Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیر مکری گفت: میزان پرواز‌های عبوری از آسمان ایران روزانه به ۸۰۰ تا ۹۰۰ پرواز افزایش یافته است.

 

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سیاوش امیر مکری مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران با بیان اینکه صنعت هوانوردی در دنیا یک نقش غیر قابل انکار در تجارت و ارتباطات دارد، گفت: صنعت هوانوردی یک شاه راه حیاتی در بسیاری از جوامع دور دست است که می‌تواند در هنگام وقوع بلایا به عنوان یک بخش زیرساختی مهم به ویژه در مناطق دور دست کمک بسیار زیادی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران افزود: بر اساس آماری که یاتا (انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی) در سال ۲۰۱۸ در دنیا منتشر کرده، ۲۸ هزار فروند در قالب ۱۵ هزار ایرلاین در بخش حمل ونقل هوایی و در حوزه تجاری فعالیت دارد که سهم ایران از این میزان ۳۱۰ فروند هواپیما است که ۱۵۳ فروند به صورت عملیاتی در ناوگان هوایی فعالیت می‌کند.

بیشتر بخوانید: ایران استاندارد ایمنی هوایی را در شرایط دشوار حفظ کرده است

امیر مکری ادامه داد: در حوزه هوانوردی عمومی بر اساس آمار‌هایی که گاما در سال ۲۰۱۸ منتشر کرده ۴۴۸ هزار فروند هواپیمای سبک و فوق سبک در بخش هوانوردی عمومی فعالیت دارند که سهم ایران ۲۶۶ فروند است.

وی با اشاره به اینکه در صنعت فرودگاهی ۴ هزار فرودگاه در دنیا مستقر است و در مسیر‌های مختلف اقدام به ارائه فعالیت می‌کنند که سهم ایران از این میزان ۸۸ فرودگاه است.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران با بیان اینکه در بحث ناوبری هوایی در دنیا ۱۹۰ فرودگاه فعالیت‌های خود را ارائه می‌دهند، گفت: در کشور ایران هم شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در این بخش با تجمیع کردن تمامی فعالیت‌های خود در این زمینه خدمات ارائه می‌دهد.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران با بیان اینکه یکی از مزیت‌های حمل ونقل هوایی آن است که امکانات و منابع خود را در قالب تجمیع فعالیت‌ها تأمین می‌کند و از این طریق اقدام به ارائه خدمات به سایر بخش‌ها می‌کند.

امیر مکری افزود: در سال ۹۷، ۳۹۰ هزار نشست و برخواست هواپیما ثبت شده و از این میزان ۴۷ میلیون مسافر جابجا شده است.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران گفت: طبق آمار‌های اعلام شده در سال ۹۷ و ۹۶، ۱۵ درصد میزان پرواز‌ها کاهش یافته و در بخش مسافری هم شاهد کاهش ۱۷ درصدی بوده‌ایم، همچنین در بخش بار و مسافر ۱۵ درصد کاهش داشته‌ایم.

وی گفت: ۹ فرودگاه بین‌المللی و همچنین ۳۰ مرز هوایی در کشور وجود دارد و تعداد فرودگاه‌های داخلی ما ۴۸ فرودگاه است که عمدتاً متعلق به مناطق آزاد، شرکت نفت و ارگان‌های نظامی است که عملیات هوانوردی آن‌ها بر عهده خودشان است، اما ارائه سرویس‌ها از طریق شرکت فرودگاه‌ها انجام می‌شود.

امیر مکری با بیان اینکه شرکت فرودگاه‌ها هم اکنون درگیر عملیات بزرگ حج است گفت: در سال ۹۸ عملیات حج به دلیل محدودیت‌هایی که کشور عربستان دنر اعزام حجاج ایجاد کرد باعث شد که تمامی حجاج ایرانی توسط شرکت هواپیمایی ایران‌ایر به مکه و مدینه اعزام شوند و این در حالی است که در گذشته انجام عملیات حج توسط ۲ تا ۳ شرکت ایرلاین ایرانی انجام می‌شد.

