Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروفسور «مارکو تارچی» از اساتید شناخته‌شده در حوزه علوم سیاسی در ایتالیا است. وی در حال حاضر استاد علوم سیاسی، نظریه سیاسی و ارتباطات سیاسی در دانشکده علوم سیاسی دانشگاه فلورانس است. حوزه تحقیقات وی پوپولیسم، دموکراسی، سازماندهی سیاسی و راست افرطی را در بر می‌گیرد. از میان آثار تالیفی این تحلیل‌گر صاحب‌نام می‌توان به «ریشه‌های تغییرات سیاسی در ایتالیا» (۱۹۹۶) و «ایتالیا: بحران اولیه و فروپاشی» (۲۰۰۰) اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پروفسور مارکو تارچی با اشاره به بحران سیاسی حاکم در ایتالیا و استعفای نخست‌وزیر این کشور به خبرنگار ایلنا گفت: پس از درگیری‌های بسیار درون دولت بر سر مسائل گوناگون، از جمله ماجرای قطار سریع‌السیر، «جوزپه کونته» نخست‌وزیر ایتالیا از سمت خود استعفا داد. او رهبر حزب لیگ را متهم کرد که منافع خود را به منافغ حزبش ترجیح داده است. خب، به گمانم می‌توان بر این نظر کونته صحه گذاشت. اگر نظر مرا بخواهید، «ماتئو سالوینی» رهبر حزب لیگ شمالی، با ایجاد این بحران اشتباه بزرگی را مرتکب شد. وی با برداشت اشتباه از نظرسنجی‌هایی که حمایت ۴۰ درصدی از حزبش را نشان می‌دادند، تصمیم گرفت بر آتش اختلاف با اعضای دیگر دولت، حزب پنج ستاره، هیمه بیندازد. 

وی افزود: سالوینی با خودش گمان کرد که اگر کابینه کونته فروبپاشد، بلافاصله انتخابات زودهنگام برگزار می‌شود. اما در ادامه دریافت که بسیاری از اعضای پارلمان که از دیگر احزاب هستند بیشتر می‌خواهند کرسی‌های خود را تا چهار سال دیگر حفظ کنند و برتری را به رئیس‌جمهوری ایتالیا، یگانه مقامی که می‌تواند انحلال پارلمان را اعلام کند، بدهند. «سرجو ماتارلا»رئیس‌جمهوری ایتالیا، به‌لطف حمایت احزاب چپ و میانه‌رو، کابینه‌ای «نهادی» شکل دهد و مانع پروژه سالوینی شود.

این تحلیل‌گر سیاسی در ادامه با اشاره به این‌که رهبر حزب لیگ شمالی اعلام کرده که برنامه‌ای برای خارج کردن اعضای حزبش از پارلمان ایتالیا ندارد، درباره تاثیر بحران فعلی بر بودجه سال ۲۰۲۰ و طرح کاهش مالیات‌ها گفت: نمی‌توان با اطمینان در این‌باره حرف زد. اما کابینه‌ای ائتلافی می‌تواند این طرح را به سرانجام برساند. در غیر این صورت، انتخابات زودهنگام یگانه گزینه پیش روست تا بتوان مانع تصویب بودجه موقتی شد. گمان نمی‌کنم که در وضعیت فعلی بتوان میان جنبش پنج ستاره و حزب لیگ به توافقی بر سر اصلاحات مالیاتی دست یافت. 

استاد علوم سیاسی دانشگاه فلورانس در رابطه با ائتلاف جنبش پنج ستاره و حزب پی‌دی در دولت آینده گفت:‌ نتیجه به گمانم تساهلی بی‌ثبات خواهد بود. نکته‌ای که باید بدان توجه کرد، این است که این دو حزب در هفت سال گذشته مدام بر سر بسیاری موضوعات با یکدیگر نزاع‌های سختی داشتند. به گمان من، این ائتلاف می‌تواند تاثیری بسیاری منفی بر هر دو طرف در زمان برگزاری انتخابات اصلی بگذارد. این قضیه برای جنبش پنج ستاره بسیار دشوارتر است، چراکه مانند دی‌پی از اقبال عمومی برخوردار نیست. 

