت کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تدوین سند سلامت روانی جامعه/ بیمه ها تمام خدمات روانشناسی را حمایت کنند
  • افسردگی شایع‌ترین اختلال روان/ تدوین پیش نویس سند سلامت روان
  • نگهداری از گربه و ابتلا به یک بیماری روانی
  • وضعیت نارنجی آلودگی هوا در هندیجان/ ۸ شهر در وضعیت قابل قبول
  • پلیس استرالیا: مهاجم سیدنی بیماری روانی داشت
  • اختلال پردازش شنوایی کودکان قابل درمان است؟
  • بیماری لثه یک عامل پنهان در بیماری فیبریلاسیون دهلیزی
  • «آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
  • دیابت بیماری شیرین با علائم خاموش
  • مواد قندی عامل ابتلا به زوال عقل است؟