وی گفت: هم‌اکنون عملیات حج در ۱۹ فرودگاه کشور انجام می‌شود و ما توانستیم عملیات رفت حجاج را با کمترین میزان تأخیر نسبت به سال گذشته انجام دهیم.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران گفت: ۸۸ هزارو ۵۰۰ زائر ایرانی از بیست و پنجم مرداد ماه به کشور باز می‌گردند و تا هفدهم شهریور ماه عملیات بازگشت ادامه دارد.

وی گفت: ۳۶۴ پرواز طی ۲۳ روز در قالب زمان‌بندی فشرده به کشور بازمی‌گردند و آمار‌ها نشان می‌دهد که تعداد زائران رشد ۴ درصدی داشته و تعداد پرواز‌ها هم رشد ۱۴ ونیم درصدی داشته است.

امیر مکری به برنامه هفته دولت هم اشاره کرد و گفت: در ۹ فرودگاه کشور ۲۵ پروژه به ارزش ۱۶۰ میلیارد تومان در هفته دولت افتتاح می‌شود که این برنامه‌ها در قالب پروژه‌های عمرانی، نوسازی فرودگاه‌ها وعملیاتی فرودگاه‌ها است.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران اظهار کرد: صنعت حمل ونقل هوایی امکان تأمین منابع سرمایه‌ای را در دنیا برعهده دارد به همین دلیل شرکت فرودگاه‌ها سعی کرده است درصدی از هزینه‌های خود را بر اساس قانون ایجاد شده تأمین، مدیریت کند در نتیجه این هزینه‌ها در قالب طرح‌های توسعه‌ای، بهسازی، تأمین تجهیزات حوزه ناوبری و از منابع درآمدی تأمین می‌شود.

وی گفت: توجه مدیران فرودگاه‌ها به ویژه به موضوعات اقتصادی و ایجاد شرایط در زمینه‌های کسب درآمد در دستور کار قرار گرفته است و در حوزه بازرگانی و تجاری هم سعی کرده‌ایم اهداف بلند مدتی را در دستور کار خود قرار دهیم.

امیر مکری با بیان اینکه استفاده از ظرفیت‌های خالی در کشور در سال‌های گذشته در دستور قرار گرفته است و ما استفاده از این ظرفیت‌ها را در مناطق مختلف به ویژه در حوزه زیرساختی به صورت گسترده در دستور کار قرار داده‌ایم؛ نگاه اقتصادی و همچنین تجاری سازی در قالب برنامه‌های بلند مدت یکی از مسیر‌هایی است که می‌تواند این ظرفیت‌ها را توسعه و گسترش دهد.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران گفت: طی یکسال گذشته طبق دستور وزیر راه و شهرسازی سعی کرده‌ایم فعالیت‌های خود را در حوزه هوانوردی عمومی گسترش دهیم و این تصمیم جدی در تمامی دستگاه‌ها و معاونت‌ها به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

امیر مکری با بیان اینکه در حوزه توسعه و بهسازی فرودگاه‌ها ۶۲ پروژه به ارزش ۸۶۰ میلیارد تومان در ۲۶ فرودگاه کشور شروع شده و در حال تکمیل است، گفت: برای سال ۹۸ و ۹۹، ۵۸ پروژه بهسازی ابنیه پروازی با ارزش ۸۸۰ میلیارد تومان در ۳۵ فرودگاه توسط هیئت مدیره تصویب شده و توسط پیمانکاران هم اجرایی می‌شود.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران گفت: یکی از پروژه‌ها ساخت ترمینال بین‌المللی فرودگاه تبریز به میزان ۱۴ هزار متر مربع به ارزش ۲۷۰ میلیارد تومان است ظرف دو ماه آینده با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح می‌شود.

وی گفت: در بخش تأمین تجهیزات هم ۴۱ پروژه به ارزش ۳۷۰ میلیارد تومان تا پایان سال ۹۷ برنامه‌ریزی و به مرحله اجرایی می‌رسد.

