Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@04:50:49 GMT

آتش به جان جنگل‌های ارسباران

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۶۳۷۸۱

آتش به جان جنگل‌های ارسباران

اما چند ساعت بعد به دلیل شدت وزش باد دوباره آتش، شعله‌ور شد تا محدوده وسیعی از میراث طبیعی شهرستان خداآفرین در آذربایجان شرقی را طعمه حریق کند.  فرماندار شهرستان خداآفرین با بیان این‌که تا ساعت ۱۱ روز پنجشنبه آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران تا حدی کنترل شده بود، بیان کرد: در حالی که بیش از ۹۵ درصد شعله‌های آتش تا ساعت ۱۱ قبل از ظهر مهار شده بود و ماموران و امدادگران مشغول پاک‌سازی و لکه‌گیری بودند، بر اثر وزش شدید باد دوباره آتش شعله‌ور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«علی امیری‌راد» با اشاره به این‌که آتش‌سوزی در مراتع و منطقه حفاظت‌شده ارسباران که در محدوده روستاهای مردانقم، خانقاه و کوانق شروع و با تلاش نیروهای امدادی بومی و اعضای مدیریت بحران شهرستان مهار شده بود، افزود: به دلیل شدت وزش باد زبانه‌های آتش شعله‌ور و بر شدت آتش‌سوزی افزوده شد که بر اثر آن مناطق مرتعی، نیمه‌مرتعی، مشجر و نیمه‌مشجر منطقه در محدوده ۳۰۰ هکتاری از بین رفت.  امیری‌راد اضافه کرد: آتش در حال پیشروی به سمت مناطق جنگلی بود که با حضور مدیریت بحران استان و با هماهنگی‌های لازم از ارتش جمهوری اسلامی درخواست نیروی امدادی شد که تعداد ۱۰۰ نفر از نیروهای ارتش مستقر در جلفا در محل حاضر شدند و در کنار سایر نیروهای امدادی از خداآفرین، کلیبر، اهر، ورزقان، هوراند و جلفا، نیروهای امدادی مس سونگون و افراد بومی و محلی، سپاه و نیروهای انتظامی، مرزبانی، منابع طبیعی، محیط زیست، هلال احمر و اعضای شورای مدیریت بحران شهرستان با پشتیبانی منطقه آزاد ارس برای مهار آتش تلاش کردند.

بسیج همگانی برای مهار آتش 

استاندار آذربایجان ‌شرقی هم با بیان این‌که با همه امکانات در دسترس برای مدیریت این حادثه ناگوار کوشیدند، بیان کرد: در ساعات اولیه آتش‌سوزی صدها نفر از نیروهای نظامی و کارگران مجتمع معدن مس سونگون به منطقه ارسباران اعزام شدند و با مشارکت مردم محلی اقدام به مهار و اطفای آتش کردند.   «محمدرضا پورمحمدی» تاکید کرد: علاوه بر این، همه امکانات و تجهیزات اطفای حریق در دسترس برای تسریع خاموشی حریق به منطقه ارسال شده است؛ همچنین رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز برای پیگیری حادثه و کمک به مدیریت آن با استفاده از امکانات محلی و کشوری در تبریز حاضر شد.  

مدیر کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان ‌شرقی هم بیان کرد: تمام نیروهای امدادی، ارتش، مرزبانی، سپاه و هلال احمر برای اطفای آتش‌سوزی در جنگل‌های ارسباران پای کار هستند و طبق آخرین اطلاعات به دست آمده از آخرین وضعیت، اعلام مهار تقریبی شده و در حال پاک‌سازی و لکه‌گیری است.   «محمدباقر هنربر» تاکید کرد: هم‌اکنون فقط در ۲ نقطه از مناطق آتش‌گرفته جنگل‌های ارسباران، دود ناشی از خاموشی آتش مشاهده می‌شود که امیدواریم با ادامه تلاش‌ها آن نیز از بین برود.  

علل آتش‌سوزی، در دست بررسی 

رئیس روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی استان هم با بیان این‌که هنوز علل اصلی آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران مشخص نیست و این موضوع در دست بررسی است، اظهار کرد: طبق برآورد، ۳۰۰هکتار از پوشش گیاهی، مرتعی، مشجر و نیمه‌مشجر این شهرستان در محدوده روستاهای مرداناقم، کلوانق و خانقاه دچار حریق شده است.   «علیرضا بیگ‌پور» با بیان این‌که احتمال این‌که علت آتش‌سوزی عامل انسانی باشد، وجود دارد، تاکید کرد: نیروهای قضایی و نیروی انتظامی این موضوع را بررسی می‌کنند در صورت صحت این موضوع، با عوامل ایجاد حادثه به شدت برخورد خواهد شد.  

