Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@12:15:53 GMT

یاسر جبرائیلی پاسخ محسن هاشمی را داد

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۵۵۶۲

متن کامل نامه «یاسر جبرائیلی» در پاسخ به نامه «محسن هاشمی» به شرح زیر است:

اخبار سیاسی_ جناب آقای محسن هاشمی رفسنجانی

سلام علیکم

پاسخ جنابعالی به درخواست اینجانب برای تصحیح خاطرات مرحوم هاشمی پیرامون اجلاسیه 14 خرداد 1368 خبرگان رهبری واصل شد.

اولا؛ بسیار خرسند شدم از اینکه شخصی در خانواده مرحوم هاشمی مخاطب من بوده که در قرائتش از پدر، اصرار بر عقلانیت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قرائت مطلوب، برخلاف قرائت شایع از مرحوم هاشمی است که برخی حامیان، اطرافیان و منسوبان - چه در دوره حیات ایشان و چه در دوره پس از رحلتشان- سعی کرده‌اند از ایشان ارائه کنند. لذا استقبال شما از «نقادی و استدلال» و آمادگی برای «اصلاح و بهبود» قابل تحسین است. نقد شما وارد است که بهتر بود درخواست تصحیح خاطرات، از طریق نامه «سرگشاده» ارائه نشده و مسئله در جلسات علمی و بدور از فضای سیاسی بررسی می‌شد. فضایی که شما در این نامه ترسیم کرده‌اید، همین را ایجاب می‌کند. البته چنانکه عرض شد، رویکرد شما متفاوت با قرائت شایعی از مرحوم هاشمی است که در ذهن من نیز وجود داشته است. با این همه، چنانکه صدرالمتالهین به زیبایی بیان فرموده، عقلانیت که بنیادی‌ترین ویژگی انسان است، اساسی‌ترین معیار کرامت اوست و تجلی عقلانیت را باید در کرامت جست. شاید جای این گله باشد که وقتی نویسنده و پژوهشگری شما را با احترام خطاب قرار می‌دهد، زیبنده نیست با نامه‌ای بدون سلام و والسلام، و حتی بدون مخاطب قرار دادن منتقد، پاسخش را بدهید. علی ای حال، حتما از جلسات علمی پیرامون موضوع مطروحه، استقبال می‌کنم.

ثانیا؛ چنانکه در نامه نخست عرض شد، خاطرات روز 14 خرداد 1368 مرحوم هاشمی -که شما نیز در نامه خود عینا نقل کرده‌اید- متاسفانه به هر دلیلی که از جمله ممکن است ناشی از خستگی، فاصله گرفتن با رویداد، تاثر و اندوه شدید ناشی از ارتحال حضرت امام(ره) و... باشد، با واقعیت قطعی و ثبت شده همخوانی ندارد و بلکه متضاد است. نه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آن جلسه در مخالفت با رهبری فردی سخن گفته‌اند، نه اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حضرت آیت‌الله گلپایگانی را مطرح کرده‌اند(آقای آذری قمی ایشان را مطرح می‌کنند)، نه درباره آیت‌الله گلپایگانی رای گیری می‌شود که 14 رای هم آورده باشند، و نه حضرت آیت الله خامنه‌ای چنین جمله‌ای به زبان آورده‌اند که «من با رهبری شورایی مطابق قانون اساسی موافقم و با رهبری فردی مخالفم. پس چگونه نامزد بشوم؟». حتما این استدلال را می‌پذیرید که از بیان نشدن ملاحظه‌ای از سوی رهبر انقلاب درباره خاطرات آقای هاشمی نمی‌توان تایید ایشان بر این خاطرات را استنتاج کرد. متولی حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، موسسه انقلاب اسلامی است که من دیدم در موردی، طی نامه‌ای(به تاریخ 18/2/1393) خطاب به متولی نشر خاطرات آقای هاشمی(نشر معارف)، خاطرات سال 1370 ایشان را در فرازهای مرتبط با رهبر انقلاب، دارای اشکالات و اشتباهات تحلیلی و تاریخی دانسته و تصریح کرده است که اگر موسسه اظهار نظر رسمی نمی‌کند، به منزله تائید محتوای خاطرات آقای هاشمی نیست. با این حال، جنابعالی اگر سندی مبنی بر تائید خاطرات سال 68 مرحوم هاشمی توسط موسسه یا شخص رهبر انقلاب دارید، انتشار آن موجب امتنان است.

