Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@02:33:47 GMT

ایران باید به دست ایرانیان آباد شود

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۳۱۵۲

ایران باید به دست ایرانیان آباد شود

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر ضرورت همت جوانان وطن در آبادانی و پیشرفت ایران تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، تالار اجتماعات سینا و صدرای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، امروز میزبان برگزاری همایش ملی نکوداشت دکتر «رضا ملک زاده» بود. این پزشک پژوهشگر، از فرزندان فارس، در طول سال های تحصیل و خدمت خود توانسته است منشا خدمات بسیار و اقدامات پژوهشی گسترده در حوزه علوم پزشکی باشد و در سطح بین المللی نیز در ردیف یک درصد دانشمندان برتر دنیا قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر ملک زاده در این آئین ضمن برشمردن مراحل تحصیل و خدمت خود، پیرامون اقدامات پژوهشی انجام گرفته در این سال ها سخن گفت و افزود: حمایت خانواده، عامل مهم در پیشرفت و انجام فعالیت های علمی است.

وی افزود: اساتید و جوانان، اگر در ایران بمانند، می توانند بسیاری از کارهای بزرگ را انجام دهند، چرا که ایران باید به دست ایرانیان آباد شود، کشور را باید خودمان بسازیم و نیاز است اعضای هیات علمی و نسل جوان بمانند، هیچ آرامشی بالاتر از ماندن در کشور خود و تلاش برای پیشرفت مملکت نیست.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همچنین به اقدامات پژوهشی در حال اجرا، در بخش والاشهر، خرامه و فسا اشاره کرد و گفت: در این مطالعات در مجموع سلامت حدود ۴۰ هزار نفر برای ۳۰ تا ۴۰ سال آینده پیگیری می شود و از این مطالعات، تحقیقاتی انجام می شود که موجب ارتقای سلامت جامعه است.

 ملک زاده با اشاره به آمار بالای سکته های قلبی مغزی در فارس، یکی از اهداف اصلی سلامت در این استان را پیشگیری از مرگ زودرس به کمک مطالعات پژوهشی عنوان کرد و افزود: به همین دلیل از سه سال پیش تاکنون، یک مطالعه علمی در این زمینه آغاز شده و امیدواریم راه حلی برای پیشگیری از مرگ زودرس در ایرانیان و به ویژه در استان فارس باشد.

به گزارش وبدا، وی همچنین از اقدامات پژوهشی برای شناخت سرطان ها، انواع آن، راه های پیشگیری و تشخیص زودرس گفت.

در این آئین، از کتاب زندگینامه دکتر ملک زاده با عنوان «والاشهر» رونمایی شد.

همچنین رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در همایش ملی نکوداشت دکتر «رضا ملک زاده» گفت: دکتر ملک زاده قبل از عشق به شیراز، عاشق ایران است و آثار خدماتش در تمامی ایران و دانشگاه های علوم پزشکی کشور، مشهود است.

دکتر «علی بهادر» با اشاره به سروده ای از شاعر ایران زمین، فردوسی که «توانا بود هر که دانا بود»، دکتر ملک زاده را مصداقی برای این سروده خواند و گفت: توانائی را در بزرگ مردی دیدم که با حاذق بودن در رشته خود، موجب ارتقای دانش پزشکی شد و برنائی نیز در طول حیات او به چشم می خورد، چرا که در سال هایی که دکتر ملک زاده را می شناسم، همواره فعال، امیدوار، نوید دهنده و محرک بوده و با درآمیختن کوشش و تجربه، کماکان موثرتر از گذشته، به مسیر خود در عرصه دانش و خدمت ادامه می دهد.

 وی تربیت دانشجویان در طول این سال ها و ارائه خدمات کارآمد و مفید به دیگر دست اندرکاران عرصه پزشکی را از جمله خدمات دکتر ملک زاده برشمرد و افزود: دکتر ملک زاده را نمی توان با ارائه آمار و ارقام توصیف کرد؛ هر چند که در این زمینه هم داده های فراوانی موجود است، اما آثار او در اقصی نقاط ایران، بیشمار است؛ پزشکی مانند او، علاوه بر خدمت به نجات بیماران، با تحقیقاتش نیز به جهانیان خدمت کرده است؛ چرا که او همتی والا دارد.

