Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از یزد، غلامحسین دشتی، تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی 31 مردادماه در دومین جلسه از سلسله نشست‌های اندیشه‌ورزی والعصر که با موضوع «تبیین دومین مرحله‌ی خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازیِ انقلاب اسلامی» با حضور جمعی از روحانیون، طلاب، فعالان فرهنگی، پژوهشگران، هنرمندان و علاقه‌مندان در حوزه هنری یزد برگزار ‌شد با اشاره به دیباچه بیانیه گام دوم انقلاب بیان کرد: انقلاب اسلامی از مرحله «ترمیدور» عبور کرده و به سوی آینده‌ی امیدبخش در حرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی با توجه به سه بخش «فلسفه انقلاب، پاسداری از انقلاب و رسالت انقلاب» به تبیین و تحلیل مطلع بیانیه گام دوم و ورود انقلاب اسلامی به دومین مرحله‌ی خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی پرداخت و افزود: فلسفه انقلاب اسلامی مبارزه با ظلم، پاسداری از انقلاب محافظت و پاسداشت ارزش‌ها و اصول و مبانی انقلاب و رسالت انقلاب اسلامی نیز خودسازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی است.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب، پنج مرحله را برای بلوغ نهایی انقلاب اسلامی تبیین کرده‌اند که نخستین مرحله؛ نفی طاغوت، شکل‌گیری انقلاب و آمادگی امت برای ساختن آینده و کمال انقلاب اسلامی و سپس نظام‌سازی است ‌که از این دو مرحله عبور کرده‌ و چله اول را با افتخار پشت سر گذاشته‌ایم ادامه داد: سه بخش دیگر دربرگیرنده رسالت گام دوم انقلاب است.

دشتی بیان کرد: رسالت گام دوم، تکمیل دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی است که باید طی شود تا استعدادها و ظرفیت‌های انقلاب و جامعه اسلامی شکوفا شده و به بلوغ برسد.

این کارشناس با اشاره به اینکه رهبر انقلاب اسلامی راهبرد چله دوم را در آغاز بیانیه، تبیین کرده‌اند افزود: بیانیه گام دوم دقیقا در ادامه مراحل پنج گانه بیانات ایشان است و سه گام باقیمانده از فرایند خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی را تبیین می‌کند.

وی با بیان اینکه انقلاب‌شناس‌های بزرگ دنیا برای هر انقلاب یک ترمیدور(حرکت دوری انقلاب‌ها) یا بازگشت، قائل هستند و آن را جزو اصول مسلم هر انقلاب می‌دانند گفت: بسیاری از اتفاقاتی که در کشور ما روی می‌دهد بر اساس همین اصل ترمیدور است که مقام معظم رهبری در ابتدای بیانیه گام دوم، هوشمندانه به طور غیرمستقیم به آن پاسخ داده‌اند.

دشتی یادآور شد: اصل ترمیدور در انقلاب‌های فرانسه، روسیه، انگلستان، آمریکا، الجزایر، کوبا و چین اتفاق افتاده و صاحب‌نظران این حوزه معتقدند همه انقلاب‌ها بازگشت داشته‌اند.

معاون اسبق سیاسی، امنیتی استانداری یزد افزود: در برخی از این انقلاب‌ها، آمریکا از طریق سفارتخانه‌های خود مرحله بازگشت را طراحی و اجرا می‌کرد که پایان انقلاب‌ها و بازگشت به قبل از آن بود اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی با هوشیاری انقلابیون و تسخیر لانه جاسوسی جلو آن گرفته شد.

وی با بیان اینکه فتنه سال 88 به گمان دشمنان، نمادی از این بازگشت بود و جبهه استکبار آن را تحقق ترمیدور انقلاب اسلامی تلقی کردند اظهار کرد: حمایت غرب از منافقان و برخی جریان‌های داخلی بر اساس اصل ترمیدور است و معتقدند انقلاب باز خواهد گشت اما این انقلاب به فضل الهی از این مرحله عبور کرده و بالنده‌تر و پرافتخار به راه خود ادامه می‌دهد.