مارکو تارچی در رابطه با تاثیر بحران فعلی بر وضعیت اقتصادی ایتالیا گفت: بنا بر آماری که در ماه آوریل منتشر شد، میزان بدهی ایتالیا به ۱۳۲ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۸ رسیده است. این سبب شده که ایتالیا، پس از یونان، بزرگ‌ترین کشور بدهکار در سراسر اتحادیه اروپا باشد. 

وی در پایان گفت: اما در رابطه با تاثیر این وضعیت بر اقتصاد ایتالیا باید ایستاد و دید که چه راه‌حلی برای بحران فعلی اندیشیده می‌شود. اگر بنا باشد انتخابات زودهنگام برگزار شود، یک حزب یا ائتلاف اکثریت را در پارلمان به دست می‌گیرد و این امکان را خواهد داشت تا کابینه‌ای یک‌دست شکل دهد. اگر چنین شود، واکنش بازار به آن مثبت خواهد بود و این سبب خواهد شد اطمینان به سرمایه‌گذاری افزایش یابد. اما اگر چنین نشود، هیچ چیزی قابل‌پیش‌بینی نیست. بنابراین باید دید آشوب فعلی به چه سمت‌وسویی حرکت خواهد کرد.   

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایتالیا ماتئو سالوینی جوزپه کونته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۴۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: از خواسته‌های خود کوتاه نخواهیم آمد

«خلیل الحیه» از رهبران حماس گفت: ما بار‌ها پیشنهاد دادیم که بر سر آتش بس پنج ساله و بیشتر توافق کنیم.

وی تاکید کرد که جنبش حماس خواهان ادامه نقش‌آفرینی قطر به عنوان واسطه است و افزود: تصمیمی برای انتقال دائم دفتر سیاسی حماس به خارج از قطر وجود ندارد و از خواسته‌های خود یعنی توقف کامل جنگ و خروج نیرو‌های اشغالگر از نوار غزه کوتاه نمی‌آییم.

این عضو ارشد حماس ادامه داد: چرا وقتی مطمئن نیستیم که جنگ پایان خواهد یافت، باید اسرای دشمن را آزاد کنیم؟

وی افزود: ما وجود هیچ نیروی غیرفلسطینی در نوار غزه چه در خشکی و چه دریا را نمی‌پذیریم و با هر نیروی نظامی در این مناطق همچون نیرو‌های اشغالگر تعامل نخواهیم کرد.

الحیه با بیان اینکه تحرکات اشغالگران برای نابودی حماس در نهایت با شکست روبه رو خواهد شد، اظهار داشت: دشمن صهیونیست نمی‌تواند مانع از انتفاضه‌های مسلحانه آتی شود.

این مقام جنبش حماس با اشاره به اینکه جنبش متبوعش شمار اسیران در نوار غزه را نمی‌داند. گفت: ما در زمینه شمار اسیران فلسطینی در روند مبادله احتمالی نرمش نشان داده ایم.

الحیه در ادامه بر حمایت حماس از تشکیل کشور مستقل فلسطینی در کرانه باختری و غزه به پایتختی قدس و بازگشت آوارگان تاکید کرد.

وی چهارشنبه شب نیز در گفتگو با شبکه ماهواره‌ای الاقصی افزود: نبرد طوفان الاقصی روحی تازه در کالبد آرمان فلسطین دمید، ابعاد سیاسی، راهبردی و انسانی این نبرد محقق شد و این عملیات راه را بر طرح‌های دشمن برای کوچاندن ملت فلسطین بست.

به گفته این مقام حماس، طوفان الاقصی ضربه‌ای پیش‌دستانه به دشمن قبل از حمله به نوار غزه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • کلید برقرای ثبات توقف جنایات رژیم اسرائیل است
  • حماس: از خواسته‌های خود کوتاه نخواهیم آمد
  • از خواسته‌های خود پا پس نمی‌کشیم
  • بحران ناتمام تل‌آویو
  • آتالانتا حریف یوونتوس در فینال کوپا ایتالیا شد
  • مسیر فعلی مونوریل قم توجیه ترافیکی ندارد
  • قطر: دلیلی برای تعطیلی دفتر حماس در دوحه وجود ندارد
  • کابینه نتانیاهو در آستانه فروپاشی
  • آزمون: وظیفه ام را در برابر بولونیا انجام دادم