دکتر بهادر، راه اندازی دوره های دکترا، افتتاح و تاسیس دانشکده های دندانپزشکی شیراز و پزشکی بندرعباس، ایجاد آزمایشگاه ها، خرید کتب و مجلات علمی، ایجاد خوابگاه های دانشجویی، دستگاه ها و تجهیزات پزشکی و ایجاد بخش های پزشکی را از دستاوردهای حضور دکتر ملک زاده در منصب ریاست دانشگاه در سال های گذشته برشمرد و ادامه داد: در کنار این خدمات، ثمره مهم حضور او، تربیت اساتیدی برای پیوند اعضا است که با همکاری دکتر ملک حسینی، منشا راه اندازی بخش پیوند شد که امروز از افتخارات ایران و رکورددار جهان است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان علاقه مندی دکتر ملک زاده به شیراز و اینکه در خاطراتش عنوان کرده که در این دانشگاه تربیت شده و تلاش کرده تا دانشگاه علوم پزشکی شیراز، جایگاه خود را حفظ کند، گفت: او همه تلاش خود را برای دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دانشگاه شیراز و استان فارس به کار بسته و همه مدیون او هستند، اما باید بگویم آثار دکتر ملک زاده در تمامی دانشگاه های کشور به چشم می خورد و همه از دانش و راهنمایی او بهره مند شده اند، همواره تلاش کرده تا ایران برای همه باشد و کسی دلسرد نشود.

وی افزود: دکتر ملک زاده، با سفرهای دوره ای به شیراز، پزشکان و اساتید را گرد خود جمع می کند و ایده های خود را به آنان انتقال می دهد که بی شک نتایج آن، سال ها بعد معلوم می شود و به عقیده من، عمر پربرکت او، سرشار از این خدمات است.

دکتر بهادر تاکید کرد: امثال دکتر ملک زاده می توانند ما را از مشکلات و تنگناهای اقتصادی برهانند و مفتخرم که به واسطه این آئین، جوانان می توانند اساتیدی چون دکتر ملک زاده را بشناسند و مسیر او را ادامه دهند.

پدر پیوند کبد ایران، در این آیین دکتر ملک زاده را گوهری نادر در این زمانه خواند که با سختکوشی، تدین، اخلاص، علم و تلاش، به مردم خدمت می کند.

دکتر «سید علی ملک حسینی»، دکتر ملک زاده را فردی دانست که عاشق وطن است و همچنین از تلاش ها و خدمات او برای راه اندازی بخش پیوند دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تقدیر کرد.

وی افزود: علم، دانش، وطن پرستی و تلاشگری از ویژگی های دکتر ملک زاده است، دانشمندی فوق العاده که قلبش برای ایران و مردم ایران می تپد، عمر خود را در این راه صرف کرده و هزاران انسان خوب را تربیت و هزاران بیمار را درمان کرده است.

دکتر ملک حسینی ادامه داد: رشته پیوند ارتباط تنگاتنگی با رشته گوارش دارد، در طی ۳۸ سالی که دکتر را می شناسم، یکی از حامیان اصلی این رشته بوده که با ما همکاری داشته و اگر کمک او نبود، رشته پیوند به ویژه کبد در ایران پا نمی گرفت.

پدر پیوند کبد ایران تاکید کرد: دکتر ملک زاده نقش اساسی در تشکیل مرکز پیوند داشته که اگر نبود، پیوند شکل نمی گرفت.

رییس بنیاد نخبگان استان فارس، در آیین نکوداشت دکتر «رضا ملک زاده»، اثرگذاری در خدمت به جامعه را ویژگی بارز این استاد علوم پزشکی دانست.

 دکتر «حبیب شریف» در این آیین گفت: بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان، یکی از اهداف بنیاد ملی نخبگان، شناسایی و هدایت استعدادهای برتر به سمت نخبگی، نخبه شناسی، نخبه گزینی و نخبه گماری و پس از آن، الگوسازی و تکریم از نخبگان و سرآمدان و مشاهیری است که سال ها عمر خود را در مسیر اعتلای دانش، فرهنگ و جایگاه ایران اسلامی در تمامی ابعاد، صرف کرده اند.

وی هدف از تکریم را توسعه این فرهنگ در جامعه، شناسایی اثرگذاری علمی و فرهنگی نخبگان جامعه و رمز موفقیت آن ها، زمینه سازی حضور هرچه بیشتر این افراد در جامعه، برای اثرگذاری بیشتر و در نهایت، الگوسازی از شیوه زندگی علمی، فرهنگی و اجتماعی بزرگان برشمرد.

دکتر شریف، با بیان اینکه نکوداشت دکتر ملک زاده، هفتمین آیینی است که به این مناسبت برگزار شده، ادامه داد: این آیین، نکوداشت مردی است که به بهترین شکل ممکن، اثرگذاری خود را با تلاش، بلندهمتی، ایثارگری و دلسوزی در سال های متمادی به منصه ظهور رسانده است؛ دانشمندی ساده زیست، عالم و متواضع و نخبه ای که همواره قلبش برای انسان های محروم این سرزمین می تپد.

رییس بنیاد نخبگان استان فارس ادامه داد: اثرگذاری در خدمت به جامعه، ویژگی بارز این استاد علوم پزشکی است و اثرگذاری، وجه سوم و تکمیل کننده فرآیند نخبگی است؛ این وجه را خداوند تنها به افراد شایسته عطا کرده و چه بهتر که این ویژگی در حوزه سلامت باشد.