امیر مکری به دو پروژه مهمی که در ماه گذشته توسط وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد، گفت: افتتاح پروژه کوشک بزم و همچنین مرکز گسترش فعالیت‌های هوانوردری و تجهیز اتوسیستم اتوماسیون فرودگاه مهرآباد که توسط وزیر راه و شهرسازی افتتاح شد و این دو پروژه نقش بسیار مهمی در حوزه عملیات هوانوردی کشور داشتند.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران تصریح کرد: در سال‌های گذشته میزان پرواز‌ها‌ی عبوری ما ۱۴۰۰ پرواز بود که این میزان پرواز به دلیل فضای امن هوایی بود که در کشور وجود داشت و بسیاری از پرواز‌ها آسمان ایران را برای عبور انتخاب می‌کردند، اما به دلیل اتفاقاتی که در کشور‌های همسایه رخ داد و همچنین به دلیل پایین بودن عوارض عبوری کشور‌های همسایه بسیاری از ایرلاین‌ها ترجیح می‌دادند که آسمان این کشور‌ها را انتخاب کنند.

وی گفت: با ایجاد مشکلات سیاسی و امنیتی که در کشور‌های همسایه رخ داده است هم‌اکنون ایرلاین‌ها آسمان ایران را به دلیل امن بودن انتخاب می‌کنند و هم‌اکنون میزان پرواز‌های عبوری ما در شرایط عادی ۸۰۰ تا ۹۰۰ پرواز در روز است.

امیر مکری گفت: به دلیل ساقط شدن پهباد آمریکایی توسط ایران برای مدت کوتاهی میزان پرواز‌های عبوری به ۱۰۰ پرواز در روز کاهش یافت، اما با بازگشت حالت عادی میزان پرواز‌ها هم مجدداً به ۸۰۰ تا ۸۵۰ پرواز در روز افزایش یافت، اما پرواز‌هایی که شرکت فرودگاه‌ها سرویس می‌دهد، ۱۴۰۰ پرواز است.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران به پروژه‌های فرودگاهی افتتاح شده در هفته دولت هم اشاره کرد و گفت: دو ترمینال خارجی در فرودگاه اردبیل و همچنین توسعه اپرون فرودگاه امام خمینی است و پروژه‌های عملیاتی و هوانوردی در فرودگاه‌های شیراز، ارومیه، بوشهر، رشت، اهواز، مهرآباد، شاهرود، زاهدان، بن‌آباد و بجنورد است که با سفر وزیر راه و شهرسازی به بهره‌برداری می‌رسد.

امیر مکری با بیان اینکه ۶۸ درصد از درآمد‌های شرکت فرودگاه‌ها از طریق عوارض پرواز‌های عبوری حاصل می‌شود، گفت: ۲۱ درصد از درآمد‌ها هم از طریق عوارض سرویس‌هایی است که فرودگاه‌ها به ایرلاین‌ها می‌دهد و ۵ درصد از درآمد‌ها هم از طریق عوارض مسافری تأمین می‌شود، تنها ۵ درصد از درآمد‌ها از طریق اجاره اماکن فرودگاهی تأمین می‌شود این در حالی است که در بسیاری از فرودگاه‌های دنیا این درآمد‌ها و عوارض‌ها ۵۰_۵۰ است.

وی با بیان اینکه با ایجاد و راه‌اندازی یک صندوق فروش سعی خواهیم کرد تمامی اقلام و قیمت‌هایی که در اماکن تجاری فرودگاه‌ها به مسافران فروخته می‌شود، ثبت شود و ما به صورت اجاره سالیانه درآمد‌های خود را کسب کنیم، ایجاد این سیستم زمینه‌ساز ثبات قیمتی و نظارت‌های بیشتر بر فروش کالا است.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران با اشاره به اینکه از توان بخش خصوصی برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای در ترمینال‌ها استفاده خواهیم کرد، گفت: با ارائه تخفیفات ۳۰ درصدی و همچنین ارائه طرح‌های تشویقی سعی خواهیم کرد بخش هوانوردی عمومی و تجاری را توسعه دهیم.

