Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت دونالد ترامپ رسماً فروش تسلیحاتی ۸ میلیارد دلاری به تایوان را که شامل ۶۶ فروند جت جنگنده اف ۱۶ می‌شود، اعلام کرد. اقدامی که در بحبوحه جنگ تجاری امریکا – چین و ناآرامی‌های هنگ کنگ، باعث بالا گرفتن بیش از پیش تنش‌های بین واشنگتن و پکن می‌شود.

به‌گزارش ایران به نقل از سی‌ان‌ان، وزارت امور خارجه امریکا روز سه‌شنبه به وقت محلی خبر فروش تسلیحاتی ۸ میلیارد دلاری به تایوان شامل ۶۶ فروند از جدیدترین و پیشرفته‌ترین مدل جت‌های جنگنده اف ۱۶ ساخته شرکت لاکهید مارتین را به طور رسمی اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فروش تسلیحاتی همچنین شامل ۷۵ موتور ساخته کمپانی جنرال الکتریک و دیگر سیستم‌های تسلیحاتی است و بواسطه آن دفاع هوایی تایوان که با داشتن مدل‌های قدیمی‌تر اف ۱۶، از سال ۱۹۹۲ تاکنون به روز‌رسانی نشده بود، به‌روز می‌شود.

در روز‌های اخیر نیز برخی مقامات دولت ترامپ و منابع آگاه به سی‌ان‌ان گفته بودند، این توافق تسلیحاتی به طور غیررسمی انجام شده، اما در کاخ سفید همچنان برخی محتاطانه درباره‌اش صحبت می‌کنند، زیرا این تصور را دارند که به خاطر بی‌ثباتی حاکم بر روابط امریکا و چین، احتمال اجرایی نشدن توافق وجود داشته باشد.

البته نباید فراموش کرد کنگره امریکا از این فروش تسلیحاتی بشدت حمایت می‌کند و این مسأله جزو معدود مواردی است که دموکرات‌ها و جمهوریخواهان بر سر آن دعوا ندارند و هم عقیده هستند. هفته گذشته الیوت آنجل، نماینده دموکرات و مایکل مک کول، نماینده جمهوریخواه بیانیه مشترکی در دفاع از این فروش تسلیحاتی منتشر و اعلام کردند: «در شرایطی که چین خشونت‌های نظامی خود را در منطقه افزایش داده ما باید هر کاری که می‌توانیم برای حمایت از دوستانمان بکنیم.» مایک پمپئو، وزیر خارجه امریکا هم پیشتر اعلام کرده بود، کنگره به ترامپ درباره فروش تسلیحاتی به تایوان چراغ سبز نشان داده است.

این فروش تسلیحاتی جدید که بزرگترین فروش تسلیحاتی امریکا به تایوان طی بیش از ۲۰ سال اخیر به شمار می‌رود می‌تواند روابط امریکا با چین را نه تنها پرتنش کند بلکه به طور کامل از بین ببرد، زیرا چین همواره تایوان را بخشی از خاک خود و به‌عنوان یکی از جزایر خود به حساب آورده است. هفته گذشته هنگامی که اخبار غیررسمی از جدی شدن فروش تسلیحاتی امریکا به تایوان منتشر شد، چین بسرعت واکنش نشان داد و روز جمعه سخنگوی وزارت خارجه چین گفت، فروش تسلیحاتی ایالات متحده به تایوان منافع حیاتی و تمامیت ارضی چین را نادیده می‌گیرد.

چین «کاملاً مخالف این فروش تسلیحاتی» است و از ایالات متحده می‌خواهد از فروش جت‌های جنگنده به تایوان صرف نظر و ارتباط تسلیحاتی با تایوان را قطع کند. «با این حال باید توجه داشت، مسأله تایوان از جنبه تمامیت ارضی، انسجام قلمرویی و منافع امنیتی برای چین بسیار حائز اهمیت است و امریکا اگر فروش تسلیحاتی را متوقف نکند مجبور است تمام پیامد‌های آن را تحمل کند.»

به گزارش گاردین، اگرچه همه شواهد حاکی از آن است که فروش تسلیحاتی ۸ میلیارد دلاری امریکا به تایوان براحتی از سد کنگره می‌گذرد و وارد فاز اجرایی می‌شود، اما برخی تحلیلگران معتقدند، خود ترامپ ممکن است در لحظه آخر این فروش تسلیحاتی را متوقف کند و در ازای آن از چین در مذاکرات مرتبط با جنگ تجاری امتیاز بگیرد. جنگ تجاری دو کشور که بیش از یک سال است با اعمال تعرفه‌های شدید از سوی دو طرف به اقتصاد هر دو کشور و حتی اقتصاد جهانی ضربه زده همچنان ادامه دارد و مذاکرات مربوط به آن هم تاکنون پیشرفت قابل توجهی نداشته و به بن‌بست رسیده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: آمریکا تایوان چین اف 16

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۰۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین

تنها ساعاتی پس از گفتگوی وزاری دفاع آمریکا و چین، یک فروند هواپیمای نیروی دریایی آمریکا، بر فراز تنگه تایوان پرواز کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، تنها ساعاتی پس از گفتگوی وزاری دفاع آمریکا و چین، امروز یک فروند هواپیمای گشت دریایی آمریکا بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآمد.