همچنین سکوت اعضای خبرگان در قبال روایت مرحوم هاشمی از جلسه در سالیان گذشته نیز نمی‌تواند دلیلی علمی بر صحت خاطرات ایشان باشد. هم فیلم و هم متن مشروح مذاکرات اجلاسیه 14 خرداد 1368 موجود است و جایی که اسناد قطعی و غیرقابل تشکیک وجود دارد، استدلال‌های دیگر خارج از بحث است. حتما قبول دارید که توصیف و تحلیل افراد از رویدادها، زمانی قابل اعتناست که با متن اصلی واقعه مغایرتی نداشته باشد.

ثالثا؛ فرموده‌اید بخشی از مطالبی که اینجانب در کتاب روایت رهبری استفاده کرده‌ام، نظیر همین بخش مورد مناقشه شما، فاقد منابع قابل رجوع برای سایر پژوهشگران است و تاکنون جنبه محرمانه داشته است. سپس اضافه فرموده‌اید که آنچه تاکنون از اجلاسیه 14 خرداد 68 از صدا و سیما منتشر شده، «موید خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی است». نهایتا خواسته‌اید که این حقیر یا انتشارات انقلاب اسلامی، نسخه کامل اجلاسیه را در اختیار دفتر نشر معارف انقلاب که متولی تدوین و نشر آثار مرحوم هاشمی است، قرار دهد. این فرمایش و درخواست شما جسارتا به چند دلیل متقن، معتبر نیست. نخست اینکه ماه‌ها پیش از انتشار کتاب «روایت رهبری»، مستندی با همین عنوان از صدا و سیما پخش شد که تقریبا کل مذاکرات و تحقیقا بخش مربوط به موضوع بحث ما را پوشش داد. لذا لااقل آنچه مورد بحث است، برای همه پژوهشگران در دسترس بوده و هست. دوم اینکه آنچه از صدا و سیما پخش شده، به هیچ رو موید خاطرات مرحوم هاشمی نیست و از قضا پس از پخش مستند روایت رهبری، برخی پژوهشگران با استناد به فیلم پخش شده، به تناقض روایت مرحوم هاشمی با فیلم اجلاسیه پرداخته و مطالبی منتشر کردند که با یک جستجوی ساده در فضای وب، قابل دسترسی است. سوم اینکه نه بنده و نه انتشارات انقلاب اسلامی متولی مشروح مذاکرات خبرگان نیستیم که آن را در اختیار شما قرار دهیم. آنچه در کتاب «روایت رهبری» مورد استفاده قرار گرفته، از دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری اخذ شده و مخاطب درخواست شما باید دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری باشد.

اینجانب با وجود اختلاف نظرهای فراوان، برای شخص شما احترام قائل بوده‌ام. این سخن جنابعالی معتبر است که نمی‌توان در خاطراتی که مرحوم آقای هاشمی نگاشته، دست برد و آنها را جرح و تعدیل و اصلاح کرد. منتهی استحضار دارید خاطرات ایشان که با واقعیات متناقض است، مورد سوء استفاده‌های فراوان سیاسی قرار گرفته و شائبه‌های بسیاری درباره آنچه در اجلاسیه 14 خرداد 1368 گذشت، ایجاد کرده است. پیشنهاد من نیز این است که برای اینکه توامان اصالت نوشته‌های مرحوم هاشمی حفظ شده و از حقایق تاریخی نیز صیانت شود، با استناد به صورت مشروح مذاکرات، در پاروقی خاطرات مربوط به 14 خرداد 1368 مرحوم هاشمی، توضیحی کافی و وافی در این باره داده شده و حتی المقدور، اصل سند درج گردد.