وی در ادامه به اقداماتی نظیر اجرای مطالعات هم گروهی، حضور مستمر در زادگاه و مداوای بیماران و استمرار مداوای جانبازان دفاع مقدس را بخشی از خدمات دکتر ملک زاده عنوان کرد.

دکتر «فرخ سعیدی» پزشک پیشکسوت و فوق تخصص جراحی قفسه سینه نیز با اشاره به خدمات ارزنده ای که دکتر ملک زاده و دکتر ملک حسینی به نام خود کردند، اقدامات آنان را برای ارتقا و پیشرفت کشور، قهرمانانه خواند.

دکتر «علیرضا کریمی»، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز دکتر ملک زاده را انسانی برجسته، صمیمی، متدین، اجتماعی و ارزشمند توصیف کرد که تلاش و کوشش های گسترده او، تنها به واسطه عشق و محبت الهی امکان پذیر شده است.

وی افزود: دکتر ملک زاده در هر جایگاهی که قرار می گیرد، انرژی مثبت به همراه دارد؛ چهره ای مردمی و پیگیر مسایل مردم است که به عنوان یک الگوی ارزشمند جامعه پزشکی، برماست که او را بشناسانیم و از برکات خدماتش در جامعه پزشکی بهره مند شویم.

دکتر «اکرم پورشمس» فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز دیگر سخنران این آیین بود که دکتر ملک زاده را شخصیتی راهبر، بانظم، دانشمند، صالح و صادق و طراح بزرگ طرح های علمی خواند که توانسته با شناسایی استعدادها و بسترسازی در عرصه پژوهشی و پزشکی، به جامعه خدمت کند.

دکتر «محسن شاه رضایی» مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم بنیاد ملی نخبگان کشور نیز با بیان اینکه دکتر ملک زاده برنده جایزه علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان است، گفت: نتیجه برگزاری این همایش ها، باید قدرشناسی، الگوسازی و تجربه اندوزی باشد، باید تجارب دکتر ملک زاده را به عنوان تجارب ارزنده برای نسل آینده نوشت.

فرزند دکتر ملک زاده نیز در این آیین، از پدرش و آموخته هایی که از او برگرفته گفت و با تقدیم یک قطعه شعر، ارادت و محبت خود را به پدر ابراز کرد.

مهندس «مونا ملک زاده» به تلاش در مسیر دستیابی به هدف، سحرخیزی به عنوان رمز موفقیت، پرهیز از بیهوده هدر دادن وقت، خدمت به خلق خدا، مهربانی با تمامی اقشار جامعه، پرهیز از پایمال کردن حق دیگران، صله ارحام، عشق به خانواده و مردم، به عنوان مهم ترین ویژگی هایی اشاره کرد که از پدر آموخته و فرزندی او را مایه عزت و افتخار خود، برادر و خواهرانش دانست.

وی همچنین از همراهی مادرش در طول این سال ها، در مسیر پیشرفت پدر قدردانی کرد.

مدیرگروه MPH دانشگاه علوم پزشکی شیراز دکتر ملک زاده را انسانی شایسته و توانمند معرفی کرد که نه تنها قله های دانش را در سرزمین ما و در سطح بین المللی طی کرده است، بلکه دانشمندی با آرمان های متعالی انسانی نیز است.

دکتر «علیرضا صالحی»، دکتر ملک زاده را دانشمندی آموزگار خواند که به دوره های MD/MPH دانشگاه علوم پزشکی شیراز خدمت بسیاری کرده و علاوه بر هدایت و حمایت دانشجویان و اساتید، الگویی برای آنان است.

وی افزود: دکتر ملک زاده دانشمندی با مردم و برای مردم و منشا حرکت های علمی، فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی در حوزه سلامت است.

گفتنی است دکتر رضا ملک زاده، در سال ۱۳۱۹، در بالاشهر کازرون، متولد شد، او پس از طی سال های تحصیل در مدارس بالاشهر، کازرون و شیراز، در دوره پزشکی دانشکده پزشکی شیراز، پذیرفته شد و دوره تخصص را نیز در همین مرکز آموزش عالی گذراند، در سال های ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۵، موفق به گذراندن دوره فوق تخصص در ایران و انگلستان شد.

از مسئولیت های اجرایی این استاد علوم پزشکی می توان به چهار سال خدمت به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت آموزشی و پژوهشی وزارت بهداشت، پنج سال ریاست دانشگاه شیراز، معاونت پژوهشی و دبیری فرهنگستان علوم پزشکی، ریاست بخش گوارش و کبد و ریاست مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی دکتر شریعتی، ریاست مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، عضویت در هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، راه اندازی و سردبیری مجله AIM در فرهنگستان علوم پزشکی، تاسیس نخستین مرکز تحقیقات گوارش و کبد ایران، اجرای طرح پژوهشی بزرگ کوهورت سرطان معده و مری در استان گلستان به مدت ۱۲ سال و اجرای برنامه تنظیم خانواده برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد.

