Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-23@10:29:08 GMT

ظریف: ما هیچ منافعی از برجام به دست نیاوردیم

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۲۲۴۲

ظریف: ما هیچ منافعی از برجام به دست نیاوردیم

باشگاه خبرنگاران جوان: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ظهر امروز (پنجشنبه) در موسسه امور بین الملل نروژ (نوپی) درباره خطر جنگ و آینده خلیج فارس به ایراد سخنرانی پرداخت و به سوالات مطرح شده پاسخ داد.

او در ابتدای این نشست به تروریسم اقتصادی علیه ملت ایران اشاره کرد و گفت: نفتکش حامل نفت ما توسط انگلیس توقیف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقصد نفتکش سوریه نبود و فروش نفت ایران غیرقانونی نیست.

وزیر خارجه بیان کرد: تنها راه احترام به حقوق بین الملل است. ایران قدرت بزرگ در خلیج فارس است و امنیت در خلیج فارس و تنگه هرمز بدون ایران امکانپذیر نیست.

بیشتر بخوانید: اجازه نمی‌دهم یک قطره از آب خزر را از ما بگیرند

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: آمریکا دنبال ماجراجویی در منطقه ماست ما نشان دادیم که علاقه‌مند به مذاکره هستیم. طی دو سال من و جان کری ساعت‌ها مذاکره داشتیم و ما از مذاکره نمی‌ترسیم. وزرای خارجه ۶ کشور و نماینده اتحادیه اروپا، درباره یک متن مذاکره کردیم. آمریکا از برجام خارج شد و بیشترین فشار اقتصادی و جنگ اقتصادی را علیه ما شروع کرد و جنگ اقتصادی مردم عادی را هدف قرار می‌دهد.

او افزود: ما جنگ علیه کشور دیگری را آغاز نکرده ایم. ما به هیچ جا تعرض نکرده ایم.

ظریف به خرید تسلیحاتی عربستان اشاره کرد وافزود: چنگیز و اسکندر به ایران حمله کردند، ولی ایران همچنان پابرجاست. امنیت در خلیج فارس از طریق همکاری بین کشور‌های منطقه امکانپذیر است.

او همچنین گفت: سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا حضور دارد و پیام‌ها بین ایران و آمریکا از طریق سفارت سوئیس منتقل می‌شود.

وزیر خارجه درباره مذاکره با آمریکا نیز خاطرنشان کرد: ما در یک اتاق مذاکره بودیم و آمریکا خواست که از اتاق مذاکره بیرون برود.

وزیر خارجه کشورمان گفت: ضرب المثلی است که می‌گوید کسی که خودش را به خواب زده نمی‌توانی بیدار کنی و ترامپ خودش را به خواب زده است. اخیرا من در نیویورک بودم و از من درخواست شد که با ترامپ مذاکره کنم و گفته شد اگر دو هفته دیگر تحریم می‌شوی، مگر اینکه پیشنهاد مذاکره را بپذیریم.

او خاطرنشان کرد: ما با آمریکا مذاکره کردیم، ربطی به ما ندارد که دولت در آمریکا تغییر کرده است. ما تعهداتمان را اجرا کردیم، ولی طرف‌های مقابل تعهداتشان را اجرا نکردند. اگر آمریکا به تعهداتش پابرجا بود می‌شد زمینه‌های دیگری هم را برای گفتگو بررسی کرد.

وزیر خارجه ایران همچنین به خروج آمریکا از برخی معاهدات و سازمان‌ها از جمله یونسکو، کمیسیون حقوق بشر، INF و ... اشاره کرد و گفت: آمریکا از این‌ها خارج شد. نفتا و یونسکو که توسط کنگره تصویب شده بود، ولی آمریکا از آن‌ها هم خارج شد.

او بر ایستادگی اروپا در مقابل زورگویی‌های آمریکا تأکید کرد و گفت: ایرانی‌ها به دوستی و احترام پاسخ می‌دهند، ولی به فشار پاسخ سختی می‌دهند، ایران سبد بسکتبال نیست، آمریکا از اروپا می‌خواهد که حقوق بین الملل را نقض کند و در غیر این صورت آن را مجازات می‌کند و در آینده هم درخواست دیگری از اروپا خواهد کرد.

ظریف گفت: اروپایی‌ها ۱۱ تعهد به ما دادند از جمله فروش نفت، دریانوردی و ... اینستکس یکی از تعهداتشان است. سیاست آمریکا اعمال فشار حداکثری است؛ ما از اینستکس و پیوستن نروژ به اینستکس استقبال می‌کنیم.

او در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: من دعوت شدم به اسکاندیناوی و در آینده نزدیک به آسیا می‌روم، آمریکا من را تحریم کرد برای جلوگیری از کارم، ولی من دارم کارم را انجام می‌دهم.

وزیر خارجه در پاسخ به سوالی تصریح کرد: امنیت در خلیج فارس بدون ایران امکانپذیر نیست.

او همچنین از نقش نروژ در خصوص حل مسائل افغانستان استقبال و در عین حال تصریح کرد که مذاکره درباره آینده افغانستان بدون حضور دیگر گروه‌های افغان امکانپذیر نیست.

وزیر خارجه همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که امنیت منطقه اولویت ماست و من در همین خصوص پیشنهاد تشکیل مجمع گفتگوی منطقه‌ای را مطرح کردم.

او درباره تحریمش توسط آمریکا گفت: من هیچ دارایی در خارج از ایران ندارم و تنها چیزی که می‌توانم انجام دهم صحبت کردن است، من یک دیپلمات هستم. من سلاح حمل نمی‌کنم و حتی بلد نیستم شلیک کنم. آمریکا یک دیپلمات کریری را تحریم کرد.

ظریف در پاسخ به سوال سفیر ترکیه در اسلو بیان کرد که ایران، روسیه و ترکیه در پایان دادن به بحران سوریه موفق بودند و روند آستانه باعث کاهش تنش در سوریه شده است.

وزیر خارجه درباره دیدار فردا با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت: در این مدت تماس‌های تلفنی بین مکرون و روحانی برقرار بود و من روز جمعه با مکرون و لودریان دیدار می‌کنم برای حرکت به سمت جلو و ما درباره روند اجرای برجام گفت‌وگو می‌کنیم، معتقدیم برجام مذاکره شده و متنی هم تدوین شده که روشن است.

او گفت: ما هیچ منافعی از برجام به دست نیاوردیم و من درباره جزییات پیشنهاداتی که مطرح شده با مکرون گفت‌وگو می‌کنم.

اخبار داغ ویدئوی چالش بطری هنرپیشه معروف ساختگی از کار درآمد! +فیلم فیلم: توضیح کارگردان «گاندو» درباره سکانس حاشیه‌‌ساز هواپیما فیلم: چالش باز کردن درب بطری به صداوسیما رسید! فیلم: خودرو گرانقیمت منشا به آتش کشیده شد! فیلم: علی ضیا روی آنتن زنده ادای احمدی‌نژاد را در آورد غارت بار تریلی توسط مردم بی فرهنگ! + فیلم

منبع: فردا

کلیدواژه: ظریف وزیر خارجه برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۲۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود
  • سفر «بلینکن» با تمرکز بر روسیه و ایران/ وزیر خارجه آمریکا از چین چه می‌خواهد؟
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • با مذاکره با آمریکا از عملیات «وعده صادق» دستاورد سیاسی بدست بیاوریم! / اصلاح‌طلبان: موشک‌ها را خرج برجام کنید
  • درباره حادثه ایران و ساقط شدن ریزپرنده ها علنی صحبت نکنید