این تحلیلگر مسائل فرهنگی و اجتماعی به نظریه تدا اسکاچپول در خصوص انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: نظریه این انقلاب‌شناس معروف در مورد انقلاب اسلامی به بن بست می‌خورد؛ او می‌گوید من در همه انقلاب‌ها قاعده غالب را شکاف طبقاتی بین توده‌های محروم و کارگران با طبقه متوسط به بالا دیدم که این شکاف سبب انقلاب شد ولی در انقلاب اسلامی ایران همه طبقات حضور داشتند و با اتکا به اصل دین توانستند به پیروزی برسند. در واقع این اصل، تمام مطالعات و معادلات شناخت‌شناسی انقلاب‌ها را به هم ریخت. درست در زمانی که غرب بر پایان دین تأکید می‌ورزید عنصر دین وارد تحولات اجتماعی شد و انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام‌خمینی(ره) به پیروزی رسید.

دشتی با بیان اینکه غربی‌ها از انقلاب اسلامی ایران به عنوان مسالمت‌آمیزترین انقلاب قرن یاد می‌کنند افزود: انقلاب اسلامی یکی از جذاب‌ترین تحولات سیاسی قرن بود.

وی در بخش دیگر سخنان خود به مبحث رضایت امام از امت پرداخت و گفت: ساختار اعتقادی و سیاسی نظام اسلامی و دولت ـ ملت اسلامی، ساختار امت و امام است که از توحید گرفته شده و اگر امام از امت راضی بود این ساختار محفوظ است چنانکه رهبر معظم انقلاب در مطلع بیانیه گام دوم می‌فرمایند: «درودی از اعماق دل بر این ملت؛ بر نسلی که آغاز کرد و ادامه داد و بر نسلی که اینک وارد فرایند بزرگ و جهانیِ چهل سال دوم می‌شود.»

دشتی با بیان اینکه بیانیه گام دوم به نوعی بازخوانی وصایای حضرت امام خمینی‌(ره) است اضافه کرد: امام راحل(ره) نیز در وصایای خود می‌فرمایند: «من با جرأت مدعی هستم كه ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر، بهتر از ملت حجاز در عهد رسول‌الله(ص) و كوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین‌بن‌علی هستند».

این کارشناس تصریح کرد: بیانیه گام دوم را باید به عنوان یک «منظومه» مطالعه کرد چرا که خودش خود را معنا می‌کند و همه مؤلفه‌هایش در خودش وجود دارد؛ رهبر انقلاب اسلامی در این بیانیه به طور مستقیم و غیرمستقیم راه‌های رسیدن به خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی را نشان داده‌اند و پاسخ پرسش‌ها را نیز بیان فرموده‌اند که با دقت و مطالعه آن در کنار مطالعه سایر منابع می‌توان به این موارد دست یافت.

وی با اشاره به اتفاقات امروز گفت: انقلاب اسلامی اکنون در حال عبور از یک سنگلاخ است که نمونه آن فسادهای مالی است و در زمان صدر اسلام امکان عبور از سنگلاخ فساد مالی ایجاد نشد.

این تحلیلگر مسائل فرهنگی به معنای همسان واژه «بعثت» و «انقلاب» اشاره و بیان کرد: انقلاب اسلامی مانند بعثت در مقابل ظلم و ستم ایستاد و هر دو کلمه به معنی حرکت عمیق، پرشتاب، پرشور و بنیان‌برافکن است و هدف هر دو ایستادگی و مبارزه با ظلم و ستم است و در خط اول بیانیه گام دوم هم به کلمه ستم اشاره شده است.

دشتی رمز بقا و ماندگاری آرمان‌های انقلاب اسلامی را علاوه بر رهبری الهی، برخورداری از سه ویژگی الهی، فطری و انسانی دانست و افزود: به همین دلیل ما حرف برای دنیا داریم زیرا این آرمان‌ها (آزادی، استقلال و مبارزه با ظلم و ستم) در جان و فطرت تمام انسان‌ها وجود دارد.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری ایکنا ایکنا یزد والعصر گام دوم انقلاب اسلامی حوزه هنری یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۳۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیلان خاستگاه متفکران و چهره‌های مهم هنر انقلاب اسلامی است

به گزارش خبرنگار مهر، سید رسول منفرد عصر سه شنبه در نشست مساله شناسی هنر انقلاب اسلامی در سالن اجتماعات حوزه هنری گیلان اظهار کرد: هنگام بررسی مسائل هنر انقلاب اسلامی، زاویه نگاه ما باید بر گفتمان انقلاب اسلامی مبتنی باشد.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان با اشاره به اهمیت و جایگاه منحصربه‌فرد این انقلاب در در تاریخ ایران اضافه کرد: انقلاب اسلامی تحول گرا بوده و به جامعه ایرانی هویت و ماهیت بخشید.