دکتر ملک زاده در طی این سال ها ضمن کسب جایزه مرحوم علامه طباطبایی(ره) از سوی بنیاد ملی نخبگان، توانسته در ردیف یک درصد دانشمندان جهان، با بالاترین میزان ارجاع علمی در پزشکی بالینی از موسسه ISI از سال ۹۰ تاکنون نیز جای گیرد.

کسب نشان برتر پژوهش از وزارت علوم، تحقیقات فناوری، جایزه دکتر هادوی از طرف فرهنگستان علوم پزشکی، جایزه علمی دکتر یلدا، جایزه جشنواره ابن سینا، تندیس و جایزه جشنواره چهره ماندگار، جایزه محقق برگزیده TWAS، لوح تقدیر و جایزه رئیس جمهور به پاس خدمت در وزارت بهداشت، از دیگر دستاوردهای خدمات این پزشک پژوهشگر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت رضا ملک زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۳۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور در کرمان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور تا پایان سال در کرمان به بهره‌برداری می‌رسد. - اخبار استانها -

مهدی احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با بیان اینکه در حوزه بهداشت و درمان یکسری مشکلات ساختاری خیلی بزرگ از سال‌های گذشته در کرمان وجود دارد، اظهار داشت: با وجود اجرای چند طرح بزرگ در کرمان، همچنان در بحث تخت‌های بیمارستانی عقب افتادگی‌های زیادی دارد.

وی با اشاره به ساخت بیمارستان 350 تخت‌خوابی امام رضا علیه السلام، بازسازی بخش‌های بیمارستان افضلی‌پور و آغاز احداث بیمارستان هزار تخت‌خوابی شهید سلیمانی به عنوان جایگزین بیمارستان شفا، گفت: با وجود همه این اقدامات هنوز عقب‌افتادگی‌هایی را در بحث تخت‌های بیمارستانی در کرمان داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بیمارستان امام رضا علیه‌السلام بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور و یکی از بزرگترین بیمارستان‌های روانپزشکی کشور است، ادامه داد: این بیمارستان در محوطه بیمارستان افضلی‌پور در هشت بلوک و در زمینی به مساحت 2500 مترمربع در حال احداث است.

وی با اشاره به اینکه احداث این بیمارستان با 15 درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شده بود، بیان کرد: با ورود یکی از خیرین کرمانی، پیشرفت این پروژه طی یک سال گذشته به 65 درصد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود با این سرعت پیشرفت تا پایان سال 1403 به بهره برداری برسد.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه احداث بیمارستان شهید سلیمانی نیز آغاز شده است، ادامه داد: این بیمارستان در زمین‌های خالی دانشگاه دندانپزشکی و بیمارستان شفای کرمان در 12 طبقه، دو بلوک و با حدود هزار تخت‌خواب ساخته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه کار مطالعاتی این پروژه انجام شده و گودبرداری آن در حال انجام است، گفت: قرارداد ساخت این بیمارستان در دو فاز است که فاز اول آن اجرای اسکلت است که 40 درصد پروژه را شامل می‌شود که دو سال برای اتمام فاز اول آن پیش‌بینی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه در حوزه نیروی پرستاری نیز در کرمان کمبود داریم و نسبت به میانگین کشور خیلی عقب هستیم، افزود: برنامه مهم امسال ما جبران نیروی پرستار است که از ابتدای سال پیگیر این موضوع هستیم چرا که وقتی پرستاری خسته است شاید نتواند پاسخگویی مطلوبی به بیماران داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته امکانات و تجهیزات خوبی از طرف وزارت بهداشت و درمان به دانشگاه علوم پزشکی کرمان داده شده است، گفت: امسال هم پیگیر هستیم تا نواقص دیگر حوزه امکانات و تجهیزات علوم پزشکی کرمان را جبران کنیم.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • افتتاح بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور در کرمان
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • معرفی ۴۸ واحد از املاک دانشگاه علوم پزشکی لرستان برای مولدسازی
  • رایگان شدن خدمات سرپایی و بستری کودکان زیر ۷ سال
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • برگزاری جشنواره غذای سالم در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • گرامیداشت مدیر عامل فقید مجمع خیرین سلامت خراسان رضوی
  • راه‌اندازی دانشکده داروسازی در قزوین پس از سال‌ها مطالبه‌گری
  • کنترل و مهار پشه آئدس در گیلان
  • افزایش ۵۰ درصدی تعرفه گذاری خدمات پرستاری