۳ مصدوم در آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی آذربایجان‌ شرقی هم از مصدوم شدن ۳ نفر از حاضران در محل آتش‌سوزی جنگل‌های ارسباران در منطقه خداآفرین خبر داد و گفت: ۳ نفر حین عملیات اطفای حریق دچار مصدومیت شدند که به وسیله اورژانس به درمانگاه خمارلو انتقال یافتند و تحت اقدامات درمانسرپایی قرار گرفتند.   «فرزاد رحمانی» افزود: ۲ نفر از مصدومان ترومایی و یک نفر هم گرمازدگی و افت فشار خون بود.  

***

جنگل‌های ارسباران با ۱۶۴ هزار هکتار وسعت از بکرترین مناطق جنگلی ایران به لحاظ تنوع گونه‌های گیاهی و جانوری است، به گونه‌ای که ۱۵ تا ۲۰ درصد مجموع گونه‌های گیاهی شناخته‌شده ایران در این عرصه جنگلی یافت می‌شود.  این جنگل‌ها که در شمال و شمال شرق تبریز و در محدوده شهرستان‌های ورزقان، کلیبر، خداآفرین و جلفا پراکنده شده است، علاوه بر تنوع و غنای ژنتیکی از نظر جاذبه‌های گردشگری طبیعی و تاریخی نیز حائز اهمیت فراوان است. همین ویژگی‌ها سبب شده پرونده جنگل‌های ارسباران برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شود.  

کد خبر 452493 برچسب‌ها استان آذربایجان شرقی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه آزاد ارس تبریز هلال احمر نیروی انتظامی اورژانس پیش بیمارستانی یونسکو استان آذربایجان شرقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه

عبدالعلی جلیلیان رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه سهمیه امسال استان کرمانشاه برای اجرای طرح زراعت چوب را کاشت نهال در سطح ۱۲۰۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی استان اعلام کرد و گفت : سال گذشته طرح زراعت چوب در سطح ۸۰۰ هکتار در استان اجرا شد.

 جلیلیان با بیان اینکه امسال برای اجرای طرح زراعت چوب در استان به حدود ۱.۵ میلیون اصله نهال احتیاج داریم، گفت: بیش از ۱.۱ میلیون اصله نهال سردسیری و بیش از ۳۰۰ هزار اصله نهال گرمسیری در استان در راستای اجرای این طرح تولید شده است.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه افزود: طرح زراعت چوب در مناطق سردسیری استان با غرس گونه «صنوبر» در شهرستان‌های سنقروکلیایی، صحنه، کنگاور، هرسین، کرمانشاه، دالاهو، اسلام آبادغرب ... و در مناطق گرمسیری با غرس نهال «اکالیپتوس» انجام خواهد شد.

 جلیلیان اشاره‌ای هم به وضعیت کلی مزارع تولید چوب استان داشت و گفت: هم اکنون ۸۰۰ هکتار توده سرپای قابل استحصال در مناطق سردسیری استان داریم که قابلیت برداشت چوب دارند.

 وی افزود: توده‌های سرپای قابل استحصال مربوط به اجرای طرح زراعت چوب عمدتا در شهرستان‌های سنقروکلیایی، صحنه، هرسین و کرمانشاه قابلیت برداشت دارند.

 جلیلیان یادآور شد: در حال حاضر در مزارع تولید چوب مناطق گرمسیری استان توده قابل استحصال نداریم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • توسعه مزارع تولید چوب در کرمانشاه
  • سکانس‌هایی از فیلم ماه در جنگل
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد
  • عکس| تصویر دیده نشده از امیر جعفری در کنار بازیگر سریال جنگل آسفالت
  • کشف ۳ تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن
  • «اشعار نو از نغمه‌های کهن» شنیدنی می‌شوند
  • هفته سوم آوریل؛ از درمان وزوز گوش تا قصه آتش و انسان
  • جزییات حادثه حریق در انبار دارویی بیمارستان امام حسین (ع) تهران
  • نجات گردشگران ناپدید شده در جنگل‌های سوادکوه