منفرد با اشاره به موقعیت هنر در دو مقطع پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: جامعه اسلامی به پشتوانه هنر دینی به تعالی نزدیک می‌شود و اثرگذاری این هنر در صورت در هم‌آمیزی با آموزه‌های انقلاب اسلامی مضاعف می‌شود.

هنر انقلاب اسلامی در گیلان دارای پیشینه ارزشمندی است

وی با مرور برخی از نقش‌های مهم هنرمندان در انقلاب اسلامی افزود: هنر انقلاب اسلامی در گیلان دارای پیشینه، قابلیت‌ها و توانمندی‌های ارزشمندی است.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان با بیان اینکه این استان پیشینه طولانی در مبارزات انقلابی مردم ایران داشته است، گفت: گیلان مفتخر است که توانسته خاستگاه برخی از مهم ترین متفکران و هنرمندان هنر انقلاب اسلامی باشد.

منفرد با اشاره به سرمایه‌های کمتر معرفی شده هنر انقلاب اسلامی در گیلان اضافه کرد: برخی هنرمندان گیلانی در تراز ملی از لحاظ هنر قرار دارند اما گمنام هستند.

وی با بیان اینکه هنر از دیرباز در گوشت و خون جامعه ایرانی جاری بوده است، افزود: درهم آمیزی هویت ملی و دینی در هنر جامعه ایرانی ملموس بوده است.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان با بیان اینکه دین و هنر در جامعه ایرانی سال‌ها قبل از انقلاب در هم آمیخته بوده است، گفت: هویت دینی جامعه ایرانی با ابزار هنر تبلور یافته است.

تاکید بر ضرورت بازسازی ساختارهای فرهنگی

منفرد با اشاره به نگاه ویژه امام خمینی به هنر بیان کرد: نگاه حضرت امام خمینی (ره) به هنر جامع و دارای ابعاد سلبی و ایجابی بوده است.

وی با اشاره به گذشت چهل و اندی سال از انقلاب افزود: هنر در ۴۵ سال انقلاب اسلامی دارای فراز و نشیب‌های فراوانی بوده است.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی گیلان به تبیین و واکاوی قهرمان سازی در جامعه هنر و سینما در قبل و پس از انقلاب اسلامی پرداخت و اضافه کرد: ایده گسترش سازمان‌های فرهنگی در سال‌های پس از انقلاب اسلامی به قدر کافی نتیجه بخش نشده است.

منفرد با تاکید بر ضرورت بازسازی ساختارهای فرهنگی بیان گرد: تعدد و تکرار ناکامی‌های مدیریت فرهنگی رسمی در کشور، ضرورت بازسازی انقلابی ساختار این مدیریت را اجتناب ناپذیر ساخته است.

وی با اشاره به رویش‌ها و ریزش‌های هنر انقلاب اسلامی در این چهار دهه افزود: تحولات و پدیده‌های اجتماعی پرورش دهنده هنرمند انقلاب اسلامی است.

کد خبر 6080416

دیگر خبرها

  • قدردانی جامعه کشتی از رهبر انقلاب
  • قدردانی جامعه کشتی از رهبر معظم انقلاب
  • ارتش قدرتمند و مجهز به فناوری‌های نوین و سامانه پیشرفته است
  • علما نقش‌آفرینان کلیدی در تمدن نوین اسلامی و تحقق عدالت اجتماعی
  • گیلان خاستگاه متفکران و چهره‌های مهم هنر انقلاب اسلامی است
  • شهید آوینی با زبان هنر به نسل‌ آتی جامعه معرفی شود
  • بیانیه جمعی از جامعه قرآنی مشهد در حمایت از عملیات«وعده صادق»
  • نهادینه سازی فرهنگ ایثار از رسالت‌های اصحاب رسانه دارد
  • عملیات وعده صادق سیلی محکمی به اسرائیل و آمریکا بود
  • بیانیه جامعه مدرسین در حمایت از اقدامات قانونی و حقوقی فراجا