وی با اشاره به اینکه فضای ایران خوشبختانه یک فضای امن برای عبور تمامی پرواز‌ها است، گفت: بسیاری از کشور‌های تلاش می‌کنند که مسیر پرواز‌های پروازی خود را از ایران تغییر دهند، اما به دلیل امنیت بالایی که در آسمان و فضای ایران است و همچنین سرویس‌های هوانوردی مطلوبی که ایران ارائه می‌دهد نتوانسته اند مسیر پروازی خود را تغییر دهند.

امیر مکری گفت: هیچ قطع همکاری با فرودگاه‌های سایر کشور‌ها نداشته‌ایم و ایران به دلیل عضویت بین‌المللی که در ACA دارد با تمامی اعضای این انجمن همکاری‌های بسیاری مطلوبی داشته است.

مدیر عامل شرکت فرودگاهی و ناوبری ایران در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران درباره رونق بخشیدن به فرودگاه‌های کشور هم گفت: ایجاد شبکه پروازی داخل مناطق و همچنین فعال کردن این فرودگاه‌ها و همچنین ایجاد ایرتاکسی از برنامه‌های مهم شرکت فرودگاه‌ها جهت رونق بخشیدن به آن‌ها است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت راه و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۵۹۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جابجایی ۲۵۲ هزار تن کالا از استان اردبیل

کلیم اله وثوقی امروز در بازدید از شرکت‌های حمل ونقل کالا در شهرستان پارس آباد با بیان اینکه این میزان کالا در قالب ۱۵ هزار و۷۲۱ برگ بارنامه در استان جابجا شده است، عمده کالاهای جابجا شده را سیمان فله ای و کیسه ای،انواع بنزین،آب معدنی ،سیب زمینی،مصالح ساختمانی،شمش آهن،گندم و گازوئیل برشمرد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل افزود: در یک ماهه گذشته ۱۳۹ هزار تن کالا از شهرستان اردبیل، هفت هزار تن کالا از شهرستان پارس آباد، ۷۹ هزار تن کالا از شهرستان نمین،هشت هزار تن کالا از شهرستان بیله سوار،هشت هزار تن کالا از شهرستان مشگین شهر،سه هزار تن کالا از شهرستان گرمی،هفت هزار تن کالا از شهرستان خلخال و یک‌هزار تن کالا از شهرستان اصلاندوز جابجا شده است.

او همچنین از افزایش ۱۸ درصدی صدور بارنامه در شهرستان پارس آباد خبر داد و گفت: در مدت مشابه سال قبل ۶۵۹ برگ بارنامه در این شهرستان صادرشده بود که در یک ماهه گذشته این رقم ۷۸۲ برگ بارنامه است.

عضو شورای ترافیک استان اردبیل با اشاره به فعالیت ۹۰ شرکت حمل ونقل کالا در استان اردبیل افزود:۱۳ هزار و ۵۵۰ دستگاه ناوگان و ۱۲ هزار و ۶ نفر راننده در حوزه حمل ونقل کالا در حال خدمات رسانی به مردم استان هستند.

دبیر کمیسیون مدیریت اجرایی ایمنی حمل ونقل استان اردبیل از مردم و صاحبان کالا خواست هرگونه انتقاد و شکایت خود از عملکرد شرکت‌ها و رانندگان را به سامانه ۱۴۱ راهداری استان اطلاع دهند تا در اسرع وقت در کمیسیون‌های مربوطه به تخلفات رسیدگی شود.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۲۰۰ صندلی روزانه به ناوگان هوایی کشور
  • جابجایی ۲۵۲ هزار تن کالا از استان اردبیل
  • اضافه شدن پرواز جدید به فرودگاه شهرکرد
  • افزایش تعداد پروازهای فرودگاه شهرکرد
  • افزایش ۳۱ درصدی تردد مسافر از مرز تمرچین پیرانشهر
  • بارش‌های جنوب کشور در تابستان هم ادامه خواهد داشت
  • برقراری پروازهای عسلویه اراک عسلویه از اول ازدیبهشت
  • رشد ۱۵ درصدی جابجایی مسافر در راه‌آهن شمال‌غرب کشور
  • اعزام هزار و ۳۹۸ زائر از فرودگاه زنجان به سرزمین وحی
  • هزینه‌های نظامی در جهان به بالاترین میزان خود در ۱۵ سال گذشته رسید