Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@19:58:02 GMT

عدالت آموزشی در جامعه به شدت ضعیف است

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۱۰۹۴

عدالت آموزشی در جامعه به شدت ضعیف است

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به اینکه جایگاه پژوهش در آموزش و پرورش ضعیف و مبهم است، گفت: عدالت آموزشی در جامعه ما به شدت ضعیف است. ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۳ اجتماعی فرهنگیان و مدارس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین علی ذوعلم رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در هفدهمین گردهمایی دبیران کانون تربیت اسلامی استان‌های کشور اظهار کرد: عدالت آموزشی در جامعه ضعیف است و تعجب می‌کنم که بعد از 40 سال بین مدارس محروم و برخوردار چنین شکافی وجود دارد و برخی مواقع قوانین‌ و ارتباطاتی شکل گرفته است که عدالت را بیشتر به چالش می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در آموزش و پرورش کمبود پژوهش نداریم و در پژوهشگاه مطالعات آموزش‌وپرورش، پژوهش‌های متعددی وجود دارد که حاوی نکات خوبی هستند اما کدام مدیر است که براساس پژوهش تصمیم بگیرد؟ ضعف فرهنگ پژوهش ناشی از ضعف عقلانیت است. 

ذوعلم گفت: در شرایط فعلی با ضعف پژوهش و اعتبار التزام به نتایج پژوهش‌ها مواجه هستیم، در واقع کمبود پژوهش نداریم اما به آن توجه نمی‌شود.

وی‌ عنوان‌کرد: برخی ظرفیت‌های آموزش و پرورش مغفول مانده است، در حوزه‌های تربیت و یادگیری کم‌تر نیازها مورد توجه  قرار گرفته است همچنین در ساحت تربیت سیاسی و اجتماعی، حکمت و تفکر با ضعف‌هایی مواجهیم.

ذوعلم به اجرای طرح بوم برای دانش آموزان پایه‌های چهارم تا نهم اشاره کرد و افزود: این طرح از باقیات آقای بطحایی است که از سال گذشته اجرا شد و سال آینده هم در دستور کار قرار دارد. کارگاه آموزشی برای مدرسان استانی طرح بوم تشکیل دادیم که دریچه‌ای است تا آموزش و پرورش به مشارکت بخش تربیتی جامعه جامع عمل بپوشاند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی تصریح کرد: هم‌اکنون حجاب و عفاف دغدغه‌ اصلی جامعه است و مدارس می‌توانند در قالب طرح بوم در اینباره نقش ایفا کنند.

حجت‌الاسلام ذوعلم به موضوع ارتقا جایگاه اعضای هیئت علمی در آموزش و پرورش هم اشاره و اظهار کرد: قرار بر این شد تا ملاک برای ارتقا اعضای هیئت علمی آموزش و پرورش با سایر استادان تفاوت کند که وزارت علوم هم از این موضع استقبال کرد در سازمان هم اخیرا کارگروهی تشکیل دادیم تا بر اساس ضوابط وزارت علوم این شاخص‌ها را مشخص کنیم.

وی جایگاه پژوهش در آموزش و پرورش را  ضعیف و مبهم اعلام کرد و گفت: اکنون پژوهش‌سراها در اختیار معاونت متوسطه است و کارآمدی لازم را ندارد و به پژوهش دانش‌آموزی هم توجه نمی‌شود،  پژوهش چیزی نیست جز اینکه واقعیت را ببینیم و متناسب با آن کار کنیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی بیان کرد: باید نقاط ضعف و قوت را درست تشخیص دهیم تلقی بنده این است که اساسا ماهیت ادارات کل باید پژوهشی شود و سوالات و ابهامات در استان‌ها را رفع کنیم.

انتهای پیام/

R1014132/P/S2,22/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۱۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت جایگاه مدارس مستلزم رفع محدودیت‌ها و تفویض برخی اختیارات است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر آموزش و پرورش در جلسه شورای عالی آموزش و پرورش، مدارس را جایگاه تحقق عدالت آموزشی دانست و بر افزایش سهم دانش آموزان مناطق محروم برای ورود به مدارس خاص، تأکید کرد.  
رضا مراد صحرایی نگاه رئیس جمهور مبنی بر لزوم ارتقاء کیفیت و تقویت مدارس دولتی را یادآوری کرد و گفت: باید تلاش کنیم کیفیت آموزشی و تربیتی مدارس دولتی را ارتقا دهیم و این امر با همکاری و همراهی معلمان میسر می‌شود.
وی برای تقویت مدارس دولتی، تأمین نیروی مورد نیاز این مدارس، تهیه و تدوین برنامه عملیاتی برای تحقق این امر، ارزیابی مستمر عملکرد مدارس دولتی، طراحی استاندارد‌های تقویت این مدارس و تدریس معلمان خاص در آنها را از جمله مواردی دانست که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه تأکید کرد: برای تقویت و ارتقاء جایگاه مدرسه که هدف اصلی آموزش و پرورش است، باید برخی محدودیت‌ها رفع و اختیاراتی به مدارس تفویض شود.

دیگر خبرها

  • نگاه ویژه به ارتقای شاخص‌های آموزشی در سفر رئیس‌جمهور به سمنان
  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید!
  • تعطیلات مدارس در تابستان باشد یا بین دو نیمسال تحصیلی؟
  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید 
  • امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش
  • مدارس کار راهکاری برای کاهش ترک تحصیل / برنامه درسی هنوز برمبنای دهه ۶۰ است
  • تقویت جایگاه مدارس مستلزم رفع محدودیت‌ها و تفویض برخی اختیارات است
  • افزوده شدن۶ کلاس درس به فضا‌های آموزشی شهرستان خواف
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • دریافت شهریه مدارس و مراکز آموزشی غیر دولتی تنها براساس کیفیت آموزشی