 با تقدیم احترام مجدد

 سید یاسر جبرائیلی

نویسنده کتاب روایت رهبری

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آیت الله هاشمی رفسنجانی حضرت امام محسن هاشمی مرحوم هاشمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۵۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاشمی: ۵٠٠ میلیارد برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم/ تشکر رهبری از ورزشکران بی سابقه بود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، کیومرث هاشمی در نشست مشترک با روسای کمیسیون ورزشکاران فدراسیون‌های ورزشی اظهار داشت: ماهیت جلسه امروز ماهیت قهرمانان است. در دنیای امروز شاخصه اصلی ورزش طبق منشور المپیک ورزشکاران هستند. اگر ورزشکاران نباشند مربیان و مدیران معنایی پیدا نمی‌کنند. کمیته بین‌المللی المپیک نیز تلاش زیادی دارد که چهره‌های ورزشی و قهرمانان علاوه بر مدال‌آوری سفیر کشور خود باشند و ظرفیت‌های فرهنگی کشور خود را نشان دهند.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه ورزشکاران در کشور خاطرنشان کرد: در دیدار رهبر معظم انقلاب با ورزشکاران، ایشان چندین بار از قهرمانان ما تشکر کردند و این موضوع بی‌سابقه بود و این موضوع نشانگر این است که قهرمانان از منظر رهبر انقلاب از درجه اهمیت بالایی برخوردار هستند. مراسم تجلیلی که سالانه با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود نشان می‌دهد که دولت نیز پای کار ورزشکاران ایستاده است.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این نشست این بود که از نزدیک با مشکلات ورزشکاران آشنا شویم و این جلسات می‌تواند به رفع مشکلات کمک کند. اعضای کمیسیون‌ها باید نقش پررنگ‌تری در فدراسیون خود داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌ها دخیل شوند.

وی افزود: این سومین دوره است که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک تشکیل می‌شود و اینقدر جایگاه این کمیسیون بالا است که رییس کمیسیون ورزشکاران می‌تواند شخصا با رییس کمیته بین‌المللی المپیک مکاتبه کند. باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم و اهمیت جایگاه خود را بیشتر بدانیم و قطعا اعضای کمیسیون می‌توانند کار‌های بزرگی را انجام دهند.

کیومرث هاشمی بیان کرد: این نگاه را داریم که قهرمانانی که دوران ورزش آنها تمام شده و علاقه‌مند هم هستند، به عرصه مدیریت ورزشی بیاوریم و بتوانیم از ظرفیت‌های آنها بهره بگیریم.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه و پس از شنیدن صحبت‌ها و نظرات قهرمانان گفت: حتما برگزاری این نشست‌ها فایده دارد و منشا کار‌های بزرگ و خدمت‌رسانی برای ورزش خواهد بود. عضو شدن یکی از اعضای کمیسیون ورزشکاران در هیات رییسه فدراسیون‌ها پیشنهاد خوبی است که باید در اصلاح اساس‌نامه انجام شود. بحث مشارکت ورزشکاران در مسئولیت‌های اجتماعی و کار‌های عام‌المنفعه نیز از آن حمایت می‌کنیم. ورزش ایران همیشه از سال‌های دور تا به الان در کار‌های خیرخواهانه پیش قدم بوده و می‌توان این اقدامات را تقویت کرد.

وی افزود: همانطور که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک شرح وظایف دارد باید این کمیسیون نیز شرح وظایف داشته باشد که همه اعضا با آن آشنا باشند. قطعا هر فدراسیون یکسری شرایط خاص خودش را برای کمیسیون ورزشکاران دارد. درست نیست که فقط سالی یک بار در مجامع شاهد حضور کمیسیون ورزشکاران باشیم.

