Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا قطبی کارگردان فیلم سینمایی «قطار آن شب» که در سی و دومین جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این فیلم گفت: به نظرم عنوان  «فیلم کودک» درست نیست و باید به این گونه از فیلم‌ها، فیلم خانواده گفته شود، چراکه باید خانواده‌ها این فیلم‌ها را دوست داشته باشند تا به تماشای آن‌ها بنشینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی برچسب کودک به فیلم‌ها می‌زنند بسیاری گمان می‌کنند این آثار تنها متعلق به کودکان هستند، در حالی که این‌طور نیست.

وی ادامه داد: برای مثال فیلم‌های کودک‌محور در هالیوود، مخاطبان زیادی به خود جذب می‌کنند، عرضه بین‌المللی بسیار خوبی هم دارند و کودکان نقش محوری در آنها دارند. بنابراین بهتر است این آثار در قالب خانواده دیده شوند. البته با توجه به اینکه در برهه‌ای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان به تولید آثاری در حوزه کودکان و نوجوانان می‌پرداخت از همان زمان اینگونه آثار «سینمای کودک» نام گرفت اما به هر حال تاکید من بر این است که بهتر است به این نوع از آثار، «فیلم‌های خانوادگی» بگوییم.

قطبی تأکید کرد: حتی فیلم‌های انیمیشن که برای کودکان ساخته می‌شود، مخاطبان بزرگسال دارند و از آن‌ها لذت می‌برند اما وقتی برچسب «سینمای کودک» به آنها می‌خورد در طبقه‌بندی خاصی قرار می‌گیرند که باعث دوری مخاطبان از آن‌ها می‌شود.

وی افزود: برخی اوقات فیلم‌هایی در این حوزه ساخته می‌شود که اصلا کودکان با آن‌ها ارتباط برقرار نمی‌کنند و بزرگسالان هم به این دسته از فیلم‌ها تمایلی نشان نمی‌دهند. این فیلم‌ها به گونه‌ای هستند که بیشتر از اینکه فیلم باشند، ادا هستند. برای مثال از گریم‌های عجیب و غریب استفاده می‌کنند گاهی به صورت سطحی که به آن‌ها نگاه می‌کنم، متوجه می‌شوم مخاطبان نسبت به آن‌ها گارد می‌گیرند. در حالی که در هیچ کجای دنیا به این شکل فیلم نمی‌سازند. شاید بشود اینگونه گریم‌ها و فضاسازی‌ها را در تئاتر پذیرفت اما با توجه به اینکه در مدیوم سینما، مخاطب ارتباطی بی‌واسطه با فضا و موضوعات دارد، این مسائل قابل توجیه نیست مگر اینکه آن فیلم و داستانش خیلی فانتزی باشد. ضمن اینکه موفق‌ترین آثار ما در عرصه‌های جهانی فیلم‌های رئال بودند.

قطبی در ادامه با اشاره به اکران نامناسب فیلم‌های کودکان و نوجوانان توضیح داد: پرواضح است که فیلم‌ها برای معرفی بهتر در جشنواره‌ها حضور پیدا می‌کنند، ضمن اینکه بانیان جشنواره‌ها در تمام دنیا به این موضوع فکر می‌کنند که بتوانند جرقه‌ای برای رشد و تعالی آثار راه یافته به آن جشنواره‌ها باشند بنابراین نباید این فیلم‌ها را بعد از نمایش در جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان رها کرد، نباید بایکوت شوند و باید بعد از جشنواره اکران‌های خوبی داشته باشند.

کارگردان «جامه‌دران» در پایان توضیح داد: باید پرسید بودجه‌های فرهنگی چه می‌شوند که با این گونه از آثار اینچنین برخورد می‌شود؟ اگر بچه‌ها و خانواده‌ها مهم نیستند پس چه چیزی اهمیت دارد؟ باید به بخش فرهنگ توجه کرد تا کودکان و خانواده‌ها از این امکانات بهره ببرند. از سوی دیگر آموزش و پرورش هم باید در این باره بسیج شود. به خاطر دارم پیش از این بچه‌ها را برای اردو به سینماها می‌بردند اما حالا این امکان وجود ندارد در حالی که باید برای این امر یارانه‌ای در نظر گرفت چون در این صورت هم فیلم به چرخه اقتصادی کمک می‌کند و هم بچه‌ها از فرهنگ مناسب بهره می‌برند.

عکس کنار خبر از امیرحسین غضنفری است.

کد خبر 4695772 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان فیلم قطار آن شب حمیدرضا قطبی تئاتر ایران فیلم سینمایی موسیقی ایرانی جشنواره نمایش های آیینی و سنتی سینمای مستند کنسرت موسیقی کارگردان تئاتر سریال ایرانی جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان شبکه سه سیما فیلم کوتاه نمایشنامه خوانی جشنواره آیینی و سنتی تماشاخانه شهرزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۶۴۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر شبکه کودک در این آیین گفت: امسال تئاتر تعاملی زنده را به نمایش گذاشتیم که در نوع خود بی نظیر است و واکنش‌ها در شبکه شاد بارگذاری می‌شد و در دستور کار قرار می‌گرفت.

محمدصادق باطنی افزود: نسل جدید با بحران هویت مواجه است؛ اگر کسی به نسل ما پاسخی نمی‌داد جویای پاسخ نبودیم، امروز، اما پاسخ سوالات خود را در فضای دیگری تهیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه مساله دختران باید در برنامه‌های تلویزیونی برنامه‌ریزی شود، عنوان کرد: برای ورود به هویت کودکان باید برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد که نشانه‌های ورود به هویت کودکان تشکیل گروه‌های هواداران است و خاطره‌گذاری در اذهان نیز از دیگر نشانه‌ها است، چراکه کودکان در هر سنی با یک برنامه تلویزیونی خاطره‌سازی کرده‌اند.

مدیر شبکه کودک افزود: برنامه سر سفره خدا خاطره چند نسل از روزه اولی‌ها است و این برنامه تلویزیونی به بخشی از آیین دین‌داری کودکان تبدیل شده که جای تقدیر دارد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در حاشیه تقدیر از عوامل برنامه "سر سفره خدا" گفت:در تلاشیم عرصه حقیقی و عرصه مجازی و رسانه را به یکدیگر گره بزنیم که ماحصل این امر و رفت‌وآمد‌ها منجر به تولید چنین برنامه‌ای شد.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال در راستای تعاملات و دغدغه‌هایمان باغ رسانه کودک و نوجوان را نیز افتتاح کنیم.

در پایان این جلسه از تمامی عوامل این برنامه تلویزیونی با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد
  • اعلام اجرای عمومی آثار چهاردهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی 
  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • داوران جشنواره طنزپهلو معرفی شدند
  • تولید روزانه ۹۰۰ تن پسماند شهری و خانگی در استان مرکزی
  • این درد را در سنین رشد کودکان را جدی بگیرید