براساس این گزارش، ناوگان هفتم نیروی دریایی آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد یک فروند هواپیمای گشت دریایی و شناسایی پسایدون P-8A ارتش آمریکا که برای عملیات های ضد موشکی نیز استفاده می شود، در حریم هوایی بین‌المللی بر فراز تنگه تایوان به پرواز درآمد.

در این بیانیه آمده است ایالات متحده با پرواز بر فراز تنگه تایوان براساس قوانین بین‌المللی، حقوق دریانوردی و آزادی های تمام کشورها را حفظ کرده است. حرکت این هواپیما بر فراز تنگه تایوان نشان دهنده تعهد آمریکا نسبت به منطقه آزاد و باز هند-اقیانوس آرام است.

وزارت دفاع تایوان نیز در این باره گفت: این هواپیما بر فراز جنوب تنگه تایوان پرواز کرده و ارتش تایوان، با دقت شرایط را ارزیابی کرده اما چیزی غیرمتعارف مشاهده نکرده است.

دولت چین نیز در واکنش به پرواز این هواپیما بر فراز تنگه تایوان، بلافاصله چند فروند جت جنگی خود را برای تعقیب و رهگیری و اعلام هشدار علیه این هواپیما، بر فراز تنگه به پرواز در آورد.

براساس این گزارش، کشتی ها و هواپیماهای ارتش آمریکا ماهانه یک بار از تنگه تایوان عبور می کنند.  

تایوان از سال 1949 توسط دولت محلی اداره می‌شود، از آن زمان تایوان پرچم و برخی دیگر نشانه‌های جمهوری خلق چین را که در سرزمین اصلی چین وجود داشت، تا پیش از به قدرت رسیدن حزب کمونیست در چین حفظ کرده بود. پکن همواره این جزیره را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از سرزمین مادری چین می‌داند و این موضع مورد حمایت بسیاری از کشورها از جمله روسیه است.

چین همواره ادعا می‌کند که تایوان باید تحت حاکمیت این کشور باشد و از سه سال گذشته تاکنون با انجام عملیات‌های نظامی در نزدیکی این جزیره تلاش کرده است تایوان را تحت سلطه خود درآورد، اما دولت تایوان همواره اعلام کرده است که خود حاکمیت مستقل دارد و مردم این کشور خود باید برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند.

آمریکا در سال 1979 درحالی که رسماً روابط دیپلماتیک با دولت چین برقرار کرد، روابط با تایوان را کنار گذاشت. درحالی که آمریکا بر سیاست "چین واحد" تأکید دارد، ادعای حاکمیت چین بر تایوان را تأیید نمی‌کند و حامی نظامی کلیدی تایپه باقی مانده است.

در همین حال پکن بارها از واشنگتن به عنوان بزرگترین تامین کننده تسلیحاتی تایوان خواسته تا به منظور کاهش تنش های فیمابین، از فروش و ارسال سلاح به این جزیره خودداری کند.

گفتگوی تلفنی بایدن و شی درباره اوکراین و تایوان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگرانی آمریکا از حمله ویرانگر هکرهای چینی
  • واشنگتن درحال بررسی ارسال یک میلیارد دلار تسلیحات جدید به اسرائیل است
  • کوتاه آمدن رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای ارسال سلاح به اوکراین
  • این عکس جعلی واکنش احسان علیخانی را برانگیخت | عکس
  • وقوع انفجار در یکی از سایت‌های بزرگترین شرکت تسلیحاتی انگلیس
  • انفجار در بزرگترین کارخانه تسلیحاتی انگلیس
  • ایران فناوری تسلیحاتی معرفی نشده دارد؟ | مقام عالی رتبه نظامی کشور: اگر اتفاقی برای کشور بیفتد ...
  • پرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز تنگه تایوان و واکنش سریع چین
  • گزارشی جدید از زرادخانه تسلیحاتی مهیب حزب‌الله لبنان
  • آماده‌باش ارتش چین در پی پرواز هواپیمای آمریکا بر فراز تایوان