Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:39:02 GMT

آتش‌سوزی و دود نفس جنگل‌های آمازون را گرفت

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۵۶۶۲۲

آتش‌سوزی و دود نفس جنگل‌های آمازون را گرفت

به گزارش روز جمعه رویترز، آتشنشان‌های بولیوی همچنان برای خاموش کردن آتشی که تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار هکتار سوزانده است، تلاش می‌کنند.
مقام‌های بولیوی گفته‌اند که یک هواپیمای «بوئینگ ۷۴۷» اجازه کرده‌اند تا به خاموش کردن آتش کمک کند. تصاویری که ارتش بولیوی منتشر کرده است، نشان می‌دهد که بخش‌های وسیعی از جنگل‌های استوایی بولیوی در مرز پاراگوئه و برزیل در آتش سوخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«خاویر زاوالتا» وزیر دفاع بولیوی با اشاره به اجاره ابرتانکر بوئینگ ۷۴۷ در توئیتی نوشت: ما معتقدیم با آمدن این هواپیما می‌توانیم آتش را خاموش کنیم.
آتش‌سوزی‌های بولیوی عمدتا ایالت «سانتاکروز» را درگیر کرده است یعنی جایی که کانون کشاورزی و دامداری به شمار می‌آید. مقام‌های این کشور هفته جاری هشدار دادند که ۷۰ درصد از سانتاکروز که یک چهارم جمعیت بولیوی را در خود جای داده با «خطر شدید» آتش‌سوزی روبرو است.
«اوو مورالس» رئیس جمهوری بولیوی برای مقابله با بحران کابینه «وضعیت اضطراری زیست‌محیطی» تشکیل داده است. بولیوی همچنین از برزیل و پاراگوئه خواسته تا به مهار آتش کمک کنند.
آتش‌سوزی در جنگل‌های آمازون در فصل‌های خشک سال اتفاقی طبیعی تلقی می‌شود اما حامیان محیط‌ زیست کشاورزان برزیلی را عامل افزایش آتش‌سوزی‌ها می‌دانند. آنان می‌گویند که کشاورزان درختان را می‌سوزانند تا زمین را تبدیل به مرتع کنند.
قانونگذاران بولیوی نیز کشاورزان کشور خود را عاملی اصلی افزایش آتش‌سوزی‌ها خوانده‌اند.
دانشمندان آمازون را «ریه کره زمین» و حائلی مهم در برابر تغییرات آب‌وهوایی می‌دانند.
وضعیت بحرانی در آمازون موجب نگرانی جامعه بین‌المللی نیز شده است. اما «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری برزیل در پاسخ به انتقادها گفته که این مساله دخالت نکنند.
«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه و «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در توئیتر نسبت به آتش‌سوزی در آمازون ابراز نگرانی کردند.
مکرون نوشت: خانه ما در حال سوختن است. جنگل بارانی آمازون، ریه‌هایی که ۲۰ درصد از اکسیژن دنیا را تولید می‌کنند، در آتش است. این یک بحران بین‌المللی است. اعضای گروه ۷ بیایید اول از همه درباره این وضعیت اضطراری صحبت کنیم.
بولسونارو در پیامی در فیسبوک گفت: کشورهایی که به اینجا پول می‌فرستند از سر خیرخواهی این کار را نمی‌کنند. آنها به قصد دخالت در حاکمیت ما این کار را انجام می‌دهند.
این در حالی است که وی روز پنجشنبه گفته بود که برزیل منابع کافی برای کنترل آتش ندارد. او گفت: آمازون بزرگ‌تر از اروپاست. چطور باید با آتش در این منطقه مبارزه کرد؟
نروژ و آلمان ماه جاری میلادی (اوت) در اعتراض به سیاست‌های زیست‌محیطی بولسونارو کمک‌های مالی به پروژه‌های مقابله با جنگل‌زدایی را تعلیق کردند. بولسونارو در واکنش به این تصمیم اسلو و برلین گفت: برزیل نیاز به پول آنها ندارد.
آتش‌سوزی در آمازون در مقایسه با سال قبل ۸۳ درصد افزایش یافته است. مرکز تحقیقات فضایی برزیل (INPE) اعلام کرده است که از ابتدای سال ۲۰۱۹ تاکنون ۷۲ هزار و ۸۴۳ مورد آتش‌سوزی در بخش برزیلی آمازون رخ داده است.
دود ناشی از آتش‌سوزی باعث شد روز چهارشنبه شهر «سائوپائولو» که ۲ هزار و ۷۰۰ کیلومتر از محل آتش دور است، با قطعی برق مواجه شود.
سازمان غیردولتی «گرین‌پیس» در بیانیه‌ای بولسونارو را به «انحلال» سیاست‌های زیست‌محیطی متهم و اعلام کرد: شمار آتش‌سوزی‌ها در مناطق آمازون افزایش یافته است. این مساله ناشی از جنگل‌زدایی است. کشاورزان از آتش به عنوان راهی برای کاستن از جنگل‌ها استفاده می‌کنند.
مقام‌های قضایی گفته‌اند که درباره علت افزایش تلاش‌ها برای جنگل‌زدایی تحقیق می‌کنند. به گفته آنها، یکی از محورهای این تحقیقات کاهش نظارت‌های دولت و برنامه‌های آن برای حفظ محیط زیست است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۶۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه

عبدالعلی جلیلیان رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه سهمیه امسال استان کرمانشاه برای اجرای طرح زراعت چوب را کاشت نهال در سطح ۱۲۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان اعلام کرد و گفت : سال گذشته طرح زراعت چوب در سطح ۸۰۰ هکتار در استان اجرا شد.

 جلیلیان با بیان اینکه امسال برای اجرای طرح زراعت چوب در استان به حدود ۱.۵ میلیون اصله نهال احتیاج داریم، گفت: بیش از ۱.۱ میلیون اصله نهال سردسیری و بیش از ۳۰۰ هزار اصله نهال گرمسیری در استان در راستای اجرای این طرح تولید شده است.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه افزود: طرح زراعت چوب در مناطق سردسیری استان با غرس گونه «صنوبر» در شهرستان‌های سنقروکلیایی، صحنه، کنگاور، هرسین، کرمانشاه، دالاهو، اسلام آبادغرب ... و در مناطق گرمسیری با غرس نهال «اکالیپتوس» انجام خواهد شد.

 جلیلیان اشاره‌ای هم به وضعیت کلی مزارع تولید چوب استان داشت و گفت: هم اکنون ۸۰۰ هکتار توده سرپای قابل استحصال در مناطق سردسیری استان داریم که قابلیت برداشت چوب دارند.

 وی افزود: توده‌های سرپای قابل استحصال مربوط به اجرای طرح زراعت چوب عمدتا در شهرستان‌های سنقروکلیایی، صحنه، هرسین و کرمانشاه قابلیت برداشت دارند.

 جلیلیان یادآور شد: در حال حاضر در مزارع تولید چوب مناطق گرمسیری استان توده قابل استحصال نداریم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه
  • سکانس‌هایی از فیلم ماه در جنگل
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد
  • عکس| تصویر دیده نشده از امیر جعفری در کنار بازیگر سریال جنگل آسفالت
  • انقلاب آمازون در حوزه بسته‌بندی به کمک هوش مصنوعی
  • کشف ۳ تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن
  • هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان
  • سفیر بولیوی در تهران: نسل کشی در فلسطین سینه همه بشریت را به درد آورده است
  • نسل کشی در فلسطین سینه همه بشریت را به درد آورده است
  • نجات گردشگران ناپدید شده در جنگل‌های سوادکوه