وی خاطرنشان کرد: نباید فاصله قهرمانان با مدیران زیاده شود و و باید این فاصله را روز به روز کمتر کنیم و مدیران باید دغدغه ورزشکاران شنیده شود که صحبت‌های آنها به خارج از مجموعه فدراسیون برده نشود. دلیل تشکیل چنین جلساتی نیز مخابره این پیام است که مدیران ورزشی و روسای فدراسیون‌ها باید با ورزشکاران ارتباط نزدیکی داشته باشند.

هاشمی اظهار داشت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس رفته و در دستور صحن قرار گرفته که باید تصویب شود و در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

وی با اشاره به تغییرات صورت گرفته در لایحه جدید دولت گفت: در لایحه جدید که به مجلس رفته ورزشکاری که مقام سوم جهان را کسب می‌کند بعد از این شامل معافیت می‌شود. همچنین به جز نفر اول، نفرات دوم و سوم بازی‌های آسیایی نیز شامل معافیت و استخدامی خواهند شد. در بحث ورزشکاران توان‌یاب و جانباز پیش از این یکی از اعضای خانواده آنها شامل استخدام می‌شد ولی الان اگر خود ورزشکار هم شرایطش را داشته باشد شامل قانون استخدام می‌شود.

هاشمی افزود: ناوگان تجهیزات فدراسیون‌ها قدمت ۲۰ ساله و نیاز به تجهیزات جدید دارد. برای تجهیزات غیرمصرفی کمک ۵۰۰ میلیارد تومانی درخواست کردیم که با کمک وزارت نفت این مبنع دیده شده و پس از اختصاص و پرداخت برای نوسازی تجهیزات در اختیار فدراسیون‌ها قرار خواهد گرفت.

وزیر ورزش و جوانان همچنین درخصوص پرداخت پاداش به قهرمانان گفت: با وجود اینکه آیین‌نامه هنوز اصلاح نشده ولی از اختیارات خودمان استفاده کردیم و آن دسته از رشته‌هایی که قبلا در لیست وجود نداشت را برای پرداخت پاداش اضافه کردیم که ان‌شاءالله در مراسمی که به زودی با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود از آنها تجلیل خواهد شد.

هاشمی خطاب به اعضای کمیسیون گفت: شما نمایندگان فعال جامعه خودتان و صدای ورزشکاران هستید. می‌توانیم نشست‌های فصلی بگذاریم که چطور دغدغه‌ها را برطرف کنیم. اعضای کمیسیون باید مدافع ورزشکاران خود باشند و این وظیفه و رسالت اصلی اعضای کمیسیون است. ترویج اخلاق ورزشی نکته خیلی مهمی است و باید به این موضوع پرداخته شود. چون قهرمانان با اخلاق ورزشی می‌توانند ماندگار شوند.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: در جلسه شورای عالی ورزش که با حضور رییس جمهور برگزار شد درخصوص تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمام که بزرگترین دغدغه ما است اعلام کردیم تا پروژه آمایش سرزمینی اجرا نشود هیچ پروژه تازه‌ای شروع نمی‌شود. برای تکمیل پروژه‌ها ۷ هزار میلیارد بودجه گرفته‌ایم که با استفاده از طرح آمایش برای تکمیل آنها اقدام می‌کنیم. بعد از این آمایش سرزمینی به ما می‌گوید که در چه شهری باید چه ورزشگاهی ساخته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • هاشمی: ۵٠٠ میلیارد برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم/ تشکر رهبری از ورزشکران بی سابقه بود
  • روایت قرائتی از شکایت همسرش به رهبری
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • ببینید | ماجرای شکایت جالب همسر محسن قرائتی نزد رهبر انقلاب
  • خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • روایت شهادت محسن حججی از زبان پدر و مادرش + فیلم
  • از محاکمه کرباسچی تا قطعی شدن کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی
  • وقتی فناوری خاطرات را زنده می‌کند